Témakörök > Hírek fórumai > 25 éve történt, a \"skálás gyilkosság\" A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
osztap | 2020.01.24. 15:16:56 / # 350808 |
Végre valami jó hír, rohadjon rá a lakat.
|
|
tomajer | 2020.01.24. 06:33:09 / # 350807 |
Másodfokon eldöntötték, nem szabadulhat a skálás gyilkosA Szegedi Törvényszék másodfokú döntése szerint nem bocsátható feltételes szabadságra a "skálás gyilkos", a budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetője, Bene László, írja az MTI. ![]()
|
|
tomajer | 2018.05.24. 06:17:38 / # 348753 |
Mégsem szabadul a skálás gyilkosA meghallgatásokból az derült ki, hogy nem garantálható Bene László
jogkövető magatartása. Nem ő kérte, hogy szabadlábra helyezzék. Börtönben marad Bene László, aki részt vett a Skála pénzszállítójának 1992-es kirablásában és három embert meggyilkolt - döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a tanács megváltoztatta az elsőfokú határozatot, és helyt adott a főügyészség fellebbezésének. A másodfokú tanács úgy döntött, hogy Bene László nem helyezhető szabadlábra, mert nem állnak fenn annak törvényi feltételei - közölte Szanka Ferenc. Hozzátette, hogy Bene László sem kérte szabadlábra helyezését, és a különböző meghallgatásokból is az derült ki, nem garantálható jogkövető magatartása. Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt. A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását. Bene László tettestársa, Donászi Aladár 2001-ben a börtönben öngyilkos lett.
|
|
tomajer | 2018.05.24. 06:16:09 / Módosítva / # 348752 |
Lehet, hogy sosem szabadul a Csillagból a skálás gyilkosAmikor a Csillagban jártam riporton a korábbi "kegyelmesek" és életfogytosok között több mint két évtizede, a skálás gyilkossal nem találkozhattam, még magánzárkában volt. Nem is baj: bár csak képeken, híradóközvetítésken láttam, tőle féltem. Pedigránézésre sokkal kevéssé volt ijesztő figura, mint a fegyencedzéssel kipattintott, teletetovált testű, izomagyú nagyidősök. Azokkal gond nélkül kezet fogtam, ahogy a hirtelen sugallatra géppisztollyal a családját kiirtó, akkor épp börtönkönyvtárosként dolgozó egykori díszszázadparancsnokkal is. Bene Lászlóval nem tudtam volna, a szemébe nézni is nehezen. Az a tekintet a legelmosódottabb amatőrfotón is átjön: bénító, mint a kobráé. Az illetékes bíróság évente belenéz, és eddig mindig úgy ítélték meg: ha már hét olimpiát bent nézett, a neki esetleg még kinéző kettő-hármat is a zárt láncún látja. Szerintem neki is.
|
|
tomajer | 2018.02.23. 17:30:38 / # 348075 |
Több milliót kaphat a magyar sorozatgyilkos![]() újságíró. 2018. 02. 15. 08:12 Komoly kártérítésre számíthat a négy ember haláláért felelős Bene László.A skálás gyilkosként elhíresült férfi 20 éves büntetése két éve lejárt, mégsem engedték szabadon, hamarosan a rácsok mögött válhat milliomossá. Bene László ügyvédje a Borsnak azt mondta, ügyfele a börtönkörülmények miatt hamarosan többmilliós kártalanításra számíthat. Noha családja eladta a lakást, amibe szabadulása után költözött volna, de az ügyvéd szerint a kártalanítási eljárás után jelentősen javulnak védence életkörülményei, amit a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíróság is pozitívan értékelhet. Bene a börtönben szociális munkásnak tanul, ha elhagyhatná a börtönt, az új szakmájában helyezkedne el. A skálás gyilkost 1996-ban ítélték életfogytiglanra, ami az akkori szabályok értelmében 20 évet jelentett. 2016 óta félévente felülvizsgálják ügyét, hogy alkalmas-e visszailleszkedni a társadalomba. Eddig azért nem engedték ki, mert nem tanúsított megbánást, soha nem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól. Korábban a fogva tartását felülvizsgáló szakértők, köztük pszichológusok nem tartották valószínűnek, hogy Bene szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytatna. ![]() Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját, miközben az egyetemista kocsikísérőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, velük is végeztek. 1994-ben fogták el őket, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött. ![]()
|
|
tomajer | 2017.05.11. 21:29:25 / Módosítva / # 347204 |
"Elvettünk tárgyat, álmot és életet" 25 éve történt, a "skálás gyilkosság" Kollégánk, ma is körünkben dolgozik szerencsére ...
|