Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Franky 2014.02.09. 09:45:28 / # 307037
Nem akartam, de kénytelen vagyok hozzászólni. Azon a bizonyos esetén, amikor a Főtaxisok a reptéren egy tragédiát követően fellázadtak, kaptam egy telefont. Kb. egy órán keresztül beszéltem egy ott lévő taxissal. A helyzetet értékeltük közösen, illetve megtisztelően tanácsot kért, mit lehetne tenni. Örömmel töltött el, hogy végre többen is szükségét érzik a változásnak. Beszélgetésünk során a szakszervezeti tagság is szóba került. Megbeszéltük, hogy következő napon személyesen találkozunk, és a valóban taxis szakszervezetbe belépnek, ezzel erősítve magukat is. Erre odament egy politikai és vállalkozási szempontból erős kételyekkel rendelkező személy, és valami rejtélyes módon sikerült beléptetnie őket az egészségügyi dolgozók szakszervezetébe. Csak én érzek ebben egy fanyar humort? Csak én érzem azt, hogy ismét meg lett vezetve több száz taxis? A szakszervezetek kifejezetten meghatározott célból jönnek létre, és tevékenységük e cél szerint kell, hogy végezzék. Bátortalanul kérdezem, hogy mi lehet ez a cél az egészségügyi dolgozók szakszervezeténél, hogy a taxisok is beleférnek? A jövőbeli betegek időben történő foglalása? Vagy mi a fene? Érthetetlen... A franchise szerződések egyik tipikus jellemzője, hogy sokkal egyoldalúbb, mint a szokásos polgárjogi szerződések. Na most az ezekben rejlős esetleges hibák felismerésére melyik orvosi intézmény rendelkezik képességekkel. Mert ennek a hölgynek láthatóan fogalma sincs miről beszél, csupán a balhé miatt balhézik...
tomajer 2014.02.09. 09:37:05 / # 307036
Azért az nem lenne baj, ha aki képviselni akar... az legalább egy picinykét tisztába van a szakmával! És ez nem vicc. Taxis demonstráció másik cégtől rendelt taxikkal .... Mégis vicc:-) Az volt a hülye aki egyáltalán egy teljesen más ágazat képviselőit vonta bele az ügyeinkbe. És ezzel nem a jó szándékot hiányolom, hanem a józan észt. És persze megint mint folyamatosan... pont az összefogni nem tudást. Hisz van saját szakszervezetünk. Miért is nem azon belül alakult meg a Főtaxisok... netán a repteres taxisok "alapszervezete" ???
zebra 2014.02.09. 09:12:25 / # 307035
Még mondanám nem vagyok tagtoborzó de itt a lehetőség ebbe v.bármely más szaksz.be belépni. Sokan tudják mi a megoldás,csak nem mernek lépni pont úgy mint a FŐTAXI.sok.Nem csak nekik szól ez az egész.Csak úgy védheted meg magad ha a SZKVT..mögötted áll.Egyedül nem megy.Együtt erősek vagyunk!
zebra 2014.02.09. 08:35:49 / # 307034
Bocsi! Akkor is féltek,most is félnek pedig FŐLEG az Ő nevükben demonsrált,ld:leadó. Egyedül is kiáll mert harcolni tud.
Apuka 2014.02.08. 15:20:49 / # 307033
hmm... 2013. augusztus 20-a magasságában felhivtam a srácot (az autoja 10 éves), hogy megérdeklödjem mindennel tisztában van e a rendelet kapcsán. minden szép, minden jo - volt a válasz. elmondta még, hogy szeptember 01 elött még elviszi a gépet vizsgáztatni mert igy nem kell sárgitani csak 1 év mulva. majd még hozzátette, hogy pár napja váltott üzemben tartot igy minden okés. amikor közöltem vele, hogy az üzembentarto váltás miatt szeptembertöl a rendelet minden pontjának meg kell felelni (korhatár, euro4 stb) háát.. mot mondjak, rendesen leszedte a keresztvizet rolam meg a tgfsz-röl is mert mi vagyunk a hibásak, mert hagytuk hogy ez megtörténjen... erre lehet mondani, hogy tipikus..
sdsd 2014.02.08. 13:50:02 / # 307032
A sok nagy pofályu a reptéri pufferból ott volt vajon aki megbízta ezt a bohócot. anno tudtak rikácsolni

Brian May 2014.02.08. 12:23:41 / # 307031
Ki lettek fizetve.
focilabda 2014.02.08. 11:55:43 / # 307030
Igen. Igazad van. Csak én (hibásan) azt gondolom, hogy van valamiféle szürö, amin át kell csúszni, hiszen felelöséggel kell tartoznia a hallgatóság felé a tartalom miatt. Nyilván egy két hülye taxis van csak (de az is lehet, hogy csak én) akinek fületszúrt a nyilvánvaló hazugság.
tomajer 2014.02.08. 09:42:15 / # 307029
A Juventus részéről miért? "Fizetett hirdetésünket hallották." Próbáljunk már elvonatkoztatni olyasmitől, hogy egy médiának ellenőriznie kell, hogy a hirdetés szövege fedi e a valóságot?!? A hirdetés, a hirdető információja a hallgató (olvasó) felé, és nem a médiáé. A hirdető fizet azért, hogy az hangozzon el amit ő ír, mond. Te meg mint médiafogyasztó felnőtt vagy, és ki tudod válogatni, mit hiszel el és mit nem. Ez a reklám lényege.
donkihóte 2014.02.08. 08:37:13 / # 307028
Ez jó, ez tetszik. Látjátok, nem kell állandóan sírni, az élet csupa móka és kacagás. A másik topikban Puzsér, itt meg ez... ...vidám reggel.
Rita 2014.02.08. 08:36:41 / # 307027
Vagy Cser-ben hagyta őket. 38
focilabda 2014.02.08. 06:41:56 / # 307026
És mind e közben a szamovár a juventusradioban ripacskodik. Vicc az egész. Azt van pofája hazudni, hogy a valós forgalmi vszonyokat figyelembe véve döntik el, hogy melyik taxit küldjék az utasokért így 3-5 percen belül mindenhl ott vannak. Gyalálazat. Gyalázat a juventusrádió részéröl is, hogy ezt leadja.
dodonna 2014.02.07. 22:38:57 / # 307021
Vajon a "kedves" Cser Ágnes kifizette a Taxi4-es kollegákat?

tomajer 2014.02.07. 22:04:23 / # 307025
tomajer 2014.02.07. 21:28:44 / # 307024
Taxisdemonstrácijóóó! :-)))

baupexim1 2014.02.07. 21:21:10 / # 307023
:D
tomajer 2014.02.07. 21:15:24 / # 307022
Édessjóisstnem! Hova még? :-))) [b]Taxit rendelt Cser Ágnes a taxis demonstrációra Demonstrációt tartott pénteken délután a Főtaxi Kerepesi úti székháza előtt a taxisokat is tömörítő egyik szakszervezet, a franchise-szerződések módosítása érdekében. A Főtaxi azonban azt hangsúlyozza, hogy a cégnél alvállalkozó és fuvarszervező közötti egyeztetési rendszer működik, amelyben folyamatos a kommunikáció a taxisok és a cég között.[/b] Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a taxisok tisztességes szerződést követelnek, szeretnék, ha a Főtaxi módosítaná a számukra hátrányos franchise-szerződéseket, de a cég nem hajlandó tárgyalni felvetésükről. A demonstráció forgalomlassítással indult, de abban nem Főtaxisok, hanem öt darab 4x4-es (Taxi 4) jármű vett részt. A cég későbbi közleménye szerint az autókat odarendelték, a Taxi 4 sofőrjei nem is tudtak a demonstrációról. Pásztor Gábor, a Taxi 4 ügyvezetője közleményben határolódott el az akciótól. Cser Ágnes, a demonstráció szervezője hangsúlyozta, hogy a Főtaxi Zrt. és a vele szerződéses partneri kapcsolatban lévő taxisok franchise-szerződés alapján dolgoznak, amelyeket szerinte a polgári jog alapján kellene megkötni. Ehelyett a szerződés diktátumok sorozata, és olyan egyoldalú követeléseket tartalmaz, amelyeket a taxisok már nem tudnak teljesíteni. Vízy András, a Főtaxi szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Főtaxi Zrt.-nél munkavállaló taxis nincs, ezért Cser Ágnes állítása, hogy taxisoktól megbízása van érdekképviseletre, ebben a jogi környezetben értelmezhetetlen és illegitim. A Főtaxinál működik az alvállalkozó és a fuvarszervező közötti egyeztetési rendszere, amelynek formája a Főtaxi Tanács, és itt folyamatos a kommunikáció a taxisok és a cég között - tette hozzá a cég szóvivője. Mint írta: a Taxi 4 taxitársaságnál Cser Ágnes, mint taxi rendelő utas csütörtökön megrendelt 5 darab taxit személyszállításra. A kiállási helyszín V. kerület Nádor utca 32. volt, az időpont 14 óra 20 perc. A rendelés leadásánál jelezte, hogy a Főtaxi központjához kívánnak utazni, majd ott mintegy 1 órát várni kell rájuk és vissza kell fuvarozni az utasokat a Nádor utcába ahonnan elindultak. A taxikat, mint utólag tudomásukra jutott, a Főtaxi elleni tüntetésre szerették volna felhasználni, amelytől a Taxi 4 ezúton elhatárolódik - írja közleményében a Taxi 4 ügyvezetője. Amikor kiderült, hogy mire akarják a taxikat felhasználni a zárt láncú URH rendszerükön utasította a fuvart teljesítő helyszínen lévő taxi vállalkozóikat, hogy azonnal hagyják el a helyszínt - tette hozzá Pásztor Gábor. Forrás: MTI | STOP

tomajer 2014.02.07. 17:12:01 / # 307020
Ez, ha jól emlékszem az Egészségügyi dolgozók demokratikus mittoménmije? :-) Lépjünk még be a bányászokéba is, meg a pedagósukéba talán... :-)
osztap 2014.02.07. 16:51:02 / # 307019
Milyen lehet egy tisztességes szerződés? Van aki még nem ismeri az itteni feltételeket? Taxisnak ehhez nem lehet köze, ha tetszik, elfogadod, maradsz, ha nem tovább lehet állni. Valaki lebirkázott minket, igaza volt.
donkihóte 2014.02.07. 16:26:49 / # 307018

Oldalszám: 1757