Hozzászólások száma: 720
Ugrás a hírhez Oldalszám: 36
Témakörök > Hírek fórumai > Itt a megoldás?!? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2007.02.08. 19:13:43 / # 64011
Mintha ilyeneket írtam volna én is:-) Viszont nem tudom azt mondani, hogy minnél rosszabb annál jobb! Pillanatnyilag, ha nem nyílhat az olló, akkor nem lesz tarifaemelés. Ezt bátran tényként kezelhetjük. Ha sikerülne legalább az alapdíjat feltornászni, akkor lehet, hogy kicsit fellélegezhetnénk. Én a napi tízszer 300.- Ft-ot nézem. (merthogy ebből élek) Nagy pénz!
tomajer 2007.02.08. 19:07:51 / # 64010
Senki soha nem állította, hogy mi mindig mindenben egyetértünk:-)))
chill of fear 2007.02.08. 18:18:22 / # 64007
Rendben, megfogtál.
Bbetyár 2007.02.08. 18:12:44 / # 64006
Miért kellene összhangban lenni?
chill of fear 2007.02.08. 18:10:19 / # 64005
Nem nagy az összhang köztetek.
Bbetyár 2007.02.08. 18:03:01 / # 64004
Csak éppen 8 éve 120 volt a telefonos, vagy 136 elég messze volt tőle a kettőnegyven. Összecsukódott az olló Drága Tomika, büdös a helyzet mert túl közel a telefonos az utcaihoz. De sebaj, Te csak állj a mozgalom élére, legyen 450 az utcai. Biztosítson továbbra is feleárat a telefonon rendelés.Amikor majd ott áll melletted az utas a Csángó utcában, a kerítés mellett, nézd végig miként hívja fel a hőn szeretett fuvarszerveződet, és add kedvezménybe az egész életed. Majd örülj, ezt is kijártuk.
törölt felh. 2007.02.08. 17:35:50 / # 64003
Szerintem 600 ról indulhatna az óra ez nem olyan borzalmas összeg és az 500 ft-os csak idemegyek-ből is lenne közel 1000 ft... Persze indulhatna 1000 ről is az óra , de az sokakat tényleg elriasztana! Magamból kiindulva a 600 ft os alapot nem tartom soknak ... pláne mikor ennyiért egy gyros-t kapok jobb helyeken... Persze az 500 ft os csakidemegyek megszűnik és nem kell értük adamenni 10 Km ről ami kész ráfizetés ... helyettük nyomhatunk a normális fuvarokra!

tomajer 2007.02.08. 15:37:53 / # 63997
Majd jól fejberipacskodlak!:-)

csogu 2007.02.08. 15:07:52 / # 63998
Kedves dézé!:-) Van, aki szereti, ha okosnak látják és inkább nem kérdez, vagy esetleg ha ír is, minden egyes szavára vigyáz, hogy nehogy degradálja magát. Na, én nem ilyen vagyok!:-) Én a legnagyobb baromságot is úgy leírom egy másodperc alatt, hogy csak úgy füstől:-) Ennek néha valóban a tudatlanságom, az ismerethiányom az oka, de néha az, hogy én a taxisok fejével igyekszem gondolkodni és az így felmerült kérdéseket feltenni, amire Te, Ti, nagyon kedvesen reagáltok. Van, aki szerényen csak megjegyzi, hogy ezt bizony nem látom jól. Van, aki kicsit még szenved is mellé, és nem hagyja ki véletlenül sem, hogy mások felé nyomatékosítsa, hogy ez a Csogu milyen butácska...na de Ő, majd válaszol...pedig még ismer is engem és pontosan tudja, hogy egy-két kérdést azért teszek én így fel, mert valamilyen fórmában felmerült és van, aki erre választ vár. De hogy válaszolhatnátok, ha nincs kérdés? Miért nem ő teszi ezt fel, maga a kérdező? Jó kérdés, ha tudnám rá a választ, akkor azonnal lépnék ennek az érdekében. De mivel egyenként e-mailben, telefonon megválaszolni ezeket körülményes, így én egyből, mint saját kérdés teszem fel. Majd azt jön tomajer és ripacskodik egy keveset, de aztán válaszol:-))) Akkor remélem erre a részletre kimerítően válaszoltam:-)) Az írásod többi részével egyetértek! Nem kifogásokat kell keresni, hanem megfogni ezt a nyamvadt nyomtatványt és kitöltve feladni a megadott címre. Ha már erre sem képes a T. taxistársadalom, akkor....akkor nem is tudom....
pako948 2007.02.08. 15:01:37 / # 63991
Nem értem mi a gond? Csökkenteni szeretnék a tarifát?Nem! Nem kötelező érvényű? Na és attol még megadhatjuk a lehetőséget magunknak. Mi van ha fél év vagy egy év mulva felviszik az alapdíjat 400-500 Ft-ra mit veszíthetünk? De ha nincs rá lehetőségük nem tudják felemelni.Tudjátok mit most az egyszer elhiszem hogy nekik is az a jó ha én jobban élek.Adjuk meg rá a lehetőséget és reménykedjünk hogy megteszik. MINDENKI TÖLTSÖN KI EGY LAPOT ÉS ADJA FEL! szvsz

nemkar 2007.02.08. 15:01:05 / # 63990
Pali! számolj! 8 év alatt semmi, akkor most mennyi? 16 ft? Nevetséges! 8x16=128 Most, kb 368-nál kéne tartani.
góré001 2007.02.08. 14:59:28 / # 63989
Minden esetre mindenkit megkérek , hogy amennyiben kitölti ezt a kérelmet és feladja ajánlva akkor a blankettáját akár milyen modon jutassa el hozzám! Bármely RT-s behozza nekem!

góré001 2007.02.08. 14:48:34 / # 63988
Azt gondolom a puffogás helyett kicsit számolhatnál! Az alap +300 Forintja nomeg az esetleges km-kénti7% az nem is kevés! nomeg ha ezentúl mindig hozzá rendezik pláne! Ezek útán már kiváncsi vagyok MENNYI LEVÉL MEGY EL!
tomajer 2007.02.08. 14:28:50 / # 63987
Az évi 7%, már nem tűnik olyan kevésnek!
nemkar 2007.02.08. 13:48:22 / # 63986
Ez derék! Érjük el a 7%-os emelést! Az 16,8 ft. 240+16,8=256,8 ft. Gratula. Mi változik? Semmi. 8 év alatt??????????
tomajer 2007.02.08. 13:46:13 / # 63985
Köszönjük, hogy egyértelmüsítetted, hogy ez egy olyan pont amiben mindannyian egyetérthetünk, és senkinek NEM KELL FÉLNIE !!! Reméljük, Cobretti is hamarosan hasonlóan nyilatkozik, a 6x6-osok megnyugtatására.
dézé 2007.02.08. 12:51:58 / # 63984
Kedves Csogu! Sajnos szerintem most Te is felültél a "haraghullámra" és nem reálisan ítéled meg a dolgot, ahogyan egyébként szoktad! Bizonyára ettől felejtetted el, hogy az elmúlt két évben 4(!) azaz négy alkalommal volt tarifaemelés. Úgy látszik ezt is megszoktátok, ezért nem tűnt fel. Hozzáteszem, az utolsó emelés óta több mint 60.-Ft üzemanyag árcsökkenés volt, de a tarifákat senki nem vitte vissza. (csak ennyit szerettem volna a bejegyzésednek erre a részére reagálni) A maximált tarifa értékeinek Önkormányzat általi módosításával kapcsolatban az alábbi a véleményem: A 31/1998.(VII.16.) Főv.Kgy. rendelete sajnálatos módon nem szabályozza a tarifa értékek módosításának lehetőségét és formáját. (talán még emlékeztek rá, hogy többek között ezt is kifogásoltuk a Fix tarifa rendeletnél, ahol ugyanígy kimaradt ennek a fontos kérdésnek a szabályozása) A törvény viszont lehetőséget biztosít arra, hogy akár a rendelet alkotója, akár az érintett vállalkozó/vállalkozás kezdeményezze az ár felülvizsgálatát. Itt most a rendeletalkotó kinyilatkozta, hogy ez nem áll szándékában! Maradt a vállalkozó! Csak ezt kellene megtenni a vállalkozóknak/vállalkozásoknak a saját érdekükben és nem „egyéb összefüggéseket” keresni, merthogy nincsenek. Minthogy az is tipikus taxis rémhírterjesztés, hogy ezért a kezdeményezésért bárkivel „kicseszhet” valamelyik fuvarszervező iroda! Persze egyszerű megint keresni valakit bűnbaknak a saját nyomorúsága miatt, ahelyett, hogy tenne ellene valamit, amikor van rá lehetősége. Most van!
góré001 2007.02.08. 12:30:06 / # 63983
Hidd el, 300 ft/km-nél is lenne utasunk és nem kevesebb. Tudom, mert kint élek és nekem fizetnek az utasok -------------------------------------------------Nos ezt nem hiszem el hiszen van jócskán ez alatt szolgáltató Taxi cég és nem árasszák el az utasok sőt nem ostromolják őket vissza utasíthatattlanúl! Pl Mini mobil!
tomajer 2007.02.08. 12:18:39 / # 63982
Húúú mi van itt emberek!:-( Ricsi, a maximált tarifa, senkinek nem kötelező. De a cégek abban egyetértenek, hogy a 300.- alapdíj kevés. Viszont most nem nyúlhatnak hozzá. A Km díjakhoz, (legalábbis a telefonos és kedvezményes) nem fog nyúlni senki, az biztos. De az alapot, remélhetőleg mindenki felemeli. Lehet, hogy lesz néhány kis cég, amelyik próbálkozni fog alacsonyabb alappal, de ezt eddig is megtehette volna. És akkor: "Az infláció nem érintette a telefonos, szerződéses fuvarokat? Csak az alapot? Akkor én itt valamit nagyon félreértettem, mert úgy értelmeztem a dolgokat, hogy minden egyes tarifa az infláció mértékével emelkedik." A hülyeségedtől néha feláll a hajam!!! A telefonos tarifáink, nyolc évvel ezelőtt nem érték el a 100.- Ft-ot! (most 200.- fölött van) A kiállási díj is 80.- 100.- Ft körül mozgott! (most 300.-) Akkor miért mondod, hogy nem érintette az infláció??? Nagy részünk taxizott már nyolc évvel ezelőtt, tehát emlékszik arra, hogy miért vezették be a maximált tarifát. Maximálták az árakat, hogy ne lehessen többezer forintos kilóméterdíjakat kiírni. Az akkor bevezetett maximált ár olyan magas volt, hogy csak a legbátrabb mezitlábasok merték alkalmazni. Nekünk cégeseknek fel sem merült az agyunkban, hogy ez ránk vonatkozik. Most szépen lassan (sajnos nagyon lassan) utolértük a maximált árat, lépni kell. Az, hogy ezzel segítünk kinyitni újra az ollót, sajnos igaz! Erre csak a FIX TARIFA fog megoldást nyújtani! De másképp nem lehet elérni, a (szerintem) legfontosabb, és nagyjából mindenki által támogatott ALAPDÍJ emelést! Tehát az én véleményem, hogy ezt a levelet küldjük el mindannyian, aztán majd verhetjük az asztalt a T. Cégvezetőknél, hogy most már emelhetnek, miért nem teszik?!? [b]Abban biztosak lehettek, hogy amíg a Maximált ár ennyi marad, addig nincs több tarifaemelés. Teljesen becsukni az ollót nem fogják![/b] Mindenki gondolkozzon el ezen!
csogu 2007.02.08. 12:17:12 / # 63981
2005-ben volt 60 milliárd. 2006-ban majdnem 100 milliárd volt ez az összeg. hmmm.... Hidd el, 300 ft/km-nél is lenne utasunk és nem kevesebb. Tudom, mert kint élek és nekem fizetnek az utasok.
Oldalszám: 36