Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
törölt felh. | 2006.08.06. 20:40:34 / # 308680 |
|
Mert belénk vágták itt az ideget, hogy helyesen írjunk.-))
Előzmény: #308679 zuzimo 2006.08.06. 20:37:53 |
zuzimo | 2006.08.06. 20:37:53 / # 308679 |
|
megint elb........rontottam!
Szóval van valami a hozzászólásaidban!
Erre gondoltam
|
zuzimo | 2006.08.06. 20:36:06 / # 308678 |
|
Köszönöm az angol ill. nyelvtani okítást,és természetesen köszönöm a javítást!!
Jól értelmezted a "de" az "ne" debevallom kapkodtam!
Dühös ingerült nem vagyok legfeljebb fáradt és kimerült....ez legyen a mentségem!
Én nem kötök beléd mert igazából valóban úgy gondolom,hogy olvasni kell és nem elemzni,persze csak addig ameddig ez nem durvul el...mármint az írás stílusa.....!
Köszönöm a javítást mégegyszer!
A véleményeiddel pedig ülnek!
Hali
|
HOT07 | 2006.08.06. 20:24:15 / # 308690 |
|
Kedves gondolkodtató!
Azt írtad nincs se szövegszerkesztési, se nyelvtani, se pszichológiai ismeretem. De sajnos van!!!! És most foglak analizálni.
Figyelj!
Tudathasadásos egyéneknél több személyiség is fennáll, így nem kell profinak lenni ahhoz, hogy több nick néven és több stílusban is szerepeljen. Ugye?
Ismerem hisztériás egyéniségedet. A hisztériások főképp emlékektől szenvednek, s ezek az emlékek mindig tudattalan pszichés traumákhoz kapcsolódnak.
Tarts önanalízist és vesd magad orvosi kezelés alá. Találd meg a lelki békéd és alakíts boldog családot, amiben csak szeretet van.
|
törölt felh. | 2006.08.06. 20:18:54 / # 308688 |
|
Te nem "nick név" szindrómában szenvedsz véletlenűl.Biztosan gyógyítható.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 20:06:32 / # 308686 |
|
Tisztelt kettőszázkettő!
A másik nick neveden is megfogalmazhattad volna ezt a nekem szánt tanári stilusban előadott monológot.
Röviden annyit :
Amit bárki leír az egy tükör a személyének jellemének és az egész emberi lényének.
Ezért nem árt ha figyelmesen odafigyelve gépel az illető, ezt a lapot nem csak én olvasom (sanda gyanúm)
Szerintem most sorban olvasd el az általam leírottakat és elképzelhető valamire rájössz.
Véleményem szerint a normális embereket próbáltam úgymond védeni és bizonyos dolgokra a figyelmüket felhívni(sikertelenül)
A személyiség megváltoztatásának(írásban mert most erről van szó), aki több nickkel jön fel csak igen profi emberek képesek megvalósítani.
Gondolkodj el ezen és ha megbántottalak volna elnézést kérek nem szándékos volt hanem "készakarva"
Előzmény: #308674 2006.08.06. 19:40:52 |
törölt felh. | 2006.08.06. 20:04:12 / # 308687 |
|
Nagyon egyszerű a válasz arra, hogy miért nem a téma lehetséges megoldásával próbálkozunk az egymás szájtépése helyett.
Mert nincs meg hozzá a megfelelő tudásanyagunk, nem rendelkezünk olyan tudással, műveltséggel, mint szfinx06 és gondolkodtató.
Nem szégyen ez, hiszen soha nem állított azt senki, hogy a taxisok másodállásban egyetemi tanárok is lehetnének. Na meg a bányászok sem írók, orvosok másodállásban.
Viszont van nekik valamilyük, ami nekünk nincs.. Egy olyan szervezet, aminek a működését olyan emberek látják el, akik rendelkeznek megfelelő iskolázottsággal, tudással, műveltséggel. Ezt a szervezetet úgy hívják, hogy SZAKSZERVEZET!!!
Én így gondolom, miután gondolkodtató megindította ellustult agysejtjeim:-)
Remélem nem ejtettem sok hibát, mert itt az emberbe már belevágják a parát:-o))))))))
Pali, vigyázz ha írsz, mert itt végünk lesz:-))
|
HOT07 | 2006.08.06. 19:57:13 / # 308684 |
|
Üdvözöllek gondolkodtató!
Nevet és stílust változtattál.
Ezt már eljátszottad 1999-ben, akkor belebuktál.
Most is belebuktál. Tudom ki vagy és mit tettél az utóbbi években." Szánalmas próbálkozás!"
|
szfinx06 | 2006.08.06. 19:52:50 / # 308683 |
|
Üdvözlet minden kedves fórumtagnak!
Visszaolvastam pár nap történéseit. Egyetértek "gondolkodtató" véleményével. Főképp nagyon tetszett az a finom utalás, amit szemelvényként kitett mindenkinek, hogy olvasson a gazdasági versenyhivatal működéséről, a piaci verseny szabályozásáról. Gondolom célzatos volt, de úgy érzem csak bennem ütött szöget.
Köszönettel vettem.
Felmerült-e már valakiben, hogy miért tette fel?
Gondolkodott-e már valaki rajta?
Az egyetlen értelmes vélemény, és hozzászólás, amit ezen a fórumon olvastam "gondolkodtató" képvisel.
Tomajer kérdéseire, felvetett témájára a mai napig nem érkezett vélemény, érdekel itt egyáltalán valakit?
Én sokat gondolkodtam, milyen célzattal kerültek fel ezek a szemelvények, s miután tomajer feldobta a témát a győztes taxitársaság gazdálkodási adatait illetően, az alábbiakra jutottam.
Veres István és az általa létrehozott konzorcium, tisszességtelen áralkuval jutott győztes pozícióhoz.
A Gazdasági Versenyhivatal biztosítja a kereslet-kínálat összehangolásával a piaci versenyt. Tehát ennél a pályázatnál kellett volna egy alsó árhatárt és egy felsőt szabni és akkor mindenki egyenlő eséllyel indulhatott volna.
A Gazdasági Versenyhivatal lehetővé teszi, hogy tisszességtelen piaci verseny lefolytatása, a piactársak piaci versenyben való részvételének kiszorítása ellen jogorvoslattal éljünk.
Ez a mélyen deglarált ár, amit Veres István tarifaként megjelölt, nem gazdálkodható ki, bármilyen számítás szerint sem. Kíváncsi lennék, hogy akik csatlakoznak, hogyan fognak megélni.
Számoltatok már?
Ahelyett, hogy itt egymást marjátok, gondolkodtok?
Mégegyszer nagyon köszönjük!
|
törölt felh. | 2006.08.06. 19:40:52 / # 308674 |
|
tomajer megelőzött,de szerintem se kíváncsi senki erre a kioktató tanári stílusra.
Szart sem érdekel,hogy hosszú vagy rövid ékezeteket használ e valaki,vagy,hogy rak e vesszőt vagy sem.
És ha most velem példálóznál,közlöm veled,hogy én egy olyan,az évek alatt az emberbe rögzült nyelvtani sajátosságra hívtam fel a figyelmet,ami egy tanulási folyamat eredménye és nem sok emberre jellemző.Ennek ellenére helyes.
Amiről pedig te beszélsz,az pusztán kötözködés és a "műveltséged" fitogtatása,mivel egy fórumon a legtöbb emberre jellemző a rossz helyesírás,pl. mert gépen írja é nem keresgéli a betűket,vagy mert siet stb. stb.
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 19:30:00 / # 308673 |
|
Az én olvasatomban, abban is biztos vagyok. van itt olyan,
-nem reptéri taxis-,
aki - reptéri taxisnak - adja ki magát.
Mire jó ez? Szánalmas próbálkozás!
Még ha annyira jól informáltnak is érezteti személyét.
Türelmes és figyelmes olvasója vagyok az összes nem csak itt szereplő témának.
Magyarázatnak ennyi!
Teljes mértékig eggyetértek veled, de a gyakorlat azt mutatja, elképesztően sokan általánosítanak és nem a leírt szavak, mondatok mögé néznek.Pedig hemzsegnek az információktól!
Előzmény: #308670 tomajer 2006.08.06. 19:10:47 |
tomajer | 2006.08.06. 19:22:02 / # 308671 |
Viszont a "neten" az egyértelmű elütéseket toleráljuk, hiszen mindannyiunkkal, többezerszer előfordul.
Sőt. a hejjesírási szabályokat iss lazában vesszük! :-)
Tudom, hogy nem szép dolog, de azé itt mégiscsak eccerű takszisok vagyunk, tóbbségében :-)
Tehát szerintem foglalkozzunk elsősorban a mondandóval, és hagyjuk a francba a stílust és a helyesírást, mert azzal ugyanúgy eltereljük a fórumot az eredeti témától.
|
|
tomajer | 2006.08.06. 19:10:47 / # 308670 |
Köszönöm a kis betűs "tomajert", tényleg így szeretem jobban.
Amikor ezt a lapot elindítottuk, megígértük, hogy moderláni, csak és kizárólag a törvényekben meghatározott esetekben fogunk.
Itt mindenki elmondhatja a véleményét, akármi is az, és akármilyen stílusban tudja előadni.
Nem vagyunk egyformák, (ezt az idelátogató olvasók is látják) mindenki csak a saját mondataiért felel.
Aki ebből általánosít, magára vessen.
Tehát nem a "taxisok" vagy a "repteresek" ilyenek, hanem néhány itt megszólalónál elszakadt a cérna, vagy még nem tanulta meg, hogy ami élőszóban egy veszekedés hevében elmegy, írásban máskép (igen visszataszítóan) hat.
|
|
gondolkodtató | 2006.08.06. 19:04:40 / # 308675 |
|
Kedves Zuzimó, Zuzimóka Zuzi stb.! (Hirtelen ennyit)
A lúzer - az angol "loser" magyaros hangsúlyú olvasata - még nem szerepel Kövecses Zoltán 1998-ban kiadott Magyar szlengszótárában, de a szót széltében-hosszában használják, noha magyar megfelelôje is van. Talán azért használják szívesebben a lúzert a magyar "vesztes" szó helyett, mert az angol változatot olyan lekicsinylô, lefitymáló hangsúllyal lehet kimondani, amilyent a magyar szó két mekegô magánhangzója nem bír meg. Önmagával magyarázva: a vesztes szó lúzer az angol változathoz képest.
ejtsd: lúször /jelentése: lazább, bővebb Loser - ejtsd lúzer ...
Olvasd el, és döntsd el ráillik e a pótapádra .Elképzelhetőnek tartom ,hogy a választ nem kapod majd meg.
"De ha Ő akkor bizonyítsátok be, de vádaskodjatok és akkor majd Tőlem is megkapja a magáét:)))) "
Szerintem nem ezt akartad írni súlyos kétértelmű hiba, valószínűsíthető a ( -de- ) helyett -ne -szócskát akartál írni, ha így van figyelj jobban oda írás közben, még ha dühös, ideges is vagy!
Elnézést , de a figyelmes olvasók táborába tartozom.
Előzmény: #308647 zuzimo 2006.08.06. 15:30:25 |
gondolkodtató | 2006.08.06. 18:40:30 / # 308668 |
|
Kedves tomajer ! (azért kis betű mert így van nick néven)
Megpróbáltam eléjük tartani a képzeletbeli tükröt,de úgy veszem észre valami oknál fogva, nem igazán (akarnak) beletekinteni.
Az írásaik tele vannak irigységgel, düh és bosszúra szomjazó, akár ártatlanul megvádolt emberek kitöréseivel. A csatakiáltásuk messze elhangzik de világosan kitűnik, ők sem bíznak túlságosan a jövőképükben.
Számomra teljesen világossá vált (idáig visszaolvastam ) mindegy milyen áron, de tereljék el a fórum fonalát és ne a lényegi kérdésekről essen szó.
Hasonlít arra mikor az ember egy marék kukoricát kiszór, mi történik a galambnépséggel.
- Gondolom közöd lehet a laphoz- (nem volt nehéz kitalálni) azért én szóltam volna már régebben. Akár kitiltást is eszközöltem volna, vagy ez is a demokráciához tartozik a repteres taxisok teregessék csak ki a szennyesüket és a városban jót röhögjenek rajtuk? Amennyiben igaz lenne a feltételezésem, akkor ez nem volt etikus magatartás! Szeretnék most tévedni de nagyon nagyot.
Kiválóan alkalmas a taxisok globális lejáratása (tudatosan?) felmerült ez is bennem. Kinek az érdeke fűződik ehhez?
Azért megnyugtatásul, vannak értelmes emberek is és ezt örömmel tapasztaltam, (ráadásul ismerik szép magyar nyelvezetünk nehézségeit is) akik a feléjük dobott kesztyűt nem vették fel.
Helyesen cselekedtetek!
Előzmény: #308649 tomajer 2006.08.06. 16:56:23 |
tomajer | 2006.08.06. 18:40:06 / # 308661 |
4+1 évre nem betonozok be egy árat, amiről majd csak a jövőben derül ki, hogy meg lehet-e élni belőle!
Ahogy én látom "azoknak a reptéri fiúknak" csak a kis százaléka gondolkozik úgy, ahogy te mondod. A többségük úgy látja, (ahogy én) hogy ez nem fog menni.
Hiszen ha nem így lenne, nem kéne toborzókat rendezni, hiszen eredetileg bőven megvolt a létszám.
Sajnos a hiányt, olyan álmodozókból töltik fel, akiknek aztán tényleg gőze nincs mit vállalnak!:-(
Előzmény: #308660 Lé 2006.08.06. 18:18:22 |
|
Lé | 2006.08.06. 18:18:22 / # 308660 |
|
Tomajer, tudod, én nem vagyok taxis, a szó igazi értelmében.De úgy gondolom, h ezekre a kérdésekre csak az IDŐ adhat majd válszt.Minden kezdő vállalkozásban benne van a -mi van, ha nem jön be.
Az embereket önmaguktól megvédeni lehet, és sztem nem is kell.
Most őszintén.Ahogy én látom, (és más diszpécser kollegáim véleményét is tolmácsolom ezzel)ezeknek a fiúknak nincs olyan városismeretük amivel veletek versenyre kelhetnének.Szóval simán lelennének verve a címek többségében, valószínűleg nem keresnének sokkal többet mint így fognak majd.
Nekik a reptér az életük.
Megpróbálják, én személyszerint drukkolok nekik.
Előzmény: #308658 tomajer 2006.08.06. 18:01:41 |
tomajer | 2006.08.06. 18:01:41 / # 308658 |
Más:
Azok ott, egy egy társaság saját hatáskörben meghozott, és bármikor visszavonható reklámcélú tarifái.
Ez egy nagyon komoly szerződéssel, örökre kőbevésett tarifa!
Nem mindegy!
Ezt nem lehet egy legyintéssel, hogy "nem jött össze" visszavonni!
Ezzel, ha elindulnak, ÖRÖKRE együtt kell élnünk!
És ha mégsem megy, akkor azt elsősorban a most bebolondított kollegák egzisztenciája sínyli meg!
Ki védi meg őket maguktól???
Előzmény: #308652 Tompo 2006.08.06. 17:54:34 |
|
tomajer | 2006.08.06. 17:56:42 / # 308653 |
Ezért szeretnék itt számokat látni!
Az már ki lett számolva, hogy ez ennyiből nem megy.
Akkor most tegyék ide a számaikat azok, akik azt állítják hogy megy!
Előzmény: #308652 Tompo 2006.08.06. 17:54:34 |
|
Tompo | 2006.08.06. 17:54:34 / # 308652 |
|
Ki tudja eldönteni mi a gazdaságos?
Amikor vidéken bevezették 600/800/900 forintos tafákat mekkora volt a felzudulás azokban a városokban, vért akartak azok akik nem voltak benne, de akik ennyiért csinálják most is hajtanak és mégis megélek belőle, és nem sirnak.
Előzmény: #308651 tomajer 2006.08.06. 17:45:05 |