Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Lali 2011.01.16. 06:27:59 / # 299895
Szerintem nem csak nem látódd a fától az erdőt.
Lali 2011.01.16. 06:24:16 / # 299892
A probléma, az hogy régen is szabálytalan volt és most is az. Attól nem változik, hogy a kockás áll ott. A 80 krajcár pedig úgy jön össze, hogy vesz egy példát, és sajnos igaza van. Ha valaki ügyesebb talán feltornázza 150-180 krajcárra, de akkor már a városba is dolgozik. A régi tender is mutyi volt és ez is az, csak a szereplők változtak. Akik kin állnak azok majdnem ugyan azok, akik vezetők szeretnének lenni azok is. Akármilyen kresz vagy droszt szabályt írhatsz az egész jogtalan, mert a BA ZRT nincs semmilyen jogosítványa erre, mert akkor hatóság lenne. Csak pénzhez akar jutni, és ezért a jogászok megpróbálják a lehetetlent, ti meg kajáljátok és fizettek.
zajos tücsök 2011.01.16. 01:32:15 / # 299873
nyugatinál kocsi igény van,ti meg itt beszélgettek?:)

művészúr 2011.01.16. 01:10:25 / # 299817
Csak ismételném magam: 27823 Érdemes? A fazonnál megakadt a tű...

MCCCXCII 2011.01.16. 00:10:37 / # 299861
Már megbocsáss, de te egyáltalán értesz valamit a taxizáshoz, vagy csak ontod a magadból az általad okosságnak kikiáltott hülyeségeidet? Már többen megkérdezték tőled, – többek között én is –, hogy a korábban kirakott megállni és várakozni tilos táblák azzal az ominózus kivéve Zóna taxi felirattal, azok milyen KRESZ szabály szerint lettek kitéve. No, meg akkor természetesen a reptér területe az magánterület volt. Most hogy változtak a dolgok valamitől átment közterületbe. Erre valahogy nem tudsz, vagy nem akarsz válaszolni. DE EZT MÁR MEGSZOKTUK TŐLED. Idézed itt a droszt rendeletet. No, ezzel aztán teljesen kiröhögteted magad. Legalább amit leírsz, és amire hivatkozol, azt legalább olvasd már össze. Mert mit mond az általad lobogtatott droszt rendelet? „ 59/1999.(XI.18) Föv.Kgy szerint sem hagyhatod el a gépjármüvet a droszton ” Na, akkor most azt mond meg, ha nem lehet elhagyni a kocsit, és te mint igazságnak dicsőséges bajnok lovagja, akkor mi a csudát keresnek benn a csarnokban a Zóna taxi emberei? Akik természetesen nem viszik a hónuk alatt a gépkocsikat. Persze a rendeletet nem idézed teljesen, mert az nem az ínyedre való. A rendeletben még az is le van írva, hogy égő szabadjelzővel. Na, most ha ég a szabadjelző, akkor szabad vagy. Ha nem ég, akkor rendelt kocsi vagy, és adott személyért jöttél. Akkor nem úgy érdeklődöm minden utasnál, hogy „plizz taxi”, mert ez már, akár molesztálásnak is nevezhető. „ Jó véleménnyel vagy az uj munkatársaidról... ” Tudod erre azt szoktam mondani, hogy az ember a testvérét, és a kollégáit nem tudja megválasztani. Az előbbit technikai okok miatt, mert bármennyire is fejlett a géntudomány, az emberek előállítása még igencsak röghöz kötötten a hagyományos módon történik. Ezt talán nem kell részleteznem neked, mert esetleg tudod, hogy hogyan történik. A másik esetben kicsit más a dolog. A kollégáimat, csak akkor tudom megválasztani, ha én lennék a humánpolitikai osztály főnöke. De mivel nem én vagyok a főnök, ezért a kollégákat nem én válogathatom meg. Pár napja már taxizom. Egy két kollégát ismerek. Láttam „dicsőséges” felemelkedésüket, majd bukásukat. Valahogy a szájuk, vagy nyelvük mindig nagyobb volt a becsületességüknél. Azután, amikor leáldozott a kétesen fénylő csillagjuk, akkor átmentek egy másik társasághoz. Ott megint végigjárták az útjukat, vagy sokkal korábban megbuktak. Volt, aki már többször volt nálunk. De másodszor, harmadszor is megbukott. Na, nekem ezekkel az emberekkel van bajom. Mert ezek kiveszik, nem kirabolják a közös tálból azt, amit csak tudnak, azután odapiszkítanak a közepébe, mert őket a többiek, vagyis a kollégáik sorsa a legkevésbé sem érdekli. Egy a lényeg, hogy ők maximális előnyöket élvezhessenek, amíg lehet. Persze, ha visszakerülnek a „régi” csapathoz, mert a vezetőség a több tagdíj miatt újból felveszi, akkor ők azok, akik rögtön kollégalitásról kezdenek beszélni. Mintha nem volna múlt, amire esetleg mások még emlékeznek. „[i] A Fönökség azért vette át mert Ti városiak 80Ft/km áron nem akarjátok vinni az utasokat. Az ex Zónások ugyy érzik nincs más választásuk ezért belementek DE kauciót vagy leadót még 1Ft-ot nem fizettek. [/i]” Ezt meg hogy érted? Hogy a volt Zónások 80,-Ft/km áron fuvaroznak? Nekik más tarifa van az órájukban? Ezt ugye, nem mondod komolyan. „Az ex Zónások úgy érzik, hogy nincs más választásuk ...” Hogy, hogy? Ők csak a repteret ismerik? Akkor tényleg nincs más választásuk. Még eltévednének a városban. „ DE kauciót vagy leadót még 1Ft-ot nem fizettek. ” Ezzel azt akarod mondani, hogy nem is akarnak fizetni? Csak azért jöttek „át”, hogy tönkre tegyék a Főtaxit? Akkor miért csodálkozol, hogy mi a véleményem az új munkatársaimról. „Átjöttek”, addig rendben van, de ne akarjanak már új rendszert bevezetni, ami olyan mint a volt Zónáé, mert az valami miatt megbukott. Már kezdett normalizálódni a helyzet, és most megint jönnek a „régi” új variációkkal. Megint új szabályokat akarnak egyesek bevezetni, ami nekik maximálisan jó. A többiek meg dögöljenek meg. De, azt hiszem kár pazarolni a betűket tovább erre a témára. Te, csak fújod a magadét. De egyszer csak kifogysz a szuflából, és akkor végre csend és nyugalom lesz a taxisok között.
sanyi911215 2011.01.15. 18:44:41 / # 298894
Leginkább te sütögetted a pecsenyédet szerencsétlen taxisok kárára tűnj már el.........
zona taxi 2011.01.15. 18:30:07 / # 298889
Jó véleménnyel vagy az uj munkatársaidról... A Fönökség azért vette át mert Ti városiak 80Ft/km áron nem akarjátok vinni az utasokat. Az ex Zónások ugyy érzik nincs más választásuk ezért belementek DE kauciót vagy leadót még 1Ft-ot nem fizettek. A városi Fötaxisok a leadót már mégfizették vagy Ök is kaptak haladékot?
zona taxi 2011.01.15. 18:25:27 / # 298888
Segitek :) Én nem értelmezek semmit a KRESZ-t kellene ismerned.. 1/1975.(II.5)KPM-BM 61. ábra b) „Várakozni tilos” (61. ábra); a tábla azt jelzi, hogy várakozni tilos; a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán levő felirat jelezheti, hogy a várakozási tilalom a járművek meghatározott körére nem terjed ki; E szábályt egésziti ki egy rendelet ami felsorolja a "jármüvek meghatározott körét" Ebben semmilyen taxi nincs.. A droszt rendelet: 59/1999.(XI.18) Föv.Kgy szerint sem hagyhatod el a gépjármüvet a droszton.. d/1. „Taxiállomás” (109/a. ábra); a tábla a személytaxi részére kijelölt várakozó helyet jelzi; a tábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla jelezheti a taxiállomáson egy időben várakozó személytaxik megengedett számát;
zona taxi 2011.01.15. 18:11:08 / # 298766
1, Valószinüleg az ismeröseid nem az eszedért kedvelnek 2,Ha eljön az idömindenki "fekete zsákban" végzi ez már sajnos a születésünk pillanatában biztos. 3, A Axizás mikortol "szakma", melyik iskolában tanulható? 4,Nem vesztettünk semmit. Az elmult hetekben bebizonyitottuk hogy tudunk dolgozni BA sarc nélkül is... A Fötaxinak le kellen vonni a konzekvenciát és a városi fuvarokkal foglalkoznia. Abban jo a hire. A reptéren a szervezés, technikai feltételek stb katasztrófális. Molnár Csabák már évekkel ez elött is megbuktak mint vezetök, Én is elkövettem azt a hibát hogy adtam lehetöséget nekik, már sokkal korábban a "régi repteresek" mellett független vezetökre lett volna szükség akik nem a saját pecsenyéjüket sütögetik a többi taxis kárára.
Fotó 2011.01.15. 16:40:41 / # 298579
Netom miért kell vitatkozni ilyen hülyeségen. A várakozni tilos tábla kivéve Főtaxi ott meglehet állni és punktum. Várakozni tilos tábla alatta kivéve Zóna taxi ott nem lehetett megállni. Miért nem lehet ezt felfogni. Azért remélem genya a szakértői véleményt szakhatóságnak átadtad mindkét verziót. A második eset 4 évig működött a kivéve tourist taxi is mint bevezető az új kreszbe. Nekem már a zsákom is tele van veled.A zónához tartozik a tetovált nyakú citadellás sorompóőr is aki a színvonalat kicsit emeli.Hungarikum! Kedves aranyos emberekkel veszed magadat körbe pityúúúúúúúúú!Ezt is ad be a szakhatóságnak!
tudomis(kibic) 2011.01.15. 16:18:12 / # 298516
Türelem csak töviseket terem nem? A finomabb szűrő tisztábban tartja az olajat! Már x ex-zónás térdelt le napokra, vagy rákerült a lapátra... (Kaúció vissza, nyista!) A Kocek most takarít! Aki ebbe nem fér bele az ne legyen SOHA taxis! Egy év, és nyitott lesz a reptér mindenkinek! (Anyád várjon 2 órát egy fuvarra!)
wolfy 2011.01.15. 15:37:04 / # 298206
Nem a Zónások járatják le a Főtaxit, hanem a Főtaxi járatja le magát, hogy felveszi az exzónásokat...
dorong 2011.01.15. 15:22:54 / # 298128
"A Várakozni Tilos kivéve Főtaxi tábla ellentétes a hatályos rendeletekkel és törvényekkel.Az erről készült szakértői vélemény elkészült és pénteken a szakhatóságoknak átadtuk. " Csendben jegyzem meg, amikor a "kivéve Zóna Taxi" volt a kiegészítés, akkor miért nem adtál be semmilyen szakértői véleményt? Folyamatosan fikázod a főtaxit, de arról nem beszélsz érdekes módon, hogy a hőn imádott Touristod (később Zóna) miképp húzta le nap mint nap a külföldieket és hazaiakat egyaránt,hogy a taxisaid a talált tárgyakból havi sorsolást rendeztek egymást közt, hogy kinek mi kell,hogy egyes kollégáid szabadidő ruhában szolgáltattak, hogy a diszpécser "központodat" az APEH elöl a citadelláról a Ráday utcába menekítetted...és még sorolhatnám. Jó lenne ha nem játszanád itt a szakma "szabadságharcosát", mert soha nem tartoztál a szakmához.A rendszer hibája, és kicsiny országunk milyensége miatt lehettél ott és úgy ahogy (Ha nem rémlene, csak egy példa, Samu Attila és kapcsolataid a reptéri biztonsági szolgálattal...CSAK EZÉRT nem vágtak már ki korábban a bandáddal együtt a reptérről...no meg a kenő pénzek miatta amit ukrán barátaid toltak a reptérnek) Egyetlen dologhoz értettél mindig is, puccos ruhában, csini lányokkal a háttérben előadni úriasan, hogy Te aztán tökös srác vagy.Semmi máshoz. Most már jó lenne ha "tökösen" megtanulnál veszteni is ( igaz sosem hitted volna, hogy ez is eljő...)és befejeznéd azt amit itt művelsz, inkább menj ki az utcára dolgozni, és tanulj egy kis szakmát is, aztán prédikálj... Bár lehet attól rettegsz, ha nem teszed, fekete zsákban végzed, vagy eltűnt a Citadelláról....
művészúr 2011.01.15. 15:02:18 / # 289667
"Béláim az Úrban!" Kérlek Benneteket, próbáljuk már ki, hogy ne reagáljunk zt "kolléga" kommentjeire!!! Nézzük már meg, mi lesz a hatás! Magában fog örjöngeni: "szóljatok már hozzám!" - vagy mi a fene... Úgyis az van, hogy: "Mások döntenek a fejünk fölött Ki tudja mi folyik a színfalak mögött, Kapukat döngetünk, de nem fogadnak S még a kis kapuk is zárva maradnak...

MCCCXCII 2011.01.15. 13:21:47 / # 289245
T. zona taxi Nem tudom, hogy miért, de még nem válaszoltál a korábban feltett kérdésemre. Most nem akarsz, vagy nem tudsz rá válaszolni? Én nagyon kíváncsi vagyok rá? Még valami: „[i]Nem kell lejáratni a Fötaxit, az utasok mondanak itéletet. Látszik a visszfuvarszámból hogy nem sokan választják a Fötaxit... [/i]” Én úgy vettem észre, hogy a „Zóna” taxitól felvett egyes emberek járatják le sajnos a Főtaxit. Ha, rajtam múlott volna, bizony nem vakon vettem volna fel mindenkit, csakhogy a létszám meglegyen.
zodiákus 2011.01.15. 13:08:28 / # 289238
értelek,tipikus magyar értelmezési mód...megállhat,de nem várakozhat.na ja..a droszton pedig nem hagyhatod el az autót.szóval, ha várakozol,benne maradsz,de azt nem lehet.helyette megállhatsz,elhagyhatod ezek szerint az autót,amit megint csak nem lehet.most akkor mi van,István?tényleg nem értem,hova csűritek csavarjátok ezt még.. kizárolagosság végett kérte a pénzt..hmmm.akkor mától felfestek az utcánkba a közterületen valami jelet,mondjuk egy malacot (ha már vágóhidam van) és pénzt kérek érte attól,aki meg akar állni.de várakozni úgy,hogy az autóban marad,azt nem lehet,azokat tovább hesegetem..:DD könyörgöm István, ne csináld már ezt, ne nézz hülyének mindenkit!:)
zona taxi 2011.01.15. 12:50:43 / # 289227
A BA kizárólagosság miatt kérte a pénzt. Megállhat!!!!! A Várakozni Tilos tábla amit a droszt elé tettek a megállást nem tiltja. Fötaxis Vezetö Urak! A Várakozni Tilos kivéve Fötaxi tábla ellentétes a hatályos rendeletekkel és törvényekkel.Az erröl készült szakértöi vélemény elkészült és pénteken a szakhatóságoknak átadtuk.
Margit 2011.01.15. 12:44:45 / # 289207
Pityúúúúúúúúúúú! A Sziebertékhez bejársz beszélőre! Csak hogy szokd az enteriőrt! Vagy nekik is csak natur borda rizibizi vegyesvágott a Citából?
zodiákus 2011.01.15. 11:14:26 / # 289167
közterület?tényleg?István...akkor az hogy lehet,akinek ki van váltva a drosztengedélye,az nem állhat meg ott,ahol kijelölt taximegálló van és közterület?még mindig nem értem,ha közterület,miért a BA-nak fizettél érte?üzemelteti a közterületet a BA?és az milyen már tessék mondani? nézd, én már nem taxizom,de ennyire ne nézzél már hülyének minket...
Frankó 2011.01.15. 09:54:19 / # 289151
A Föváros szerintem uj pályázatot fog kiirni... Igy lenne lehetöségük indulni majd. A remény hal meg utoljára. Mi azért másban reménykedünk! Indulni?Hova Szabolcsba?

Oldalszám: 1757