Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Taxiboy 2013.08.24. 10:08:58 / # 306460
Igen, sajnos ilyen hosszú ez a kórtörténet, és igazat is kell adnom, mert ez szóról-szóra így történt. Most újra kilyukadtunk a FÓLI-ára. Amit a másik topikon már részleteztem. Minden baj ettól ered és ezt is benyalták a taxisok.Pedig ez is, mint minden más csak is a pénzről szól, hogy ki hogyan tud lehúzni bennünket. Nem mindegy milyen színű autóba ül be az utas? Az a lényeg, hogy tiszta legyen kívül-belül és a taxis legalább arra a 10 percre próbáljon meg modorosan viselkedni. Utána, ha fizetett már elmondhatja a gyűjtőben amit gondol.Ott mindenkivel ugyan az történik, csak más megközelítésben. Sajnos nyelnünk kell sokat. A kis csíra, meg a nagy büszkén mutogatják a szaros kártyáikat, Én meg legszívesebben vissza küldeném őket az anyjukba, hogy nem akarnak rendes árat fizetni a szolgáltatásért.A nagy multi dumájukat eleresztik a telefonba útközben. Most ennek vége lesz remélem!Fizetnek, és majd a többletet lehúzzák tőlünk, mert már megjelentek a keselyűk: Tagdíj mindegy milyen indokkal, de emelkedik, Leadó szintén, Drosztdíj ugyancsak, Vizsga, nehogy álmodjatok az is legalább 5000-el több lesz, Fólia most ennyi jövőre 20-al több és arról nem is beszélünk, hogy mennyiért szedik le és mi lesz alatta. A minap hallottam, hogy valakinek sérült a fóliás kocsija, és a festék alatta össze volt vagdalva a fólás szikével. Most csak ennyi jutott eszembe kapásból.
MCCCXCII 2013.08.23. 11:38:09 / # 306458
Neked elárulom. Mert vagy túlképzett vagyok a munkakör betöltésére, vagy túlkoros. Ezt ne téveszd össze a túl kóróssal. De, már dolgozunk azon a törvényen, hogy aki megéli a 35. évét azt lelövetjük. Persze kivétel a törvényhozókat. De erről, PSSSZT! Mert még idő előtt elterjed. :))
IST 882 2013.08.23. 10:46:38 / # 306457
Azt nem értem, hogy ennyi ésszel miért taxizol még mindig. Ritka okos vagy.
MCCCXCII 2013.08.23. 10:15:32 / # 306456
Ó Paja.hu! Te, mióta taxizol? Mert én már pár éve tekergetem a kormánykereket. No, nem az országét, csak a kocsiét. De, ezen pár év alatt már sokszor megértem, hogy emeltek a költségeimen, vagy valami új néven új költségtételt vezettek be. Indok, az minden esetben volt. Mindegyik nagyon észszerű és érthető volt. Csak pár dolgot említsek. 1. URH készülékek — „Valaki” megvette névlegesen az összes készüléket, amelyek a kocsikban voltak. A dézsmánál rögtön megjelent a készülékek bérleti díja. „Benyaltuk”. 2. Négy csatornán kezdték mondani a címeket (Észak-Dél-Centrum-Buda), amitől megint egy kicsit feljebb ment a dézsma. Indok, hogy most négyszer több cím van, és bevételed növekedett. „Benyaltuk”. 3. Köttettek velünk nyakkendőt, amitől megint emelkedett egy kicsit a dézsma. Indok, hogy több utas ül be hozzánk, mert minket választ a színvonal miatt. Ezt is „benyaltuk”. 4. Végre egyszer emeltek az utcai beülős tarifán, mert a benzin ára már majd a kétszeresére emelkedett rövid időn belül. (Hol volt már az, az ár ami a blokád idején volt és akkor nagyon tiltakoztunk. De, nem csak mi, hanem a lakósság is.) Az utcai tarifa emelése oly mértékű volt, hogy még az emelés után is jócskán alul maradt a hatóságilag engedélyezett maximumnál. Viszont a telefonos rendelés tarifájánál emelés nem történt, de megjelent egy olcsóbb tarifa az úgy nevezett „szerződéses”, ami még a telefonosnál is alacsonyabb volt. Tehát, ha több lett volna a fuvarom, akkor sem növekedett volna a bevételem, hanem inkább csökkent volna. Arról már nem is beszélek, hogy a „törzs utas” is ezzel a tarifával utazott. Évente egyszer, ami már feljogosította a „törzsutasi” címre, de főleg a tarifára. A kártyát meg boldogan a „taxisok” osztogatták. Ennek mi lett a következménye? Nem fogod kitalálni, ezért megmondom! Megint emelkedett a dézsma. Indok, hogy most sokkal több a fuvarom, ergo emelkedtek a bevételeim, amiből természetesen többet kell leadnom. Ezt is jól „benyaltuk”. 5. Megjelent a droszt kezelő társaság, mert pár okos ember kitalálta, hogy ebből nagyot lehet kaszálni. Pár évig nem emelték a díjat. Sőt az elején még azt mondták, hogy a díj a későbbiek folyamán csökkeni fog, mert majd a reklámbevételekből fogják fenntartani. Most csak azért kell fizetnünk, mert az induláshoz valami pénz kell. Azután biztosan rájöttek, hogy a reklámszerzéssel sok a macera. A taxis meg fizet, mert élni szeretne, vagy esetleg van családja, akit el kell tartani. Nosza, gyorsan emeltek a díjon. Indok is volt, hogy a költségek megemelkedtek ám piszkosul. Jó, hogy arra nem hivatkoztak, hogy a nemzetközi helyzet is egyre fokozódik. A lényeg, hogy ezt is szépen „benyaltuk”. 6. Itt van ez a sárgítás. Biztos vagyok benne, hogy ez is valakinek jó üzlet. Persze az indok az, hogy az új taxis rendeletben elő lehet írni, hiszen a taxisok kérték az új szabályozást. Én nem emlékszem, hogy a taxisok kérték volna valaha is a „sárgítást”. De, könyörgöm tíz egy néhány év után az utcai beülős nappali tarifán emeltek 40,-Ft-t, azaz Negyven forintot. Az éjszakain meg csökkentettek. Ez nem tűnt fel eddig senkinek sem? Nekem nagyon az, az érzésem, hogy most azért kellett a bebetonozódott nappali tarifán emelni, mert „lassan” nem volt hová emelni a telefonos tarifát. Pedig nagyon „elaprózták”. „Sajnos” közben megszüntették az egy meg a két forintosokat. Így hamar elértük volna az utcai tarifát. Azaz, a „telefonos tarifa” kezdte nagyon megközelíteni az „utcai tarifát”. Az utas meg nem mind hülye, aki azért telefonál, hogy az utazáson nyerjen 4-5 forintot, és ezért a telefonos szolgáltatójának meg fizessen 60-80 forintot. De, ha már alkottak nekünk rendeletet, akkor alaposat alkottak. Jól körülnéztek, azután valaki meglátta benne az üzleti lehetőséget. No, nem a rendeletben, hanem a „sárgításban”. Mekkora üzlet. Ezt magad is láthatod, ha egy kicsit utána számolsz. A „sárgításra” pedig mi volt az indok? Ezt sem fogod elhinni. Az volt az egyik indok, hogy az utasok jobban kedvelik a sárga színű taxikat, ezért majd többször fognak beleülni. No, aki ezt mondta, annak tuti, hogy elgurult a gyógyszere. De, én is tudok ám ilyen jókat mondani. Mert tapasztalataim is vannak az évek folyamán. Tudod, amikor egy szép nagy „sárga házban” laktam többed magammal. Mert nem csak én voltam ott, hanem sokan mások is. De, azután bezárták és szétszéledtünk. No szóval ott a „sárga házban” volt néha felújítás. Egyszer az egyik ilyen festésnél a falakat pirosra festették. Másnap reggelre le volt nyalva a falakról a festék. Ez így ment pár alkalommal. Kifestették a falakat, mi meg lenyaltuk a festéket. Egyszer nem volt már több piros festék. Így befestették zöldre. Ezt már nem nyaltuk le. Megkérdezték, hogy miért? Megmondtuk: — Azért, mert még nincs megérve. Szóval indoknak nem azt kellett volna mondani, hogy a sárga szín azért kell mert több utas lesz. Azaz többen fognak beleülni a kocsiba. Hanem azt kellet volna mondani, hogy azért döntöttünk a sárga szín mellett, mert az ha a piros szín mellett döntünk volna, akkor az utasok nem beleülnének a taxiba, hanem csak kívülről nyalogatnák. (Hiába előjön a tapasztalat.) Így az utasok nem nyalogatnak, hanem mi nyaltunk megint. Azaz ezt is jól „benyaltuk”. Van még valami, amit „benyalhatunk”? Biztosan lesz, mert ahogyan meg van határozva a sárga szín paramétere, majd az eredetiségvizsgálathoz hasonlóan biztosan be kell majd szerezni egy tanúsítványt, amivel hitelt érdemlően bizonyíthatod, hogy megfelelsz a szín előírásoknak. Természetesen, ha nem felelsz meg, akkor lehet újra fóliáztatnod. Tehát az üzlet folyamatosan menni fog. Persze nem a taxizás, hanem a fóliáztatás. Az ára pedig, a nemzetközi helyzet fokozódására való tekintettel, egyre csak magasabb lesz.
krapek70 2013.08.23. 10:10:09 / # 306455
Igen ott voltam, akkoriban én is kockás voltam. Akkor már "Ellenőrnek" hívták őket:-) Nevet meg minek azzal nekem sem jobb sem rosszabb nem lesz, amikor kiléptem elmondtam mindegyiknek a véleményemet a szemükbe négyszemközt. Igaz nem szerettek meg és nem mondták, hogy tárt karokkal várnak vissza.-))) A történetet csak érdekességként írtam, hogy mennyi irigység tud az emberekben felgyülemleni.-( Pláne ha hatalmat kap és elgondolkozik, hogy akár huszonéves taxismúlttal neki miért nem sikerűlt egy saját autóra szert tenni. De ezt el is mondtam nekik a beszélgetésünk alkalmával. ( Talán elgondolkodtak rajta) de szerintem NEM.:-)
pálcika 2013.08.22. 16:22:37 / # 306454
Melyik jól képzett etikás volt??? Ott voltál, tudod.
Nyomi 2013.08.22. 15:53:11 / # 306453
Ahogy a fórumon mondta,hogy a Samsung cuccok szarok... Hogy lássuk milyen jó fejek,szereztek nekünk sokkkal jobbat,amin nagyobbat lehet kaszálni... 79
krapek70 2013.08.22. 15:50:52 / # 306452
Örülj neki, hogy nem szemléznek.:-) Nem is oly régen az egyik szemlén szegény kolléga belépett és bemutatta a kocsiját ami úgy nézett ki mintha akkor jött volna ki a a szalonból. Valamiért nem volt szegény szimpatikus valószinüleg az ott lévő entellektüel köcsögnek, és azt mondta, hogy nem kaphat "A" kategóriát addig amig nem políroztatja át a verdát. Talán azért mert szegény elég csendes visszahúzódó emberke volt és nem lehetett sem az őltözékén sem a kocsiján hibát találni. Ezt kb. 20-an néztük végig, mire már majdnem a lincselés megkezdése volt soron de jobb belátásra tért a majomparádé. Lehet az fájt neki, hogy saját verdája volt. Ne kivánjad a szemlét elvagytok anélkűl is:-)
IST 882 2013.08.22. 12:10:58 / # 306451
Kérdezd meg a főbajúszt. Biztosan őszintén elmond mindent. Ahogy szokta.
siros 2013.08.22. 09:53:46 / # 306450
A Főtaxinál 16.a óta nincs szemle! ? Mi lehet az oka? Talán a sorra elromló Tabok? Vagy?

donkihóte 2013.08.22. 07:44:23 / # 306449
" Mi a helyzet a hiénákkal ilyenkor? " Mi lenne? Buzdították őket a sztrájkra, ők meg pörögtek vidáman. Egy főtaxistól hallottam, hogy milyen rendesek ezek a lopósok, hajtják a sztrájk törőket ( értsd néha odakiáltanak, hogy köcsögök ).
tomajer 2013.08.22. 06:17:12 / # 306439
Leírnád ide annak a szakszervezetnek a nevét? (mert én a térdem csapkodtam a röhögéstől amikor hallottam) És azét is, aki szóba állt velük.....

pálcika 2013.08.22. 04:01:18 / # 306448
Mi a helyzet a hiénákkal ilyenkor? És minden résztvevő "sztrájktörő" válogatás nélkül tetű? Amúgy pedig mi van a kommandóval most?
taxista001 2013.08.22. 02:39:35 / # 306438
Tisztelettel szeretném megköszönni azon társaságoknak,és kollégáknak,akik a sztrájk alatt nem vittek Főtaxis utast a reptérről,szolidárisak voltak.Mindezt nem a magam nevében,hanem a ketrecben küzdő társaim helyett tettem!!! KÖSZÖNJÜK!!!

IST 882 2013.08.21. 23:06:04 / # 306447
Na látod! Máris van helye a +pénznek. Meg az ismerősöknek.
Paja.hu 2013.08.21. 22:28:26 / # 306446
Biztosan így lesz, hiszen az új hely sokkal drágább lehet, hiszen olyan gyönyörű a fekvése és a hangulata. Viszont ide majd biztosan felvesznek néhány hozzáértőt -valakik valakijét- akik "szakszerűen" meg fogják tudni állapítani, hogy az a sárga jó sárga-e és, hogy a tarifák és az utastájékoztatók jó helyre kerültek-e. Persze mindezt jó pénzért mert a tudást meg kell ám fizetni! Pontosabban a mi jó pénzünkért!
Paja.hu 2013.08.21. 22:06:28 / # 306445
Igazad van, de megjelent egy inkompetens szakszervezet jogi képviselője, aki azt tanácsolta, hogy fejezzék be a sztrájkot és ők majd jogi úton "megoldják" az ügyet. Ezzel sikerült ügyesen megosztani a taxisokat és felvették a munkát. Pedig valóban nem sokon múlott:-(
donkihóte 2013.08.21. 18:59:43 / # 306444
Nem értek a szervezéshez. Ebből a fötaxis mozzanatból kiforhatta volna magát egy spontán dolog.
tomajer 2013.08.21. 18:48:30 / # 306443
Meg kell szervezni. Miért mindig másra vársz?
donkihóte 2013.08.21. 18:43:52 / # 306442
És az mikor lesz?
Oldalszám: 1757