Témakörök > Hírek fórumai > A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye. (Fővárosi taxirendelet) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
donkihóte | 2014.10.01. 09:55:47 / # 336009 |
|
De ha pistabá ettől fél a legjobban, akkor négy évig megint nem lesz ilyen alkalom.
Előzmény: #336008 tomajer 2014.10.01. 08:23:46 |
tomajer | 2014.10.01. 08:23:46 / # 336008 |
Te is tudod, én is tudom, tehát mi is tudjuk, hogy ez így nem igaz. Nem azt mondta, hogy amíg "ő itt van addig nem lesz demonstráció" Hanem azt, hogy amíg tárgyalásban vagyunk, addig nem. (hiszen ezt ígérték) És ha mégis, akkor ő lemond, mert nem csinál segget a szájából. Azért másképp hangzik.
Előzmény: #336006 Amsel 2014.10.01. 03:03:38 |
|
Amsel | 2014.10.01. 03:03:39 / # 336006 |
|
Nem is fog soha odacsapni,mert az alelnöke megigérte, hogy nem lesz demo.A 2013 évi közgyűlésen személyesen kérdeztem rá hogy a jövőben terveznek-e megmozdulást,erre Telegdy azt válszolta, hogy megi gérte,ameddig ő itt van addig nem lesz demonstráció,amire ő a szavát adta ,és nem fogja az adott szavát megszegni.Akik ott voltak 23-an ! azok valószinű emlékeznek. De nem is kell utcára menni,jól van ez igy ahogy van.Én már vettem iskola köpenyt.
Előzmény: #336004 a-kinti 2014.09.30. 20:49:28 |
a-kinti | 2014.09.30. 20:49:29 / # 336004 |
|
Hamár ott tartunk,hogy mi lett meg mi nem. Had osszak meg veletek néhány dolgot. 3 darab egyeztető tárgyaláson voltam az akkori BKK központban és bizony a TGFSZ részéről soha nem volt felszólalás!! Mindenki tépte a száját a Dudástól a Dióslakiig,persze módjával,nehogy a nagy vezír megharagudjon. Mert bizony volt olyan mikor Komáromi megsértődött,felállt és kiment a tárgyalásról!! Apuka meg csak hallgatott ,nézett nagyokat,tekergette a fejét,ahelyett hogy odabaszott volna az asztalra és kivitte volna a taxisokat az utcára! Nekem az jött le erröl azegészről ,hogy ez egy színjáték,le vannak osztva a szerepek. Megettük a szendvicseket ittunk rá cólát,mosolyogva kezet fogtunk és ment mindenki a dolgára. Attol függetlenül minden tiszteletem a Zsolté ,mert elvállalta ennek a csőcseléknek a képviseletét! De ide nem ő kell ,hanem egy nagydarab ,nagyhangú,törtető ember aki oda meri tenni magát. köszönöm
|
Amsel | 2014.09.30. 20:06:05 / # 336003 |
|
Semmilyen demo nincs, nem is lesz csak süti meg pogi. "Rózsika" meg cáfol,aztán beismer ! Fogalma sincs merre van előre .
Előzmény: #335997 donkihóte 2014.09.30. 15:29:12 |
szálka | 2014.09.30. 17:57:05 / # 336002 |
|
Végső soron azzal szórakoztatjátok egymást, amivel akarjátok. De az, ha fenntartás nélkül elhiszed Amsel minden szavát, az inkább rólad szól, mint bárki másról. Játssza itt a jól értesültet, és úgy csinál, mint aki minden titkok tudója. Legkevésbé sem érzem úgy, hogy magyarázkodnom kéne, de nem baj, ha tudod (tudjátok), hogy az embert, jó, ha évente egyszer lehetett látni a TGFSZ környékén. Legnagyobb baja, hogy nem tud szabadulni attól a rögeszméjétől, hogy szerinte miattam nem lett ő senki a szakszervezetben. Amire pedig úgy hivatkozik, mint állandósult állapotra, amiért a Tarlósnak tett ígéret miatt nincs demonstráció: ez egyszer volt, amikor egy folyamatos egyezkedés idején azt kérték, hogy amíg van esély a megállapodásra, addig ne legyen felfordulás a városban. Nem fogok idejárni, hogy cáfolgassam az ökörségeit. Majd én is elkergetem a saját antennájával, mint ahogy állítólag anno megtették a saját taxiskollégái...
alelölülő | 2014.09.30. 17:21:05 / Módosítva / # 336001 |
Minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Minden szakmának olyan érdekképviselete van, amilyet megérdemel. Mi ilyet érdemelünk. Vagy még ilyet se. Érdekképviseletből, mert kormányból azért jobbat érdemelnénk.
|
donkihóte | 2014.09.30. 15:29:13 / # 335997 |
|
Legalább kiderült végre, hogy miért nincs egy komoly demó. Köszönjük. Remélem a maradék 50-nek is megjön az esze és mentek a levesbe.
|
Amsel | 2014.09.30. 13:57:01 / # 335996 |
|
Zsolt ! Nehogy már én érezzem magam kényelmetlenül ! Nem csak boritékolható volt hogy igy fogok reagálni, hanem szóban is mondtam neked.Ha a húgyagyú nem úgy adta volna elő magát mint azt tette,talán mésképp alakulnak a dolgok. Sok alkalommal beszéltünk, és mindig azt mondtam, hogy a taxisnak egyetlen hathatós fegyvere van,az pedig a demonstráció.Ettől úgy félt a Tarlós mint ..........a tömjéntől. Ráadásul ezt szóban is közölte veletek,kérve arra hogy ne kerüljön sor rá.Ezt nagyvonalúan megigértétek,és innen már nem volt visszaút.Viszont Tarlósék rendesen kihasználták a lehetőséget és véghez is vitték amit akartak.Mindig arra hivatkoztál,hogy nincs megfelelő létszám.Mitől is lett volna,hiszen csak azt lehetett hallani, hogy tárgyalgattok,de mégis olyan eredmények születtek ami a szakmát a tönk szélére jutatta.Igy lassan elpártolt tőletek szinte mindenki,legalább is akik látták, hogy semmi lényegest nem tudtok elérni.Ma ott tartunk, hogy az OTSZ a mértékadó,a TGFSZ-t a háttárbe szoritva.Pedig még két évvel ezelőtt szépen ivelt felfelé a TGFSZ pályája.Akkor még jöttek az emberek a hivó szóra. Ma szó nélkül hagytok mindenkit,aztán ha véletlen szólni mer valaki neki estek mint tót az anyjának. Ez aztán a stratégia! Csak igy tovább !!
Előzmény: #335993 Apuka 2014.09.30. 09:46:43 |
Apuka | 2014.09.30. 09:46:43 / # 335993 |
Nézd Amsel! készültem egy hosszabb válasszal, és egy rövidebb verzióval is, de rá kellett jönnöm, ha két szónál többet írok neked, azzal már felülbecsülöm az emberi kvalitásaid, úgyhogy ennyi.
Előzmény: #335991 Amsel 2014.09.30. 05:47:39 |
|
Amsel | 2014.09.30. 05:47:40 / # 335991 |
|
Miért gondolod,hogy aki nem ir negyven oldalas faszságokat,annak szellemi teljesitő képessége nem éri fel a tiédet ? Hidd el annyi rengeteg eszem nekem is van mint neked. Ami pedig az irásodat illeti,az enyhén szólva is szánalmas magyarázkodás.Volt rá példa amikor azon mosolyogtál, hogy az OTSZ egyszemélyes szövetség,és hogy ez milyen komolytalan.A TGFSZ tagságának létszáma mára már a 50-es létszámot sem üti meg,de ezt te nem találod aggályosnak.Sőt talán még büszke is vagy rá.Mindenesetre nagy fegyvertény ,hogy sikerült a közel 900-as létszámból ilyen piti 50-est faragni.Ez a tény mindennképp a hozzáértésedről tesz tanubizonyságot.Az a ti szégyenetek, ha csak a UNIX miatt voltak sokan tagok, (bár ez nem igaz) mert ebben az esetben is az látszik, hogy szart sem értetek ahhoz, hogy miként kellene képviselni a taxisok,vagy (ez a vesszőparipátok) a tagság !!!! érdekeit. Mindenestre furcsán nézhettek rátok, amikor egy tárgyaláson úgy kezdtétek a felszólalást,vagy bármi mást,hogy kihangsúlyoztátok " mi csak a tagságunkat képviseljük"! Na ezért is tartotok ott ahol. Jöhetsz itt online óra , tanfolyam,meg bármi mással,ti úgysem tudtok ellene tenni semmit,mert nem értetek hozzá.Akkor meg minek erőltetitek? Csak azért mentek be a tárgyalásokra mert kint hideg van? Vagy mert ott azt hiszed vagy valaki ? Felesleges ! A szádat itt is tudod tépni,de minek ?! A rólam alkotott véleményed nem érdekel,betudom annak, hogy bunkó vagy ! Ilyen bunkóval döngölték a fűmagot a Zalka Máté téren ! Nagyfejű, autista faszkalap !
Előzmény: #335960 szálka 2014.09.27. 18:50:06 |
focilabda | 2014.09.28. 10:35:51 / # 335975 |
Úgyvan
Előzmény: #335960 szálka 2014.09.27. 18:50:06 |
|
szálka | 2014.09.27. 18:42:11 / Módosítva / # 335960 |
|
Megboldogult ifjúkorunkban jött szembe velünk az a vicc, amelyikben egy rendőr elkeseredetten kereste Dezsőkére keresztelt fiát a szülőszobán, akit nem talált se a gyönyörűek, se a szépek, se az okosak és kevésbé okosak, de még a selejtesek között sem…csak egy olyan ajtó mögött, amelyikre azt írták: Dezsőke. Ez az írás minden érdeklődőnek….és Amselnek szól. / a szörnyű képzettársításoktól elhatárolódok /
Kedves Amsel! Megpróbálok válaszolni az ostoba számonkéréseidre, és némi kapaszkodót nyújtani ahhoz, hogy megértsd, mi történik körülötted. Nem lesz rövid, és ha a végére úgy érzed magad, mint az a pancsolt borban áztatott ruhatáros fiú, akit bezártak egy szabadegyetemi kurzusra, hát ne engem okolj.
Először próbáljunk meg helyes irányba elhelyezkedni a lovon, ugyanis számomra - bár nem érdektelen-, de nem kardinális kérdés, hogy hány tagja van a TGFSZ-nek. Tehát azzal cseszegetni, hogy rögvest valljak színt, teljesen értelmetlen. Sosem volt célom, hogy még egy rezervátumban is ismerjék a szót: TGFSZ Ugyanis addig van/lesz, amíg tagok/támogatók is. Tovább nem. Hosszasan nem szeretnék olyan közhelyes mondatokkal előhuzakodni, minthogy azoknak az érdekét lehet védeni, akik tudják, hogy van nekik olyan. Ha a taxisközegnek fontos, akkor életben tartja, ha nem, hát ennyi volt. Ez nem egy öncélú csoportosulás, nem is gazdasági vállalkozás, amelyik valamiféle hasznot húzva ténykedik egyesek előnyére és mások kárára. Ha úgy tetszik lelkes amatőrök, ha úgy tetszik botcsinálta érdekvédők, akiket összehozott a szándék, hogy szerettek volna változtatni azon a kiszolgáltatott, zűrzavaros, lassan szinte mindannyiunkat felemésztő állapoton, amely körülvette a taxizást. Legkevésbé sem függetlenül attól, hogy mindent lehet jobban, hatékonyabban csinálni, teljesen felesleges, viszont annál sértőbb időről-időre megkérdőjelezni a tisztességünket. Kellő ilyen irányú vonzódással és vállalkozó szellemmel bárki csinálhatná velünk, vagy helyettünk. Magyarán, tesszük azt és addig, amit a legjobb belátásunk szerint helyesnek tartunk, és amíg bírjuk energiával. Vannak bizonyos anyagi kötelezettségek, ezeknek még képesek vagyunk megfelelni a befolyó tagdíjakból, egyéb kiadásokra nem költünk. Ez konkrétan az én esetemben annyit tesz, hogy még annak a lehetőségétől is elzárkóztam, hogy legyen „szakszervezeti telefonom”. Egyszerűen azért, mert nem akarok egy fillérjébe se kerülni a szervezetnek. Ezt csak azért tartottam fontosnak, mert egyesek…anyagi haszonszerzéssel is megvádoltak már. / Igaz, ehhez nem kell keresztúri mezítlábasnak lenni - igaz Amsel - megtette már a 6x6 egyik társadalmi etikása is. Az emberi hitványság nem státuszfüggő. / Nem kizárva annak lehetőségét, hogy degenerált vagyok, az én fejemben következőképpen áll össze a képlet. Komoly gazdasági és szakmai kihívásokkal állunk szembe, aki képes és akar tenni azért, hogy előnyünkre fordítsuk, amit csak lehetséges, az megtalálja a helyét közöttünk/ helyettünk. Aki úgy dönt, hogy csak a szolidaritást vállalja, ő a tagságán keresztül segít bennünket. Akik viszont az ellenérzésüket távolmaradással fejezik ki, tudomásul vesszük. Szurkolok nekik, hogy ők is megtalálják maguknak azt a fórumot, ahol sikerre vihetik az elképzelésüket. Én mindig azt vallottam, hogy inkább többek legyünk ahelyett, hogy többen lennénk. Így aztán kedves Amsel, remélem kielégítette a válaszom a TGFSZ taglétszáma fölötti gúnyos kíváncsiskodásod. Bár még nem tudom, hogy ez az írás akár tartalmában, akár terjedelmében meddig nyúlik, de ha választanom kéne, hogy 1 ember lépjen be a szakszervezetbe azért, mert megértette a gondolataimat, vagy 30, akiket beszervezett egy valószínűsíthető munkásőrmúlttal és agitpropos előélettel rendelkező taxis vállalkozó a külvárosból, akkor inkább az egykét választom. Örökösen visszatérő felvetés, hogy a TGFSZ aktuális létszámára miként gyakorol hatást a szervezet ténykedése? Nem elvitatva, hogy nyilvánvalóan vannak olyanok, akik megharagudtak, elégedetlenek és emiatt zárkóztak el a tagság fenntartásától, azért nem baj, ha azt is látjuk, hogy sokak be illetve kilépésére legfeljebb a szociológia adhatna adekvát választ. Csak egy példát említek. Hosszú ideig a TGFSZ tagsággal együtt járt egy viszonylag jelentősnek mondható UNIX kedvezmény. Ezt egyesek igénybe vették, mások nem, de a sokszor és sok helyen emlegetett magyar leleményesség alól miért pont a taxis lenne kivétel, először előkerültek a fénymásolt tagságik…..és mivel nincs az a szint, ami alá taxis ne tudna süllyedni, állítólag elkezdtek üzletet csinálni abból, hogy a kedvezménnyel megvásárolt alkatrészt felárral továbbadták. Tudom, a pengeagyúakban már ott is a válasz, hogy nem mindegy az UNIX-nak ki veszi meg a szarát. A véleményemet megtartom. Legyen elég annyi, hogy a cég megszüntette a kedvezményes vásárlás lehetőségét. De, miért is meséltem el mindezt? Amikor ennek híre ment, egyik vidéki kisváros komplett taxisközössége jelezte, hogy micsoda skandalum, és ha nincs kedvezmény, akkor azonnal kilépnek a szakszervezetből, sőt visszakövetelik a soros tagdíj-befizetésüket. Párját ritkító fösvénység. Kezelhetetlen. Ez nem menti az érdekképviselet ilyen-olyan elhibázott lépéseit, de azokat is némi visszafogottságra inthetné, akik gúnyos vigyorral az arcukon kéjelegnek a szakszervezet taglétszámán. De, ami ennél sokkal aggasztóbb: a taxisközösség vajon mikor jut el a társas intelligencia azon fokára, ahol végre faktumként képes elfogadni, hogy a politikai-gazdasági döntéshozók ereje a mi gyengeségünkben rejlik… Összefogás nélkül gúzsba vagyunk kötve. Persze az ezerfejű sárkányhad rögvest visszhangozza: mit tettetek? Amseli fordításban: a nagy okosságotoknak mi lett a vége? Én is feltennék egy kérdést. Születhetett volna-e olyan rendelet, amely jóformán minden taxisnak megfelel. Aligha. Bizonyosan nem leszek népszerű, de mentségemre szolgáljon, nem is vágyok rajongótáborra. Nem várhattunk paternalista megoldásokat egy olyan jogalkotói közösségtől, amelyiknek kifejezetten negatív véleménye van a szabályozni szándékozott körről. Hogy erre a rossz hírnévre mennyire szolgáltak rá a budapesti taxisok? Mindenki döntse el maga. Ráadásul a taxis oldalon sincs egység, kiváltképp a fuvarszervezők és a taxisok közt mélyebb az ellentét, mint a jogalkotó-taxis viszonylatban. Nem volt könnyű ebben az örvényben felszínen maradni. Annyi eredménnyel, amennyivel, de a többség itt van és dolgozik. Elfogadhatóbb tarifával, talán a stresszes autóversenyzéstől valamelyest megkímélve. Remélem nem csak látszólag helyreállítva azt a kiszámíthatóságot és bizalmat, ami kicsit több utcai beülőst eredményezett. A demonstratív szenvedőkkel nem lehet mit kezdeni. Mai napig találkozok olyanokkal, akiknek semmi nem jó. Fáradhatatlanul átkoznak bennünket. De legalább ez lenne köztük rendezőelv, és összeállnának valamiféle kritikus tömeggé. De nem, elég nekik ennyi. Sajátos önkielégülés.
És, hogy mit csinálunk? Melyek lesznek a jövő kihívásai? A társaság nagy részével szinte semmit nem lehet kezdeni. Totális a közömbösség. Készül, formálódik a Kormányrendelet. A tervek szintjén tartalmaz elfogadhatatlan tanfolyami kötelezettségeket, amelyek ellen kifogást emeltünk. Csináltattunk - nem kevés - pénzért spirálozott, bekötött aláíró íveket a tiltakozáshoz….több is üresen került vissza….pedig senki nem akar tanulópadba ülni. Sőt, máris anyáznak bennünket, hogy bele ne merjünk egyezni. Panaszt tettünk fuvarszervező ellen, mert hitünk szerint kijátssza a rendelet fuvardíjra vonatkozó részét. Több bizonyítékot kértek tőlünk, viszont több csak azoktól a taxisoktól lehetne, akik elvégzik a szolgáltatást. Ők szarnak ránk, mert nekik minden jó úgy, ahogy van. Egy másik fuvarszervező az ügyvédjével fenyegetőzik, hogy találkozunk a bíróságon, ha nem jelentjük ki nagy nyilvánosság előtt, hogy övé a világ legtisztességesebb vállalkozása. (úgy tűnik elment a kedvük a pereskedéstől) Összeállítottunk egy anyagot, hogy milyen változtatásokat szeretnénk elérni. Tudomásom szerint senki nem követte a példánkat a taxipiaci szereplők közül. Ígéret sincs az egyeztetésre. Illetve annyi a válasz, hogy a választások előtt ne számítsunk semmire. Komoly lobbi tevékenységre lehet számítani az online órákat illetően. Nyilvánvaló, hogy egyre-másra előkerülnek az olyan hírek, amelyek az órákkal manipuláló taxisokról szólnak majd. Sőt, csak idő kérdése, amikor már a „becsületes taxisok” fogják követelni a közjó érdekében. Feltételezve, hogy ismerem az általános bevallási gyakorlatot, érdekes meglepetéseket tartogat a jövő. Írhatnék valamiféle gazdasági elemzést, hogy a torzított adatok miféle változtatásokat indukálhatnak majd, de már az is szép, ha valaki idáig eljutott az olvasásban. Mindenesetre felkészülhetünk olyan keserves lépésekre, amelyhez az szolgáltat majd alapot, hogy lám-lám, mennyivel jobban keresünk. Tudtommal, és jelenlegi ismereteim szerint a 6x6 kivételével mindenhol megy a pacsizás. Mint tudjuk, ez a taxis nélkül nem működne. Anélkül a taxis nélkül, aki egyébként telepofával szidja az érdekképviseletet. Bohócország.
És végül engedjetek meg egy kis privatizálást.
Bada Dada leírhatta, hogy ragaszkodom az ideámhoz, kenyér helyett eszek álmot. Tudom, egy taxis nem engedhet meg magának efféle úri passziót, de kérdezem, muszáj, hogy igazam legyen abban, amit egyébként egy olyan levélrészlet, amelyet szintén én írtam csak egy másik társaságban. Íme: „Mert nem értitek ezt a kibaszott vadkapitalista, áldemokratikus bohócrendszert fenntartó, a becsületes életre alkalmatlan -embernek becézett- biológia massza viselkedéskultúráját. Reflexszerűen akar mindenki hasznot húzni szinte mindenből. Ellenállhatatlan késztetése van a szabályok kijátszására, a cinkos összekacsintásra. Darwin óta képtelen elfogadni a nyugati kultúra, hogy az emberi jóság, az erkölcs nem velünk született adottság. A túlélési ösztöneinket szolgáló nyomorult ravaszság az, amit mindenki a zsigereiben hordoz. A tanulás, a környezet melyben szocializálódtunk, az nyújt(hatna) menekülőutat. De miféle mocsárban nőttünk fel? Bármelyikőtök feltehetné magának a kérdést. Nem kell hozzá különösebb önvizsgálat, hogy emlékezzünk az álságos, pitiáner, mindent hazahordó, a szomszédnál többet harácsoló, de a kicsinyes megalkuvásokra mindig kész magyar társadalomra. Ha úgy tetszik, a tükörképünkre. A féktelen haszonlesés közben már nem szívesen hallunk más hangokat, mint a pénztárgép csörgését. Igazi umbuldaország volt és marad is. Ebben képeződik le a taxistársadalom is.”
Jó hétvégét!
|
Amsel | 2014.09.25. 18:13:43 / # 335902 |
|
Annak idején hisztizésben merült ki az "adjonisten" részedről. Úgy látom ma meg a sértegetésben.Rendben tőlem kezdhetjük,ne gondold hogy megfutamodok. De miközben sértegetsz ne felejts el a kényes kérdésekre válaszolni,mert az bizony almaradt.
Előzmény: #335901 szálka 2014.09.25. 17:57:02 |
szálka | 2014.09.25. 17:57:02 / # 335901 |
|
Megbeszéltük. Ugyanis azt a bizonyos "adjonistent" rontottad el már nagyon régen. Így aztán végképp nem vagy abban a helyzetben, hogy bármit számon kérj rajtam. Azt írsz amit akarsz. Szerencsénkre tomajer nem állított ostoba korlátokat a Hallón, így minden gyenge idegzetű házmesterbe oltott taxis írogathat ide annak reményében, hogy előbb-utóbb kibontakozik a zsenialitása.
Előzmény: #335870 Amsel 2014.09.25. 04:34:53 |
Amsel | 2014.09.25. 04:38:15 / # 335871 |
|
Ami lemaradt : amilyen az adj isten,olyan a fogadd isten !
|
Amsel | 2014.09.25. 04:34:54 / # 335870 |
|
Egyszer már kaptál tőlem feladatot.Várom annak teljesitését. Az pedig felettébb érdekel, hogy mit nem találtál kulturáltnak? Vagy azt kellett volna irnom, hogy kinyithatnátok végre a pofátokat? Az tetszett volna ? Sem közvetve, sem közvetlen nem vettem védelmembe Donkihótét,hanem megpróbáltam tárgyilagos lenni,ami neked másképp jött le.Nyilván az én hibám,hisz nem tudok olyan magasságokban repülni mint te. Az hogy provokativ kérdések vagy megjegyzések fogalmazódnak meg felétek,az csakis annak köszönhető, hogy nem adtok semmilyen tájékoztatást, a szélesebb közönségnek.Hirlevelet küldtök a tagoknak,akiknek a száma mára mennyire is csökkent ? Van merszed leirni? Mert a nagy okosságotokkal sikerült nevetséges létszámra csökkenteni a tagság, mármint a fizető tagság számát. Márpedig az alapszabály szerint az a tag aki teljesiti a tagsággal járó befizetési kötelezettségét.Szóval ne csodálkozz,ha azt gondolják sokan (joggal),hogy nem tesztek semmit. Adjatok információkat ! Ha csak nem az a szándék, hogy a TGFSZ is olyan étszámmal rendelkezzen mint az otsz.
Előzmény: #335864 szálka 2014.09.24. 17:28:58 |
tele5ös | 2014.09.24. 19:27:13 / # 335867 |
Legfeljebb kijelöli. és akkor látni..
Előzmény: #335865 szálka 2014.09.24. 17:32:10 |
|
szálka | 2014.09.24. 17:32:10 / # 335865 |
|
Ha valaki velem együtt nem látja, hogy mi van abban a sárga pacában : donkihóte
Előzmény: #335864 szálka 2014.09.24. 17:28:58 |
szálka | 2014.09.24. 17:28:59 / # 335864 |
|
Feltétlenül szólni fogok. Kifejezetten neked fogok szólni, ha feladatkiosztásra van szükségem. Mégha számodra egy jól irányzott gyomrossal érnek is fel a tomajer szavai, törődj inkább bele. Igaza van. Egyébként az a hozzászólás, amit te utólag kulturáltként aposztrofáltál, hát hogyis mondjam....szóval olvasd el újra. Mellékesen, ha már közvetve, de védelmedbe vetted donkihótét , ő permanensen ezt csinálja. Eleinte megpróbáltam normálisan válaszolgatni neki, de ahelyett, hogy érdemi vitába kezdett volna, rendre hozta inkább a végtelenbe tartó cinizmusát. Nem is értem, ha valaki csak ennyire képes, miért nem megy szakszerű orvosi kezelésre, vagy felesleges szabadidejében nézegetne inkább archivált Gálvölgyi-showkat. De, most szerencséd van, ráérek ezért válaszolgatok. Nem érdekel, hogy ki mikor, miért vágta ki az utasát az autóból. Bevallom töredelmesen, én az elmúlt két évben legalább négyszer megtettem. Szó szerint kivágtam, sőt az egyiket lecsaptam. Egyik sem tett panaszt ellenem, alighanem tudták miért. De, ha megtették volna, akkor vállaltam volna a felelősséget a tetteimért. Ennyi. Nem is oly régen megkértek, hogy segítsek egy végtelenül szerény, joviális, beteg idős bácsi ügyében, aki már szinte csak mutatóba jár ki az utcára dolgozni. Áldozatul esett a gonosz ellenőröknek, pedig a légynek se tudna ártani. Jó, ugorjunk neki, gondoltam. Mire kellő állhatatossággal nagyjából a végére jártam az ügynek,addigra jött a töredelmes beismerés, oké-oké tényleg sikerült az 560-as tarifával szolgáltatnia....Csak kicsit járattam le magam. Azt hiszem minden ilyen és ehhez hasonló ügy kizárja, hogy általánosságban formáljunk véleményt akár pro, akár kontra. Egyébként céges volt az érintett. Mindenesetre abban bárki biztos lehet, hogy a jövőben megszaporodnak az ilyen történetek. Akár van alapjuk, akár nincs. Valahogy meg kell ágyazniuk annak a törekvésnek, hogy mindenkit betereljenek valamilyen karámba. Mert arra kínosan ügyelnek, hogy mindig a mezítlábasokat állítsák pellengérre. És a taxis milyen? Aki cégnél van az a vállát vonogatja, neki mindegy. Aki nincs az berzenkedik ellene. De, tisztelt szemrehányók: ezt a témát egyszer már anno idehoztuk. A legutóbbi szegedi konferencia után. Az érdeklődés -udvarias leszek- szórakoztató volt. Lehetne hosszasan folytatni.
Előzmény: #335857 Amsel 2014.09.24. 13:38:17 |