Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2011.01.27. 20:00:38 / # 122310
Most már kezdem én is így látni. De az még nem világos előttem, hogy hogyan fogják a saját kiadott autóikat eltartani ebből a tarifából. Mert az nem fog menni.
Olsen 2011.01.27. 19:59:51 / # 122309
Remélem nem rám céloztál?!Mint írtam tarifailag nem szotyik. Hogy bohóc társulat mindegyik az vitán felüli. A taxisok tették azzá, azzal hogy dilettánsokat segítettek pozíciókba. A marketing, a pénzügy, a munkaügy mind egy-egy szakma, amit itt taxisok, vagy taxis rokonok csinálnak. Szerinted?
nazoli 2011.01.27. 19:58:08 / # 122308
..."meg kell várni, míg a szutyoktaxisok beledöglenek a tetves tarifájukba..." Ha néhány beledöglik, lesz/van utánpótlás. Mindig lesz, aki átmegy hozzájuk. A nem szotyiknál folyamatosan, egyre szarabbul meg a bolt. Folyamatosan fogynak a címek. Már most az van, hogy ők pörögnek 150-nel, a többi meg áll 240-el. Mint már előzőleg megjegyeztem: ők abba fognak tönkremenni, hogy pörögnek a 150-el, mi meg abba, hogy állunk 240-el. Hiába lépsz át egy nem szotyihoz, csak ideig-óráig megoldás. Azolnál már lassan nem marad munka. Ebből is látszik, hogy a Plus-é a jövő. A cégé. Nem a taxisoké.

hiénakutya 2011.01.27. 19:49:22 / # 122223
Erre mondom én azt, hogy nem is akarnak. Nekik pontosan a több ezer, tönkrement taxisra van szükségük.
nazoli 2011.01.27. 19:47:38 / # 122209
Teljesen egyetértek. Az nem elég, hogy maguktól nem jöttek rá, de még a többszöri felhívás ellenére sem voltak hajlandók változtatni. Meg is lett az eredménye. Fuvarvesztés, létszámvesztés. Ráadásul a mai napig sem kaptak észbe.

hiénakutya 2011.01.27. 19:40:49 / # 122214
Tessék, Sipi! Itt a megoldás! Tálcán hozza Neked a többi bohóc. :-D Most már csak az a kérdés, hogy hova fognak fölvenni a fiatal, ámde kompakt-kategóriás autóddal. Mindegy, legfeljebb lecseréled. Utána eléd tárul a végtelen lehetőségek tárháza. Fizethetsz hatvanötezret, vagy hatvanhétezer-ötszázat, hogy - vihesd a fix áras, 2777,- forintos, fosadék transzfereket, vagy; - vihesd 184-ért az utólag fizetős, csekkes geciket (hitelezhetsz nekik egy hónapig); - brusztolhass a helyi erőkkel egy olyan cégnél, ahol hiénákat megszégyenítő módon föl van osztva a város és mindenkinek megvan a maga kis körzete, ahol aztán méregetik, és egy karcolásért is tiltatják a vadászterületre merészkedő betolakodót. De, ha már úgy is autót cserélsz, mehetsz a Cityhez, - ahol azt is megszabják, hogy mikor mehetsz el szarni; - ahol jóformán már csak csekkes, kártyás, céges megrendelő van (adózzá' a 230-ból, minden forint után!); - ahol az első 43 és fél évben nem vehetsz fel akármit; Mehetsz a FŐTAXI-hoz, - ahol nincs cím, de legalább ácsoroghatsz valamelyik droszton, szigorúan vigyázzülésben, - esetleg repterezhetsz, havi párszázezerért; De mehetsz az MB Elite-hez is, amibe igazán nem kell sok pénzt belefeccölnöd; szerintem 5-6 millióból már bent vagy + nyelvtanfolyam. Nem kell itt pluszozni, Sipi! Szabad a pálya! :-DDDD

Olsen 2011.01.27. 19:11:39 / # 122785
City, Főtaxi, MB-Elit. Tarifailag ezek a nem szotyitaxik. Aki nem ott van és nem kütyüzik, bukásra van ítélve. A többiek meg ácsorgásra!
tudomis(kibic) 2011.01.27. 19:00:51 / # 122737
Kötekednék veled, de nem megy. Minden most leírt gondolatoddal egyet értek, pedig UTÁLLAK TE HIÉNA! :) Ez a véres valóság sajnos. Mi a megoldás/jövő? Fáj leírni,de meg kell várni, míg a szutyoktaxisok beledöglenek a tetves tarifájukba... Kedvenc cégvezetőmet idézem: "A taxisok önmaguk tették tönkre magukat, azzal, hogy befizettek az önköltségi ár - 50 Ft tarifára..." Említettem neki, hogy azért a cégek is ludasak, de elhajolt a jobb-egyenes elől! :) Egy dolgot tehetnek a Plusszos taxisok. Dögöljenek meg! Rosszindulatomat félreéve még van két csapat, ahol 184.-ért lehet dolgozni. Ezek a T4, és a Holding. Át kell igazolni, és talán ismét emberi méltóságban lehet dolgozni... Van egy harmadik is, de kütyü a belépő... :)
hiénakutya 2011.01.27. 18:31:21 / # 122292
Amúgy sem kell magyarázkodnod, Sipi. Kinek? Minek? Akik rajtad számonkérnek bármit, ugyanolyan bohócok, mint Te, legfeljebb még nem tudják magukról. És a végén ugyanoda fognak jutni.
sipi 2011.01.27. 17:26:15 / # 122288
A flaszteren jeleztem majd ha kell megírom miért van ma Plus! Már nem kell, Rád hivatkozom! Jó hogy vagyunk még egyformán gondolkodók! Engem sem marasztaltak sehol,nem hallgatták meg a problémáimat,nem változtattak a stratégiájukon. Ők hibáztak,és folyamatosan ezt teszik. És ezért kell most nekem 165 ért bohóckodni! De én vagyok a legjobb bohóc,magamnak persze! Jókat is röhögök magamon a műszak végén! Ezek a jelek, nem...?
hiénakutya 2011.01.27. 16:59:38 / # 122225
Önmagában az, hogy telített a piac, eleve a telefonszámtulajdonosok bűne. Egy új belépőnek ki ad(ott) lehetőséget? Tegyük föl, holnap elhatározza valaki, hogy taxizni fog. Milyen lehetőségei vannak? Mezítlábasként csak akkor él meg, ha van valami helye, valahol a városban. Ez a lehetőség csak nagyon korlátozott számú ember részére adott. Pénzzel nem megvásárolható, elengedhetetlen hozzá valamilyen személyes ismeretség, rokoni kapcsolat is. Ilyen úton piachoz jutni csak nagyon kevesek kiváltsága. Ezzel szemben kezdő barátunkat legalább egy tucatnyi cég várja tárt karokkal, még akkor is, amikor a rendelésszám már a meglévő állománynak sem feltétlenül elegendő. Némi baksisért biztosítják számára a piachoz jutás lehetőségét, mit sem törődve azzal, hogy a piacnak egyébként szüksége van-e egy újabb szereplőre. Tovább ront a helyzeten, hogy számos telefonszámtulajdonos maga is üzemeltet bérautókat, amelyeken aztán olyanokat alkalmaz, akikből más úton soha nem lett volna taxis. Először tehát ezen a téren kellett volna önmérsékletet tanúsítaniuk. A telített piac törvényszerű velejárója az irreális árverseny. Csakhogy a sok ostoba, botcsinálta manager nem érzékelte, hogy a piac fuvarkereskedői oldalról is telített. Ezt kellett volna észrevenni és meghozni a megfelelő döntéseket. O. Attila abban alkotott nagyot, hogy a diszkont tarifa mellé kitalálta a – többihez képest – diszkont tagdíjat. Szögezzük le újra és újra: a taxist nem a 150-es, fosadék tarifa vonzotta a plushoz! A taxis azért ment oda, mert: 1. Előző cégénél a magas tagdíj dacára sem kapta meg a megfelelő címmenyiséget, az indokolatlanul felduzzasztott létszám miatt (lásd fentebb); 2. A cégek gyakran olyan követelményeket támasztottak alvállalkozóikkal szemben, amelyeknek a cég által diktált tarifával lehetetlen volt megfelelni (gépkocsik korhatára, kategorizálás); 3. Mindezekkel szemben a Plusnál jóval alacsonyabb tagdíjért hatalmas fuvarszám várta őket és összességében leszarták, hogy valaki milyen autóval megy oda, sőt, kezdetben kategorizálás sem volt. Másodszor tehát ezen a téren kellett volna önkorlátozást tanúsítaniuk. Ha átmenetileg is, de csökkenteni kellett volna a tagdíjat, Uram bocsá’ címarányossá kellett volna tenni. Az évenkénti szemlék alkalmával pedig egy picit vissza kellett volna venni a fene nagy lendületből. A közel 700 taxis zöme VALAHONNAN ment a Plushoz. Senki még csak meg sem próbálta marasztalni őket a korábbi cégüknél azzal, hogy vonzóbb, vagy legalább azonos feltételeket kínál. És ez a mai napig így megy. 55ooo,- és 67500,- közötti összegekért ácsorognak a kollégák egy helyben.

666666 2011.01.27. 16:12:02 / # 122212
Egy biztos,hogy nem emeltünk tarifát.Minden utas figyelmét felhívják a központban , hogy kérjen a sofőrtől tőrzsutas kártyát.Tehát a km/díj 150ft. Nyugi ez a biztos összeomláshoz vezet.Tutiba kell visszarohangálni és órákat ülni 1-1 címért.Semmivel nem vagyunk jobb helyzetben , mint máshol és ezt még ráadásul óccsón is tesszük.Ébredünk már,csak kicsit lassan.1 zacsi szotyi a tescoban 170ft. Szotyira se telljen?

szerzetes 2011.01.27. 08:26:12 / # 122222
Miaz ? Taxis turkál a kukában ? Az a jövőkép !

Rocktaxi 2011.01.27. 03:48:38 / # 122736
Hiénakutya után szabadon. "Akkor kellett volna a cégtulajoknak nadrágszíjat húzni magukon és csökkenteni a tagdíjat egy picit, hogy a "taxis" ne menjen oda." Ez nem történt meg. Az eredményt tudjuk.
Apuka 2011.01.27. 03:17:49 / # 122708
Ez így, ebben a formában... Amit nem látsz be az az ( már ha a volántaxinál vagy), hogy magasan kiveszed a részed a részed abból, hogy ez a piac tönkremenjen! Felépült a plus a semmiből, igen rövid idő alatt! most két másik cég kér helyet a piacon. a volán valamint a normál. Hogy megtudják-e vetni a lábukat, az a taxisokon múlik. ha nem megy(menne) oda senki akkor rövid időn belül jönne a roló! A plus sem attól nőtte ki magát, hogy nem volt taxisa! Érdekes, hogy mindenki a céget szidja, pedig saját magunkat kellene. magunkat taxisokat, mert mi mentünk oda mert ott nem kell tagdíjat fizetni. mert amikor kellett, akkor is csak alig 30 fölött. Nem Atillára haragszom. Ő csak rájött valamire és belevágott. És az odasereglő taxisok segédkeztek a cége felépítésében (meg a piac tönkre tételében)! Most mondjam, hogy megérdemlitek? (megérdemeljük!)
volántaxis 2011.01.27. 03:03:13 / # 122614
"HA mind éhen döglötök, az sem érdekel.. " Majd kérünk tőled kölcsön. Te biztos nem töltöd senki zsebét.-Jó neked.:o( -Te raksz félre új kocsira?
gyugyurtam1950 2011.01.27. 02:51:51 / # 122613
orvos látta őket előtte?
sullivan 2011.01.26. 22:38:48 / # 122345
HA mind éhen döglötök, az sem érdekel.. Ti vagytok a majmok,hogy ennek a brigádnak töltitek a zsebét...150Ft / km ből De az értelmesebbje kezdi belátni,hogy jó????,mert ma még tudsz enni...holnap is ...talán,de az autód kiesik alólad,mert félkegyelmű vagy és egyetlen forintot se raktál félre a javításra és egy új kocsira!!!
stat 2011.01.26. 20:39:44 / # 122286
Egyet azért elfelejtesz: egy kenyeret eszünk, még ha nem is ugyan annál a cégnél. A kolléga azt kérdezte hogy miért emeltünk tarifát ha nem emeltünk semmit. A kérdés nem neked szólt.
utazo 2013 2011.01.26. 18:23:20 / # 122011
vasember. Szám pontatlan 59 Új kollega van.
Oldalszám: 552