Témakörök > Droszt Híradó > FODESZ - Érdekvédelem A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Apuka | 2007.07.25. 13:33:34 / # 113256 |
T.Horváth Pál úr!
Köszönöm a "gyors és kimerítő választ". :(((
Remélem a köv. 5 éves tervbe belefér majd egy szösszenet ezzel a kérdéssel kapcsolatban.
Talán nem én vagyok az egyetlen akit érdekelne!
Előzmény: #113158 Apuka 2007.06.17. 06:47:23 |
|
Apuka | 2007.07.23. 14:47:40 / # 113255 |
:-DDD
Előzmény: #113254 csogu 2007.07.22. 14:27:01 |
|
csogu | 2007.07.22. 14:27:01 / # 113254 |
Volt más megoldásuk? Amennyiben nem ilyen "megértők", akkor ismét nem kevés anyagi veszteséggel számolhattak volna.
Vagyis: Van kényszer. Jaaa és ott nem vergődik pár vasutas, hogy azaz, csak sztrájkoljatok, akkor nekem legalább több utas marad.
Előzmény: #113253 Nevem senki 2007.07.22. 13:10:46 |
|
Nevem senki | 2007.07.22. 13:10:46 / # 113253 |
|
A kulcsmondat:
"Garamhegyi Ábel kiemelte: megértették az érdekképviselet aggodalmait, "
Előzmény: #113252 csogu 2007.07.22. 11:50:05 |
csogu | 2007.07.22. 11:50:05 / # 113252 |
Úgy látszik itt kevesebb lehetetlen van és más alkotmány vonatkozik rájuk...
Elmarad a hétfőre meghirdetett vasutas sztrájk, miután megszületett a megállapodás a vasúti közlekedés biztonságáról a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Mozdonyvezetők Szakszervezetet között vasárnap.
Előzmény: #113240 Nevem senki 2007.07.21. 11:26:54 |
|
nemkar | 2007.07.22. 05:27:23 / # 113251 |
|
Nekem ANNO a BKV-nál a Szakszervezeti Bizalmim lett a csoportvezetőm, miután elvégezte az M-L eygetemet.
Ezekután inkább más csoportba kértem át magam.
Előzmény: #113244 cbtaxi 2007.07.21. 05:21:42 |
Apuka | 2007.07.21. 22:10:32 / # 113250 |
Előzmény: #113249 Apuka 2007.07.21. 22:01:10 |
|
Apuka | 2007.07.21. 22:01:10 / # 113249 |
Szia, Pali!
Esetleg tudnád véleményezni?
Üdv, Zsolt
Előzmény: #113158 Apuka 2007.06.17. 06:47:23 |
|
csogu | 2007.07.21. 21:54:49 / # 113248 |
mindenféle sz...rf...ú, játékgépes, alkoholista, fikanicknév mögé bújó, örökké síró és elégedetlen, lázadó és lázító taxisnak.
Erre szokták azt mondani, hogy: Én nem az ellenségeimtől félek, hanem a barátaimtól, mert azoktól nem tudom, hogy mire számíthatok
Előzmény: #113247 forest95 2007.07.21. 17:08:10 |
|
forest95 | 2007.07.21. 17:08:10 / # 113247 |
|
Helló Góré!
A 136-os és a 138-as bejegyzés nagyvonalakban minden lényeges dolgot tartalmaz. Persze ki lehetne még egészíteni mind két bejegyzést, de nem teszem, mert nem akarom, hogy azt érezd, amit a telefonban szoktál mondani, hogy odadoblak koncnak mindenféle sz...rf...ú, játékgépes, alkoholista, fikanicknév mögé bújó, örökké síró és elégedetlen, lázadó és lázító taxisnak.
|
törölt felh. | 2007.07.21. 14:07:17 / # 113246 |
|
"Amint láttuk, minden eddigi társadalom az elnyomó és elnyomott osztályok ellentétén nyugodott. De ahhoz, hogy valamely osztályt el lehessen nyomni, biztosítani kell számára azokat a feltételeket, amelyek közt legalább szolgai létét tengetheti."
Előzmény: #113240 Nevem senki 2007.07.21. 11:26:54 |
Nevem senki | 2007.07.21. 11:26:54 / # 113240 |
|
Szia Ricsi!
Visszaolvastam egy kicsit ezen az oldalon és már értem a múltkori reagálásodat az írásomra.
Lehet nem fejtettem ki eléggé, mit is akartam írni.
A Palinak valóban van köszönni valónk, jó is rossz is, de ez az élet. Nem sikerülhet minden úgy ahogy szeretnénk. A helyzete elég skizoid és szerintem SENKI nem lenne képes magában összehangolni a két felvállalt szerepet.
Emberileg teljesen érthető, hogy belezavarodik a kettős szerepbe és ha nem lát más kiutat, hát nekiáll támadni azokat akik látják és vele is láttatni akarják a problémáját!
Oldjuk meg a helyzetet, két javslatom is van!
1. Ha van tagsága a Fodesz-nek lépjünk ki és egy tagság nélküli szervezet már nem is létezik.
Ha ez nem elég, dekraláljuk, hogy nem a mi érdekeinket védi, nem kérünk belőle, ne tárgyaljon vele senki a mi nevünkben!
2. Ha nincs tagság, csak egy fantom szervezet az egész, hát lépjünk be és rúgjuk ki a Palit!
Kedves Pali!
hidd el jobb lesz neked a Fodesz nélkül.
Érdemeid elismerése mellett mehetsz "nyugdíjba"
Intézheted a RT ügyes-bajos dolgait, szervezheted a fuvarokat a tagság javára és a magad hasznára.Kívánok Neked ehhez, hosszú, eredményes életet és jó egészséget, valamint sok sok sikert. Tedd a RT-it a város legnagyobb, legjobban prosperáló cégévé. A tagság istenként fog Rád tekinteni......nekünk meg lesz végre egy igazi érdekvédelmi szervezetünk.
Félre az iróniával!
Emberként tisztellek becsüllek azért, hogy megpróbáltad a lehetetlent(legyőzni Önmagadat),
taxisként azonban mélységesen egyetértek Csoguval és minden olyan beíró kollegával aki nem köpködve, anyázva, hanem józan érveket felsoroltatva próbál meggyőzni Téged a mi valós érdekeinkről.
Erdményes vitát és szép napot mindenkinek!
Borza Sándor
Főtaxi 1269 aki egy senki, csak van véleménye:-))
|
MCCCXCII | 2007.07.21. 10:17:17 / # 113245 |
T. goré001!
„A " O " forintos kiállást annak idején a City taxi találta ki , hogy a profibb erőkből állo Budataxit , a nagy multú Főtaxit és a jól menő Volán taxit üzletileg befogja!
Valóban cím nyerés lett az eredménye!”
Én úgy emlékszem, hogy a „0” forintos kiállást a Volán taxi találta ki. De nem sokáig tartotta magát ezen elképzelés. No nem azért mert nem tetszett az utazóközönségnek, hanem azért, mert kisebb kerekeket kezdtek felszerelni a ladákra a kollégák. (Többet mér az óra.) Két utas esetén már rendesen odaverődött a kocsi hátulja. Így több kár keletkezett, mint haszon a több fuvarból.
Majd jöttek a magántaxik. Egyre többen lettek, majd tömörültek. Biztosan egy volt volános vezette be a „0” forintos kiállást.
„A GVH minden ilyen " együtt" megmozdúlást milliokkal büntet!”
Most csak egy a kérdésem, hogy a GHV ezt a „0” forintos kiállást nem „együtt mozdulásnak” látja?
Üdv. MCCCXCII
Előzmény: #113211 góré001 2007.07.20. 07:35:13 |
|
csogu | 2007.07.21. 06:45:02 / # 113243 |
Látod, téged mint vendég zavarnak dolgok, hogy az most valós vagy sem, ne menjünk bele, mert meggyőzni úgysem fogjuk tudni egymást, de nem is ez a cél. Most képzeld el, ha mindezért még fizetnél is, miközben agyonszabályoznának.
Sokat gondolkodtam azon, hogy mi is lehetne a közös cél, de lehet Pali hogy neked van igazad (bár én az ellenkezőjét sosem állítottam), hogy ehhez én túl buta és műveletlen vagyok.
Az a baj, hogy a problémáinkat sem érted meg, pontosabban nem fogadod el problémának, rosszabb esetben kitalációnak minősíted és lezárod azzal, hogy azok, akiknek ma gondjuk van a taxizásban (anyagilag), azok mind-mind játékfüggők és alkoholisták. Igen, igazad van, van ilyen is, de messze nem annyi, amennyinek problémája van.
Manapság a család (és azt Te is sokszor hangoztatod, hogy az a szent dolog) nem fér össze a munkánkkal. Nem úgy van, mint régen Pali, amikor még te is tekerted a kormányt. Nem lehet manapság havi 24-26 munkanapból, ami 8 órai melót takar, megélni...sőt, ennyi még a vegetáláshoz is kevés lenne. Akkor még hol van a család, esetleg a saját igény kielégítése??? Sehol!!!
Nem hiszem el, hogy nem tudod elfogadni, hogy mi taxisok nem csak azért akarunk dolgozni, hogy a járulékainkat fizetni tudjuk és napról-napra...a szerencsésebbek hétről-hétre vergődjünk. Komolyan hiszi azt valaki, hiheti azt valaki, hogy ennyi és semmi több?
Tudom-tudom, most elő lehet hozakodni 3 ellenpéldával, de az messze nem az általános, és annak mindig van valami a hátterében, ha egy taxis, egy klasszikus taxis (és ez a többség) nem így él.
Most akkor, ha ezen még át is verekedjük magunkat (nem egyszer futottunk neki), akkor is ott van a kezdeti aggályom, a közös cél. Sokkal jobban tudnék hinni egy olyan szakszervezetben, mint ami pl. a MÁV-nál van. Fizetett érdekvédők!
Van 6000 taxis Budapesten, mindenki dobjon be havi 2 rongyot és utána pár tökös fickó, akik elég rátermettek, felkészültek a szakmánkból, a problémáinkból, szálljanak ringbe és küzdjenek.
De ne haragudj, amióta nekem ünnepelve a sikereteket bejelentetted, hogy sikerült kijátszani a fixtarifát, azóta én nem tudok hinni a FODESZBEN, aminek te vagy az elnöke.
Az, hogy akkor nem sikerült átverni a "hatalmasokon" ezt az elképzelést, a mai napig érezzük káros hatásait.
Te ott is ellenünk voltál, a saját vállalkozásod védelmében, amit mint ember megértek, de mint taxis mélységesen elítélek. Te ott elárultál minket keményen.
De te "megnyugtattál" minket, hogy levelek tömkelegével fogod elárasztani az illetékeseket és majd-majd meglátjuk, hogy az nekünk milyen jó lesz.
Vagy a szememmel van gond, vagy valahol kisiklott a project, de nem látom, hogy nekünk olyan baromi jó lenne.
Pali, én is ellevelezgetnék szívesen, miközben az ellentétes vállalkozásomból szépen eléldegélnék. Írnék annyit, hogy a postának gerincsérve lenne tőle és nem győzne fizetésemelést kérni...igaz, ő meg is kapná, mert ott van működő érdekvédelem.
Szinte követeled a szakmai jellegű vitát, de amint kapsz egy szakmai kérdést elsiklasz felette és inkább nekimész valakinek és abban jeleskedsz, hogy azt legyőzd. Ez lehet egy "arctalan senki", de lehet valós személy, aki nem fél felvállalni a véleményét, jelen esetben én.
Ne velem foglalkozzál Pali, hiszen köztünk olyan mélyek az ellentétek, hogy ennek a rendeződésére szerintem egyikünk sem lát esélyt. Kaptál szakmai kérdést és azoktól, akiket neked a kötelességed védeni, hiszen egy érdekvédő vagy. Messze álljon tőlem, hogy én téged utasítgassalak, isten ments, az egyikünknek sem lenne jó, én csak simán jeleztem neked, hogy mi az én problémám ezzel az egésszel
Egy cégvezető nem védheti maga ellen a taxisok érdekeit.
Ez ennyire egyszerű.
Előzmény: #113239 góré001 2007.07.21. 02:45:59 |
|
cbtaxi | 2007.07.21. 05:21:42 / # 113244 |
|
Én személy szerint szerencsétlen dolognak tartom,ha egy cégvezető ugyanakkor érdekképviselő is.
Valahogy nem tudom elképzelni,hogy külön tudná-e BÁRKI is választani a kettőt.
Egyszerűen mert nem azonosak az érdekek.
Én mint taxis,nem értem,hogy miért emelkedik a tagdíj olyankor is,ha nincs tarifaemelés?
Miért kell nekem fizetnem, a cég tulajdonát képező rádió,frekvencia áthangolásáért?
Ráadásul a cég szervízében a cég alkalmazottai végzik el.
Miért vonnak le plussz 3%-ot a csekkes fuvarból?Kezelési költség vagy mi?
Miért nem építik bele a szerződéses tarifába már eleve?
És még hosszasan sorolhatnám.Csupa olyan "érthetetlen" dolgok,amikre nem kapunk magyarázatot.
Pedig,lehet hogy megértenénk - mégha egyetérteni nem is tudunk egys-mással-.
Lehet,sőt biztos,hogy nem vagyunk jártasok a jogszabályokban,politikai machinációkban,de akkor sem kell ezt ilyen-olyan formában,állandóan az orrunk alá dörgölni.
Mert jelenleg mi csak azt látjuk,hogy egy helyben topogunk.
De ha ez azért van, mert elfogyott az erő vagy mert már minden lehetőséget kihasználva a kőr bezárult és nincs tovább,akkor tessék elő állni és megmondani!
-Kollégák! A jó Isten sem akarja,hogy nekünk jobb legyen.És én Isten ellen nem harcolok!
Az egymással való közös hang megtalálása lehetne az első lépés az egység felé.
|
attus | 2007.07.21. 03:23:45 / # 113242 |
|
T. Pali(ha szólíthatlak így?)!
Én például nem ismerlek személyesen, ez okból kifolyólag nincs is személyes természetü problémám veled, de:Mi itt beszélgettünk valamiről veled is többek között és ami nekem ezzel kapcsolatban feltünt több kolléga(Pl.:Én) hozzád intézett kérdésére b*sztál(Bocs) válaszolni! Pedig nem feltétlenül volt mindenki agresszív vagy bunkó!
Ilyen nálad a párbeszéd? Aki nem nyal, hanem kellemetlen kérdést tesz fel azt levegőnek nézzük?!
Én nem ezt várnám el egy "érdekvédőtől"!
Üdvözlettel: Szalai Attila
U.i.:Bár szerintem az én nick nevem például átlátható annak aki akarja!
U.i. 2.: Az érdekvédót azon az alapon raktam zárojelbe, amelyiken te a szakmai lapot.
Előzmény: #113239 góré001 2007.07.21. 02:45:59 |
góré001 | 2007.07.21. 02:45:59 / # 113239 |
|
Csakhogy mint írtam itt pont fordítva igaz a történet
Te tele fingod az egészet nekünk meg ki ide mint vendég betérünk szagolgatnunk kell/ene/Nos én nem teszem inkább kívűl friss levegőt szedek!Bár az is igaz attól még a szag megmarad , csak hogy aki akarja majd szagolgatja !Számomra ez a demokrácia én döntök én választok !
|
csogu | 2007.07.20. 23:39:25 / # 113241 |
Pali, veled tudod mi az igazi baj?
Várj, mondok rá egy példát.
Bemész egy szobába, majd a közepére rondítasz és utána fintorogva megjegyzed, hogy itt büdös van és dehonesztálva a helyet távozol.
Előzmény: #113236 góré001 2007.07.20. 21:48:15 |
|
csogu | 2007.07.20. 23:02:41 / # 113238 |
Tökéletesen igazat adok neked....a lappal semmi gond, az megy:-))
Előzmény: #113237 cbtaxi 2007.07.20. 22:14:11 |
|
cbtaxi | 2007.07.20. 22:14:11 / # 113237 |
|
Köztetek személyes ellentét dúl,hosszú évek óta.
Ezt a vak is látja.
De ez nem tartozik ránk!!
Mindenki csinálja a saját dolgát!
Csogu szerkessze az újságját a Góré001 vezesse a cégét és "tegyen az érdekünkben"(FODESZ).
De ne egymás marásával töltsétek az időt!
Szvsz.
Bocs,hogy szóltam!
|