Hozzászólások száma: 440
Ugrás a hírhez Oldalszám: 22
Témakörök > Hírek fórumai > Vitaindító: Ünnepi tarifa A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2006.12.19. 14:45:36 / # 64824
Totál felesleges. 2 éve mondom, de....hagyjuk.
dog 2006.12.19. 14:44:23 / # 64812
A 193-as ra gondoltam.

dog 2006.12.19. 14:43:17 / # 64811
Helló Csogu!!!Ezt behúzhatnád valamennyi taxis topicba /6X6,Fő,tele5,buda,Rádió stb./Állandó téma minden éjszaka is az autómatikus 10 perc.Én meg állok a kapuk előtt,mint f.sz a lakodalomban.csáó.

csogu 2006.12.19. 14:32:52 / # 64822
Igen, ezt el is felejtettem már:-)))
Fox 2006.12.19. 14:24:37 / # 64821
"Belefér az életébe nem?" ...
csogu 2006.12.19. 13:52:32 / # 64810
Panaszkodnak, hogy nincs elég taxis, a címeket le kell mondani, erre minket meg ingyen ott várakoztatnak 10-20 perceket. Most mondd meg, van ebben logika?

ata8 2006.12.19. 12:58:13 / # 64823
Sajnos ebben is!igazat kell,hogy adjak.Valóban ez a jellemző.Mennyivel egyszerűbb lenne közölni a kedvessel,(inditom az autót,köszönjük).Valamikor régen,mikor én kezdtem,még csak állami volt,(kocka),a cég jól felfogott érdeke volt, hogy az autók pörögjenek és ne álljanak a címen.az én cégemnek is ez lenne az érdeke,csak ma már ez sajnos senkit nem érdekel.
csogu 2006.12.19. 12:26:39 / # 64820
mert kapnának időben taxit,a Diszik is, mert nem kéne könyörögni Na ebben nem vagyok biztos!!! El is mondom miért nem. Azért, mert valami ismeretlen vírus miatt, ami a központosokat támadja csak meg, egyszerűen nem lehet velük megértetni, hiába könyörögsz, rimánkodsz, hogy NE mondjanak időt az utasnak. - Jó estét, hová szeretné az autót? - József utca 12 Balog néven - Köszönjük, olyan 15-20 perc lesz az autónak a szilveszterre való tekintettel Mit csinál ilyenkor az utas, aki nem akar lent fagyoskodni? Lejön 25 perc múlva. Na azt inkább a következő kanyarnál a kezem töröm el, de nem nyomok a címre, mert ha 6 perc alatt visszaérek a körútra mondjuk, akkor 5 perc és már robogok is beülőssel. És hol van ez ahhoz képest, hogy 25 percig várok az utasra? De nem értik, tehetsz te bármit, kérheted, követelheted, sírhatsz térden állva, akkor is bemondja, hogy 15-20 perc. Utána meg jön az ÉN MEGMONDTAM, hogy így sem fogják vinni a taxisok az utasokat. Én azt hittem megőrülök, de tenni semmit sem tudtam, mert ők bent a központban ezt jobban nyesték.
csogu 2006.12.19. 12:14:18 / # 64819
Nekem is egyszer volt ilyenben részem, senki nem balhézott, igaz, volt 1 ember aki rákérdezett, annak szépen elmagyaráztam és a végén szépen még jattolt is.
ata8 2006.12.19. 12:13:35 / # 64818
Sziasztok.Nagyon szimpatikus kezdeményezés!!talán még dolgoznék is,ha ezt elérnénk.Sterintem az utasok is jól járnának,mert kapnának időben taxit,a Diszik is,mert nem kéne könyörögni a kollégáknak,hogy legalább ezt,mert állandó,stb,stb.Nem utolsó sorban pedig a taxisok,ha már rászánta magát,hogy pl.karácsony este szolgáltat,legalább pénzért tegye.Ez még mindig nem áremelés,csak,hogy vezetőinket idézzem,PIAC !!A megvalósítása pedig max.egy körtelefon,amit úgyis megtesznek majdnem minden ügyben.Kíváncsi leszek,hogy megérnek-e a cégvezetőknek ennyit az eltartóik?

Rocktaxi 2006.12.19. 12:11:41 / # 64817
Szevasztok Taxisok!! Nálunk volt ilyen tarifa. Igaz, 2003-ban és csak szilveszterkor. Egész jól viselték az utasok. Egész éjjel talán két kedves utas morgolódott, de elmagyaráztam a miértet és megértették, nem haragudtak. Sőt!! Igen szép jattot adtak! Isten tartsa meg a jó szokásukat!!! :-)) Még takarítanom sem kellett!! :-))

MCCCXCII 2006.12.19. 11:51:18 / # 64816
Szia Zolika! Szerintem meg egy tarifa kellene. Utcai és telefonos is ugyan annyi. Az eltérés a kiállási díjban lenne, mint nagyon régen. Ez legyen 500-600-800 vagy akármennyi. Kiállási körzethatártól függően. I-II-III stb. Erről mi a véleményed? {.-))
csogu 2006.12.19. 11:46:05 / # 64815
Mindennel egyetértek, ami azt szorgalmazza, hogy ne a tarifát emeljük, hanem végre a szolgáltatást fizessék meg. Tudod hány utas kérdezte már tőlem, hogy mitől van az, hogy a telefonos megrendelés olcsóbb mint az utcai. Na most erre mindig hangulatomtól függően válaszoltam:-) Sokszor…sokszor?...szinte mindig azt hallgatom, hogy nem lehet tovább emelni a tarifát, nem lehet tovább terhelni a lakosságot. Bár a politikusaink gondolkodnának így:-) Na de, tényleg van az utazóközönségnek egy olyan rétege, aki nem bír több terhet elviselni és valóban ha emelünk, akkor inkább az evést választja a taxizás helyett. Őket nem kellene tovább terhelni. Vagyis, ha a címreérkezéskor azonnal indul az óra, akkor az a réteg tuti lent fog ácsorogni a kapuban, míg a tehetősebb réteg továbbra is kényelmeskedik, mert mit érdekli őt az a plusz 500 forint. Ami minket nagyon is érdekel és heti-havi-éves szinten egy jelentős bevétel. Ez a kiállási díj nagyon kényes téma, mert a cégvezetők fejlövése (pontosabban azoké, akiknek a véleményét ismerem), hogy akkor emberek csoportokba verődve fognak inkább éjszaka Keresztúron taxit keresni, de a plusz 300 forint miatt nem rendelnek. Ami a szomorú ebben, hogy ezt komolyan is gondolják egyesek, de van olyan taxis is, aki így gondolkodik, bár 20 perces monológom után, amit egy levegővel hajtottam végre, sikerült némi információval kizökkenteni őket ebből a badarságból. Na most ennek fényében neked mi a véleményed?:-)
MCCCXCII 2006.12.19. 11:44:27 / # 64814
Akkor te még nem láttál olyan utast, aki nem a táj szépségében gyönyörködik, hanem mereven nézi a taxiórát, s a fuvar végére teljesen kiszáradt kivörösödött szemmel érkezik, mert olyan mereven bámulja az órát, hogy az mit mutat. {.-))
MCCCXCII 2006.12.19. 11:41:18 / # 64809
Ezt már vagy tizen három éve is javasoltam a cégnél, ahol dolgozom, de akkor a kutyát nem érdekelte. Most valakinek eszébe jutott? (:-(
MCCCXCII 2006.12.19. 11:38:45 / # 64808
Hello Csogu! Kicsit félre értesz! nem a tarifán kell úgymond emelni. Ott van az a nyavalyás kiállási nulla forintos díj. Mi lenne, ha ezen a napon nem nulla lenne a kiállás. Azonkívül az utas még mingig eldöntheti, hogy igénybe veszi-e a taxit így amely esetleg hamarabb érkezik, vagy vár az éppen arra haladó "unetkozó" taxisra, aki esetleg hajlandó elvinni. Erről a felvetésről mi a véleményed? {.-)

csogu 2006.12.19. 11:29:06 / # 64813
Érdekes, ez most sok kereskedőt nem érdekli, olyan árakat kérnek egy-egy helyen, hogy csak na. És ami szép, veszik-viszik rendesen. Az igaz, hogy szilveszterkor a szórakoztatóegységek többet kérnek, de mennyit kérnek januárban. Képzeld, azokat sem érdekli. Igaz, hogy a különböző szolgáltatások drágábbak az ünnepek alatt, de baromira nem érdekli őket, hogy januárban mi lesz. Vagyis pontosabban, ezzel pont januárra készülnek fel. De minket, taxisokat érdekeljen, mert ha nem adhatunk kedvezményt, akkor már rosszul érezzük magunkat, sőt, szinte már aljas és galád dolog, ha szenteste, ha szilveszterkor, nem telefonos tarifával szállítjuk a kedvest, aki remélhetőleg a gyomortartalmát végig magában tartja. Istenem...na mindegy, én ezt sosem fogom megérteni... Persze ezt ne személyesen magadra vedd, hanem oszd el azok között, akik rettegnek a normális áron való szolgáltatástól.
MCCCXCII 2006.12.19. 11:22:29 / # 64807
Szevasz! Csak egy kérdésem van. Szilveszterkor konjunktúrát kihasználva többet kérsz rendben. De mit csinálsz januárban, mikor a kutya se akar taxizni, akkor mennyi kedvezményt adsz? {.-))
dog 2006.12.19. 10:05:54 / # 64802
Szevasztok! Remélem a Rtaxinál úgy lesz,mint tavaly.Karácsony,Szilveszter 1-es tarifa.Amenyiben nem,akkor vigye a Góré+a 600-as tamás a telefonos megrendeléseket.Munkával tőltöm az ünnepeket akkor nem szeretnék gombokért dolgozni.csáó.
törölt felh. 2006.12.19. 08:29:36 / # 64805
mit akarsz nyomtatni?
Oldalszám: 22