Hozzászólások száma: 533
Oldalszám: 27
Témakörök > Droszt Híradó > Tenisz, mindenkinek kell egy kis mozgás. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2007.08.26. 13:18:35 / # 35298
Ez a nokedli nagy szívás lehet, mert mindenki, aki valamicskét is ért ehhez azt mondja: ennyi emberre azt kegyetlen elkészíteni, így Indi rövidre zárta: Krumpli lesz:-)))
csogu 2007.08.26. 13:16:35 / # 35297
ajaj:-)) Látom mindenki bevette a humor elleni tablettáját ezen a héten:-)) Nemkar, lelkem legjobb szakácsa (ezé ne felejts majd el repetát adni!), csak vicceltem. Füreden van a tali 12 órakor, na és ott a Shell kút, csak cbtaxit fricskáztam, mint ahogy az már lenni szokott:-))
nemkar 2007.08.26. 08:00:43 / # 35296
avatar
Kéretik figyelembe venni. A nokedlit nem vállalom be. Tarhonyát, még csak-csak. Aki hajlandóságot érez a nokedli készítéséhez, az jelentkezzen a titkárságon - Indinél.

nemkar 2007.08.26. 07:57:11 / # 35295
avatar
ja, és kell egy 10-15l-es nem zománcozott, vasbogrács. Lehetőleg olyan, amiben már legalább 100 halászlé, birkapörkőlt, sertés..marha...stb főtt. És szalonna börkével ki van kenve.
nemkar 2007.08.26. 07:53:06 / # 35294
avatar
Magyar kajába étolaj? Még a végén rámfogjátok, hogy tényleg mérgezlek benneteket.-:)))
nemkar 2007.08.26. 07:51:22 / # 35286
avatar
Te csak csogura gondolsz? Ezt a mennyiséget egyedül megeszi. És a többi 20?
nemkar 2007.08.26. 07:49:06 / # 35224
avatar
Majd neked is kitalálok vmt

nemkar 2007.08.26. 07:47:13 / # 35293
avatar
Miután délben érkezünk, és a kajának, bármilyen hihetetlen is a számodra, időnek kell eltelnie, mire elkészül, az biztosan nemm ebéd lesz. Nekem nagyon nem jó a Béke úti Shell kút. Inkább az "Osztyapenkóit" javaslom, hiszen mindenki arra jön. Miért bumlizzak át a nyócból a 13-ba? Nem gondolod? Tán vagyunk még egypáran így.
nemkar 2007.08.26. 07:39:17 / # 35292
avatar
Indi! 20-25 főre Kell: kb. 5kg marhalábszár / Ha a henteseddel kb 2x2 cm - re felkockáztatnád megköszönném / Nekem ez kb 1ó munka, ivástsal, és röhögessel egybekötve. kb. 1kg vöröshagyma / Ha ezt vki megpucolná, és szintén, apróra vágná azt is megköszönném / 1 fej fokhagyma 3-4db fehérpaprika 2-3db paradicsom Só, bors, pirospaprika/ minőségi, "házi" / erőspaprika kinek - kinek szükséglete szerint Zsír kb 1kg. 2ü Egri Bikavér. Bao-nak: 2db csirkemell 2db paprika 1db paradicsom 2db kisebb fej hagyma Só pirospaprika Ennyi.

cbtaxi 2007.08.26. 07:17:19 / # 35291
avatar
Az Unicumos pulyka receptje 1. Vegyünk egy pulykát! 2. Egy pohár unicum. 3. Tegyük a pulykát a sütőbe! 4. Még két unicum. 5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre! 6. 3 unicum további. 7. Süssük a kapcsot be! 8. Most még tovum 4 univáb. 9. Pulykázzuk meg a zsírt! 10. Unicumot a másik palackot még. 11. Dugjunk pulykákat a hőmérumba! 12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe! 13. Süssük az unicumot még egy óráig! 13 1."Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..." 14. Pulykáljuk meg az puha unicumját! 15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból! 16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..." 17. "Kiskút, kerekes kút..." 18. Szeletum a pulyák darabbal többe! 19. Pusztuljunk tásztátum,,,hukk.... 20. Palackoljunk még egy unicum vevétet! 21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..." 22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket! 23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
csogu 2007.08.26. 06:31:40 / # 35287
nemkar, írd lekérlek pontosan Indinek hogy mi és mennyi kell, mert éjszaka megijesztett...aszonta répapüré lesz...azt meg nem szeretem:-))

cbtaxi 2007.08.25. 18:27:33 / # 35285
avatar
Naa..tudtok ti,ha nagy a muszály! :))))
Bao, a FŐNÖK! 2007.08.25. 18:27:24 / # 35284
avatar
Az egyik kedvencem: Tócsni, tócsi, lapcsánka, cicege - avagy a prósza dícsérete Rakjuk félre a hümmögést és a restséget, és vegyük elő a reszelőt. Amennyiben oly szerencsések lennénk, hogy a modernkor vívmányai (értsd robotgép) lehetővé teszik a mechanikus reszelést, éljünk vele. Míg a robotgép reszeli a meghámozott krumplikat, igyunk egy pohár sört. Ha mindezt hagyományos - kézi - erővel kell elvégeznünk, igyuk utána - az elvégzett munka örömére. Ezzel a nehezén már túl is lennénk. Egy vöröshagymát vágjunk kis kockákra (1kg krumplihoz 1 fejet) és nagyon kevés olajon pirítsuk aranysárgára, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk hűlni (addig is ihatunk egy pohár sört). A lereszelt burgonyához (miután a levét kinyomkodtuk és lecsurgattuk a levét) szitáljunk lisztet, s keverjünk annyi aludttejet (esetleg tejfölt), hogy sűrű tésztát kapjunk. Vigyázzunk, a sok liszt keménnyé és élvezhetetlenné teszi a prószát! Adjuk hozzá a hagymát, és keverjük össze. A masszát pihentessük 10-15 percig (két pohár sörnyi ideig). Palacsintasütőbe tegyünk mogyorónyi zsírt, lassú tűzön hevítsük, s abba terítsük a „tésztát” 4-5 mm vastagon. Így süssük meg mindkét oldalát, lassú tűzön. Tányérra borítjuk, az egyik felét megtöltjük tejföllel, sajttal, vagy sült tarjával, vagy párolt zöldségekkel, vagy éppen azzal, amire gusztusunk van, és ráhajtjuk a másik felét… Desszertnek készítsünk kelt prószát (kukoricapite, leánykori nevén: körhöny). 3 tojássárgáját, 3 evőkanál vajjal és 3 púpozott evőkanál kristálycukorral kikeverünk. Csipet sóval, 2 dkg felfuttatott élesztővel és ½ l tejjel simára kavarjuk, és óvatosan belévegyítjük a 3 tojásfehérjéből felvert habot. Kukoricaliszt és búzaliszt 2:1 arányú keverékéből annyit keverünk belé, hogy könnyű tészta legyen. 1 óra keltetés után - ha a keléstől meghígul - marék búzadarával sűrítjük szükség szerint. Kizsírozott tepsibe (20x30 cm) öntve, kimagozott meggyszemeket, vagy ½ cm-esre vagdalt rebarbaralevél-szárat bőven nyomkodunk beléje, és közepes tűzön sütjük. Megsütve, mint a szép sárga piskótát, vaníliás cukorral tálaljuk. Kései szüretelésű bort iszunk hozzá.
attus 2007.08.25. 18:25:31 / # 35283
avatar
Töklecsó Baonak Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tök(féle) 30 kg zöldpaprika 20 dkg paradicsom 15 dkg vöröshagyma 5 dkg zsír (olaj) pirospaprika (édes) kapor fokhagyma cukor só A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi fűszerpaprikát, add hozzá a felkockázott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt tököt majd tedd vissza a tűzre. 3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Keverd össze, gyengén sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a tök már összeesett, csökkentsd a tüzet és fedő alatt párold puhára (de vigyázz, a tök ne főjön szét!). Ha már kész, adj hozzá egy kis cukrot, törj bele egy-két gerezd fokhagymát, s keverd hozzá a finomra vágott (csokornyi) kaprot. A tökféle lehet például cukkini vagy spárgatök.
attus 2007.08.25. 18:22:38 / # 35282
avatar
Nokedlihez: 2Kg liszt,15 db tojás, víz.
attus 2007.08.25. 18:20:47 / # 35281
avatar
Kb.: -6Kg marhacomb vagy lapocka -1,5-2Kg hagyma -1l étolaj(nem kell mindet ráönteni)DD -10dkg fűszerpaprika -Só,bors,kömény -1l vörösbor(a maradékot megisszuk!) -1 fej fokhagyma Na, a hamburgerrel sikerült úgy megijesztened, hogy rögtön elkezdtem kiabálni: Annnnnnnya gyere!
Bao, a FŐNÖK! 2007.08.25. 18:19:38 / # 35226
avatar

Bao, a FŐNÖK! 2007.08.25. 18:17:31 / # 35280
avatar
Gulyásleves Hozzávalók (6-10 személyre): 50 dkg marhahús 15 dkg vöröshagyma 1 kg tisztított burgonya 25 dkg zöldpaprika 10 dkg paradicsom 6 dkg zsír 2 dkg pirospaprika 1 gerezd fokhagyma köménymag só csipetke A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.) Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda: csomópont. Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!
cbtaxi 2007.08.25. 18:02:48 / # 35279
avatar
Poénkodtok, aztán majd tényleg hamburgert eszünk! :-(
attus 2007.08.25. 18:00:32 / # 35278
avatar
Hívd fel nemkart! Ha nem tudod a számát kérdezd meg Öcsitől! DDDDD
Oldalszám: 27