Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2011.05.28. 17:39:04 / # 302567
Nem volt minden szép és jó, csak épp nem volt ennyire hitvány fos a helyzet.
gyuritaxi 2011.05.28. 17:38:59 / # 302566
Sziasztok, ez nem minden napi....tíz-ezrével futnak ilyen /taxis/emberek ebben az országban, mert a romai elv itt is érvényesül.../oszd meg s uralkodj/ akik nem tőrödnek a köz érdekével csak a napi saját kis ügyük fontos,s ha valami fáj egymásnak esnek nem egy “másnak”, s ha valami zajlik megnézik a hír tv.-én, vagy történetesen a halló taxis oldalon, de minden kép irigylik aki mer tenni... nincs aki segítene, irtani.... mert nagyon kéne a bomlasztó, megosztó személyekkel együtt../politikusaink, “tárcsáink” /mint a csótányokat...de legalább csapdát állítani ...ők is hullanának, mint nálunk a gyengébbek..
alelölülő 2011.05.28. 17:38:13 / # 302565
Nem értem a kérdést.
sdsd 2011.05.28. 17:27:44 / # 302564
Ja értem, minden szép volt jó volt.
sdsd 2011.05.28. 17:26:27 / # 302563
Mennyi is volt a tagdíj?
alelölülő 2011.05.28. 17:21:32 / # 302562
És még hétszáz forintokat se kellett fizetni, hogy szerződött partnerünket elszállítsuk.
hiénakutya 2011.05.28. 17:16:00 / # 302561
:-D
egy a sok közül 2011.05.28. 17:14:36 / # 302560
Nem taxisok vagytok véletlenül?

tomajer 2011.05.28. 17:11:24 / # 302559
Talán, mert oda lehetett azért menni, legalább kitenni, felvenni a kedvest....
sdsd 2011.05.28. 17:06:05 / # 302558
Mikor a zóna szolgáltatott a betonról miért nem volt ekkora a felháborodás?

hiénakutya 2011.05.28. 14:58:13 / # 302557
Annyit tennék hozzá, nem Málnát szólongatva, csak az írása kiegészítéseként, hogy ez a történet nem a reptérről szól. Ez a történet az élet egyik legfontosabb alapelvének semmibe vételéről szól. "ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI" Itt ez sérül. Ha a betonon minden úgy marad, ahogy az jelenleg van, akkor viszonylag rövid időn belül mindenki, ismétlem: MINDENKI ki fog szorulni erről a piacról. Ahhoz, hogy a legostobább (tehát átlagos) taxis is megértse, miért írom ezt, bele kell képzelnünk magunkat az utas helyzetébe. Megérkezel egy hosszú utazást követően, szeretnél mielőbb haza, vagy a szállásodra érni. Egyszer biztos el lehet játszatni veled azt, hogy át kell hurcolnod a csomagjaidat a bolygó másik oldalára, de másodjára már nem. Olyan szolgáltatót fogsz keresni, amely a terminál előtt vesz föl, az pedig csak egy lehet. A cégek sem lesznek hajlandóak sokáig ilyen tortúrának kitenni az alkalmazottaikat. Ha szerződést nem is bontanak az eddigi fuvarszervezőjükkel, de a reptéri utak alkalmából bizonyosan más szolgáltatót keresnek majd. Mi következik ebből? -A befelé irányuló fuvarok száma drasztikusan csökkenni fog. -Lehet, hogy kifelé változatlanul utazni fognak majd más cégekkel, de nem lesz visszfuvarod, vagy lesz, de napokat fogsz várni rá. -A fuvarszerveződ vagy megemeli a kifelé transzfer árát, vagy veled nyeleti be az üres visszaút veszteségét. Ha megemeli az árat, bukja a megrendelőit, hiszen nem lesz versenyképes a FŐTAXI transzferjével. Ha veled nyeleti be, akkor meg azért szopsz. Tehát, ha marad kifelé transzfer, abban sem lesz sok örömed. Továbbá: Ez egy modell. Kétsége ne legyen senkinek, hogy a FŐTAXI étvágya a reptéri falattól nem lesz kisebb. Senki nem lát a jövőbe, én sem. De, ha ez működni tud, és nem ütközik minden eddiginél szélesebb és határozottabb ellenállásba, akkor ennek a történetnek nem lesz vége a betonnál. Borítékolom, hogy ugyanilyen szerződések és módszerek tucatjai következnek majd. Lehetséges célpontok a pályaudvarok, szállodák, további szórakozóhelyek. Ha téged ez nem érdekel, mert már most sem állhatsz oda egyikhez sem, akkor gondolj arra, hogy az ezekről a helyekről kiszorulók lehet, hogy pont a te nyakadra mennek majd ahhoz a céghez, ahol éppen dolgozol, miközben a FŐTAXI kivételével mindenki más piaca szűkülni fog. Ha téged ez nem érdekel, mert azt mondod, hogy akkor majd belépsz a FŐTAXI-hoz, gondolj arra, hogy mennyibe fog ez neked kerülni! Gondolj arra, hogy mennyi a leadó a BA felé egy-egy fuvarból, és ne gondold azt, hogy a MÁV, vagy egy hotel, vagy egy szórakozóhely nem fog leadót kérni a kizárólagosságért cserében! Miért ne kérnének? Ha ez a modell működik, ha ez a modell törvényes, jogszerű, akkor bárhol máshol is az kell legyen. Ha erre az a válaszod, hogy sok esetben már most is fizetsz a fuvarokért, akkor azt mondom, hogy tudom. Csak nem mindegy, hogy mennyit.
puccos 2011.05.28. 14:31:37 / # 302556
Hát bizony igy. Remélem sikerül még egyszer utoljára összefogni a szakmát, és végre rend lesz ezen a kurva piacon. Én veletek vagyok málna.
egyszerűember 2011.05.28. 14:29:41 / # 302555
Sziasztok! Visszaolvasva az elmúlt napok hozzászólásait, azon töprengek, van ennek értelme így köpködni egymásra, csak azért, mert most az egyik "csapata" éppen ilyen helyzetben van? Mi, akik most éppen ide tartozunk, éppen annyit tehetünk és tettünk a jelen helyzet kialakulásánál, mint amennyit Ti, akik nem ide tartoztok. Ez a helyzet senkinek sem rózsás, azt hiszem, ezt nem vonhatjuk kétségbe, tartozzunk most bárhová is. Nem áll szándékomban megkérdőjelezni bárkinek is a jogos haragját ebben a témában, de olyan dologért marni egymást, ami mindannyiunk feje felett dőlt el, balgaság. Apróságok, de azt hiszem többre megyünk vele mindannyian, ha néha megpróbáljuk tekintetünket a földről felemelni és kicsit távolabbra nézni. Pozitív szemlélet, mondogatják a bölcsek. Egy számomra kedves,idősebb kollégám mondta egyik alkalommal mikor az orromat lógattam, hogy "Kisfiam, még reggel van! Délig még lehet eső, lehet sár is!" Több évtizedes tapasztalat és bölcsesség van ebben az egyszerű két mondatban..A magam részéről ehhez a lelkülethez igyekszek mindig visszatérni..

málna 2011.05.28. 13:38:52 / # 302551
No persze eközben ne feledjük, hogy szeretett hazánk így égeti le magát az európai únió soros elnökeként..:DDD Oszt lehet utána csodálkozni, ha nem szívesen vagy gúnyosan jönnek hozzánk látogatni.. Egy valamit viszont még megjegyeznék és kérek mindenkit, hogy értelmezze lelkiismeretesen a helyzetet..Ez ismételten semmi másra nem jó, csak újból, újult erővel megosztja azt a taxistársadalmat, amit most akarunk összefogni! Főtaxis mondta a fülem hallatára, hogy "leszarom a többit, mi nyertünk, slussz-passz, mehet mindenki oda ahová való" ! Könyörgöm! A drosztok üzemeltetése az önkormányzaté, mindenki kifizette érte évente a járandóságot, mégis ki van adva.."bérbe". Itt kezdődik a történet...és ott folytatódik, hogy ugyanaz a rendszámunk színe, ugyanazt a hengeres tárgyat ízlelgetjük nap mint nap a szánkban! Épp ezért kérném, hogy mások önös érdekeinek nem kötelező megfelelni és nem kell hátba szúrni az ember saját kollégáját, honfitársát! Kérnék mindenkit, tartsa tiszteletben azt a tényt, hogy ez az egész az életünk részévé vált, a gondokat meg kell oldanunk közösen, legyen az Taxi4-es, Főtaxis, Citys, céges vagy céges kolléga az érintett! Köszönöm!
puccos 2011.05.28. 13:12:48 / # 302550
Kicsit hizik a májam. A csillag szinte végig benne van a felvételben. Komolyan. Ez Európa?

tomajer 2011.05.28. 12:09:53 / # 302576
[b][font size=4][url=/news/view/2557]Liszt Ferenc Airport Budapest 2011 Május /A bohózat folytatódik/ Ki mit tesz, nem tesz, próbál tenni, a helyzet normalizálásának érdekében:[/url][/font] Ez a cikk, egy folyamatosan bővülő cikknek készül. Kérünk mindenkit, akinek bármilyen dokumentuma van a témában küldje el nekünk.[/b]

művészúr 2011.05.28. 09:37:49 / # 302549
...Na ezt benéztem...:-))) Hiába, ne igyon, aki nem bírja... MEA CULPA!!! :-)))
exex 2011.05.28. 09:28:46 / # 302548
Az első kérdésedre szerintem a kispesti társ hiánya a válasz. A lopósoknak ő tett az előző pár évben "visszautasíthatatlan ajánlat"-ot. Lehet, hogy a főtaxinak is kellene egy ilyen társ. :-) Ennek hiányában sikerült az összes pesti taxist kisz...atni. Tegnap mikor ott végeztem véletlen, büszkeséggel töltött el, a 10 autónyi golyóállómellényes, tomfás, géppisztolyos rendőr látványa, aki engem figyelt mint nemzetbiztonsági kockázatot. Szívem szerint már az agip kútnál kiraktam volna az utasom, nehogy valakinek sértsem az érdekeit.
szálka 2011.05.28. 09:28:42 / # 302547
REFLEKTÁL!! és nem respektál :-)
művészúr 2011.05.28. 09:24:09 / # 302546
Fúj, de randa ez az izé...:-(( Viszont: A múltkori írásodra respektálnék annyiban ( csak nem találom, de ez az én hibám...), hogy a "kellenfőd" drosztot nem sajátítottuk ki, csak címkiadó. Rajtunk kívül minden féle céges és nem céges taxi is be szokott állni a sorba. ( kivétel Pisti barátod, aki a feljárótól dolgozik...) Csak a pontosság kedvéért...:-)
Oldalszám: 1757