Témakörök > Droszt Híradó > Tenisz, mindenkinek kell egy kis mozgás. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
csogu | 2007.08.26. 13:18:35 / # 35298 |
Ez a nokedli nagy szívás lehet, mert mindenki, aki valamicskét is ért ehhez azt mondja: ennyi emberre azt kegyetlen elkészíteni, így Indi rövidre zárta: Krumpli lesz:-)))
Előzmény: #35296 nemkar 2007.08.26. 08:00:43 |
|
csogu | 2007.08.26. 13:16:35 / # 35297 |
ajaj:-))
Látom mindenki bevette a humor elleni tablettáját ezen a héten:-))
Nemkar, lelkem legjobb szakácsa (ezé ne felejts majd el repetát adni!), csak vicceltem.
Füreden van a tali 12 órakor, na és ott a Shell kút, csak cbtaxit fricskáztam, mint ahogy az már lenni szokott:-))
Előzmény: #35293 nemkar 2007.08.26. 07:47:13 |
|
nemkar | 2007.08.26. 08:00:43 / # 35296 |
|
Kéretik figyelembe venni.
A nokedlit nem vállalom be.
Tarhonyát, még csak-csak.
Aki hajlandóságot érez a nokedli készítéséhez, az jelentkezzen a titkárságon - Indinél.
|
nemkar | 2007.08.26. 07:57:11 / # 35295 |
|
ja, és kell egy 10-15l-es nem zománcozott, vasbogrács.
Lehetőleg olyan, amiben már legalább 100 halászlé, birkapörkőlt, sertés..marha...stb főtt.
És szalonna börkével ki van kenve.
Előzmény: #35292 nemkar 2007.08.26. 07:39:17 |
nemkar | 2007.08.26. 07:53:06 / # 35294 |
|
Magyar kajába étolaj?
Még a végén rámfogjátok, hogy tényleg mérgezlek benneteket.-:)))
Előzmény: #35281 attus 2007.08.25. 18:20:47 |
nemkar | 2007.08.26. 07:51:22 / # 35286 |
|
Te csak csogura gondolsz?
Ezt a mennyiséget egyedül megeszi.
És a többi 20?
|
nemkar | 2007.08.26. 07:49:06 / # 35224 |
|
Majd neked is kitalálok vmt
|
nemkar | 2007.08.26. 07:47:13 / # 35293 |
|
Miután délben érkezünk, és a kajának, bármilyen hihetetlen is a számodra, időnek kell eltelnie, mire elkészül, az biztosan nemm ebéd lesz.
Nekem nagyon nem jó a Béke úti Shell kút.
Inkább az "Osztyapenkóit" javaslom, hiszen mindenki arra jön.
Miért bumlizzak át a nyócból a 13-ba?
Nem gondolod?
Tán vagyunk még egypáran így.
Előzmény: #35246 csogu 2007.08.25. 12:14:13 |
nemkar | 2007.08.26. 07:39:17 / # 35292 |
|
Indi!
20-25 főre
Kell:
kb. 5kg marhalábszár / Ha a henteseddel kb 2x2 cm - re felkockáztatnád megköszönném /
Nekem ez kb 1ó munka, ivástsal, és röhögessel egybekötve.
kb. 1kg vöröshagyma / Ha ezt vki megpucolná, és szintén, apróra vágná azt is megköszönném /
1 fej fokhagyma
3-4db fehérpaprika
2-3db paradicsom
Só, bors, pirospaprika/ minőségi, "házi" /
erőspaprika kinek - kinek szükséglete szerint
Zsír kb 1kg.
2ü Egri Bikavér.
Bao-nak:
2db csirkemell
2db paprika
1db paradicsom
2db kisebb fej hagyma
Só pirospaprika
Ennyi.
|
cbtaxi | 2007.08.26. 07:17:19 / # 35291 |
|
Az Unicumos pulyka receptje
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a hőmérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13 1."Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum,,,hukk....
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
Előzmény: #35283 attus 2007.08.25. 18:25:31 |
csogu | 2007.08.26. 06:31:40 / # 35287 |
nemkar, írd lekérlek pontosan Indinek hogy mi és mennyi kell, mert éjszaka megijesztett...aszonta répapüré lesz...azt meg nem szeretem:-))
|
|
cbtaxi | 2007.08.25. 18:27:33 / # 35285 |
|
Naa..tudtok ti,ha nagy a muszály! :))))
Előzmény: #35281 attus 2007.08.25. 18:20:47 |
Bao, a FŐNÖK! | 2007.08.25. 18:27:24 / # 35284 |
|
Az egyik kedvencem:
Tócsni, tócsi, lapcsánka, cicege - avagy a prósza dícsérete
Rakjuk félre a hümmögést és a restséget, és vegyük elő a reszelőt. Amennyiben oly szerencsések lennénk, hogy a modernkor vívmányai (értsd robotgép) lehetővé teszik a mechanikus reszelést, éljünk vele. Míg a robotgép reszeli a meghámozott krumplikat, igyunk egy pohár sört. Ha mindezt hagyományos - kézi - erővel kell elvégeznünk, igyuk utána - az elvégzett munka örömére. Ezzel a nehezén már túl is lennénk.
Egy vöröshagymát vágjunk kis kockákra (1kg krumplihoz 1 fejet) és nagyon kevés olajon pirítsuk aranysárgára, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk hűlni (addig is ihatunk egy pohár sört). A lereszelt burgonyához (miután a levét kinyomkodtuk és lecsurgattuk a levét) szitáljunk lisztet, s keverjünk annyi aludttejet (esetleg tejfölt), hogy sűrű tésztát kapjunk. Vigyázzunk, a sok liszt keménnyé és élvezhetetlenné teszi a prószát! Adjuk hozzá a hagymát, és keverjük össze. A masszát pihentessük 10-15 percig (két pohár sörnyi ideig). Palacsintasütőbe tegyünk mogyorónyi zsírt, lassú tűzön hevítsük, s abba terítsük a „tésztát” 4-5 mm vastagon. Így süssük meg mindkét oldalát, lassú tűzön. Tányérra borítjuk, az egyik felét megtöltjük tejföllel, sajttal, vagy sült tarjával, vagy párolt zöldségekkel, vagy éppen azzal, amire gusztusunk van, és ráhajtjuk a másik felét… Desszertnek készítsünk kelt prószát (kukoricapite, leánykori nevén: körhöny). 3 tojássárgáját, 3 evőkanál vajjal és 3 púpozott evőkanál kristálycukorral kikeverünk. Csipet sóval, 2 dkg felfuttatott élesztővel és ½ l tejjel simára kavarjuk, és óvatosan belévegyítjük a 3 tojásfehérjéből felvert habot. Kukoricaliszt és búzaliszt 2:1 arányú keverékéből annyit keverünk belé, hogy könnyű tészta legyen. 1 óra keltetés után - ha a keléstől meghígul - marék búzadarával sűrítjük szükség szerint. Kizsírozott tepsibe (20x30 cm) öntve, kimagozott meggyszemeket, vagy ½ cm-esre vagdalt rebarbaralevél-szárat bőven nyomkodunk beléje, és közepes tűzön sütjük. Megsütve, mint a szép sárga piskótát, vaníliás cukorral tálaljuk. Kései szüretelésű bort iszunk hozzá.
Előzmény: #35283 attus 2007.08.25. 18:25:31 |
attus | 2007.08.25. 18:25:31 / # 35283 |
|
Töklecsó Baonak
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tök(féle)
30 kg zöldpaprika
20 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír (olaj)
pirospaprika (édes)
kapor
fokhagyma
cukor
só
A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi fűszerpaprikát, add hozzá a felkockázott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt tököt majd tedd vissza a tűzre. 3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Keverd össze, gyengén sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a tök már összeesett, csökkentsd a tüzet és fedő alatt párold puhára (de vigyázz, a tök ne főjön szét!). Ha már kész, adj hozzá egy kis cukrot, törj bele egy-két gerezd fokhagymát, s keverd hozzá a finomra vágott (csokornyi) kaprot.
A tökféle lehet például cukkini vagy spárgatök.
|
attus | 2007.08.25. 18:22:38 / # 35282 |
|
Nokedlihez:
2Kg liszt,15 db tojás, víz.
Előzmény: #35281 attus 2007.08.25. 18:20:47 |
attus | 2007.08.25. 18:20:47 / # 35281 |
|
Kb.:
-6Kg marhacomb vagy lapocka
-1,5-2Kg hagyma
-1l étolaj(nem kell mindet ráönteni)DD
-10dkg fűszerpaprika
-Só,bors,kömény
-1l vörösbor(a maradékot megisszuk!)
-1 fej fokhagyma
Na, a hamburgerrel sikerült úgy megijesztened, hogy rögtön elkezdtem kiabálni: Annnnnnnya gyere!
Előzmény: #35273 cbtaxi 2007.08.25. 17:53:02 |
Bao, a FŐNÖK! | 2007.08.25. 18:19:38 / # 35226 |
|
|
Bao, a FŐNÖK! | 2007.08.25. 18:17:31 / # 35280 |
|
Gulyásleves
Hozzávalók (6-10 személyre):
50 dkg marhahús
15 dkg vöröshagyma
1 kg tisztított burgonya
25 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
6 dkg zsír
2 dkg pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
köménymag
só
csipetke
A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.)
Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda: csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!
Előzmény: #35279 cbtaxi 2007.08.25. 18:02:48 |
cbtaxi | 2007.08.25. 18:02:48 / # 35279 |
|
Poénkodtok, aztán majd tényleg hamburgert eszünk! :-(
Előzmény: #35278 attus 2007.08.25. 18:00:32 |
attus | 2007.08.25. 18:00:32 / # 35278 |
|
Hívd fel nemkart!
Ha nem tudod a számát kérdezd meg Öcsitől! DDDDD
|