Hozzászólások száma: 168
Oldalszám: 9
Témakörök > Droszt Híradó > Többszemélyes Taxi!!!!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
góré001 2006.07.23. 15:10:22 / # 30183
Szakmánk legnagyobb baja, hogy nem védtek meg bennünket saját magunktól!!![/b] Mert nerre a feladatra Neked Nektek senki sem elég jó!!
tomajer 2006.07.23. 15:07:03 / # 30181
Erről ugatok! Akkor viszont vonatkoznak rá a Taxira meghozott szabályok is! Vagy nem???? Tényleg olyan vitába keveredtünk, ami fölösleges. Annyit kértem járjatok utánna, mert megbüntetni a taxis fogják, nem benneteket!!!
tomajer 2006.07.23. 15:05:07 / # 30180
Még mielött puffogsz és püffölsz miért nem tájékozodól??-hol van ilyen kinek van ilyen láttál-e már ilyent??? Mint említettem reggel, megnéztem a saját tarifatáblámat:-) Megint mondom, nem tudom hogy igazam van-e! ( Ha nem taxi a többszemélyes, akkor nincs igazam! ) De egy utánnajárást megér! A másikat meg már kifejtettem:-)
tomajer 2006.07.23. 15:02:07 / # 30182
Te is populista vagy, és a Pál is! Abban a pillanatban amikor a Pali elkezdi harsogni a demeóg dumáját, bedőlsz neki, és harsogsz te is! Sebaj, ilyennek szeretünk:-) Mit akartok még tőlünk elvenni? Rusznák Imre közbenjárására a Főtaxinál tilos a kiállásnál használni az 1000 forintos kiállást a többszemélyes autó esetén. Mit is ugatok? A szabál, az szabál!!! És, hogy kinek a közbenjárására? Szerintem, csak jóindulatúan figyelmeztette a Főtaxi vezetését, hogy ebből gáz lesz. Ha ártani akart volna, akkor a hivatalos szerveknek szól, és máris más hangulatu cikkeket irogathatnánk, az ellenőrzések után! Épphogy mindenkinek komolyan kéne vennie ezt a figyelmeztetáést, mert jelzi, hogy nem stimmel valami, és bizony fönt már tudnak róla! Mindenesetre elgondolkodnék azon, hogy milyen trágyából gyúrták a taxisokat, hogy a szakmán belüli dacszövetség is kihalt. az utolsó cseppig árulók, besúgók, gerinctelenek vagyunk. Lófasztot! Szakmánk legnagyobb baja, hogy nem védtek meg bennünket saját magunktól!!! Nem vagyok hajlandó, dacszövetségben lenni senkivel, aki a másik taxistól elvesz valamit! Akár bézból ütővel teszi azt, akár nagyon-nagyon szabályosan! Tudod, az egyenlőség csak úgy működik, ha nincsenek egyenlőbbek. A dacszövetség meg csak úgy, hogyha közben akiért kiállok, nem szúr hátba! Különbséget kellene már tudni tenni az egyes taxis, és a taxisok érdekei között! Az egyes taxis teljes joggal védi, és harcol a saját érdekeiért. De én ezt csak addig támogatom, ameddig az ő érdekei nem ütköznek a többi taxis érdekeivel! Itt mndig a szabálykerülők, a csalók, a gátlástalanok járnak jól! A többi, a többség, aki tisztességesen szeretne ebből megélni, meg jól megvédi az ő érdekeiket saját maga ellen, a "dacszövetség" nevében! Tényleg ez lenne a logikus? [i][b]góré001 válasz | 2006.07.23. 13:16:35 (21) MINDEN SZAVADDAL EGYETÉRTEK!!!!!-végre!!!!!!!!! / mi magunkba vagyunk magunknak!!/ [/b][/i] Ilyenkor mindíg kezdj el gyanakodni, hogy hülyeséget írtál:-)))
góré001 2006.07.23. 15:01:53 / # 30179
Először is azt kell eldünteni, hogy a 6-7-8-9 személyes autók "TAXI"-k e avagy nem?!? Ugyan már kedves Főszerkesztő Úr !! Ha a Közlekedési Felügyelet sárga rendszámmal szabadjelzővel levízsgáztatta és Taxi üzemmódú engedélyt adott ki számára akkor mi más lenne Busz? Kamion? Villamos vagy micsoda???
góré001 2006.07.23. 14:53:57 / # 30178
Mély meggyőződésem, hogy szabályokat megsérteni senkinek nem szabad. Pláne nem, hivatalosnak tűnő tarifatáblákra kinyomtatva, azt aki ezt jóhiszeműen alkalmazza, félrevezetve Még mielött puffogsz és püffölsz miért nem tájékozodól??-hol van ilyen kinek van ilyen láttál-e már ilyent??? A Te famulusod viszont benne volt a bíráló bizottságban! És a tisztességtelen árképzés ?? Csak nálunk lehet szapulni de hívatalossan hatalmi szóval lehet engedni? / adó növekedés , áfa növekedés , üzemanyag tartós növekedés, minimálbér adózás stb?? Még mindíg Neked van igazad!!/ Akkor jó!!!
tomajer 2006.07.23. 14:45:03 / # 30177
Hülye helyzet, mert mindenképpen igazam van:-) Vagyis ugye, attól függ honnan nézzük Félig üres a pohár, vagy félig tele van. Először is azt kell eldünteni, hogy a 6-7-8-9 személyes autók "TAXI"-k e avagy nem?!? Mert, ha taxik, akkor bizony vonatkozik rájuk minden, szabály és rendelet ami a taxikra vonatkozik, tehát, a Fővárosi Önkormányzat tarifarendelete is, ami Budapest reületén nappal 240.-/Km-ben maximálja a TAXI fuvardíját. Ha nem taxik, akkor meg ugyi abban van igazam, hogy mit keresnek köztünk, miért viszik el előlünk a fuvart, miért nem alakítanak maguknak minibusz szolgáltatást, és fuvaroznak teljes joggal drágábban mint mi?!? Tehát, valamelyikben igazam van. :-) Igaz, kizárólagos alapon, a másikban nincs:-( Van ez így, de én legalább el tudom ismerni:-) [i]Te többször kikeltél magadból , hogy miért kell egy autónak dolgozni kettő helyett! Nos ez is a fejlődés utja! Ezt nem lehet adminisztrativan megállítani![/i] Hogy ez lenne a fejlődés útja? Akkor a fejlődés iránya szerint a csúcs az lesz amikor csuklósbusszal, netán gumikerekekre szerelt Combínó villamossal fogunk taxizni? Ne hülyéskedjünk már! A fejlődés, a szebb autó, a jobb autó, a nagyobb autó, a gazdaságosabb autó, és nem a többszemélyes, amibe általában kényelmetlenebbül lehet utazni, beszálni, stb És nem utolsósorban, munkát vesz el a másik taxistól Attól áll égnek a hajam, amikor egy több autós megrendelésre, ahol az utasnak eszébe se jutott, hogy buszt rendeljen, "véletlenül" elsőként érkezik egy ilyen "fejlődés csúcsa", az utas meglátja, boldogan becuccol, és már mondja is le a másik autót! [i]én azt gondolom nem beszélni nem utána nézni hanem agyon hallgatni kell! Szigorúan a Taxisok érdekében! [/i] A szabályok megsértését agyonhallgatni fölösleges. Biztos lehetsz benne, hogyha nekem van igazam, (ne legyen) akkor illetékes helyen tudnak róla, és hogy mikor robbantják az időzített bombát, csak a szeszélyeiken múlik! Mély meggyőződésem, hogy szabályokat megsérteni senkinek nem szabad. Pláne nem, hivatalosnak tűnő tarifatáblákra kinyomtatva, azt aki ezt jóhiszeműen alkalmazza, félrevezetve. Tudniillik, ez a más farkával verjük a csalánt tipikus esete! A szabálysétést a Taxis követi el, a büntetést, neki kell majd állnia, és nem fog senkit érdekelni, hogy ezt a magasságos cég nyomtatta ki, és tette az orra elé! Biztos vagyok benne, hogy ti ezügyben egy petákot nem kockáztattok, mert hiszen nincs autótok, nem vagytok felelősek a taxisok árpolitikájáért! Rögtön eszetekbe fog jutni, hogy az árakat kizárólag a fuvart teljesítő vállalkozó határozhatja meg! Tehát, hogy mi a TAXISOK érdeke, azt itt már megint különbözően látjuk! Sajnos a barátod tudod ott fenn a fene nagy sértettsége miatt nekünk ellenáll míg az ócsó repteres transzfer mőgé széles mosollyal mögé áll! Nna akkor nézzük a dolog politikai szinezetét: Kezdesz hasonlítani Mórickára:-) Tudod, neki mindenről, az a szó jutott eszébe, ami "p"-vel kezdődik, és "ina"-val végződik:-))) Első pillanatban a sajtótájékoztatón, én is robbantam, és az lett volna a következő kérdésem, ha kapok szót, hogy: Nyilvános-e annak a rendkívül hozzáértő bizottságnak a névsora, aki ezt a pályázatot elbírálta! Azóta viszont volt időm gondolkozni. (én szoktam néha) Rá kellett jönnöm, hogy egy lyen bizottság, egyszerűen nem tehette meg, hogy ne ezt a pályázatot hozza ki győztesnek! Bárki ült is abban a bizottságban, bármennyire is érezte, tudta, hogy itt valami sántít. Ha egy pályázat árban olcsóbb mint a többi, minőségben mégis jobb, akkor nincs mit tenni, az a pályázat a nyerő. Legfeljebb azt mondhatják, hogy a puding próbája az evés, lássuk, be tudják-e tartani amit igértek. Látnunk kell, hogy ez a pályázat nagyon profin van megírva! Ezt a pályázatot nem lehetett nem győztesként kihírdetni. Biztos vagyok benne, hogy ha vesztettek volna, bírósághoz fordulnak. Nincs a világnak olyan bírósága, aki ne nekik adna igazat, hiszen a legolcsóbb áron, a legjobb minőségű szolgáltatást ígérték! Woodruff úr ott nem volt őszinte, amikor el akarta tussolni, hogy ez a cég, az a cég amelyik eddig is onnan dolgozott, de abban teljesen őszinte volt, hogy hisz abban amit nekem mondott, mégpedig, hogy ha nagytételben vásárol fuvart, akkor az olcsóbb! Nem hibáztathatjuk, hogy bedőlt tökéletesen irreális áraknak, hiszen ezek az árak mutatják, hogy neki igaza volt, jól csinálta a dolgát, megdolgozott a pénzéért! Mert a hatalom minket is hüjjjének néz!!!- tán nem is elöször! Ez az egy amiben egyet tudok veled érteni:-)
góré001 2006.07.23. 13:16:35 / # 30175
MINDEN SZAVADDAL EGYETÉRTEK!!!!!-végre!!!!!!!!! / mi magunkba vagyunk magunknak!!/
törölt felh. 2006.07.23. 13:15:47 / # 30176
Sajnos a barátod tudod ott fenn a fene nagy sértettsége miatt nekünk ellenáll míg az ócsó repteres transzfer mőgé széles mosollyal mögé áll! ÉN IS EZT SÉRELMEZEM!!! Véleményem...finomítva. Talán túlságosan is. Imre azt állítja, hogy ő a taxisok oldalán van. Rendben elhiszem, mert én olyan hívő lélek vagyok. De tessék már mondani, hogy mi is az, ami a mi érdekünkben született döntés, ami a mi javunkat szolgálja? Azt jöhet a hosszú felsorolás, hogy mik azok a döntések, amivel mi vagyunk szívatóra téve. Háááát, ha ilyenek akik mellettünk vannak, akkor baszhatjuk:-)))
törölt felh. 2006.07.23. 13:10:00 / # 30173
Aztán kijöttem dolgozni és bután néztem ki a fejemből. :-DDDDDD És ilyenkor nincs egy webcamera beszerelve:(( Más: Nagyon pesszimistán nézem a világot. Azt is ami körülöttünk zajlik, azt is ami mások körül. Viszont nem hagy nyugodni a vérem (pedig elhiheted, mindent megteszek ellene), és még mindig azt figyelgetem, hogy miként lehetne nem elsüllyedni a mocsárban. Hogy mire gondolok? Pl. ÉN biztos elnézést kértem volna a Palitól, a hirtelen kirohanásom miatt és kicsit átértékeltem volna a mondandóm. Kettő Elgondolkodnék azon, hogy melyik oldalon is ülök. Jobb1 vagy Bal1? Mit akartok még tőlünk elvenni? Rusznák Imre közbenjárására a Főtaxinál tilos a kiállásnál használni az 1000 forintos kiállást a többszemélyes autó esetén. Tapsikol a sok taxis, hogy végre a többszemélyesek is meglettek szívatva, végre valaki tett ellenük is. Ez baj kérlek ez a baj. Dögöljön meg a bíró lova is. Gratulálok. A szakmát (!!!!) korlátozták megint, megint a taxisoktól vettek el valamit. Mi a francnak vigadunk?? Mindenesetre az illetékesek helyében nagyon gyorsan utánnajárnék a dolognak. Mindenesetre elgondolkodnék azon, hogy milyen trágyából gyúrták a taxisokat, hogy a szakmán belüli dacszövetség is kihalt. az utolsó cseppig árulók, besúgók, gerinctelenek vagyunk. Ui: Különösen rosszul ébredtem. Ui2: ez így összességében nem csak tomajerre érvényes, hanem mindenkire, aki annak örül, ha egy taxist megbüntetnek, korlátoznak, akadályoznak a megélhetésben.
tomajer 2006.07.23. 12:45:49 / # 30172
Miután erre csak kisregenyben tudok válaszolni, elhalasztanám az ebédidőre:-)
Sas882 2006.07.23. 12:43:21 / # 30171
szvsz a 7 személyes autó extra szolgáltatás, teljesen evidens, hogy az ára magasabb, mint a normál taxié, kedvezmények sem élnek. Nem tudom minek ezen felháborodni. A Chivas is többe kerül mint a Johnny Walker, mégsem lázadozik senki a pultnál. Vidéki tarifa, ami közigazgazgatási határon kivülre szól: - anno ugy volt, hogy a mindenkori tarifa duplája, jelenleg 200ft/km a tarifa, a vidéki meg a leirt 300ft/km, tehát vidékre olcsóbban megyek mint pesten, pedig nagy eséllyel lehet tutizni pl. Maglódon:)

góré001 2006.07.23. 12:21:51 / # 30170
De az vagy hiszen utána olvastam bizony Te többször kikeltél magadból , hogy miért kell egy autónak dolgozni kettő helyett! Nos ez is a fejlődés utja! Ezt nem lehet adminisztrativan megállítani! Sajnos a barátod tudod ott fenn a fene nagy sértettsége miatt nekünk ellenáll míg az ócsó repteres transzfer mőgé széles mosollyal mögé áll! Nos egyelőre ez van . én azt gondolom nem beszélni nem utána nézni hanem agyon hallgatni kell! Szigorúan a Taxisok érdekében! - és most már egyre több mindenben ! Mert a hatalom minket is hüjjjének néz!!!- tán nem is elöször!
tomajer 2006.07.23. 11:57:17 / # 30169
Nem vagyok sértődött, nincs is miért. Reggel elolvastalak benneteket, meglepődtem, elkaptam a billentyűzetet, és leírtam amit gondoltam a dologról. Aztán kijöttem dolgozni, megneztem nálunk mennyi az annyi, és bután néztem ki a fejemből. Ta!án hibáztam, talán nincs is igazam. (remélem) de ha mégsem én vagyok a hülye, akkor ez egy időzített bomba! Mindenesetre az illetékesek helyében nagyon gyorsan utánnajárnék a dolognak.
góré001 2006.07.23. 11:36:11 / # 30168
Mi lenne ha Te mint főszerkesztő tudnál olvasni! Olvass már vissza és csak azt és úgy értelmezd ahogyan az oda le van írva! Ne a sorok között és ne is azt amit Te sértödötten kiolvasni akarsz belöle!!!!!!!!
tomajer 2006.07.23. 10:58:46 / # 30167
Beültem az autóba, még mindíg erősen felindúlva és mit látok? A mi tarifatáblánkon is az áll, hogy: Öt fő felett/Vidék: 300.- 300.- 44.- Ügyes. Remélem aki ezt kiíratta, írásba kérte azt a jogértelmezést aminek alapján meg merte csinálni!
tomajer 2006.07.23. 10:19:14 / # 30166
????? Pali! Tényleg a te jóváhagyásoddal csalnak a Rádiótaxisok? GRATULÁLOK! Csak az a baj, hogy szerencsétlenek azt hiszik, hogy ha az lejött általánosban, és "Rádio Taxis" szabály, akkor rendben is van, hiszen a Góré tudja mit csinál! Remélem valamelyik rögzítette azt az általánost, amiben ez elhangzott! Nem fogod tudni megvédeni őket, ha borul a bili! Sőt gyanítom, nem is fogod akarni:-( Felhívnám a figyelmed, hogy a Főtaxinál is balhé lett az 1000.-os kiállásból, pedig az sokkal jobban magyarázható. De a szabályok magyarázása nem a mi dolgunk, az ellenőröket rohadtúl nem érdekli! És azt se tudják ki az a Horváth Pali, aki ezt utasításba adta!
törölt felh. 2006.07.23. 09:11:48 / # 30155
akkor hajrá én közben megfürödtem és indulok taxisnak.

góré001 2006.07.23. 08:56:29 / # 30165
IGAZAD VAN! De pont Te irtad a másikon ez MAGYARORSZÁG! FENT IS LENT IS AZ ÜGYESKEDŐK ORSZÁGA!! / pedig eddig azt mondták ez MÁRIA országa!!!/ - TÉNYLEG?????
törölt felh. 2006.07.23. 08:48:44 / # 30164
csúnya válaszom lessz de elöre elnézést mindenkitől. a lényeg hogy nem alkalmazhatná a budapest közigazgatási határain belül 22-06 óra kivételével a 300.-os viteldíjat de majd amikor az első ilyen fuvart díjjazni fogja a hatóság akkor majd elgondolkodnak te meg mint a rádio taxi meg fogsz jelenni a magyarázkodásban és itt lessz a legnagyobb problema mert pont neked pont most nincs ilyenre szükséged.
Oldalszám: 9