Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
peti493 2011.04.14. 22:42:13 / # 264944
Az ég szerelmére linkeld már be
málna 2011.04.14. 22:28:58 / # 264943
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110414-budapesti-taxipiac-versenyfelugyelet-kartellezesert-tizmilliokra-buntetett-het-ceget-a-gvh.html Hmmm.

hiénakutya 2011.04.14. 14:34:25 / # 264941
Ami egyébként eleve lehetetlen. :-DDD
Rita 2011.04.14. 14:31:46 / # 264940
Csak uszítani akar, hogy mégrosszabb legyen a taxisok megítélése a közvélemény szemében.

hiénakutya 2011.04.14. 14:25:01 / # 264939
Most nagyon igazad van! Balhé kell, arra harap a média. Van is egy ötletem. Kimész a Parlament elé, lelocsolod magad benzinnel. Aztán rágyújtasz.
hiénakutya 2011.04.14. 14:15:20 / # 264938
Mert ha egyébként a henteseket, meg a hidegburkolókat elküldik vizsgázni, akkor Te is hajlandó leszel elmenni? Ne bosszantsál már! Ráadásul kapásból föl lehet sorolni olyan foglalkozásokat, ahol igenis rendszeresen vannak továbbképzések és vizsgák. Ez egy tévút. Hagyjuk békén a henteseket, a hidegburkolókat, a cukrászokat, a pékeket, meg a fodrászokat is hagyjuk békén! Összességében mindenkit hagyjunk békén! Mi azért nem akarunk tanfolyamokra járni és vizsgákat tenni, mert ezt egyszer már megtettük. Pont. Az azóta eltelt időben nem történtek olyan, a tevékenységünket érintő változások, amelyek indokolttá tennék az ismételt képzést és vizsgáztatást. Pont.
hiénakutya 2011.04.14. 14:07:41 / # 264937
Hát, az az atv-s műsor, az... Ott egyetlen dolog miatt hívták be, egyetlen mondatot akartak kihúzni belőle; megyünk, tüntetünk, felvonulunk, demonstrálunk, vesszen a kormány, de különösen Orbán Viktor. Úgyhogy rögtön az elején belecsapott a lecsóba: - Blokád? Lesz? - Nem lesz. És onnantól ellenség volt. Ráadásul az egész riport arra a koncepcióra épült, hogy a taxisok készek polgárháborút kirobbantani. Mikor viszont az első másodpercben kiderült, hogy ez nincs így, a Gajdos hebegett-habogott és hirtelen azt sem tudta, hogy mit kérdezzen. Vért izzadt, hogy úgy mondja el a taxisokról a véleményét, hogy az valami kérdésnek tűnjön. Az egyetlen használható kérdés különös módon pont ez a 300-as lett volna. Hangsúlyozom, én még nézőként is ledöbbentem, mikor láttam a Gajdos produkcióját, és a stúdióban meg sem tudtam volna szólalni. De utólag, ami ugye nagyon könnyű, már tudnám a választ: "Itt most nincs szó tarifáról, sem 300 forintosról, sem olcsóbbról, vagy drágábbról. Itt most arról van szó, hogy megkérdőjelezik a tudásunkat, megismételtetnének velünk tanfolyamokat, vizsgákat, és olyan beruházásokat várnának el tőlünk, amelyeknek a taxisok kétharmada jelenleg nem tud eleget tenni." Vagy valami ilyesmi.
jomeo! 2011.04.14. 11:50:37 / # 264936
(Sőt, most már a Youtube-al animációs filmet is lehet csinálni, kész panelokkal.)
nazoli 2011.04.14. 11:26:26 / # 264935
Látta, hogy faragod a bézbólütőt!:D
tomajer 2011.04.14. 10:22:54 / # 264934
Nem rossz ötletek, de háát itt nem médiaszakamberek terveznek.... És engem már megint összekeversz a szervezőkkel. Én csak tájékoztatok....most is, ott is, utána is.
jomeo! 2011.04.14. 09:42:41 / # 264933
De most egy jajmindjártlejáraműsoridőnk típusú műsorban mi értelme beszélni, ahol nem lehet kifejteni a dolgokat, csak a felszínt lehet kapargatni? Kell egy olyan beszélgetés, ahol a gyökerekig lelehet menni, és elemezni az okokat és a kitörési lehetőségeket. Ezért én azt mondom, ma a tüntetésen kell egy "balhé". Nem feltétlenül törés-zúzásra gondolok természetesen, hanem egy látványos dolog, ami könnyen fényképezhető a sajtónak. (Egyáltalán meghívtátok a sajtót?) Az manapság már kevés, hogy emberek gyülekeznek. Emlékezz vissza a Taxi4-nél az a nagy darab pasi, ahogy mondta: "gyertek ki!" vagy a tojás. Na az jó volt. De lehet mondjuk zsíros kenyér evés, vagy egy koporsó...
tomajer 2011.04.14. 09:34:38 / # 264932
Megtanultam írni, így aztán én itt élem ki a nyilatkozhatnékomat:-) A képi, élőbeszédes előadások, a külvilágnak szólnának... őket meg nemigen éred el a jútubon se... Az igazán "nézett" videóink, a blokádos filmek se érik el a százezres nézettséget.
jomeo! 2011.04.14. 09:16:24 / # 264931
Hajrá. Tedd fel a Youtubera a nyilatkozatodat, de akár egy beszélgetést is fellehetne tenni, ahol értelmesebb taxisai megvitatják ezt a dolgot. Te összevágod, megszerkeszted és annyi.
Rezso_ 2011.04.14. 06:57:55 / # 264930
Én igen is nem akarok tanfolyamra járni és vizsgázni sem akarok. Vizsgázzanak a hentesek és a hidegburkolók is
peti493 2011.04.13. 22:49:40 / # 264929
igen,jót mond a kutyus,és mint tudjuk a média nem taxisbarát. Ugyhogy multifunkci úr légy résen. Mondjuk amikor benyögte a faszkalap,hogy 300al akarnak járni,az nem túl sok?-nálam ott szakadt el a cérna
tomajer 2011.04.13. 20:35:33 / # 264928
Háát igen... én úgy négy évvel ezelőtt döntöttem el, hogy csak és kizárólag élő műsorban vagyok hajlandó beszélni.... mert ugyanezeket a pofonokat kaptam. Soha ne bízz vágott műsorban... a szerencsétlen riportalany lehet hogy pont az ellenkezőjét mondta mint amit kidomborítottak belőle....:-(
málna 2011.04.13. 20:28:32 / # 264927
Szia Gyuri! A vágott anyagokkal (még) nem tudok mit tenni. Eddig kb. másfél órányi anyagot adtam ki a számból, de átlagban 1-2 perc lett belőle, alkalmanként. Az Atv-n nem tudtam kellőképpen kibontakozni..De lesz ez jobb is. A szegedi Mtv-vel ha jól emlékszem 16 percet beszéltem, periódusról, hátunk mögötti döntésről, szabály és jogsértő magatartásokról..Egy mondat lett belőle. Erről tényleg nem tehetek. Szóval, nyomatékosíthatom, ha nem vágják be, nem tehetek semmit. Üdv! :)
hiénakutya 2011.04.13. 15:26:46 / # 264926
Ez most már a második olyan híradás, amelynek az a kicsengése, hogy nem akarunk tanfolyamra járni és vizsgákat tenni. Javasolni szeretném az ügyvivő-szóvivő-alelnök Úrnak, hogy minden megszólalásában nyomatékosítsa, hogy itt ismételt tanfolyamokról és vizsgákról van szó. A taxizás jelenleg is szaktanfolyami végzettséghez kötött tevékenység, ami azt jelenti, hogy minden hivatalos engedéllyel rendelkező taxis végzett már egyszer tanfolyamot, és tett már sikeres vizsgát. Az állam a saját maga által kibocsátott bizonyítványokat kívánja annullálni, ráadásul mindenféle indoklás nélkül. Ezzel az erővel bármilyen szakképesítés, érettségi, diploma, de még az általános iskolai végzettség érvényessége is megkérdőjelezhető. Fontosnak tartanám, hogy a tervezett korhatárról is essen szó, mert az valahogy a feledés homályába merült; az utóbbi tudósításokban nem is hallani róla. Ezek a hírek alapvetően a "civileknek" szólnak, és fontos, hogy pontosan megértsék, miért is hisztizünk. Minél szélesebb a társadalmi támogatottság, a szolidaritás, annál eredményesebb lehet a tiltakozás. Amikor viszont olyan dumákat nyomnak le, hogy "...annak idején B kategóriás jogosítvány, erkölcsi bizonyítvány és egy személygépkocsi kellett ahhoz, hogy kiváltsa az iparengedélyt, most adóügyi ismeretekből, helyismeretből kell vizsgáznia...", akkor az átlag civil leginkább csak helyeselni fog, mert amúgy sem vagyunk túl népszerűek. Azt tanácsolom tehát, hogy a multifunkci Úr igyekezzen egy picit kifelé, a lakosság felé (is) beszélni a továbbiakban, hogy a civilek is értsék és megértsék a hiszti okát, mert ami számunkra egyértelmű és nyilvánvaló, azt ők nem feltétlenül értik, mint ahogy -szerintem- nem is értik. Jelenleg nem az ellehetetlenülés szélén álló, önfoglalkoztató munkavállalókat látnak, hanem egy 150 ezer forintos képzés miatt hőzöngő taxisokat. És ez nem jó nekünk. Természetesen egy szar felvezető szöveg, egy magasan kvalifikált és módfelett tájékozott médiamunkás csúsztató megfogalmazása nem a multifunkci Úr felelőssége. De szerencsésnek tartanám, ha a fentiekben javasolt módon védene minket ezektől a megnyilvánulásoktól.
Rezso_ 2011.04.13. 13:57:11 / # 264925
Nincs szükség ilyen eszmecserére

tomajer 2011.04.13. 13:35:07 / # 264924
Jelentkezz be hiénakutya szaktárshoz, egy kis eszmecserére:-)
Oldalszám: 469