Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
zona taxi 2011.05.10. 10:49:39 / # 302342
Szép napot! Igazad van abban hogy a fötaxival szerzödésben állok csak magukat hibáztathatják... Nem hiszek abban hogy az emberek kiállnak magukért.
Dodi 2011.05.09. 20:59:28 / # 302341
Vedd már fel a telefont! András már egy órája hívogat!!
utolsó senki 2011.05.09. 20:39:37 / # 302340
Sanyi,én a Rock FM megszűnése óta nem hallgatok rádiót...van tipped,mire hangoljak?
művészúr 2011.05.09. 13:23:57 / # 302315
Miből gondolja, hogy ez az egész engem érdekel? Az egészből, mint azt írtam, csak a Radió Cafét sajnálnám, ha eltűnne.A többi nem érdekel. Egyébként, köszönöm szíves szándékát, de elég eszem van, nem szorulok a könyöradományára. Úgysem tudnám hová tenni...:-)

málna 2011.05.09. 10:55:03 / # 302339
Kedves István! Január közepén alakult újjá a TGFSZ, februárban jegyezte be a bíróság. A Főtaxis tender előtte született, így kevés eséllyel tudtunk volna bármit is tenni ellene. Az stimmel, hogy irreálisan sok a leadó. Magam is számoltam, de a matekkal rájöttem, hogy ha a repülőtér a kedvenc helyemmé válna, akkor sem hiszem, hogy ki tudnám termelni, becsületesen. Ám a srácok, akik ezt aláírták, azzal el is fogadták mindazt, amit a Főtaxi kínált. Igaz, némiképp kényszerített volt a helyzet számukra, de ágálni ellene csak nekik lehetett volna. A fuvarszervezésről... A TGFSZ rövid időn belül be fogja bizonyítani azt a tényt, hogy tizenakárhány ember piacmegőrző célkitűzései vezettek oda, hogy haldoklik a szakma! Nyilván, meg kell értetni azt is a taxisokkal, hogy a továbbiakban nem kell Istenként kezelni ezeket az embereket...A feltételeket Mi fogjuk szabni, nem Ők! Tetszik, nem tetszik. Ha nem, akkor el lehet menni! Kíváncsi lennék István, mit szólnál ahhoz, ha a városvezetés elhatározná, hogy madridi példára oldaná meg a taxizást Budapesten...A Főváros alá tartozna az egyik (droid, nem droid is mehet oda), a másik pedig kifejezetten csak vállalkozókat tömörítene maga alá, most nem írok nevet mellé. Slussz, ennyi! Megszabhatja, joga van hozzá. Sőt, azt Te is tudod, hogy van egy ilyen elképzelés a tarsolyban..Nyilván, Neked nem jelent majd problémát más területen kipróbálnod megad, hisz most is több lábon állsz. De mi lesz majd azokkal, akik hozzászoktak a jóléthez, amit azzal teremtettek maguknak, hogy kiszipojozták a taxist a végsőkig, direkt marketingeztek velük, 90 napos átutalásokat kötögettek amit a taxis pénzéből fizettek ki (kaució, amely nem fordítható folyó kifizetésre),stb..Nem fogom megsiratni őket, hidd el. Bő egy hónap alatt sikerült visszatartani a minisztériumi rendelet tervezet véglegesítését, több mint négyszáz tagunk van, és az egyetlen legitim érdekvédelem Mi vagyunk! Eddig ezt tudjuk felmutatni, de lesz még több is és leszünk többen is! :) Írni fogunk róla itt is.. Üdv! Tibor
alelölülő 2011.05.09. 10:22:15 / # 302338
Ellenőrzés állami feladat, erre egy szakszervezetnek semmilyen jogosítványa nincs.
zona taxi 2011.05.09. 10:16:36 / # 302337
Kedves Tibor! Kapitalizmus van ha még nem vetted volna észre...A taxisok 85%-ban valamilyen fuvarközvetitöhöz taroznak. Az érdekképviseletek az elmult években semmit nem tudtak tenni a taxis szakma érdekében. A jelenlegi rendelet módositásoknál sem vették figyelembe észrevételeiteket. A Fövárosban "kapitalista" vagy szokásjog alapján a drosztok különbözö társaságok között van felosztva de ezt gondolom Te is pontosan tudod... A repülötéren dolgozni akaró és tudó egyéni vállalkozók meg fogják oldani nélküled is a problémájukat. Hól voltál amikor kialakitották a havi 250 000Ft-os szolgáltatási dijat a Fötaxisok a repülötéren.. Sehól.. Te is tudod hogy a jelenlegi benzin árak és fuvardijak mellett ez nem termelhetö ki, becsületes módon. Szivböl örülnék ha lenne valós érdekképviselet aki a "szakma" becsületének és hitelének a visszaszerzéséért tenne PL ne legyenek "kütyük" a taxiban, ruházat, tisztaság, viselkedés stb és természetesen fix tarifák... Ha ezekért tettél valamit akkor szólj.. Üdv V I.
piszkos fred 2011.05.09. 08:42:37 / # 302336
és bármenyire hihetlen van már Ganxsta Zolee tér is.igaz nem Budpesten.mellette pedig ott az Unicum tér.jó kis falu lehet

Dodi 2011.05.09. 08:39:27 / # 302335

zajos tücsök 2011.05.09. 08:27:40 / # 302334
hisz minőségi szógátató vót eddig...

Dodi 2011.05.09. 08:02:39 / # 302333
Fel. :(
Vazul 2011.05.09. 00:19:49 / # 302332
Felvették? :-)
málna 2011.05.08. 22:37:01 / # 302331
Kedves István! A kérdés az , hogy mi lesz akkor három hét múlva..Akkor beállhatok én is az érvényes droszt használati engedélyemmel a reptéri sorba? Vagy ismét kisajátítás lesz belőle? Tudod, én egy picit furcsállom ezt a játékot köztetek..Elvetted a játék katonámat, add ide a lapátod..mint a homokozóban...Csak éppenséggel nem veszitek észre, hogy itt emberek százai, ezrei munkájáról, és azok életéről szól. Én azt nyilatkoztam korábban, nem helyes, hogy egy tucat ember diktáljon több ezernek. Pont annak a több ezernek, akinél a pénz van. És mi ezt fogjuk megfordítani, ha tetszik, ha nem! Egyéni érdekek nem kerekedhetnek felül a közérdeken, ez a szakszervezet véleménye. Ha hiszed, ha nem, a taxisoknak marhára elege van azokból a kapitalista üzletemberekből, aki megmondják nekik a frankót, diktálják az iramot és meghatározzák a piacot. Változást szeretnének, még ha teljességgel a számok nem ezt a képet mutatják. Eddig kénytelenek voltak meghunyászkodni a döntések láttán, de hisszük, hogy ez meg fog változni... Én egy intelligens embernek tartalak. Kérlek, ne hecceld ezekkel a kijelentéseiddel a taxisokat. Ők is emberek, csak nem látják olyan fényes csillagnak a Napot, mint Te...még nem. Üdv! Fárbás Tibor
lac878 2011.05.08. 20:50:45 / # 302330
Bizonyára ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy Tarlós úrnak kinyílt a szeme, és rájött hogy a főváros is részesülhetne a reptér által kivetett autónkénti sarcból. Az meg egy másik kérdés, hogy miért is fizetnek amúgy a főváros tulajdonában álló drosztért a taxisok, amikor már egyszer kifizettek évi 25e Ft-ot droszt használati díj gyanánt. Az meg egy harmadik kérdés, hogy abból a kanyaronkénti 1000 Ft-ból valójában mennyit kér a reptér. Na, ezért nem repterezek én. Egyébként (bizonyára tévedek) de pont Zóna Taxitól álltak sorban húszasával a kollégák decemberben a Kerepesi úton, felvételre várva, ex Zóna Taxis autókkal. Tehát logikus hogy a minőség nem lehet rosszabb mint korábban (a főtakács meg már elve repteres paraméterekhez kötötte a regisztrációt azoknál a kollégáknál, akik meghajoltak a + 100e Ft óvadék és a 60e Ft vizsgadíj előtt) Főleg hogy akik bebuknak bármilyen okból, azoktól a főtakács pillanatokon belül képes megválni. Tehát folyamatosan tisztul a csapat. Egyébként ki tudja mi lesz a reptérrel? Naiv verzió: Csak nem visszajön a régi rend, és az évi droszt használatért használhatjuk majd ezt a drosztot is? Realista verzió: Emelnek a fuvaronkénti leadón, a reptér a fővárossal közösen fog risztelni a taxisok leadóján. Utóbbitól tartok.
zona taxi 2011.05.08. 20:26:02 / # 302329
Müvész ur! A RadioFace 2011 március 8-án kezdet sugározni.. A 88.1 frekvenciát 2 évig használó Rise csapat nem fizetett frekvencia dijat.. ezért van a felmondás. De észt Önnek nem adhatok. A RadioCafe jelenleg 100milliós adóságot halmozott fel. A minöségnek ára van. Örülök annak hogy a repülötéren már csak 3 hetük van... Sikerült pár hónap alatt romba dönteni a korábban kialakitott minöségi szolgáltatást..
666 2011.05.08. 18:42:27 / # 302328
Nem legenda:))
sdsd 2011.05.07. 16:19:03 / # 302327
igen ösmerős.
művészúr 2011.05.07. 14:59:09 / # 302316
Na jó; Ő dolgozott is, meg különben is előtte volt ezer cím... Szerintem korrekt volt, de az biztos, hogy "Jólajosunk" idejében nem lett volna ennyi "humor - Harold"... "Khm.Kolléga úr!Nyomatékosan felhívnám a figyelmét az éterfegyelem maradéktalan betartására! Köszönöm." - ösmerős?! :-)

művészúr 2011.05.07. 14:48:45 / # 302326
...de a legjobban azok a "segítség - kérések" fájnak, amikor azt hallom: "valami tábladansz hely..." "tippár" "dzsentlimenszkáb"
sdsd 2011.05.07. 14:39:59 / # 302325
Okos cimbeolvasó vette is a lapot.
Oldalszám: 1757