Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
mr hawken 2013.06.07. 12:04:12 / # 271745
Ha jól tudom rengeteg aláírás gyűlt össze a fóliázás ellen,miért nem lehet egy demonstrációt tartani?Én még nem találkoztam olyannal aki ne lenne ellene,szerintem minimum a 95 %-a nem akarja.Érezze Komáromi "úr" az ellenállást.

tomajer 2013.06.07. 12:04:03 / # 271744
Nincsenek fólia pályázatok. vagyis egy volt, a Metálék írták ki.. (annak az eredményét láthatod a "reklámautókon amivel a Főtaxi dicsexik)
alelölülő 2013.06.07. 11:56:45 / # 271743
Egy utasom kb. két éve mesélte, hogy Ukrajnában rendelt taxit, és sms-ben megkapta a kocsi rendszámát, típusát, színét és várható érkezési idejét.
Taxiboy 2013.06.07. 11:39:20 / # 271742
OK Tomi ebben igazad van teljesen. Még nem értünk a FÓLIA fenekére, mert először a spectrometer se volt benne. Majd egy hónap múlva, amikor összesítik a FÓLIA pályázatokat kerül elő a téma. Várd ki a végét! Szálka se hisz az összeesküvésekben és nagyobb rálátása van a dolgokra mint Nekem. Én csak a józan "paraszt taxis" gondolataimat vetettem a gépemre, de ha belegondolsz az eddigi történésekbe, akkor valahogy most kezd kibújni a szög a zsákból. Miért volt eddig az ami! Fokozatosan jutottak el ide, mert tudták, hogy egyből a közepébe Veletek nem lehetett volna. Na szép és FÓLIA mentes napot kívánok mindenkinek! Gyűjtsünk a FÓLI/ÁRA!
Brian May 2013.06.07. 11:39:07 / # 271741
Köszönöm. ÍGY màr sajnos vilàgos-(
szálka 2013.06.07. 11:16:51 / # 271740
Nem hiszek az ilyen összeesküvés elméletekben. És a fix tarifára sem volt semmi garancia, hogy koncként lehetett volna tekinteni rá. A sárga színnek voltak eleinte alternatívái, csak valahol valakik mindig megkifogásolták az aktuális elképzelést. Ebben viszont vastagon benne vannak a kisebb cégek tulajdonosai, akiknek a túlélésük záloga lett volna, ha nincs semmilyen rendelet. Amíg még létezett A, és B verzió, addig folyamatosan a maximált tarifás B-t preferálták, és nem érdekelte őket az egyéb tartalom. Csak most lett fontos a taxis, akit fel lehetett használni a közös tiltakozáshoz. Ekkortól lettek nagy érdekvédők. Akkorák, hogy már azon gondolkodtam, hogy érdemes lenne őket megcsináltatni 30 centis babaként, és ajándékként osztogatni.
tomajer 2013.06.07. 11:09:15 / # 271739
Szép írás, és passzolna is a mai Magyar valósághoz...de! Sehol senki nem beszélt "minősített" műhelyekről.... sőt még a fóliákat se hajlandóak "minősíteni". Bizony a sarki fóliás is ráteheti...sőt te magad is. Sarkosan fogalmazva temperával is bekenheted, csak a végeredmény feleljen meg a színmérő műszernek. ...legalábbis ez a pillanatnyi álláspont.
Apuka 2013.06.07. 11:06:43 / # 271738
[i]A keserű mézet végére hagytam. Komárominak megmutattuk a fóliázást, hogy legalább megpróbáljuk jobb belátásra bírni a spektrométeres minősítővizsgálat kapcsán. Csípőből visszatüzelt: az a fajta fólia, amelyiknek a hátoldala tartalmaz egy fehér ragasztóréteget, eltakarja a fényezésből eredő különbségeket. Hamarosan megküldik a fóliásoknak a minőségi elvárásokat, és ők tudni fogják mit ragaszthatnak fel. De Endre! -Eddig arról volt szó, hogy nem szóltok bele milyen legyen a fólia. -Sőt megfogalmazódott, hogy aki rövid időre fóliáztat, az olcsóbbat tesz fel, aki hosszabb időre az minőségibbet. - az olcsóbbnak négyzetmétere 3000 forint, a ragasztórétegesnek 10.000 forint. "ki a faszt érdekel" -de így 250.000 lesz a fóliázás" "ki a faszt érdekel" - a fóliások csak az új, és gyári fényezés esetén vállalnak 3 év garanciát. - a fóliások nem ajánlják a gőzborotvás,és kefés mosást. "ki a faszt érdekel" ..........................................Egy igazán alkalmas ember az alkalmas helyen. .......................................... [/i] Kérdések, válaszok a fóliázással kapcsolatban! Megkérdeztük Kerényi Krisztiánt, egy autófóliázó cég tulajdonosát A válaszokat a A fóliázásról objektíven!c. topicban olvashatjátok!
szálka 2013.06.07. 10:58:26 / # 271737
Vannak akik épkézláb megoldással szándékoznak ezt segíteni. Nem akarnám a Főtaxit, vagy az igazgatóját fényesíteni, de Szunomár szerint sms-ben fogják visszajelezni a megrendelőnek, hogy mikor érkezik az autó.
szálka 2013.06.07. 10:47:43 / # 271736
Azt kell látni, vagy gyorsan túlléptünk ezen egy ilyen megoldással, vagy Komáromi kihajtotta volna a piros-zöld lámpácskákat. Örüljünk, hogy Vitézynek "nem volt füle" a mellette ülő mondandójára...
szálka 2013.06.07. 10:43:00 / # 271735
Nem jól értelmezted. Vagy inkább én fogalmaztam pontatlanul. Akik április előtt, és azóta is taxiznak, és mindezt ugyanazzal az autóval teszik, akkor rájuk az aktuális vizsgaidőpont az érvényes. A saját példámon keresztül ez úgy néz ki: ősszel lesz 7 éves az autóm, minden feltételnek megfelel, de október 2-án jár le a műszakim. Szeptember 2-től mehetek az újabb taxiállomás használati engedélyért, és mivel szept.1-én lép hatályba a rendelet, ezért nekem már fóliázott autóval kell érkeznem. És, ahogy tegnap Telegdy Gabi nagyon szemléletesen bemutatta: eddig Komáromi pisztollyal az oldalán grasszált...ezután egy spektrométerrel teszi ugyanezt.
Taxiboy 2013.06.07. 10:35:38 / # 271734
Adj király katonát! Fóliát a FIX tarifáért!! Személyes véleményem, hogy jó útra akartátok terelni az egész tervezetet! A kutya a FÓLIÁBAN van elásva, amit kezdettől fogva csak ugatunk(tok)!!! Valakinek rohadt nagy lóvé lesz belőle, és tűzzel-vassal végigveri a taxisokon, ha belegebed akkor is. Én kimondhatom, mert nem vagyok tárgyaló, és nincs miért udvariaskodnom. Főváros: Mi kell a taxisoknak? Szabályozás a tűrhetetlen állapotok miatt? Igen, megkapják, mert már nem tudják maguk kezelni a helyzetet. Sűlnek a saját zsírjukban évek óta. Maguknak csinálták a bajt. Hagyták, hogy eldurvuljanak a dolgok és nem léptek fel a renitensek ellen. Emlékszem amikor beállhattam a Kelóhoz meg a Repcsire, jött az utas és vittem. Utána jött a drosztfoglaló időszak. Azt nem kellett volna engedni saját magunknak, mert akkor kezdődtek a hiénáskodások. (Erősebb kutya b@szik elv kiteljesedett) HGYTUK, HOGY CSINÁLJÁK!! A következő időszak amikor nyomták a tarifát 150 forintra és a sok birka ömlött a szotyi cégekhez a sok munka reményében. Mostanra a hiénázás és a szotyi együtt van jelen és ellehetetleníti a normális munkát. Ezt a normálisan gondolkodó TAXISoknak kellett volna elintézni egymás között. HAGYTUK HOGY CSINÁLJÁK! (Mi volt a MAX Taxi néhány éve? Éjszaka két hiéna autó a Bajcsin a Bazilika oldalában, meg a Dohány spiccen. Most meg mindenki tudja mi lett belőle. Csak egy példa volt....a 150 Ft mire képes....) A Főváros kezébe adtuk, szinte tálcán kínáltuk nekik a lehetőséget, és Ők ki is használták az anyagi haszonszerzés oldaláról. A kulcsszó a FÓLIA!!! ÉRTITEK???? FÓLIA!!!!! Ezért nem hajlandóak erről tárgyalni, mert akkor az egészben nincs érdekük! Miért? Azon felül, hogy most néhány év alatt rengeteg autót kell majd becsomagolni később ez egy folyamatos, biztos munka lesz a "Minősített" műhelyek számára. Utána törnek az autók, sérül a zománc, cserélődnek a kocsik stb... Mind, mind súlyos magyar forint a zsebekbe a miénkből feleslegesen! Csak nem gondoljátok, hogy a sarki fóliás ráteheti az autótokra az a papírt. Néhány kiválasztott, akikkel előtte megállapodnak, hogy mennyit adnak be a nagy közösbe, és így visszaérkezünk az elejére, a FÓLIÁ-hoz. Ezért nem jó a gyári szín, vagy egy-két elem, mert az már nem éri meg! Egyedül ezért kezdték el ezt az egész tárgyalást a taxisokkal. Kell a FIX tarifa? Azért bármit megtesznek jelen helyzetben a taxisok! Megadjuk nekik, de cserébe kérjük a FÓLIÁT! Nagy árat fizetünk a FIX tarifánkért, holott milliószor leültek a cégvezetők és nem tudtak megegyezni. Akkor most ez nem lenne! A rendelet többi részét meg csak úgy meg kellett írni, hogy kerete legyen a dolognak és elvitatkozgatnak majd rajta. Bocsánat, ha hosszúra sikerült, de már régóta érett bennem mint a heti sz@r és most végre kijött :-) Tudom sokan olvassák és ha valaki szerette volna sárgának látni az autóját ( ebből szerintem kevés van) az most meggondolja.
tomajer 2013.06.07. 10:25:18 / # 271733
Az időpontok véglegesek!!! Tehát, Szeptember 1. után elméletileg csak fóliázva kérhetsz droszthasználati engedélyt. Mivel 30 nappal kérheted előre, így az Október 1 utániaknak kell mindenképp. Itt is érvényes lehet a 2013 Április 18.- i határnap. Ez a rendelet kihirdetésének dátuma. Tehát, akinek nem volt akkor droszhasználatija arra az autóra, az ki lehet téve "zaklatásnak" Ez hivatalosan nincs leírva sehova, de hogy kulturáltan fogalmazzak... ezek képesek mindenre.
Brian May 2013.06.07. 10:06:53 / # 271732
Mondjuk én aSzâlka szavaiból nem így értelmezem.
Brian May 2013.06.07. 09:59:27 / # 271731
Köszi, csak arról volt szó, hogy még ez sem végleges.Tehàt ha nekem novemberben kell vizsgàztatni, akkor ezt màr csak fóliàsan tehetem meg.
törölt felh. 2013.06.07. 09:50:12 / # 271730
Akinek volt áprils 9-én érvényes droszthasználati engedélye és október 1-után cserél. Ugyan ezek közül aki szeptember 30-ig cserél annak csak 2014 esedékes hoszabbításnál. Az összes többinek szeptember 1- töl.
törölt felh. 2013.06.07. 09:45:14 / # 271729
Csak annyi taxistának vonják be az engedélyét és direkt nem a taxivezetöi igazolványát, amennyi taxistára szüksége lesz a háttérben már készülödö nagybefektetönek. Nyilván versenyképes szolgáltatást akar nyújtani, és nem tudatlan amatöröket akar alkalmazni. Soroljam a lehetöségeket? :-)
Brian May 2013.06.07. 09:09:07 / # 271727
És akkor, hogy kinek mikor kell fóliàzni, az még mindig képlékeny?

tomajer 2013.06.07. 09:05:30 / # 271726
Adsz te így is:-)
hiénakutya 2013.06.07. 09:03:45 / # 271725
Na jól van, megyek fűt nyírni. Bár lennék jogalkotó, adnék én nektek, hitvány taxisok... :-D

Oldalszám: 469