Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
gondolkodtató | 2006.08.06. 13:51:27 / # 308611 |
|
Kedves My!
Nem szívesen überelem (régi szóhasználatban íberel)senki írását, de a Te írásod is tele van fatális helyesírási hibákkal.
1. Téged - (téged)
2. Te - (te) - személyes névmás
Hasonlóan a témához hozzászóló kollégákkal együtt, akik eme építő jellegű témát a nem megfelelő hangsúlyt alkalmazva folytatják.
Javaslom Nektek kedves fórumon szereplők, ha megvan még az általános iskolai nyelvtankönyvetek vegyétek elő, nem árt felfrissíteni az elavult tudást.
Sajnálattal állapítottam meg, hogy a jelenlevők között igen kevesen tudnak magyarul helyesen írni és fogalmazni.
Javaslom, térjetek vissza az eredeti témához,amiért itt vagytok.
Egymás lejáratásának és sárba tiprásának nincs értelme, szerintem.
Előzmény: #308607 My 2006.08.06. 13:23:11 |
HOT07 | 2006.08.06. 13:46:18 / # 308610 |
|
És te hol vagy Duracell-Momó?
Horváth Sándor lakik XI.ker. BKV buszoktól füstös részén. Igazi színes egyéniség vagy. Ezt már Reális is említette, de most én azt mondom igazi nagy állat vagy, bár valójában egy kis alattomos,fisi-fosis, fotóaparáttal járó trottyos vén buzi. Írd meg a fórum olvasóinak Te retek, hogy te annak idején hány f.szt kellett lenyomnod a büdös szádon, hogy a reptér nyugalmát felkavard. Te geci HABVERŐ!!!
A neved is utal rá nagyon jó farok verő vagy és értessz a mesterségedhez te beteg állat!!!!
FULLADJ MEG!!!!!!!!!!!!!
|
Sas882 | 2006.08.06. 13:46:14 / # 308592 |
|
engem spec. nem igazán érdekel, hogy ki kivel van, s ki kit szeret vagy sem, inkább a tomajer által feltett kérdésre várnám a választ.
Az is válasz, hogy nem tudja.
|
HOT07 | 2006.08.06. 13:36:11 / # 308591 |
|
Hova tűnt Taxi48?
Tegnap óta nem tudtál kibújni anyuci szoknyája alól vagy a nagymamijé alatt vagy.
Na ide figyelj te tömeggyilkos!! Neked az a legnagyobb sérelmed, hogy több tucat f.sz volt a szádban az elmúlt időben és sose tudtad, hogy melyiket szopkodd igazán csak nyelted összevissza a sok kis RH+ és RH- anyagokat te rohadt gyerekgyilkos!!
Így lettél te URH NEGATÍV. Ugye rólad is tudunk írni szaftosat te ŰBER-O-KOS!
|
Lé | 2006.08.06. 13:34:32 / # 308609 |
|
én nyalakodó?hát mi vagyok én macska?:D:D:D:D
Nem, csak a lelkes megjegyzés miatt gondoltam, de hátha mégsem.
Előzmény: #308608 2006.08.06. 13:30:42 |
törölt felh. | 2006.08.06. 13:30:42 / # 308608 |
|
IGEN? Hú, hát te ilyen vagy?:-))) Ilyen nyalakodó?:-) tomajert kiveri szvsz a víz mindjárt:-DDD
Előzmény: #308606 Lé 2006.08.06. 13:19:20 |
My | 2006.08.06. 13:23:11 / # 308607 |
|
Kedves tomajer!
Mindekelőtt csak annyit előljáróban és elnézést kérek mindazon taxisok nevében, akik a mai napig becsületesen végzik munkájukat a repülőtéren és nem süllyednek ilyen szintre, mint Taxi48.
Ez itt már nem a földbedöngölésről szól, ez több annál. Ha téged egy lelkileg, érzelmileg összetört és meggyötört "ember" alaptalanul megvádol gondolom te is reagálnál erre.
Előzmény: #308589 tomajer 2006.08.06. 10:56:32 |
Lé | 2006.08.06. 13:19:20 / # 308606 |
|
izé Csogu, félek miattam...:)
Előzmény: #308605 2006.08.06. 13:15:08 |
törölt felh. | 2006.08.06. 13:15:08 / # 308605 |
|
Ja, ok, értem, csak azt nem, hogy ezt miért írta nekem...de megnyugtatás végett mondom: Ezt mindig megválogatom:-))
Crepto a király:-)
Előzmény: #308516 reális 2006.08.06. 08:58:58 |
My | 2006.08.06. 13:07:53 / # 308604 |
|
Remélem nem haragszol ha én csak szám szerint említelek, de ez így egyszerűbb.
Sajnos gyorsaságoddal elébem kerültél nyelvtani helyesbítéseiddel, ugyanis én a mai délelőttre kívántam egy kis csokrot számotokra összeállítani. Nekem is fontos ami úgy látom neked is rögtön szembetűnik néhány kollégánk aluliskolázottsága.
Kedves Taxi48-as kollégánk, aki a repülőtéren oly sokszor(mondhatnám úgyis, hogy mindig) a képzeletbeli színpad tetején kevésbé feltűnő hibákat követ el, mint amikor egy fórum olvasóihoz intézi mondandóit.
Lássuk a tényeket:
(258) kéremszépen - ezt ő így írja
(262) az ő általa rengeteget (és itt felhívom a figyelmeteket a repülőtéren rajtakívűl más emberek által nem használt kifejezés) használt kifejezés JÓ ÉRZÉSŰ, ezt ő úgy gondolja így helyes.
(265) felfügesztettett - nézzétek ez szánalmas, és korrepetálásra szorul
beterorizálni - NO COMMENT
(281) bizotsági - kb.elemi 6.oszt. hiba
Rusznák Úr nevét az elmúlt min.10 év alatt nem tudta megtanulni, hogy nem Rusznyák.
Továbbá azt sem, hogy a Taxi2000 nem 2millió, ez utóbbi enyhébb agybaj.
(348) 2000 passat combi is jó mert belefér a TENDERTBE - ehhez mit szóltok?
sumágság - másképp ejtjük, másképp írjuk figyelj oda rá
kinnt - helyhatározó szó, miért nem használtál 3 n betűt vagy 4-et
egyébb - te nem fukarkodsz a betűkkel, csak tanulni nem szerettél
(351) eggyett - ez mindent űberel!!!!!!!!
(379) eggyütt - durva!
(390) csabdája - másképp ejtük, másképp írjuk
Számomra a legorbitálisabb hiba Taxi48 amikoris írásodban megkérdezted, hogy kérem szépen Magyarországon vagyunk-e? Most világosult meg előttem, mert egy olyan ember, aki az országának leghosszabb folyóját a Dunát kis betűvel írja (390) az nem is biztos, hogy ebbe az országba való.
(393) Azon már megsem rökönyödtem, hogy a csodálkozol szót hosszú ó-val írtad és ugyanitt az országnevünket kis m-el írtad. Szégyelld magad!
Itt hívnám fel figyelmedet,hogy az elmúlt napok trágár és mocskos megjegyzései helyett a helyesírási szótárt kellene böngészned.
Üdv My!
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:51:38 / # 308603 |
|
(7) A bejelentő kérheti, hogy ne fedjék fel személyét, illetve azt a tényt, hogy bejelentéssel élt a Gazdasági Versenyhivatalhoz
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:49:01 / # 308602 |
|
IX. Fejezet
Bejelentés és panasz
43/G. § (1)141 A Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe tartozó, e törvény 8., 10., 11., 21. és 24. §-ának rendelkezéseibe, illetve az EK-Szerződés 81. vagy 82. cikkébe ütköző magatartás észlelése esetén bárki bejelentéssel vagy panasszal élhet a Gazdasági Versenyhivatalhoz.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:40:10 / # 308601 |
|
22. § (1)17 Gazdasági erőfölényben van az érintett piacon (14. §), aki gazdasági tevékenységét a piac többi résztvevőjétől nagymértékben függetlenül folytathatja, anélkül, hogy piaci magatartásának meghatározásakor érdemben tekintettel kellene lennie versenytársainak, szállítóinak, vevőinek és más üzletfeleinek vele kapcsolatos piaci magatartására.
(2) A gazdasági erőfölény megítéléséhez vizsgálni kell különösen
a) azt, hogy az érintett piacra való belépés és az onnan történő kilépés milyen költségekkel és kockázattal jár, illetve, hogy milyen műszaki, gazdasági vagy jogi feltételek megvalósítását igényli;
b)117 a vállalkozás, illetve vállalkozás-csoport [15. § (2) bekezdés] vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetét, illetve annak alakulását;
c) az érintett piac szerkezetét, a piaci részesedések arányát, a piac résztvevőinek magatartását, valamint a vállalkozásnak, illetve vállalkozás-csoportnak a piac alakulására gyakorolt gazdasági befolyását.
(3)118 Gazdasági erőfölényben lehet egy vállalkozás, illetve vállalkozás-csoport vagy több vállalkozás, illetve több vállalkozás-csoport közösen.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:38:10 / # 308600 |
|
h) a versenytársaknak az érintett piacról való kiszorítására vagy a piacra lépésük akadályozására alkalmas, nem a versenytársakéhoz viszonyított nagyobb hatékonyságon alapuló, túlzottan alacsony árakat alkalmazni;
i) a piacra lépést más módon indokolatlanul akadályozni; vagy
j) a versenytárs számára indokolatlanul hátrányos piaci helyzetet teremteni, vagy gazdasági döntéseit indokolatlan előny szerzése céljából befolyásolni.
|
My | 2006.08.06. 12:18:16 / # 308598 |
|
Hello My vagyok!
Üdvözlöm a fórumon számomra még új 202-es hozzászólót.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:15:18 / # 308597 |
|
Elgondolkodtató, hogy aki figyelte a korábbi interneten megjelent írásokat (utalás HVG-n megjelent cikkekre) a Gazdasági Versenyhivatal korábban elmarasztalta a győztes pályázót, annak néhány konzorciumi tagjával együtt.
A Gazdasági Versenyhivatal hatásköre a tisztességes piaci verseny biztosítása.
A törvénytárból kimentett jogszabályokat olvassátok figyelmesen.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:10:08 / # 308596 |
|
A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalma
21. § Tilos a gazdasági erőfölénnyel visszaélni, így különösen:
a) az üzleti kapcsolatokban - ideértve az általános szerződési feltételek alkalmazásának esetét is tisztességtelenül vételi vagy eladási árakat megállapítani, vagy más módon indokolatlan előnyt kikötni, vagy hátrányos feltételek elfogadását kikényszeríteni;
csak azokra a magatartásokra kell alkalmazni, amelyeket e törvény más rendelkezése vagy külön törvény nem szabályoz
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:06:48 / # 308595 |
|
II. Fejezet
A tisztességtelen verseny tilalma
2. § Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni.
3. § Tilos valótlan tény állításával vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben való feltüntetésével, úgyszintén egyéb magatartással a versenytárs jó hírnevét vagy hitelképességét sérteni, illetőleg veszélyeztetni.
4. § (1) Tilos üzleti titkot tisztességtelen módon megszerezni vagy felhasználni, valamint jogosulatlanul mással közölni vagy nyilvánosságra hozni.
(2) Üzleti titok tisztességtelen módon való megszerzésének minősül az is, ha az üzleti titkot a jogosult hozzájárulása nélkül, a vele - a titok megszerzése idején vagy azt megelőzően - bizalmi viszonyban vagy üzleti kapcsolatban álló személy közreműködésével szerezték meg.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:05:15 / # 308594 |
|
A törvény hatálya
1. § (1)6 E törvény hatálya kiterjed a természetes és a jogi személynek, valamint a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságnak - ideértve a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepét is a VI. fejezetben szabályozott magatartások kivételével - (a továbbiakban az előzőek együtt: vállalkozás) a Magyar Köztársaság területén tanúsított piaci magatartására, kivéve, ha törvény eltérően rendelkezik. E törvény hatálya alá tartozik továbbá - a II-III. fejezetekben szabályozott magatartások kivételével - a vállalkozás külföldön tanúsított piaci magatartása is, ha annak hatása a Magyar Köztársaság területén érvényesülhet.
(2)102 Az Európai Közösséget létrehozó szerződés (a továbbiakban: EK-Szerződés) 81. és 82. cikkének alkalmazása során az e cikkek hatálya alá tartozó piaci magatartásra is e törvény eljárási rendelkezéseit kell alkalmazni akkor, ha a Szerződés 81. és 82. cikkében foglalt versenyszabályok végrehajtásáról szóló 1/2003/EK tanácsi rendelet (a továbbiakban: 1/2003/EK rendelet) alapján a Gazdasági Versenyhivatal vagy magyar bíróság eljárásának van helye.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 12:02:40 / # 308590 |
|
1996. évi LVII. törvény
a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról1
A gazdasági hatékonyságot és a társadalmi felemelkedést szolgáló piaci verseny fenntartásához fűződő közérdek, továbbá az üzleti tisztesség követelményeit betartó vállalkozások és a fogyasztók érdeke megköveteli, hogy az állam jogi szabályozással biztosítsa a gazdasági verseny tisztaságát és szabadságát. Ehhez olyan versenyjogi rendelkezések elfogadása szükséges, amelyek tiltják a tisztességes verseny követelményeibe ütköző, illetve a gazdasági versenyt korlátozó piaci magatartást, valamint megakadályozzák a vállalkozásoknak a versenyre hátrányos összefonódását, gondoskodva a szükséges szervezeti és eljárási feltételekről is. E célok megvalósítására az Országgyűlés -figyelembe véve az Európai Közösség jogszabályaihoz való közelítés követelményét, valamint a hazai versenyjog hagyományait is- a következő törvényt alkotja:
I. RÉSZ
|