Hozzászólások száma: 9363
Ugrás a hírhez Oldalszám: 469
Témakörök > Droszt Híradó > Végső visszaszámlálás! Átalakítják a TAXI fuvarozói jogszabályokat. ( MEGSZIVATNAK ) ORSZÁGOS TAXIRENDELET! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
warrior 2013.02.22. 16:41:43 / # 265526
Minek itt írogatni,amikor zene van rólunk. http://www.youtube.com/watch?v=RYTmJnFWbTs

Nevem senki 2013.02.22. 15:28:52 / # 265525
Akkor sem magyarázom el:-), de jó nagy asztal kellene 5000 embernek:-)
no name 2013.02.22. 15:25:10 / # 265524
És ha még a taxiórát is "okosítják" na akkor......:(

hiénakutya 2013.02.22. 15:10:30 / # 265523
Jó, a következő a probléma: Te most próbálod racionális érvekkel lemosni ezt a sok szarságot. Igazad is van abban, amit írsz, de egy valamit látni kellene. Ebben a történetben mindenki teszi a dolgát. A lobbisták lobbiznak, a jogalkotó meg elhiszi nekik, hogy a szakma nevében járnak el, mert neki ez így kényelmes. Elé raknak egy kívánságlistát, amivel mindössze annyi a dolga, hogy rendeletté fogalmazza. Miről szól ez az egész? Ha van tőkéd, akkor üzemeltetsz taxit, ha nincs, akkor meg csak vezetsz taxit. Ráadásul olyan anyagi terheket raknak a nyakadba, és még határidők közé is szorítanak, hogy innentől akkor is rá leszel kényszerülve a fuvarszervezőre, ha eddig inkább baszattad volna magad seggbe egy száz kilós négerrel, mintsem fölmatricázd az autódat. És, ha mindez nem tetszik, akkor abbahagyod, senkinek nem fogsz hiányozni. És akkor kérdem én: ha mindenki más teszi a dolgát, akkor a taxis miért nem teszi? Miért nem nyilvánítja ki egyszer és mindenkorra, hogy Őt ezek az emberek nem képviselik, ezekről a változásokról még csak tárgyalni sem hajlandó, mert ezekre egész egyszerűen nincs szüksége, ezek nem róla szólnak, nem érte történnek, nem szolgálják Őt? Miért nem határolódik el a taxis ezektől a retkektől? Ezt tudjuk? Értjük? Miért van az, hogy a taxis társadalom nem üvölt tele mindent azzal, hogy az aláírók összesen nem képviselik még a taxisok 10%-át sem, így a többség részéről nemhogy felhatalmazásuk nincs, hanem kifejezetten elutasításban részesülnek?
szega 2013.02.22. 14:12:16 / # 265518
Ezzel a vagyoni biztosítékkal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy úgy kéne eljárni mint az új lakótelepeken a járdával. Nevezetesen arra kell a járdát telepíteni amerre a nép kitaposta az ösvényt. Lefordítva: hallott már valaki olyanról, hogy kifizetés történt ennek a biztosítéknak a terhére??? Én nem! Akkor, ha ez az elmúlt 20 évben felesleges volt akkor meg kell szüntetni nem pedig tovább cizellálni. FELESLEGES teher a taxisnak. Mostanában annak az éves díjnak is van helye máshol, szerintem.

szega 2013.02.22. 14:08:01 / # 265517
"5. A taxi gépkocsira vonatkozó 21/1992. (X. 27.) KHVM rendeletben foglaltak felülvizsgálata, különös tekintettel a környezetvédelmi osztályba sorolásra. Javasoljuk a 10 éves korhatár bevezetését. A jelenlegi rendeletből kerüljenek ki az elavult műszaki szempontok (pl. jobb oldali tükör, hátsó ablak páramentesítő, hátrameneti lámpa, stb.) Kerüljenek be utas biztonsági szempontok figyelembe vételével pl. a két légzsák, ABS, szervokormány, klíma, stb. 6. Szükséges meghatározni a taxi szolgáltatásban résztvevő gépkocsik legkisebb méretét a tengelytáv, nyomtáv és csomagtér-légköbméter alapján. Taxi üzemmódra 1+4 személy szállításánál kevesebbre és 1+6 személy szállításánál többre alkalmas autó ne kaphasson engedélyt. Az 1+6 személy szállításánál több személy szállítására, de nem autóbusznak vizsgáztatott személygépkocsik csak személygépkocsis személyszállítást végezhessenek." Ezt mivel indokolják, "szakmailag"??? Legalább annyira szakmai, mint Dávidka indoka az 1600 ccm mellett. Én szégyellném maga az aláírók helyében! A szervokormány és a klíma miért utasbiztonsági berendezés???????? Pláne a stb??????? A méretekkel még egyet is tudok érteni, de szerintem felesleges egy rendeletbe belefoglalni mert Józsi bácsi majd lecseréli az Ignist, ha nem ülnek bele. Egyébként szomorúan közlöm, hogy igenis beleülnek! Sőt! :(

szega 2013.02.22. 13:57:54 / # 265516
A taxi gépkocsival kapcsolatos követelményeket nem kellene agyon cizellálni. A mai kor követelményeinek megfelelően és az ésszerűség határain belül, legyenek benne biztonsági berendezések (2 lufi, ABS és ezzel a hárombetűsekből elég is) A kényelmi berendezéseket pedig hagyjuk már had döntse el a gépész,hogy neki megéri-e a plusz költséget a villanyablak (a tekerőssel megspórolja az edzőterem bérletet), vagy a klíma (nekem speciel begyullad tőle a szemem, akkó' meg minek legyen, ha nem használom). A környezetvédelmi szempontokat pedig majd akkor kell szigorítani, ha a tömegközlekedés és szállítás egyéb résztvevői szintén tömény ózont pufognak ki. A már említett "érdekképviselők" a céges szempontjaikat szeretnék átültetni a miniszteri rendeletbe, de kérdem én miért? A taxisokat megnyomorító egymással szemben vívott elmebeteg harcukra (nálam csak klímás , hátmasszírozós, bankkártyás, dzsípieszes címkiadásos, taxi-kártyásos, nagymellű sofőrös, stb,stb) senki nem kíváncsi! (helyesbítek: azokon kívül akik hajlandóak mindennek eleget tenni és mégis odahordják a pénzüket, van ám élet a társaságokon kívül is) Szóval lenne itt mit rendbe tenni, de elsősorban azt kellene elérni, hogy a taxisok nevében ne azok beszéljenek akik a bőrüket nyúzzák.

no name 2013.02.22. 13:51:12 / # 265515
Igazad van, tényleg elkerülte a figyelmemet. Most már kicsit megnyugodtam hogy tudom, hozzáértő emberek döntenek a sorsunk felől.:o(
szega 2013.02.22. 13:43:27 / # 265514
Eggen én is erre gondoltam, hogy ahol a taxisok képviselik a taxisok érdekeit.
hiénakutya 2013.02.22. 13:13:33 / # 265513
Esetleg, ha a Főszerkesztő úr föltenné a hallora, és lenne erre egy hallos link is, az nem biztos, hogy haszontalan lenne.
hiénakutya 2013.02.22. 13:11:07 / # 265512
Pedig de. Belinkelem újra. Ezen az oldalon megnyitod az első csatolt dokumentumot. Az a címe, hogy Javaslat a személytaxis és személygépkocsis személyszállítás átfogó szabályozására Ez egy pdf dokumentum, a megnyitásához szükséges program ingyenesen letölthető innen. Nem tudok már mire gondolni, hogy eddig mintegy hatszázszor tettem be különböző topikokba és még mindig van olyan, aki nem vágja, szóval lehet, hogy nem tudjátok megnyitni és azért nem olvassátok el, vagy tényleg nem értem. Minden szemétség benne van, igényként megfogalmazva, a végén pedig ott vannak az aláírók, akik nem politikusok, hanem a "szakmai oldal képviselői".
tomajer 2013.02.22. 13:07:23 / # 265511
Hááát, ha a taxi gkv. elég alul van, akkor a TGFSZ:-)
hiénakutya 2013.02.22. 12:56:18 / # 265510
Baszki, Te vagy az egyetlen, aki elolvassa, amit belinkelek?
pálcika 2013.02.22. 12:44:10 / # 265509
Melyik szerveződött alulról?
szega 2013.02.22. 12:20:54 / # 265508
Sosem értettem, hogyan lehet egy fuvarszervező/közvetítő cég egyben taxis érdek képviseleti szervezet, amikor teljesen más az érdeke mindkét csoportnak. Mondjuk azt sem értem, miért nincsenek tömegek egy alulról szerveződött képviselet mögött.
szega 2013.02.22. 12:14:24 / # 265507
Hát házon belül vezessék be a korhatárt (sok helyen már bevezették) és nyomorgassák azokat akik oda hordják a tagdíjat, de ne akarjanak már mindenkit beleerőszakolni egy teljesen felesleges kiadásba (hitelbe).
Bao 2013.02.22. 11:34:55 / # 265506
tomajer 2013.02.22. 11:30:04 / # 265505
én ma már bármit el tudok képzelni:-) De vicet félretéve. Nem tudom hol élsz? Miért kéne bárkinek ilyesmit kérnie? A hatalom elég kreatív tud lenni kérés nélkül is. Nna persze, ha van aki még segít is neki, akkor gáz van... nna mostan gáz van.
tomajer 2013.02.22. 11:27:23 / # 265504
Maradjunk annyiban, hogy kaptak három napot a véleményük átgondolására. Aztán kard ki kard.
kertestaxi 2013.02.22. 10:48:46 / # 265503
Megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását Rövidesen megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását - ismerteti a Magyar Nemzet. A napilap cikke felidézi, hogy a vállalkozókat tavaly óta arra kötelezi a jogszabály, hogy évente ötezer forintot utaljanak át a gazdasági kamaráknak. Becslések szerint a múlt évben több mint százezer vállalkozás feledkezett el a befizetésről, és előfordulhat, hogy idén is sokan késedelembe esnek majd. A pénz a kamarákhoz kerül, az adóhivatal csak az összegek behajtásakor, vagyis csak abban az esetben jut szerephez, ha egy-egy vállalkozás nem fizeti be az ötezer forintot. (MTI - MN) További részletek: http://kuruc.info/r/8/108360/#ixzz2LcUhiQ00

Oldalszám: 469