Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tudomis(kibic) 2011.02.01. 16:36:41 / # 124833
Milyen nullásról beszélsz idióta? Az már a szocik kiirtották, de szerintem Te még közlönyt nem olvastál. Már régen nem kötelező droidnak lenni! Sőt! Az új vállalkozók kaphatnak kedvezményes hiteleket, és ezt az új kormány sem szüntette meg! NAGYON OKOSAN! Viszont! AKI NEM VESZI MAGÁNAK A FÁRADSÁGOT, HOGY HALADJON A KORRAL,ÉS HASZNÁLJA AZ INTERNETET, AZ MEG IS ÉRDEMLI. NAPI SÖRÉT MEGIHATJA EGY @ KÁVÉZÓBAN IS. ÉS HA NEM ÉRTI,HOGY A KÁRTYALEHÚZÓBÓL NEM AZON A KIS LYUKON JÖN KI A PÉNZ, AKKOR NEM KÖZÉNK VALÓ... A kategóriák is akkor lettek bevezetve, amikor a kolléga nem akarta érezni az idő szavát. Rákényszerítették a cégek!

tudomis(kibic) 2011.02.01. 16:23:53 / # 124829
Ha 30.-ért visztek, akkor rendelek pluszt, kibontok egy sört a hátsón, elmegyünk együtt az állandómért, és vígan elleszünk... Adok 10% jattot is! Na áll az üzlet? Persze 4 forintos ketyegőn, mert órákig kell rá várni!!! Akit érdekel az ajánlat hívja a 0690415693 -at! Ma veszek egy 10E forintos szemüveget ajándékba a barátomnak, aki a plusznál dolgozik. Megkérem vegye fel, és szemen köpöm. Teszem ez azért, mert látom, hogy neje, és fia is unja már a "szotyivacsorát"!!!
Provokatőr 2011.02.01. 13:48:53 / # 124835
Üdv! Most azt gondolod, újat írtál? Minden topik minden oldalán legalább egy ilyen hozzászólás van. Ha visszaolvasol pár oldalt, nem eggyel találkozhatsz itt is. :) Már kicsit unalmas a sok okoskodás: "ti asszisztáltok", "ti tehettek róla", "magatok alatt vágjátok a fát", stb. És milyen érdekes: akik ilyen jellegű hozzászólást írnak, vagy már abbahagyták a taxizást (mert különleges képességükkel rájöttek, hogy mi folyik itt), vagy nem is taxiztak soha (ők már úgy születtek, hogy sokkal okosabbak voltak mindenkinél), vagy a "nekem ne mondja meg senki, milyen tarifával dolgozzak"-kategóriába tartoznak. Mindazonáltal nem vitatom az igazság-tartalmát annak, hogy elsősorban a taxisok tehetnek erről. De ha ez ilyen egyszerű lenne... Hiába gondolja 4.500 taxis, hogy nem fizet tagdíjat egy szotyitaxinak, ha 500 meg úgy gondolja, fizet. Akkor mit tehet a nagytöbbségben lévő 4.500? Semmit, apám, semmit! Itt, a hallotaxin többnyire azok vannak, akik a 4.500-ba tartoznak. Úgyhogy itt hiába írogatjátok le akár óránként is, hogy "ti tehettek róla", mert pont nem azok tehetnek róla, akik olvassák ezt. A minimum-tarifa, a létszám-stop, a nullás-papírok alóli kibújás lehetőségének a megszüntetése segítenének abban, hogy ne szívjon 5.000 taxis a családjával együtt. De ami a legtöbbet segítene, az egy jó matematika-tanár lenne, aki megtanítja a taxisokat számolni... :D
volántaxis 2011.02.01. 12:52:33 / # 124834
Kíváncsi lennék a véleményedre. Mit tegyen az a taxis, akinek van havi 280e. Ft.fix fizetnivalója, és ahol épp dolgozik ott a 2-3 perces címkiadás, meg droszt, meg a többi faszság miatt a 228 Ft-os tarifával nem tudja megcsinálni? Mert hát ehhez minimum 6 kiló kéne bruttóban, hogy maradjon a családnak legalább 150.-Szóval maradjon a seggén, és várja meg míg elviszik az autóját, vagy próbálkozzon, hátha működik a sűrű fillér, ritka forint elmélet.- Mielőtt elítéled őket gondold át ezt. Mindketten éhen fogunk halni, mert túl sokan vagyunk. Az húzza tovább, akinek több tartaléka, ill. jobb családi háttere van.
333 2011.02.01. 12:22:47 / # 122151
Próbáltam irónikusan írni, aki ott van megérdemli, nekik biztos megéri, nekem nem éri meg, nem megyek oda. Egyébként mégtöbb munkájuk lenne 30ft/km- ért. Még én is velük mennék, nem kocsival. Sőt így belegondolva akár 60-ért is.

puccos 2011.02.01. 11:14:09 / # 124832
"Szól a rádió, lehet dolgozni, ez a lényeg nem a megélhetés, meg a haszontermelés" Hát akkor mi a lényeg drága kollégám? Az hogy kifizesd a kocsitörlesztőt, meg a telefonszámtulajdonosnak a sápot, és éhenhalj? Ez a lényeg? Azokat kellene felelősségre vonni akik hagyták, hogy idáig fajuljon a helyzet. Hogy mindenféle ki tudja honnan jött telefonszámtulajdonosok társaságot alapitsanak, és önös érdekből sok száz taxist tönkretettek, és több ezret a csőd szélére sodortak.Ti csak azt nézitek hogy szól a rádió. De azt nem, hogy 150ft-ból nem lehet vállalkozást fenntartani.Kell a minimáltarifa. Nagyon kell.Ja! Érdekelte a kormányt,a benzin, a távhő, a villany a szemét, stb emelés? Az emberek majd megszokják hogy ennyibe kerül a taxi, és kész. Aki bujt bujt aki nem nem.
333 2011.02.01. 10:52:56 / # 124831
Minimáltarifa? Mennyi Budapest lakossága 2000000? Hány taxis van 6000? Nincs az a kormány, aki 2000000 ember nemtettszését felvállalja azért, hogy 6000 taxisnak jobb legyen! Most mindenki várja, hogy tárgyalják a taxisok ügyét, aztán majd ha csak a szigorítás jut belőle, akkor lesz hoppá.Egyszerűbb a BKV árait is lecsökkenteni. Mindenki önként vállalta a 150/km- t, dalolva mentek oda, ódákat zengtek róla, most mi a baj? Szól a rádió,lehet dolgozni, ez a lényeg nem a megélhetés, meg a haszontermelés.
vezényelhető 2011.02.01. 00:18:57 / # 122002
Drága Kollegáim! (igen, még nagy betűvel) Próbállak sajnálni titeket, de sajnos nem tudlak. Sőt, nagyon haragszom rátok. Ti önként asszisztáltatok egy szakma megcsúfolásához. Gratulálok! Aki ott van, viselje méltósággal haláltusáját. Hála ennek a pár száz embernek, akit önös érdek vezérelt, most 5000 taxis szív. Remélem észhez tértek.

tomajer 2011.01.31. 14:16:45 / # 121984
Ez olyasmi lehet, hogy meghatározzák a nokiás doboz minimális méretét:D

peti493 2011.01.31. 14:10:28 / # 121986
Hali. idézlek: -a Tarlós tavasszal egy minimál tarifát fog alkalmazni- Ezt az állításodat esetleg tudnád bizonyítani, vagy alátámasztani tényekkel??? Csak mert tudod elég sok itt a légbőlkapott, kitalált gondolat,és kezd unalmas lenni. Köszi

törölt felh. 2011.01.31. 11:13:29 / # 124830
Hol volt itt a kockázat? Először a versenyhivatal beperelte a pepitát a volánt, a budát..., árkartell címszóval.Azután (bár ez nem bomlasztásnak, hanem néhány ember zsebduzzasztására, a mi zsebünkből) Taxisvizsga! 5-10-20-40 éve ezt a (akkor még) SZAKMÁT végzőknek, 25 évet is betöltött, szakértők? által tartott oktatáson. Olyanoknak, akik egyébként már rendelkeztek egy ilyen vizsgával, igazolványostól! Azután egyszer csak : kötelező droszt használati díj. Meg kötelező freki díj, a műsorvevő rádióért... Soroljam? Bár az itt felsoroltak nagy része a lenyúlás, de a pszichikai terror része is. Az időrendiségben nem vagyok biztos. Sztem 1 tarifa sohasem volt,csak kevesebb eszkimó. De okosság már akkor is volt, csak árnyaltabban. Azután jöttek a km óra alapján szállítók, majd órájuk is lett, majd céget alapítottak... folytassam? Azért annó 20-szoros ár különbséget senki nem kockáztatott volna. Aztán a reptér császárai hozzászoktattak minket. Is!!!:( Nekem is elég lenne 2 tarifa. 1 nappal, 1 éjjel. A vidéket úgy is mindenki kialkudozza.
volántaxis 2011.01.30. 21:53:13 / # 121940
Bocs...Csak kérdezem.-Te mennyit fizetsz? -És még csak egyet. Mennyi kauciód van bent?
bambusz 2011.01.30. 21:36:33 / # 121937
Remélem legalább dupla lesz a tagdíjatok :-) Meg is érdemlitek...,mint a birkák:-) 150Ft..:-) ezt a sok bírkát:-) Az Attila meg most lekaszálja amit aratott...fizessetek egy szó nélkül..megérdemlitek
tudomis(kibic) 2011.01.30. 18:36:32 / # 121935
Ez a hüly@ bement? 150.-ért? Gyere barátom hozzám mosogatni,adok egy ezrest! Ja, és meg is fogom köszönni!!! És még embernek is nézlek közben!

tudomis(kibic) 2011.01.30. 18:29:36 / # 121932
Kockáztattak,és bejött! Gondolkodj. Hol lenne tarifagond közöttünk, ha egy tarifánk lenne???

sipi 2011.01.30. 17:46:35 / # 122651
Sehova nem vesznek fel, épp ez a lényeg! Avval hogy kikerültem, lemorzsolódtam saját konkurenciájuk lettem! Addig viszem az utasaikat amíg bírja a kocsim és az erőm! Nem hiszem, hogy erre nem jöttek rá időben. Hogy a kikerülők is ugyan olyan taxisok mint Ők . Nekik is meg kell élniük és össze fognak állni egy csapattá!
hiénakutya 2011.01.30. 16:58:13 / # 124828
Igen, Te is naiv vagy. :-)p (Olvasd el a szerződést!) De most tegyük félre a kauciót! Hogy mit megtehetnek... Kollégát berendelik etikára. Röviden a történet: Kolléga fölvesz egy címet, megég vele. Ennek nyoma van, az URH-forgalmazást archiválják. Utólag kiderül, hogy az utas-jelölt tévedésből egy másik kocsiba szállt be, amellyel sikeresen el is jutott uticéljához - jó drágán. Ezért belázadt. Kolléga (ártatlanul) besétál szabadidejében a központba, melegítőalsó, kapucnis felső. Megkiabálják, hogy hogy képzeli azt, hogy ilyen öltözetben megy be etikára. Majd kezdetét veszi a tárgyalás. Egyszer csak meghozzák a pizzát. Mi történik? A tisztelt etikai bizottság tagjai, akik korábban kifogásolták a kolléga ruházatát, miközben tárgyalják az ügyét, kétpofára tömik a pizzát. Normál. Kolléga egy véletlennek köszönhetően emlékszik a címre és arra is, hogy megégett. Visszakeresik a felvételt, és megállapítják, két falat között, hogy a kolléga ártatlanul lett meg- és berángatva. Most kellene annak jönni, hogy "bocs, hogy iderángattunk!". De nem. Megtehetnek bármit?
fradika 2011.01.30. 15:50:06 / # 122390
Akkor már nem lebeg a fejük felett a kaució elvesztése! (...lehet,hogy én is naiv vagyok?)
hiénakutya 2011.01.30. 15:01:11 / # 122354
Meg utána is azt csinálnak velük, amit akarnak.
fradika 2011.01.30. 14:34:50 / # 122350
Sanyi! Ne legyél naiv! Te is tudtad amikor aláírtad ezt a hat hónapos moratóriumot,hogy ez idő alatt azt csinálnak veletek amit akarnak! Sajnálom!:(

Oldalszám: 552