Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Rita 2013.02.11. 13:19:59 / # 305199
De lehet, hogy nem az autót kell letenni, hanem a bemondott címet nem kell felvenni. Ha elfogadjátok egy outsider véleményét, akkor szerintem utcáról lehet dolgozni, tehát szó sincs teljes bevételkiesésről. Ha a központon keresztüli rendelésre nem cuppan rá senki, legalábbis alig, akkor szépen visszaszoknak az emberek a normál, leintős-utcai beülős verzióra. Azt meg majd ti eldönthetitek, hogy kinek álltok meg.

hiénakutya 2013.02.11. 13:03:11 / # 305198
Sokan vannak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Egyetlen droid, vagy például egyetlen olyan vállalkozó sem sztrájkolhat négy napon keresztül, akinek hitelre vásárolt autója van. Ezt felejtsd el! A fuvarszervezőt ezzel amúgy sem szorítod meg; a szerződéses fuvarokat elviteti a sztrájktörőkkel (mert az mindig van), és más fuvarszervezők partnereivel, hogy ne kelljen kötbért fizetnie, a többit meg nagyjából leszarja. Itt egyetlen megoldás van, csak be kell vállalni. Nem kell bevinni a pénzt mindaddig, amíg nem tárgyalnak veletek és a tárgyalásokon nem születik számotokra megfelelő megállapodás.
MCCCXCII 2013.02.11. 12:56:33 / # 305197
Üdv. Néked! Abból, hogy már pár kilométert levezettem mint taxis. Azután az évek folyamán azt tapasztaltam, hogy a taxisok soha nem tudtak kiállni egységesen valami ügy mellett. Mindig voltak, akik a saját érdekeiket úgy próbálták beállítani, hogy az közérdek. No, meg a sok éves tapasztalat alapján, ha korábban elmentem kicsit hosszabb szabira, akkor amikor visszajöttem mindig más góré volt, mint amikor elmentem, vagy történt valami a szakmában. Mellesleg vagyok dolgozgatok, csak egyéb elfoglaltságom nem engedi, hogy az autóban aludjak. De mivel nem kályhás vagyok, ezért sok helyen előfordulok, és mindenkivel beszélgetek. Igaz ez néha a fuvar rovására megy. Mert egy jó beszélgetés nekem olykor többet ér, mint egy akármilyen fuvar. No, meg szeretem olvasgatni a „hallótaxi”-t. Olyan jókat lehet rajta derülni. Meg az sem utolsó dolog, hogy sok embert lehet rajta keresztül kiismerni. A nagy dolgok nem itt történnek, mondod. De, azért olvasgatják azok is akik a nagy dolgokat akarják alkotni. De, nem ragozom tovább, mert már megint túl hosszú leszek.
pálcika 2013.02.11. 10:54:42 / # 305177
Ebben sok igazság van. Meg mindabban, ami eddig értelmesen hangzott el. DE! Többen írják, kérik a konkrétumokat. Íme: én azt mondom, hogy nem a hivatalok életünk legfőbb megnyomorítói, hanem a fuvszervező cégek. Azt mondom, h MINDENKI, alkalmazott, droidika is tegye le 4 napra a taxiját, kulcsát időzáras széfbe, és ekkor tudjuk demonstrálni erőnket. Nem nevetséges felvonulásokkal, amikkel csak magunkra haragítjuk a köznépet.

cabby 2013.02.11. 10:36:29 / # 305196
Üdv, Nem tudom miből sikerült levonni ezt a következtetést, ha nem dolgozol. A fórumról? Itt csak néhányan írogatunk, de a nagy dolgok nem itt történnek.
cabby 2013.02.11. 10:36:02 / # 305171
Hello Krapek, Nem nagyon értem ezt a zónázást. Annak a 150-200 taxisnak, akik ma reptérről dolgoznak talán a 30%-a volt zónás. Teljesen új arcok vannak. A másik: nem tudom, hogy Te hogyan taxizol, de a legtöbben kályháznak, vagy droszt lakók, ez a nagy taxizás GPS nélkül? (tisztelet a kivételnek) Van, aki repteret szereti, nem akarja a rádiót folyamatosan hallgatni, szeret beszélgetni. Mi evvel a baj? Annyira hiányzik a városból még 150 – 200 taxi? Ragaszkodni meg a főtaxinak kellene a szerződéséhez, mert ők veszthetnek a legtöbbet, nem a taxisok.

MCCCXCII 2013.02.11. 09:54:28 / # 305195
Már régen voltam itt, dolgozni sem tudtam. De, ha némi szünetet tartok a taxizásban, akkor minden alkalommal történik valami. Most volt időm olvasgatni, és ez a mondat teszik a legjobban: „Ugyan én un. városi kollégának számítok,de egy csónakban evezünk.” A víznek sokak által való csapkodása még nem nevezhető evezésnek. Az evezéshez több dolog szükséges: 1. Szükséges valamilyen evezőlapátnak látszó tárgy. De végszükségben kézzel is lehet lapátolni. 2. Kell egy csónak, akinek van egy kormányosa, aki a csónakot egy a többiek által kiválasztott irányba kormányozza. 3. És végül, de nem utolsó sorban, a csónak alá szükséges a csónak merülési mélységénél mélyebb víz, hogy a csónak haladni tudjon. Különben megfeneklik. Na, most én mit látok? Tudom, semmit, mert még az éjszakai álom után nem dörgöltem ki a csipát a szemeimből. De azért az a tapasztalatom, hogy itt két dolog van a három feltételből. A víz, az meg van. Többen kezdenek rádöbbenni, hogy valamit tenni kellene, mert a semmittevésnek fulladás lesz a vége. Ezért már többen elkezdték csapkodni a vizet. Viszont a csónakkal baj van, mert képtelenek vagyunk megegyezni a csónak mikéntjében. Ha volna csónak, akkor pedig az volna a legjobb, ha mindenki egy cél felé „csapkodná” a vizet, és nem csak a saját érdekeinek megfelelően. Igaz, ez némi lemondással is járna. De, amíg senki nem tud lemondani a saját érdekeiről, és abból egy kicsit sem tud engedni, addig ez az egy csónakban való evezés nagyon hasonlít egy túlzsúfolt és felborult komphajó körül vizet csapkodó tömegre.
krapek70 2013.02.11. 09:15:50 / # 305194
"Ha Reptér elveszi tőlünk a lehetőséget,mit csinál az a 150-200 kolléga aki onnan dolgozik." Talán megtanulnátok mondjuk taxizni, és a GPS csak dísz lenne a műszerfalon:-))) A Zóna előtt sem volt senki a Reptetőn és mégis mindenki tudott dolgozni. Nem értem ezt a ragaszkodást.:-(
Tomcab 2013.02.11. 04:42:17 / # 305193
Köszi,ez tetszik.
alelölülő 2013.02.11. 03:22:21 / # 305192
zsoltaxi 2013.02.11. 03:11:45 / # 305191
A szerződésünknek nem teszünk eleget??? Mégis melyik pontjára gondolsz??????? Le van talán írva benne,hogy köteles vagy pl címet felvenni vagy akár drosztra beállni? Vagy te nem is azon a lovon ülsz mint mi?
Tomcab 2013.02.11. 02:53:47 / # 305190
Tudhatnánk többet erről a káoszról?
Donor 2013.02.11. 01:14:08 / # 305189
T. Kollégák. Nem a ti színeitekben játszom..de drukkolok,hogy a harcotok győzelemmel záruljon. A szakmánknak..a fővárosnak és az egész országnak elege van a gerinctelen,élősködőkből. Halkan megsúgom ,hogy holnap azaz ma káosz lesz a Fővárosban! Hajrá!

Amosvezer 2013.02.11. 00:35:38 / # 305188
Ezúton szeretném minden kollégának megköszönnii, hogy ebben a nehéz időben fenyegetésekkel körbevéve is ki mer állni egy igaz ügyért. Azt gondolom, hogy a T Szunomár úr hibát hibára halmoz amióta csak megérkezett és túl azon, hogy nem ért a TAXI szakmához, sokat mond személyiségéről az is, hogy kikkel veszi magát körbe, kik suttognak a fülébe olyan tanácsokat, melyek idáig juttatták.... A reptérrel kapcsolatban még egy hülye is tudja, hogy érdemes lett volna, és lenne azokra és a tapasztalatakira figyelni, akik évek óta ott vannak a repülőtéren. Az erős vezetőt próbálja alakítani az első perctől, de sajnos azonnal nevetségessé tette magát amint kirajzolódott a csatlós bagázs körūlötte. Emlékezzünk (és maradjon is csak rossz emlék) maxi testű barátunkra, aki a szivárvány minden színében játszott és olcsón adta el a kollégáit a T ig. Úrnak. Az etalon....a szakma büszkesége......azután még 'lopósnak' is hülyének bizonyult. Hagyta, és hagyja, hogy vérkomcsi rendszerben leragadt rosszindulatú, gonosz emberek éljék ki perverz hatalomvágyukat, és nem veszi észre, hogy a bajok többsége innen ered. (Bukott csaló sem lehetne etikàs máshol, és ugye a 700- as urat már katák el batyuval....valamint sosem hagynám, hogy önjelölt legyen etikás, demokráciába nem illenek az ilyen alakok. K Béla, mint marketing csapat vezető?) Vagy ezekről a jellemhibásakról nem is tájékozódott a T. Ig Úr? Nem is érdekelte, hogy kiket fogad kegyeltjei közé? (Ha 1448 as kollégátok stílusát nézzük, akkor inkább koncentrációs tábort kíván építeni a T ig. úr ezzel a lecsúszott, igénytelen emberrel...vagy tényleg ilyenek legyenek a Budapesti taxisok? Kíváncsi lennék mit szólnának az Urak, ha egy napon arra ébrednének, hogy minden taxis olyan, mint Ő)) Mit gondol az ig. Úr?- lojálisak lesznek?-ezek az emberek már bizonyították sokszor, hogy megbízhatatlanok, korruptak, és mindenek felett jellemtelenek. Úgy dobják majd oda a T ig. Úr fejét a kutyáknak, mint egy gumlabdát, amint érdekük azt diktálja. Szerintem egy 14 éves gyereket kevesebb eséllyel vezetnek meg az ilyen szemetek, mint azt tették a T ig. Úrral. Egy jó vezető becsülné az ambereit, figyelne rájuk.....(és nem azokra, akik mindent bevetve pedáloznak, és nem mint a KGB). Egy jó vezető nem személyeskedik, nem kivételez. Egy jó vezető konzekvens. Egy jó vezető nem megfélemlítéssel szeretné kivívni a tiszteletet. Egy jó vezető felmér, és mérlegel. Sajnos Szunomár Úr úgy ment a Főtaxihoz, hogy fűt fát beígert a kinevezés érdekében, most pesdig mindenki vérezzen el ha muszály, de a terv meglegyen . Nem aggódik amiatt ,hogy ez hogyan hat a jovő Főtaxijára A hivatástodatot ne keressétek egy olyan emberben aki kényszerpályán van. Ő nem erre vágyott.....NEKI EZ JUTOTT! - nagy külömbség. Aki nem azt teszi amit szeret, az általában eltorzul az út során, és mindnkin bosszút áll félresikeredett álmai miat.... Kívánok nektek kitartást és azt is, hogy a városi kollégák is felismerjék mennyire fontos az összetartás......nekik is szükségük lesz hamarosan rátok, mivel a T ig.Úr őket sem fogja kímélni korszakalkotó ötleteivel. Ne feledjétek, hogy a kint álló lopósok több mint fele "tegnap" még olyan Főtaxis volt, mint Ti.....hogy ma lopósok lettek, az is a T ig. Úr és kutyái műve!!!!

tomajer 2013.02.10. 21:10:10 / # 305187
És az "rend" volt?
Bátyó 2013.02.10. 21:03:09 / # 305186
DE volt lyen időszak!! Amikor ZÓNA csinálta. A Veres a rendőröket lefizetve terrorizálta a többi társaságot.Ott nem lehetett LOPKODNI !!
tomajer 2013.02.10. 20:54:14 / # 305185
Ez eddig nem jött össze:-)
Bátyó 2013.02.10. 20:48:46 / # 305184
EMLÉKSZEL TOMI! A reptér azért írt ki pályázatot,mert ment a kisajátítás ,csiki csuki. Bárki legyen a nyertes,REND-nek kell lenni!!!!!!!
cabby 2013.02.10. 20:45:51 / # 305183
Bátyó, Hát a lényeget nem sikerült levágni, Szóval Tomi jól ítra: taxira szükség lesz, átmatricázás Ez a lényeg belőle. A rendnek is két oldala van! Az egyik oldal nem működött, a másik oldal most terelgeti vissza.
Bátyó 2013.02.10. 20:42:20 / # 305182
Sosem voltam ZÓNÁS.Cak a REND híve.
Oldalszám: 1757