Hozzászólások száma: 1433
Oldalszám: 72
Témakörök > Droszt Híradó > Miért nincs nekünk egy komoly szakszervezetünk??? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Guy Fawkes 2009.05.18. 12:11:19 / # 100933
Kedves HZoltán! Egyetértünk az általad leírtakkal. Ahogy azt a főoldalon is láthatod , egy virtuális érdekképviselet alapítójaként írtam alá a felhívást. Valóban jogászok,ügyvédek bevonásával tervezünk egy olyan képviseletet megalakítani, mely véget vet a kollégák kiszolgáltatottságának és a cégek tejhatalmának. Pillanatnyilag sok szálon folynak az események a háttérben , melyek fel lesznek fedve a megfelelő pillanatban és nem előbb! Amint megfelelő létszámú támogatottsága lesz ezen virtuális kezdeményezésnek megtesszük a szükséges lépéseket, hogy mindezeket a valóságban is realizáljuk. Köszönjük az építő jellegű hozzászólásokat és szívesen látjuk azokat a továbbiakban is! Üdv: Guy Fawkes
hzoltán 2009.05.18. 08:36:25 / # 100932
Szakszervezet?! Szerintem inkább érdekképviselet kellene nektek mint taxisoknak nem szakszervezet! Annak idején az egyik ismerősöm elhozta az összes cég etikai szabályzatát. Odaadtam egy ügyvédnek és a munkaszerződéseket is, majd 2 nap múlva találkoztunk és közölte, hogy az etikai szabályzatoknak a 85% TŐRVÉNYBE ÜTKÖZIK!!! Nagyon sokan köztetek nem is tudják, ha KFT -nél vannak mint alkalmazotti viszonyba, akkor személy szerint nem is rúghatnak ki attól a társaságtól ahol vagy mert nem veled hanem a KFT-vel állnak szerződésbe. Viszont ha meg berendelnek ETIKÁRA akkor JELEN LEHET a KFT ÜGYVÉDJE is mivel jogi formáról beszélünk. Sorolhatnám még a dolgokat de ezért mondtam azt, hogy nem szakszervezet kell hanem ÉRDEKKÉPVISELET, olyan ahol ezeket a dolgokat elmondják és ha oda fizetsz tagságot, akkor ők biztosítanak neked megfelelő jogi és egyéb segítséget is. Legyen az ETIKA, BEVALLÁSOK, stb. Na majd ha ezt sikerült létre hozni, és vannak látszatai (mondjuk ETIKÁKON) akkor fognak majd a CÉG vezetők elgondolkodni a továbbiakon. Remélem SIKERÜL elindítani egy ilyen folyamatot. Csak sajnos addig amíg vannak a NAGY A SZÁM de közben meg egy NAGY BESZARI ALAK az illető addig ITT nem lesz SEMMI VÁLTOZÁS!!!!!!!! Na egyenlőre ennyi elég. További JÓ szolgáltatásnyújtást Kívánok.

tomajer 2009.05.18. 07:15:51 / # 100931
Nem. Kéretik velem érthetően beszélni:-) De ha mondjuk a Liga központi kasszájára számítasz, akkor ne tedd. Tudod, nekem vasutas a feleségem...közelről, és régről lát bele a pitlibe. Onnan kifelé nem nagyon szokott jönni pénz:-(
iceman 2009.05.18. 04:57:49 / # 100930
"Mondják: a sztrájkkassza feltöltődött, akár hónapokig bírja a szakszervezet." "Elvégre a sztrájkkasszát is érdemes kiüríteni, ha arra érdemes célt találtak." Később pedig..." Az új belépők a tagdíjakkal szépen növelik a sztrájkkasszát." Kapiskálod már a stájszt aranycimbi? :DD
Sas882 2009.05.18. 03:18:48 / # 100929
hello nekem nem tünik türhetetlen állapotnak, már évek óta igy megy, minden hónapban befizetik a tagdijjat, pár évente kocsikat cserélnek hitelből, sorba állnak a jobbnál jobb transzfer fuvarokért, a kauciót is beköhögi mindenki, már kártylehúzó is van, nem sorolom tovább. Egyik cég vagy cégvezető sem fog belemenni semmiféle változtatásba, nekik a status quo a legjobb. S ami szomorú ezt semmilyen rádiócsenddel nem lehet megtörni, talán egy ügyvéddel többre mennétek, akinek a kezébe nyomnátok a jelenlegi munkaszerződést (alvállalkozói szerződést) meg az etikai szabályzatot. Másrészt, amig én holnap levizsgáztathatom a kocsim taxinak, s holnapután felvesznek - szinte - bármelyik taxicéghez, addig nincs is miről beszélni.
Mákos 2009.05.18. 02:54:59 / # 100928
Ha nincs elég zsetonotok, hogy valamelyik iletékes elvtársat megkenjétek jó alaposan, kár bele kezdeni. Mert a fuvarszervező irodák tulajainak van ám bőven, hiszen osszehordtuk nekik!

tomajer 2009.05.17. 22:37:09 / # 100927
Ennél egyszerűbben megoldható. Ide feltesszük nyomtatható verzióban. Mindenki kinyomtat x példányt, és ossza a barátainak.
Lili 2009.05.17. 22:30:49 / # 100926
Az a baj, hogy nem sokan tudnak erről a kezdeményezésről. Ezért megy ez ilyen lassan.Én is most fedeztem fel a témát, de azonnal reagáltam. A szórólap előállitási költségébe anyagilag is beszállok ha szükséges !!
Lili 2009.05.17. 22:27:07 / # 100925
Kössz ! Akkor Én mostantól tagnak tekintem magam !! Az irott anyag pedig nagyon fontos lenne !
baupexim1 2009.05.17. 22:24:41 / # 100924
ha ilyen tempóban haladunk,visszarepülünk az időben:))) megy a mail,Tomi:) (elfelejtettem:S)
tomajer 2009.05.17. 21:55:24 / # 100923
Pillanatnyilag itt. És a barátaid között. Meggyőzni őket, idehajtani őket. Ha megszületik egy szórólap, azt kinyomtatni, terjeszteni. Létszám kell. Tettrekész létszám Most már talán vagyunk tizen is:-)
Lili 2009.05.17. 21:37:44 / # 100922
Szia Tomajer! Belépnék tagnak. Tevőlegesen is szeretnék részt venni a munkában.Hol?hogyan?miképp?
tomajer 2009.05.17. 20:16:55 / # 100921
Ezt most kifejthetnéd nekem. Milyen kasszában van micsoda?
iceman 2009.05.17. 20:05:17 / # 100920
Dehogy lesz gittegylet, nem egy elszigetelt mozgalomban kell gondolkodni, van erre alap a szakszervezeti kasszában. Amikor pedig, látja, érzi a taxis, hogy jelentős haszna származik mindebből, akkor majd örömmel fizeti. jobb szájízzel, mint most a gavallérosan kipengetett büntiket. (Hallgatom - néha sorozatban, akár a kocsmában: pincér, ezt a kört is én állom! Mennyi lesz ma? Hatezer, tízezer? Nem számít! :DD)
tomajer 2009.05.17. 18:05:38 / # 100919
Helyes! Okosan, megint sikerül előre elvennetek a kedvét annak, aki tenne valamit. Hajrá!
bambalo 2009.05.17. 16:53:59 / # 100918
Javaslom,hogy minn. 50 ezret fizessen a taxis. Aztán lehet osztani a váci úti kúton.Megint.

tomajer 2009.05.17. 15:40:33 / # 100906
Tagdíj nélkül??? És akkor ki és miből fog ott bármilyen tevékenységet is folytatni? Megit valaki saját zsebből, saját időből, saját erőből megfinanszírozza? Nem kérem. Aki szeretne valamit áldozzon rá. Különben gittegylet megint az egész!:-(

málna 2009.05.17. 15:30:57 / # 100908
És ismét rossz helyet és időt találtál magadnak,hogy hozzászólj!

iceman 2009.05.17. 13:48:07 / # 100917
Először is a taxisok égető problémáit - szvsz. - meg kell beszélni a többi szakszervezettel. Ezután be kell lépni valamelyik szakmai, szakszervezeti tömörülésbe. (Gaskó István, a LIGA elnöke nekem pl. korrektnek tűnik, és szimpatikus.) Tagokat toborozni, és tárgyalni...tárgyalni... folyamatosan. Ha nem történik igazi változás továbbra sem, akkor még várunk kell, míg megerősödünk, csak akkor lehet demonstráció, addig esélytelenek vagyunk, így - egyelőre támogatás nélkül. Vázlatosan tehát: - Szakszervezeti kapcsolat kialakítás - Tagtoborzás (amíg nem lesz felmutatható eredmény, addig díjfizetés nélkül). - Tárgyalások - Erőépítés - Demonstráció - Siker

coffos 2009.05.17. 09:11:44 / # 100916
Tisztelt GF ! Én már egy éve nem taxizom ( 8 év után beláttam hogy ÍGY nincs éretlme ), de sokat visszajárok ide fórumozgatni. Eddíg nem is akartam ebben a témába megszólalni, de pár gondolatot engedj meg. Elöljáróban a rádiócsend. A gondolat hogy így nyomást gyakorolj, végül is jó. Viszont első lépésnek hatástalan lesz. Megmondom miért.Abban az esetben ha nem a többség vesz részt benne ( 2-3 ezer fő ), nem is fogják észrevenni a társaságok, legfeljebb azok fognak jobban keresni akik nem csatlakoznak az elején. Azok akik meg résztvesznek a "megmozdulásban" rövid idő után elvesztik a kedvüket, már csak azért is mert körülötte mások jól keresnek, amikor Ő meg rájön hogy megint megjön a csekk. Nem beszélve az alkalmazottakról, akinek hétfőn kell menni fizetni a kocsit, Ő nem tudja eltolni 2-3 nappal a fizetést. Egyszerűen nincs tartalék hogy ezt finanszírozni lehessen. Először is el kellene érni a szakmába jutás feltételeinek szigorítását, különben a 2sztrájkolók "helyére igen hamar mások jönnek, akik ráadásul rögtön be fognak állni a sorba. Ne feledd, a cégeket szerződés köti a megrendelőkhöz, és meg is fog tenni mindent annak érdekében hogy ezt be is tartsa. Legrosszabb esetben beruház, vesz saját maga autókat, és ráültet alkalmazottakat. Nézd meg az Expresst, hány hírdetés van benne, munkanélküli ember jogsival meg rengeteg van.Sőt a kapcsolatai révén még állami ( vagy EU-s ) támogatásban is részesül ( adókedvezmények, államilag garantált hitelek ), mivel adott esetben teremt 300 új munkahelyet. Szóval első lépésként a szakmásítás lenne üdvözítő, erre kellene megoldást találni ( én nem tudom hogyan ). és azután már lenne egy adu a kézben. Rossz lapokkal blöffölni egy olyan ellenféllel szemben aki előtt az asztalon rengeteg a zseton, hááát nem a legjobb taktika... Azért sok sikert a törekvéseidhez, kívánom hogy neked legyen igazad ! Üdv.
Oldalszám: 72