Hozzászólások száma: 552
Oldalszám: 28
Témakörök > Droszt Híradó > Leszoknék a dohányzásról... A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao, a FŐNÖK! 2006.08.22. 09:03:01 / # 36807
Most akartam aludni de kivetted az álmot a szememből! Légyszi áruld el,hogy miről beszélsz! :)))
madár 2006.08.22. 09:01:06 / # 36806
Jó,akkor csak az elevenedbe(11)talált!
Bao, a FŐNÖK! 2006.08.22. 08:57:49 / # 36805
Hmm... :)
törölt felh. 2006.08.22. 08:56:46 / # 36801
Én sem értem, arról azért tudnánk, nem?:-)

Bao, a FŐNÖK! 2006.08.22. 08:55:48 / # 36804
?????
madár 2006.08.22. 08:49:21 / # 36803
Csákó,látom lelőtt a csogu!
Bao, a FŐNÖK! 2006.08.22. 08:46:32 / # 36800
Inkább nő a has! :)

madár 2006.08.22. 08:42:26 / # 36802
-Akkor mégjobban fogy a cigi?
Bao, a FŐNÖK! 2006.08.21. 11:57:54 / # 36796
Én úgy szoktam le,hogy rá se szoktam! Javaslom a sört meló után!!!

madár 2006.08.20. 05:49:07 / # 36795
Jó hír a dohányosoknak.A nikotin csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának esélyét.Így legalább annyi haszna van,hogy nem remeg az ember keze,és nem hamuzza össze az autóját.(elvileg)

törölt felh. 2006.08.10. 14:41:30 / # 36794
Hogy értsd a sztorit, én egy élelmiszerboltot üzemeltetek Szegeden, a paneldzsungel közepén. Ha a droidok fővárosát megválasztanák, az tuti ez lenne, legalábbis ez a környék. Egyszerűen nem lehet elképzelni, mennyi idióta droid van itt! Meló közben sokszor azaz érzésem, hogy mindannyian arra szövetkeztek, hogy meglévő agysejtjeimet teljesen kinullázzák. Lassan sikerül is nekik, bár én még hősiesen ellenállok. Sztori rengeteg van, de mivel ez a fajta inger engem napjában sokszor ér, ezért már nem is figyelek oda. Egy hónapja azonban történt velem valami, amit nem tudok elfelejteni! Bejött hozzám egy kedves vásárló és kért tőlem egy kék Szofit (remélem ez nem reklám). Ez még nem is lenne furcsa, hiszen többször előfordult már. Szokásomhoz híven már nyúltam is a polcra, levettem egy nekem szimpatikus darabot a sok közül és a hölgy elé tettem. A dobozon szép fekete keretben az állt, hogy a dohányzás tüdőrákot okoz. A hölgy ezt elolvasta (látod, vannak még tanult droidok), és felháborodva utasította vissza, hogy neki ez nem kell, mert ez tüdőrákot okoz. Padlót fogtam. Hogy valaki ilyen jó helyzetfelismerő legyen, és így lehessen rá hatni az írásokkal! Én közöltem vele, hogy most kapaszkodjon meg, mert olyat mondok ami alapjaiban rengeti meg a világnézetét, majd elboruló aggyal, de faarccal közöltem vele, hogy sajnos mind rákot okoz. Erre ő szintén faarccal kért egy másik dobozt. Ez már kezdte agysejtjeimet a fentebb említettek szerint irtani, mert először azt hittem viccel, de rájöttem hogy nem. Adjak neki egy másik dobozzal ugyan ebből a márkából. Hát, én adtam neki, de mondtam, hogy erre meg az van írva, hogy a terhesség megszakadásához vezethet. Erre ő nagyon megörült, és vihogva mondta, hogy ez neki jó, mert nem terhes és így nincs gond, de tüdőrákot azért mégse szeretne kapni... Ekkor már a seregben tanult akasztófakötél-csomózást kezdtem magamban feleleveníteni, mert ezt már nem lehet bírni és felkötöm magam! Viszont a napom szép volt, mert újfent örömöt okoztam egy vásárlónak... A történetnek itt nincs vége, mert a hölgy tegnapelőtt visszatért, megint kért egy kék Szofit. Rutinos droidkezelőként mindjárt meg is néztem, mi van a dobozon. Az írás imigyen szólt:/ "A dohányzás csökkenti a spermiumok számát."/ Gondoltam, ez biztos jó lesz, és oda is adtam. Nézegette, nézegette, közben egy pár embert én kiszolgáltam, majd közölte, hogy ez férfi cigi, és ez neki nem jó, adjak nőit! Na, erre elborult az agyam, és bár ilyet soha ilyet nem tettem, kidobtam a boltból és közöltem vele, hogy kezeltesse magát! Mi ebből a tanulság? Itt, Szegeden biztos beépítettek valami sugárzó anyagot a panelházakba, mert egyszerűen rengeteg az idióta, mint azt nem csak én, de sokan mások is tapasztalják nap mint nap.

Bao, a FŐNÖK! 2006.07.08. 08:27:05 / # 36793
Egy haverom cigi helyett eszik! Jobb a tulsúly mint a tüdőrák ,nem ?

tomajer 2006.07.07. 22:03:24 / # 36792
Készül a dohányzásellenes védőoltás MTI 2006. július 7., péntek 10:20 Ártalmatlanított vírusokat kapcsolnak nikotinmolekulákhoz, azzal a céllal, hogy oltóanyagként a szervezetbe juttatva megkezdődjék a méreg ellenanyagának a termelése. Az első kísérletek azt jelzik: a kutatók jó irányban tapogatóznak. Világszerte 1,2 milliárd ember dohányzik, és bár kétharmaduk szeretne megszabadulni ettől a szenvedélyétől, a siker esélye elég kicsi: a leszokással póbálkozók többsége hat hónapon belül ismét cigarettázni kezd - állítja a Science et Vie című francia tudományos havilap szerzője. Ezért aztán igazi áttörést lenne, ha sikerülne kifejleszteni a dohányzás elleni védőoltást, amellyel öt tudóscsoport foglalkozik párhuzamosan a világ különböző részein: az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svédországban és Svájcban. A védőoltás - ellentétben a ma használatos, különböző dohányzásellenes szerekkel - a gyökerénél orvosolná a problémát. Azt akadályozná meg, hogy a nikotin bejusson az agyba. Így a dohányzás nem okozna elégedettség-érzést, és az embereknek eszükbe sem jutna cigaretta után nyúlni, vagy - ha már dohányosok - maguktól felhagynának ezzel a káros szokással. Antidohányzás-vírus A dohányzás hatásmechanizmusa régóta ismert. Amikor a dohányfüst lejut a tüdőbe, a nikotin onnan átkerül a vérkeringésbe, és a vérrel nagyon rövid idő alatt eljut az agyig, ahol a megfelelő receptorokhoz, ingerátadókhoz kapcsolódva örömérzetet kelt. Ez a kellemes érzés pedig az első számú magyarázat arra, hogy miért nem képes az emberek túlnyomó többsége abbahagyni a dohányzást. A védőoltáson dolgozó kutatók abból indultak ki, hogy a nikotin-molekulát (amely túl kicsi ahhoz, hogy az immunrendszer észrevegye és ellenanyagot termeljen) láthatóvá kell tenni a szervezet számára. Ezért egy ártalmatlanított vírushoz kapcsolva juttatták be a nikotin-molekulát a kísérleti személyek szervezetébe, és így az immunrendszer valóban reagált is: a nikotin ellen antitesteket kezdett termelni, amelyek hozzátapadtak a bejuttatott molekulákhoz, és ártalmatlanították a káros vegyületet. Az első kísérletek pozitív eredményekkel jártak, de azért a lap beszámolója szerint még nem teljes a siker. Az bebizonyosodott, hogy a védőoltás nem veszélyezteti a betegek egészségét, s hogy valóban ösztönzi a szervezetet a nikotin elleni antitestek termelésére. Azonban nem mindenkinél ugyanolyan mértékben. Egy svájci kísérletnél például - amelyben 341 dohányos vett részt - csak a kísérleti személyek egyharmadánál termelődött nagy mennyiségű ellenanyag. Ugyanakkor az is igaz, hogy e csoport tagjainak 43 százaléka végül sikeresen leszokott a dohányzásról, míg a többieknél csak 21 százalékos volt az arány.

tomajer 2006.07.01. 10:52:09 / # 36790
Nem vagy egyedül:-( Mi is próbálkozunk évek óta lelkesen!

KATALINa 2006.07.01. 08:26:50 / # 36791
nemtok

törölt felh. 2006.06.30. 02:32:26 / # 36789
Plafonhirdetés dohányzó helyiségekbe...

törölt felh. 2006.02.26. 13:51:11 / # 36788

Palkó 2006.02.14. 19:55:30 / # 36786

Palkó 2006.02.14. 19:54:10 / # 36785
Ez van!

efegy 2006.01.27. 21:37:17 / # 36784
Csogu, tomajer!!!!! Mi a zábra?????

Oldalszám: 28