Témakörök > Hírek fórumai > A fóliázásról objektíven! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
hiénakutya | 2012.12.08. 16:02:50 / # 82105 |
Az megvan egyébként, talán Nagy Bandó, vagy nem tudom.
A parkettára szőnyeg, a szőnyegre meg szőnyegvédő...
És igen, az autót is óvni kell!
:-D
|
|
hiénakutya | 2012.12.08. 15:52:58 / # 82101 |
Ezért kár volt, de ha ez kell...
Na, drága Tamásom!
Bevallom neked, hogy jól esik minden olyan megnyilvánulás, amelyben visszaigazolást kapok, hogy igazam van, és/vagy elismerik a képességeimet, de a népszerűséget konkrétan leszarom, így aztán nem is féltem. A népszerűség önmagában semmilyen értéket nem képvisel, csupán akkor veszi hasznát az ember, ha építkezni akar rá. Lehetnék mondjuk a következő Farkas Zsolt, bár ebben vajmi kevés okosságot látok, pályázhatnék valamilyen kamarai pozícióra, de ez sem érdekel.
Mondjuk a Saltenberger Kamu díj jól mutatna az ágyam fölött, de akkor meg le kellene vennem onnan a fiam rajzát, úgyhogy inkább ez se kell. Csinálhatnék esetleg egy "taxisbarát" fuvarszervező céget, hogy aztán letorzsázzam a sok birkát, de ehhez meg lusta vagyok.
Hogy mennyire fontos számomra a népszerűség, azt jól mutatják a most már szinte mindegyik topikban olvasható behányásaim, amelyekben olyan hangot ütök meg a taxisokkal/ról/nak, amilyet normál esetben talán egy pedofillal szemben használnék. Ha izgatna a népszerűségem, akkor nagy valószínűséggel nem hordanám el őket mindenféle ruppóbaszó, letorzsázandó, ostoba birkának.
Arról nem is beszélve, hogy az én népszerűségem egész pontosan a számítógép kikapcsolásáig tart, értsd: csak egy virtuális térben létezik. A valóságban már ugyanaz a szar, keletis hiéna vagyok, akire rá kell küldeni az ellenőrt, el kell takarítani, és még mit tudom én. Nem a méltán népszerű hiénakutya vagyok, hanem az a büdös bunkó állat, aki válogatott trágárságokat üvöltve hajtja el a halál retkes faszára, a vadászterületre tévedt taxist.
Úgyhogy, ha megfeszülnék sem tudnám a virtuális népszerűségemet valós értékké konvertálni.
Na most, kérlek szépen, kedves Tamás!
Nagyon halványan és nagyon burkoltan arra céloztál, hogy én a népszerűségem féltése okán esetleg visszatartanék valamilyen információkat a nyilvánosság elől.
Először is, én vagyok az, aki nem egyszer, nem kétszer hozott nyilvánosságra nem publikusnak szánt anyagokat.
Részben azért, mert föláll a hátamon a szőr még a gondolatától is annak, hogy mindenféle önjelölt érdekvédők, a taxisokra hivatkozva, de a taxisok megkerülésével, a taxisok háta mögött kotyvasszák össze azt a levest, amit aztán a taxisoknak kell megenniük.
Másrészt átérzem annak a felelősségét, hogy én vagyok szinte az egyetlen, akinek nem kell tartania egyetlen tetves fuvarszervező esetleges megtorlásától sem. Én jóval többet vállalhatok, mint a legvitézebb érdekvédő, hiszen Ő az egyik pillanatban nyilvánosságra hoz valamit, de a következő percben már kénytelen a címekre nyomkorászni.
Én meg nem.
Ezzel azok is tisztában vannak, akik különböző anyagokat juttatnak el hozzám. Pontosan tudják, hogy előbb, vagy utóbb itt fog landolni, ezért is bízzák rám.
Másodszor: ha esetleg igaz lenne, hogy visszatartok bizonyos információkat, ezt a magatartást semmiképp sem lehetne nekem felhánytorgatni. Én nem vagyok újságíró, szerkesztő, nem az én feladatom a tömegtájékoztatás.
Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy a fóliázással, vagy az egységes arculattal kapcsolatban semmilyen többletinformációval nem rendelkezem.
Annyit tudok, ami itt, vagy a Taxisok Világában megjelent és a különböző anyagokban szerepel, meg annyit, amennyit össze tudok logikázni a magam primitív agyával.
És ez számomra nem jelenti azt, hogy eleve eldöntetett bármi is.
Na, térjünk is rá a konkrét ügyre, mert nem akarod érteni.
Adott egyszer a Hallotaxi, mint az egyetlen független, és a taxisoknak teljes szólásszabadságot biztosító felület. Ez nyilván sokaknak nem tetszik,de gondoljuk csak végig! Mondjon bárki még egy olyan lehetőséget – a drosztokon és a tutikon kívül -, ahol az egyszerű taxis nyíltan elmondhatja a véleményét!
Nincs ilyen.
Nem kell messzire visszamennünk az időben ennek igazolására; Szálka levele például meg sem jelenhet a Taxisok Világában, itt meg címlapra került.
Valószínűleg az is elképzelhetetlen, hogy egy magamfajta szutyok, keletis hiéna publikáljon a Taxisok Világában, itt meg naponta akár többször is megtehetem.
A Hallotaxi értéke függetlenségében, szabadságában rejlik, mert ezektől HITELES.
Adott másfelől a Hallotaxi tulajdonos főszerkesztője, akit sokan utálnak, megvetnek, lenéznek, de azt az ellenségei is elismerik, hogy amikor taxis érdekekről van szó, akkor mindig az élen menetel.
Nem fekszik le fuvarszervezőknek, nem remeg a kegyeikért, ha kell, akár nyíltan is kész konfrontálódni velük – jelentsen bármit is a szó.
Magyarul: a csávó egy hiteles ember.
Most gondolkozzunk egy picit a safexes csávók fejével!
Itt a méz egy karnyújtásnyira, csak az a baj, hogy nehéz hozzáférni.
A rendeletalkotási folyamat ugyan szépen halad a maga útján, de ezek a rühes taxisok nem akarnak költeni. Ezek két forintért az anyjukat is, de pénzt kiadni nem akarnak. Mondjuk ezt még meg tudnánk oldani egy jó kis rendelettel, nade ezek tiltakoznak, hisztiznek prüszkölnek. Mi lesz, ha addig verik a nyálukat, amíg aztán nem lesz a rendeletből semmi? Ugrik a méz.
Mit kellene csinálni?
Az ellenállás legfőbb góca a Hallotaxi. Független, szabad hely, a főszerkesztőt is tisztelik, mert állandóan belemászik minden forradalomba.
Itt gyülekeznek a lázadók, itt fogalmazódnak meg azok a gondolatok, amelyeket aztán a taxisok egymást közt tovább érlelnek az utcán.
Férkőzzünk közéjük!
Hopp, ez nem jó bazzeg, le is buktunk! Ezek nem is olyan hülyék! Ismerik a Google-t.
Férkőzzünk közéjük másképp! Kellene egy kis üveggyöngy, szórjuk oda a főszerkesztőnek!
És működik!
És itt kezdődik a probléma, hogy ez működik, működni tud.
Tamás, miről szól ez a projekt?
Ez a projekt arról szól, hogy felpuhítsa a taxisok ellenállását.
Kapunk hosszas ismertetőt, hogy a fóliázás milyen nagyon jó, milyen nagyon hasznos; nem is kiadás, hanem sokkal inkább egy olyan befektetés, amellyel megóvjuk az autónk esztétikai állapotát, egyedivé tehetjük általa imádott járművünket (pláne, ha 6000 ugyanilyen lesz).
A legkomolyabb érv az baszdmeg, – ezen beszartam – hogy autófóliázással akármikor váltogathatjuk az autó színét.
Ez kész, öcsém. Ilyen nincs! Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy azt gondolja bárki is, hogy ennyire sötét, primitív egy horda vagyunk!
Aztán még futtatják egy picit a sárga színt is, hogy az jó, meg feltűnő, és felsorolnak egy csomó helyet, ahol sárgák a taxik.
Föl lehetne sorolni egy csomó helyet, ahol meg nem sárgák, de ugye ez egy OBJEKTÍV cikk, kis x betűvel a végén…
Érted, ugye?
Objektív reklám.
Van ilyen; az olyan, mint a szűz kurva.
Na, aztán van beszámoló, hogy milyen profi a csapat, temperálják az autót, meg ilyenek. Szépen, gyorsan, gondosan fölrakják és angróban nem is kerülne sokba.
Ugye, milyen jó?
Mondjuk egy picit relativizálunk megint, mint a „240 több a 159-nél” esetén, de nem baj.
Belefér.
Buta taxis eszi.
De, ha nem eszi, akkor is csak ezt kapja, szopjon le.
Ez az én lapon, az én autóm, az én hirdetésem, az én okosságom.
Mondjuk a viszonyítási alap nem a teljes autó átfóliázása 300 ezerért, hanem a fólia nélküli autó 0 forintért.
Merthogy az az alap, az a kiindulási pont, hogy nem fóliázunk. A taxi szolgáltatás létezik már egy ideje és viszonylag jól működött fóliázás nélkül is.
Ami meg szar volt benne, az nem a fólia hiányától volt szar, így a fólia orvosolni sem fogja.
Na most, ehhez képest a 30 rongyért lefóliázandó tető nem „csak”, és nem „csupán”.
Az pont 30 ezerrel több a szükségesnél.
Viszont védi a tetőt a kőfelverődéstől, meg a karcoktól, mert a tetőn sok kőfelverődések szoknak lenni.
Egyedi ugyan nem lesz tőle az autó a többi hatezer között, és a színét sem váltogathatjuk évente (bár ki lehetne lobbizni egy olyan megoldást is, hogy évente más-más színű legyen a tető), de viszont majd könnyen eltávolítható lesz!
Azért ez sem utolsó szempont ám! Most képzeld el! Mondjuk AKAROK egy ilyen fóliát.
Ez most csak egy példa, nem kell megijedni. Bekattantam és kifejezett igényem van arra, hogy legyen fólia az autón. Kell nekem, vágyok rá, akarom! Figyelj! Tudod, miért akarom olyan nagyon?
Mert könnyen leszedhető, baszdmeg!
Van egy ilyen előnye, nem viccelek!
Besírok, komolyan!
El tudjuk képzelni azt a verebet, akinél ez szempont? Azért rakatja föl, mert könnyen leszedhető? Gyerekek, komolyan…
Kész vagyok ettől! Ez már annyira objektív, hogy hihetetlen.
Ráadásul a taxis elvileg majd le se szedheti, csak eladáskor.
De ugye milyen jó lesz, ha majd akkor könnyen lejön?!
Na, kedves Tamás!
Most megírom neked, – bár nem vagyok szóvivő – hogy ezt a sok hisztis beírást miért kaptad a fórumozóktól.
Azért kaptad, Tamás, mert ismét csalódtak.
Ismét csalódniuk kellett egy általuk eddig hitelesnek tartott emberben, egy általuk eddig hitelesnek tartott szakmai orgánumban.
Ez a csalódás táplálja azt a keserűséggel vegyes dühöt, amit itt rád zúdítottak.
Nem örülnek annak, hogy pont te és a Hallotaxi lettetek egy, a pénzükre pályázó cég marketingstratégiájának eszköze.
Mert ezt tőletek várták legkevésbé.
A matt fekete egyébként tényleg jól néz ki, a saját szememmel győződhettem meg róla.
Ha a tetejét is olyanra nyomatták volna le, akkor most sokkal kevesebben éreznék úgy, hogy elárultad őket és az egységes dizájnnal szembeni ellenállásukat akarod felpuhítani.
Ráadásul akkor csak egy reklámriporttal fizettél volna.
A hitelességeddel nem.
Előzmény: #82067 tomajer 2012.12.07. 20:08:31 |
|
tomajer | 2012.12.08. 14:20:18 / # 82108 |
És csendesen jelzem meg így lefekvés előtt (békülékeny hangulatban egy Leffe után) hogy minden más oldalon arról is szólna.
... mert a "fórumidegen" hozzászólásokat csípőből törölnék.
Nna ccakát:-)
|
|
tomajer | 2012.12.08. 13:59:12 / # 82099 |
Jjahhh igen., És ez a fórum arról kéne hogy szóljon, hogy szépen sikerült e? Nem lett e buborékos? Hogy néz ki? Mennyibe kerül? Mennyi idő alatt van meg? Milyen minőségű fóliák közül lehet válogatni?
stb. stb.
Merthogy a harsogásra van másik háromszáz konkrétan arravaló fórum.
Ez az amit kértem az elején, de "Bazd meg,te tényleg azt hiszed,hogy itt" kell megváltanod a világot ....
Pedig arra itt van neked a teljesség igénye nélkül:
[i][b]A Főváros és a többiek... tárgyalásainak eredménye
MI A MEGOLDÁS?
Szavazz, milyen legyen az új budapesti taxi!
Tiltakoznak a vidéki taxisok!
Nyílt levél néhány szerepet tévesztett üzletembernek!
Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK )
Nem állunk meg! TOR TÚRA! TAXISDEMONSTRÁCIÓ JÚNIUS 4-ÉN!
IN MEMORIAM BUDAPESTI MAGÁNTAXI
Felhívás szavazásra
A BKK interneten kérdezi az utasokat a taxiszolgáltatásról
Miért beteg a TAXI?
Bemutatjuk: Egy budapesti taxis költségei
Pásztor Gábor: A Taxi rendelet Szakmai véleményezése
TAXI és BKV bontó! Avagy az utasok szállításra alkalmatlan gépjárművek galériája
ALKALMATLAN Taxisok !
Újjá alakul a TGFSZ!
Kit képvisel ma a TFTSZ?????
BKIK avagy: A KAMARA
TAXI SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT Írjuk együtt!
Miért nincs nekünk egy komoly szakszervezetünk???
Megéri még taxisnak lenni?
Hajlandó lennél névvel, kóddal aláírni egy petíciót a cégvezetők felé, ami arról szól, hogy szeptember 1-től címre érkezéskor indítjuk az órát?
DEMONSTRÁCIÓ 2011. 06.08. szerda 11.00
Szégyenfal:.Akik dolgoztak a felvonulás alatt.
Szeptember de vajon tudunk végre élni a kapott idővel?
TAXISOK IGAZSÁGA MOZGALOM Taxisok vs Városháza / Szakszervezet ...avagy Dióslaki Gábor mint taxisérdekvédő?!? :-)
Horváth Pál mindenfórumú tiltakozó topicja
Megszüntetik a taxiszolgáltatást Budapesten!?!
LE A MATRICÁKKAL
Én azt szeretném,hogy ne változzon semmi 2013 március 1vel.És te?mit szeretnél.
Miért hagyom/tam/nám abba a taxizást? ....
A taxizás, aránytalanul költséges vállalkozás!
Könnyebben, de drágábban jutnának droszthoz a taxisok egy javaslat szerint
Még a taxisok között sincs teljes egyetértés
TGFSz - és ami mögötte van
Szigorúbb szabályozás a taxiközlekedésben
Alkotmányozzunk, taxis testvéreim!
Taxisfelvonulás
Fix Tarifa kikényszerítése Abban a pillanatban a Fuvarszervezők valodi fuvarszervezők lennének!!!
ALÁIRÁS GYÜJTÉS A FIX TARIFA Min az üzemanyag 75%.a
[/b][/i]És ha konkrétan velem van bajod: [b][i]Szóljunk be tomajernek!
[url=http://www.hallotaxi.hu/index.php?pg=forum&theme=2]Droszt Híradó
Akármik meg mindenek, avagy a kórterem[/url]
[url=http://www.hallotaxi.hu/index.php?pg=forum&theme=1]Hírek fórumai
Vélemények, hozzászólások a hírekhez[/url]
[/b][/i]
Érteeeeed....? "Bazd meg"! :-DDD
|
|
tomajer | 2012.12.08. 13:40:22 / # 82107 |
Csak qrvára unom, hogy a nagy lelkes ellenállás mindig kimerül az itteni harsogásban... (rajtam meg számon van kérve, ha nem harsogok veletek elég hangosan...)
Nem ismerlek, nem tudom részt vettél e az eddigi megmozdulásokban, tagja vagy e a TGFSZ-nek, próbáltál e tenni eddig valamit... de azt tudom, hogy még a legnagyobb megmozduláson se jelent meg több autó, mint a szakma 15%-a.
Nna így nehéz lesz "nem fóliázni" !!!
Előzmény: #82103 69 2012.12.08. 13:04:41 |
|
tomajer | 2012.12.08. 13:37:50 / # 82104 |
Helyes! :-)
Én egy szóval se mondtam komám, hogy fóliázz.
Sőt. Ha megszervezed itt a nagy fóliaellenes demonstrációt, minden támogatást megkapsz tőlem hozzá, és az első sorban fogok veled menetelni!
Így jó?
Előzmény: #82103 69 2012.12.08. 13:04:41 |
|
69 | 2012.12.08. 13:04:41 / # 82103 |
|
Bazd meg,te tényleg azt hiszed,hogy itt mindenkinek az volt a problémája,hogy sikerült-e szépen megcsinálni,nem lett-e buborékos, stb????? NEM FOGUNK FÓLIÁZNI !!!!Még akkor sem ha te mondod!
Előzmény: #82100 tomajer 2012.12.08. 12:02:15 |
tomajer | 2012.12.08. 12:44:25 / # 82102 |
Háát öhmmm... friss fényezés van alatta:-)
Inkább, "szolgálunk és védünk" :-)
Előzmény: #82098 krapek70 2012.12.08. 12:37:24 |
|
krapek70 | 2012.12.08. 12:37:24 / # 82098 |
|
Ápol és eltakar:D
Előzmény: #82095 tomajer 2012.12.08. 12:05:23 |
Bao | 2012.12.08. 12:18:29 / # 82097 |
|
Én se szóltam a rémhez.
:)
Előzmény: #82092 tomajer 2012.12.08. 11:38:34 |
tomajer | 2012.12.08. 12:07:28 / # 82096 |
És akkor most megkérném a Dodit, aki már évek óta nem szól itt hozzánk, de tudjuk ám, hogy olvas minket, hogy tegyen már ide egy képet nekünk az autójáról amivel évek óta dolgozik.... azt is, hogy mióta ilyen az autója, mert nem tudom pontosan...
Köszííí! :-)
|
|
tomajer | 2012.12.08. 12:05:23 / # 82095 |
Előzmény: #82094 tomajer 2012.12.08. 12:04:14 |
|
tomajer | 2012.12.08. 12:04:14 / # 82094 |
|
|
tomajer | 2012.12.08. 12:02:15 / # 82100 |
Most végigrohantam a fórumon... vazze, konkrétan kész kép, amin mutogatnám, egyetlen darab került fel, amit aznap este csináltam amikor hazaértem vele. Sötétben, esőben.... tényleg rengeteget mutogattam:-)
Amit elkezdtetek véleményezni, egy grafikai terv volt.... a munkafolyamatról készült képekből, a sárgások már ide nem kerültek fel, csak elvétve.... de majd (ha lesz időm:-P)
Tehát, habzó szájjal véleményeztek valamit, amit nem is láttatok:-)
Nna de akkor mutatok róla jóóó? :-)))
Előzmény: #82087 69 2012.12.08. 10:20:09 |
|
tomajer | 2012.12.08. 11:42:53 / # 82073 |
|
|
tomajer | 2012.12.08. 11:39:39 / # 82093 |
Ő ilyen kis harsány:-)
Tegnap látta élőben... és pontosan írta le a reakciót... percekig sétált körülötte, és tapizta:-)
Előzmény: #82085 2012.12.08. 09:20:44 |
|
tomajer | 2012.12.08. 11:38:34 / # 82092 |
Mintha itt panaszkodtál volna valamelyikben, hogy állandóan provokál.... szerintem régesrég nem szólt hozzád egy szót se.
Előzmény: #82089 Bao 2012.12.08. 11:30:26 |
|
tomajer | 2012.12.08. 11:36:37 / # 82091 |
Dehogy Árpika... csak vázoljuk a lehetőségeket:-)
ui: Ennek a lapnak napi 1500-2000 látogatója van.
Előzmény: #82042 fradika 2012.12.08. 05:45:34 |
|
tomajer | 2012.12.08. 11:33:53 / # 82090 |
Nem.... mert nem vagyok olyan mint a telszámtulajdonosok:-)
Előzmény: #82087 69 2012.12.08. 10:20:09 |
|
Bao | 2012.12.08. 11:30:26 / # 82089 |
|
A rém nem hoz létre értéket, csak rombol.
Előzmény: #82085 2012.12.08. 09:20:44 |