Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao 2012.04.11. 12:27:16 / # 303907
Nálunk a múltkor egy kártyaolvasóban elfogyott a papír, tehát működésképtelen lett. Bevallotta a kolléga és egy napot kapott. Az se semmi... De egy hét... Te taxis vagy még csogu? :(
Bao 2012.04.11. 12:23:26 / # 303906
Majdnem írtam cifrákat... Ha elfogy a papír, egy hétig nem melózhatsz...vagy fizetsz egy rakás pénzt...hatalmas dolog történt amúgy... Inkább ne válaszolj, ne mentegesd ezt.... :(
csogu 2012.04.11. 12:02:27 / # 303905
Várj, 600 másodperc, az 600 másodperc...az időzítésről nagyon sokat tudnának pl. a pirotechnikások mesélni:-) Szóval hibának, hiba. Más kérdés, amit az írásod első felében fejtettél ki. Példa, hogy más is értse miről beszélünk itt aurora kollégával. Friss sztori: - Éjszaka épp gurulok vissza a város külső részéről, amikor hallom hogy egy fiatal kolléga az egyik drosztról kijelentkezik beülős utassal. Maga a srác, egy kicsit szeleburdi, nem teljesen feszesen értelmezi a szabályokat, ami mondjuk csak annyit tesz ki, hogy már vagy 3x szóltam neki, hogy ha sapkát akar hordani, akkor kérjen rá engedélyt írásban...ez a rend, be kell tartani. Tudtam, hogy az egyik etikásunk is azon a droszton van. Felhívtam, hogy az ilyenkor szokásos módon ellenőrizze le a srácot. Nem követett el súlyos hibát (kifogyott a szalag az órában, épp csak a vége akadt meg, így tudott vele dolgozni, csak cseszett pótolni), de hibázott. Ennek a büntetési tétele nálunk 1 hét. Persze, ahogy ez ilyenkor szokás, ijedtében még egy baromsággal megspékelte, aminek szintén 1 hét az ára. Etikás kollégám az autójába visszaülve felhívott és kérdezte, hogy most mi a fenét csináljon, mert ebbe nagyon belenyúltál...2 hét tiltás. Éreztem a hangján, hogy most kivételesen baromira nem érzi jól magát a bőrében. Picit gondolkodtam...végig pörgettem magamban, hogy mit is tudok a srácról, mit tapasztaltam vele kapcsolatban az oktatáson és utána kint az utcán. Milyen információim vannak róla, mint EMBERRŐL. Majd megkértem az etikást, hogy fáradjon oda hozzá és kérdezze meg tőle, hogy mennyi idős a gyereke, mert pár hete, amikor beszélgettem a hibát vétő sráccal, megtudtam, hogy mindennapos a felesége. - Szia! Mennyi idős a gyerek? - hallom a telefonban. - Most 3 hetes.... - jön a válasz. - 3 hetes......... - ismételte meg a hallottakat az etikás, miközben hallom, hogy már azt is megbánta, hogy ma kijött dolgozni és ilyen szituba keveredett. - Csogu? - kérdez bele a telefonba. - Na, most hallgass végig, majd tegyük le a telefont. - Rendben. - Szépen, tételesen felsorolod neki, hogy ezért a 2 tettéért 1-1 hét jár...majd hagysz egy 1-2 másodperces hatásszünetet és közlöd vele, hogy az elkövetkező minimum 2-3 hónapban a legkisebb gondot sem akarjuk vele kapcsolatban tapasztalni és a mi kelengye ajándékunk az, hogy most fusson, szerezzen be egy kollégától papírt és jó munkát neki...a családjának meg jó egészséget. - Oké... - de ez az oké, egy felszabadult sóhajtással is felért. Eltelt vagy 5 perc és hív az etikás kolléga... - Szerencsétlen, a sötét autóban láttam, hogy kifehéredik az arca, amikor sorolom neki, hogy miért, mi jár...azt ezerrel eltűzött szalagért... Ennyi...lehet ezt így is...remélem ez a bizalmi befektetés megtérül...ha máskor nem is, amikor elmegy a cégtől és találkozik más cégek rendszerével... Igaz, még egy feladatom volt ezzel az üggyel kapcsolatban...most "reggel", ébredés után felhívni az etikáért felelős Vezetőségi tagot és tájékoztatni a történtekről. Meleg pite, mert simán én kaphatom meg a kolléga 2 hetét 3x-os szorzóval, intézkedés elmulasztása címszóval. Felhívtam, elmeséltem neki a sztorit az elejétől, majd a döntésem is...indokoltam...kaptam egy kérdést, amire a megfelelő választ megadtam...majd megköszönte a tájékoztatást és az élet folyik tovább a saját medrében. Nem kell jelentőlapot írni, és a többi élhetetlen bürokratikus ökörség. Ilyen, amikor egy cég bizalmi embere, nem egy báb, hanem önálló döntési joggal is rendelkezik...-tól...-től-ig... Ha szerencsénk van, egy kollégában megerősítettünk 2 szabályismeretet...és azt, hogy itt ennél a cégnél, ahogy aurora kolléga is fogalmazott: Soha nem ítélkezhetsz emberek felett csak szabálypontok alapján, és soha nem felejtheted el, hogy nem egy kódot szankcionálsz, hanem egy embert. Engedelmeddel ezt a mondatot majd kölcsönvenném tőled, ebben a pontos megfogalmazásban:-)) ...és akkor folytatnám: Sajnálatos,hogy ilyen rendszerben nőtt fel,de szégyen hogy mivé vált... Pontosan az előző nagyon korrekten megírt mondatodból kiindulva, nem a Füles tehet erről, hanem a rendszer...és a rendszer szégyene, nem Fülesé. Ismerem, ismertem Fülest...nem ilyen volt, erre kényszerül és ez nála a norma, ezt sulykolják belé majd 20 éve...ez az elfogadott...erre írtam neki, hogy Hausz Gyula nem tett jót vele, amikor megóvta a kirúgástól...sőt... a legnagyobb büntetést kapta.
aurora borealis 2012.04.11. 11:14:41 / # 303904
Sajnálatos,hogy ilyen rendszerben nőtt fel,de szégyen hogy mivé vált a rendszerben.Mindenkinek van saját értékrendje,a jelentgetős,méregetős,mószerolós "kollégáknak"is.Csak az az értékrend szánalmas,és megvetendő. Soha nem ítélkezhetsz emberek felett csak szabálypontok alapján,és soha nem felejtheted el,hogy nem egy kódot szankcionálsz,hanem egy embert.Mondjuk szerintem Te ezt már valamilyen szinten érzed,és érted. De aki 1 mp ért (vagy ötért)tilt,egy tíz peres címnél az alkalmatlan a feladat betöltésére. 600 másodpernél ötöt tévedni az minden csak nem hiba.
piszkos fred 2012.04.11. 02:32:04 / # 303903
a végén elhiszem én vagyok a legbecsületesebb taxis a cégnél!!!

füles1277 2012.04.10. 16:11:01 / # 303902
10.05 -volt és egy Komáromi cím repteres végzéssel.
baupexim1 2012.04.10. 10:21:54 / # 303901
pláne a taxisok:)
csogu 2012.04.10. 10:18:54 / # 303900
Városi lett? Bááááááár anno mondta nekem, hogy nincs velük semmi baja, jó ott a gárda:-)
baupexim1 2012.04.10. 10:14:42 / # 303899
ezt ide írd:) vagy még itt szokott írni :)
csogu 2012.04.10. 10:12:17 / # 303898
Jucust pusziljuk, Katával együtt!:-)
baupexim1 2012.04.10. 10:09:56 / # 303897
"nehéz követnem a vándorlásodat:-))" most akartam a max-hoz menni, de így, hogy a pluszt élteted, meggondolom :) egyébként a tele5nél vagyok
csogu 2012.04.10. 10:06:18 / # 303896
Akkor ezt írtam volna: ...ennyi és 800, plusz-pássz...:-)) Te most hol nem dolgozol, mert nehéz követnem a vándorlásodat:-))
baupexim1 2012.04.10. 10:03:34 / # 303895
ki hívott át? a Csirkés?:O
csogu 2012.04.10. 10:01:35 / # 303894
:-DDDDDD Te akkora, de akkora...viszont ezért kedvellek:-))
baupexim1 2012.04.10. 09:36:33 / # 303893
"plusz egy nagyon jó dolog" áruló :)))
csogu 2012.04.10. 09:29:21 / # 303892
Ez az 1mp-ért való tiltás egy rendkívül gusztustalan dolog! DE!!! Füles ebben a rendszerben nőtt fel, neki ez az elfogadott és mi is voltunk tiltva olyan dolgokért, amitől hánynunk kellett. Mára sajna ez lett neki az elfogadott és mivel nincs más eszköz a kezében, azzal csap vissza azon kedves kollégáinak, akik borsot törnek az orra alá, amivel csak tud. Csak kerülne a kezem közé...hamar visszaráznám olyanná, mint amilyen 16 éve volt, amikor a kockánál kezdtünk:-))))
csogu 2012.04.10. 09:22:42 / # 303891
3 részre kell ezt bontani, nem lehet csak úgy egyszerűen válaszolni erre. 1. rész, mint etikás Nem mentesíti a tetted, a kiváltó ok. Amennyiben ezt nálunk teszed meg, haverság ide, haverság oda, a 2 hónap áll. 2. rész, mint taxis Tudom,hogy nem ez az eljárás,meg jelentőlap meg..........de elfogyott a türelmem. Nálunk is, mivel elég sok droszt van, futunk bele olyanba...báááááár, megkockáztatom, mostanára elenyésző számba, hogy nem jelentkezik valaki be, mert nem szeretné, hogy címre küldjék. Ezzel másik kollégáját leszívatja...na és olyankor mi is a teendő? Nem, nem kell másnap bejönnie a központba és 3 példányban jelentőlapot írnia, miközben a biztonsági őrtől kaphat egy hetet, ha a központ előtt parkol le és nem a Stadionoktól sétál oda. Ott csövön melegében jelzi ezt etikásnak, aki azonnal intézkedik. Egy-egy ilyen esetben gyorsba kap a hibát vétő kolléga egy nap megváltható tiltást és ha ez nem segít rajta, folytatja a kisded játékát, jön be etikára, ahol először elbeszélgetünk vele...és ha ez sem segít, akkor a fokozatosság elve alapján egy hét, majd egy hónap a jutalma...és plusz egy nagyon jó dolog, amit a legjobban élveznek az ilyen kollégák...11 etikás és kb. 20 ellenőr kíséri figyelemmel a munkáját pár hétig. Vagyis, megértetjük vele, hogy vagy beáll a sorba, vagy szeretettel várja más cég. 3. rész, mint haver, aki jó pár hete ismer:-) Abban a rendszerben, amiben működnötök kell itt a Főtaxinál, jól tetted:-))) Viszont jól kicsesztek veled, hogy nem rúgtak ki, mert akkor végre megismerhetnéd, hogy van élet a Főtaxi után is, sőőőőőőőőt....!!!:-))
krapek70 2012.04.10. 09:16:03 / # 303890
Sajnos már megint olyan ember magyarázza, hogy mit kéne csinálni a kollégáknak aki maga is beleesett ilyen dolgokba. pl.amikor kiment dolgozni anno ellenőrként és megvolt szorulva körbetelefonált mindenkit, hogy felejtsék el a környéket ne nyomkodjanak mert neki most kell a pénz és minden jó neki.:-( Gondolom magára ismer az illető:-) Akinek nem inge...... Ennyit az erkölcsös kollegaritásról.

részeges 2012.04.10. 08:14:15 / # 303889
A végén még megsajnállak... Nem úgy mint anno azt a csúnya vidéki címről késő kollégát aki 10p 1mp-vel érte el a táblát, és általad került tiltásra... Azt nem tudom ha 30 napot kaptál, miért tudsz dolgozni...?
füles1277 2012.04.10. 02:36:04 / # 303888
Ja!!!A 1179-nek semmi beleszólása nem volt,mivel az egész etikai vizsgálatot Dudás Zoltán vezette.A szerződésbontástól meg Hausz Gyula vezérigazgató mentett meg minket.Az előző írásomban feltárt tények ellenére megbántuk mindaketten amit tettünk.Tudjuk,hogy nem ez az eljárás.

Oldalszám: 1757