Hozzászólások száma: 2330
Ugrás a hírhez Oldalszám: 117
Témakörök > Droszt Híradó > CITY-S CENTER A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2007.11.18. 15:36:59 / # 108257
Esett az eső, csak annyit láttam,hogy egy Citys, hölgy, és valami világosabb autó:-)) Kemény volt a lány, nem viccelt:-)...és nincsenek gondjai a centizéssel:-)
csogu 2007.11.18. 15:35:42 / # 108258
Vélemény: Túl nagy hangsúlyt fektettek a helyismeretre, ez nálatok a fő szempont, ami a GPS korában már nem is annyira fontos. Kis túlzással, manapság egy kezdő taxis GPS-el felvértezve (természetesen megfelelő hozzáértéssel), 100x többet tud, mint egy 30 éve szakmában lévő taxis. Pszichológia, konfliktuskezelés, kommunikációs készség stb…stb…stb…én ezeket sokkal fontosabb tulajdonságnak tekinteném, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék rá. Minden cégnél. Mondok egy példát, tegnap történt meg velem. Szitu: Tombol a meló, időpont 5-6 között, pont a váltás időszaka. Nappalosok el haza, éjszakások az előző napi hajtást kipihenvén még otthon. Nincs autó Újpesten, sem a környékén. Én a Hősök teréről rágangolok egy Munkásotthon utcára. Utasok már kint, szénné fagyva. Három idősebb hölgy. A hangulat, amikor beszállnak, megegyezik a testhőmérsékletükkel: FAGYOS:-)) - Hová szabad? - Corvi… bu… vigadó. Nem nagyon értettem a címet, de azt vettem ki a hölgy szavaiból, hogy a Corvin térre, a Budai Vigadóhoz. Elindulunk és zavar, hogy a hangulat hasonlít egy ravatalozóban tapasztalható csendhez. Beszélgetés kezdeményezése, a fonal elkapása, mosoly, nevetgélés, és mire ráértünk a Margit-hídra, addigra 3 pajkos idős hölgy ült már az autómban. Ekkor jött a feketeleves. - Ne haragudjon kedveském, de hova visz minket? - Ahova mondani tetszett. Corvin tér, a Budai vigadó. - Jaaaj, dehogy. A Corsóra megyünk, a Vigadótérre. Na puff, a hangulat hirtelen megfagyott. Gondolom az ő fejükben az járt, hogy mégis csak igaz az, hogy a taxisok elviszik városnézésre az utasokat. Az én fejemben meg az járt, hogy miként tudok ebből jól kijönni?!!! - Na, először is a taxióra megállítva, hiszen én értettem félre a címet. Másodszor is örömmel jelentem be a hölgyeknek, hogy épp most nyertek egy ingyenes városnézést fővárosunk budai oldalán. Érinteni fogjuk a Fő utcát, majd áthaladunk a Batthyányi téren és ha ott jobbra tekintenek majd láthatják a taxisok közkedvelt helyét, a híres nagymama palacsintázóját. A Clark Ádám tér érintésével áthaladunk a Lánc-hídon, ami ilyenkor gyönyörűen ki van világítva. Tetszenek tudni arról, hogy Sikló 1870-ben indult el és eleinte gőzgép hajtotta? ...és csak dőlt belőlem a hülyeség, mivel láttam, hogy vevők rá. Mire megérkeztünk a címre, szerintem megalapoztam a hangulatukat. Igaz, nem tudom, hogy a XXIII. kerület Fakopács utcából melyik a legrövidebb út Békásmegyer Juhász utcáig, na meg az sem biztos, hogy tudom mindegyik érintett utca nevét, de van egy olyan érzésem, hogy ezek az utasaim ezt a hiányosságom elnézték nekem:-)
OLW 2007.11.18. 15:05:50 / # 108256
Ezüst C omega?
csogu 2007.11.18. 15:04:11 / # 108255
Erika egy jelenség, egy friss szín lesz a City kötelékében:-)

csogu 2007.11.18. 14:59:13 / # 108254
OLW még annyit, hogy az impresszumban (a lap legalján) a telefonszámunk és e-mail címünk is megtalálható, ha szükségét érzi valaki.
csogu 2007.11.18. 14:56:57 / # 108253
Csütörtökön, vagy pénteken, már nem is tudom…az egyik kolleganőtök rendesen lealázott a Vácin:-))) Ilyenkor elgondolkodok, hogy valóban ők-e a gyengébb nem, vagy csak velünk hitetik ezt el, hogy nekünk is legyen egy kis örömünk:-))
csogu 2007.11.18. 14:52:36 / # 108252
Bocsánat, ezt most olvastam!!!! csogu@hallotaxi.hu
Szerényke 2007.11.18. 14:49:52 / # 108251
Ne aggódj majd belejön de mások csinálnak tak ennél jóval cifrább dolgokat ami senkinek nem tünik fel mert ök rég itt vannak
nobody 2007.11.17. 12:21:33 / # 108249
Kedves Évi! Magam is voltam már új néhány csapatban, s persze az új (vagy csak némileg más) szabályok rutinszintű elsajátítása időbe tellhet. Ebben igazatok is lehet Tonyóval, hogy legyünk türelmesek. De, mint olvashatod, akik régebbről ismerik új kolléganőnket, nem sok reményt fűznek a mostantól bekövetkező, hirtelen fejlődéshez. Valamikor azt mondták rólunk, hogy a City-ből kikerülni sokkal könnyebb, mint bejutni. Talán igaz is volt. Ma mintha fordítva lenne... Azt gondolom, hogy mikor valakiről kiderül, hogy nem üti meg a kívánt szintet, sokkal nehezebb megválni tőle, mint be sem engedni a kapun. Persze ez az egész nem csak róla, új kolléganőnkről szól. Lehet, az egész felvételi rendszerünket kéne átgondolni, az új belépőkkel kapcsolatban valamilyen automatizmust beépíteni, ami garanciát jelenthet arra, hogy amennyiben mondjuk a belépést követően fél év múlva a REB, vagy a Vezetőség, vagy a kettő együtt úgy ítéli meg a munkáját, hogy az nem segíti a City előrejutását, úgy megvál(hat)unk tőle. De ez már az illetékesek dolga...
kibic 2007.11.17. 11:35:32 / # 108237
Én sem tegnap hallottam Őt először :-)))

kibic 2007.11.17. 11:33:03 / # 108231
Akkor biztosan és értettem félre valamit:-)))

figyu 2007.11.17. 11:28:24 / # 108248
Ő ilyen fog maradni így kell majd elfogadni, erre próbáltem célozni. Semmi többet ne érts hozzá. Több éves tapasztalat és ez nem "légkör" függő.
figyu 2007.11.17. 11:21:33 / # 108247
Semmi rosszindulat nincs bennem iránta, ha így látod akkor félreértesz.
kibic 2007.11.17. 11:16:55 / # 108233
Egy nap után kicsit szerintem elkapkodtad ezt a hsz-t.Itt más emberek más légkör fogadja.Nem kell itt előre savazni. Lehet hogy rólad ugyan ilyen kép alakulna ki egy nap után!:-)))

kissevica 2007.11.17. 11:12:44 / # 108232
Szia! Köszönöm a jóindulatú észrevételt, de én már megtanultam hogy csak a saját tapasztalataim alpján ítéljek.

kissevica 2007.11.17. 10:58:51 / # 108235
Kedves nobody! Kezdőként itt! Szerintem a sok új szabály és elvárás valamint a cégünk neve az új kollegákat stresszeli, és mint tudjuk a stressz nem mindenkiből hozza ki a legjobbat. Tapasztalnia kell minden újnak, hogy itt is csak emberek dolgoznak és hogy az apró becsúszó hibák itt is mindennaposak és ha majd már rutinná válnak számukra a szabályok és követelmények akkor könnyedén fogják venni az akadályokat. Ráadásul sajnos régebbi kollegák megengedték maguknak az a cseppet sem poénos megjegyzést, mikor az egyik diszpécser bemutatták a 776-nak hogy vele különösen vigyázz mert ő a fő mumus./persze nem ezekel a szavakkal de nyilván be tudod helyettesíteni a megfelelő kifejezéseket/ Csak annyira legyetek türelmesek amennyit viszont is elvárnátok. Puszi
OLW 2007.11.17. 10:36:45 / # 108246
Szia! Nem. Csak én voltam szerencsés a csövön ülni, amikor beköszönt. Megintcsak az időzítéssel van bajom. Talán időt kéne kapnia.
nobody 2007.11.17. 10:25:49 / # 108230
Hi, Tonyó! Ezek szerint Te ismered a hölgyet. Kezdőkéééént??? Akkor mégis jogos lehet a kérdés, vagy nem?

OLW 2007.11.17. 10:19:41 / # 108236
És kezdőként, talán, még inkább.

nobody 2007.11.17. 10:17:01 / # 108234
Szia Évi! Elhiszem, hogy nem lehet könnyű köztünk nőnek lenni, de azt gondolom, hogy amikor néhanapján új kolléga(k) felvételére kerül sor, nem az az elsődleges elvárás, hogy nőként, vagy férfiként megállja a helyét az új csapattag. Taxisokat veszünk fel, és véleményem szerint - ritka kivételektől eltekintve - megengedhetjük magunknak, hogy a jelentkezők közül a legjobbaknak adjunk lehetőséget. Aki ismer, tudja, hogy a "szebbik nem" (látod? még véletlenül sem "gyengébbet" írok) nagy rajongója vagyok, nem a férfisovinizmus beszél belőlem. De rendben, elfogadom: igazolja az idő a kollegina alkalmasságát! Kellemes 7végét! :)

Oldalszám: 117