Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
baupexim1 2014.03.04. 14:15:22 / # 257492
Te vagy a magyar állam. a kocsid az Ina cég a t2000 az eu ha az állam eladná az Ina-t egy vevőnek, és az eu megtiltja, akkor az mi? demokrácia vagy diktatúra?
Bao 2014.03.04. 14:12:55 / # 257491
Oké. Diktatúra. (a demokrácia - diktatúra hsz.-t persze figyelmen kívül hagyva)
baupexim1 2014.03.04. 14:07:25 / # 257490
én most a kocsieladásos példára gondoltam, mint válaszra:)
Bao 2014.03.04. 14:06:38 / # 257489
Szálka szerint most nyilván diktatúra van. :)
baupexim1 2014.03.04. 14:04:09 / # 257488
a kérdésre felelj:)) de a Szálka is felelhet rá:)
Bao 2014.03.04. 14:03:01 / # 257487
A demokrácia az ő diktatúrájuk - ezzel ellentétes a szabadság. :)
baupexim1 2014.03.04. 13:56:15 / # 257486
Bao, szerinted, ha a kocsidat el akarod adni, és lenne rá tuti vevőd, de a t2000 vezetője nem engedi, hogy a saját tulajdonod eladd, az mi? demokrácia vagy diktatúra?
Bao 2014.03.04. 13:54:36 / # 257485
Hihető, hogy az oly művelt, tájékozott szálka, pont ezt nem ismeri. :) Tiszaeszlárról, Táncos Gáborról se tud semmit gondolom.
baupexim1 2014.03.04. 13:53:35 / # 257484
dehamár... kérdés megint. szerinted itthon diktatúra van? illetve mi a diktatúra röviden?
baupexim1 2014.03.04. 13:52:38 / # 257483
látom vetted a lapot:))
szálka 2014.03.04. 13:49:46 / # 257482
Nem tudom. Azt sem tudom, hogy így van-e. Nem ismerem a szokásaikat, sem a vallást, sem annak előírásait. Sőt, bár tudom hogy ezzel sokkolni fogom Szittyát, még zsidó sem vagyok. Mindössze próbálok eligazodni a világban gyűlölködés és előítélet nélkül. És jártam iskolába.
baupexim1 2014.03.04. 13:42:23 / # 257481
egy kérdésem lenne... ha csórókat körülmetélik, utána egy fiatal homokos miért szopogatja a csecsemők farkát kéjelegve? sosem tudtam erre a választ, csak mindenhol olvasom, metélés-metélés, mint a vallás egy fontos része...
szálka 2014.03.04. 12:55:35 / # 257480
(h)ősmagyarom! Mivel rendre jön a zsidózás ha elfogynak az érveitek, ezért megkerestem neked egy régebbi, Baonak írt válaszomat. Ezekben a vitákban semmi újdonság nincs, csupán újra és újra fellángolnak, de segítek a hiányos történelmi ismereteiden. Olvassál: Próbáltam válaszolni a kérdéseidre, és ha ezzel segítettem kiszélesíteni a világlátásod akkor jó, ha nem, hát nem. Mindezt azon az alapon, ami a történelemből ismerhető. Arról nem tehetek, ha számodra a zsidókérdés bekorlátozódik a Rockefeller-Rákosi-Heller Ágnes háromszögbe. Hiába kifogásolod, hogy a vallási alapokat toltam előtérbe, ha egyszer a társadalmi kirekesztés is abban gyökeredzik. Már az eltérő szokásaik is bőséggel szolgáltattak okot. Gondolj csak az étkezési előírásokra, a körülmetélésre, stb. Az egyik oldalról a kirekesztés, a másikról az elzárkózás... az egész kéz a kézben járt. Már I.Gergely pápa fejébe vette, hogy bármi áron kikényszeríti a zsidók megtérítését, mondván a kereszténység ellenségének megaláztatás, és kiszolgáltatottság jár. A 6. században vagyunk...baszod!! És azt kéred rajtam számon, hogy miért viszem a zsidókérdést vallási síkra? A keresztény hit sikeres terjesztésének záloga volt a kézzelfogható ellenség felmutatása. Mi más kell a kollektív tudat erősítéséhez, mint a közös ellenség? Nincs új a nap alatt, ma is naponta átélheted ezt mindenféle értelemben. Próbáltam röviden válaszokat adni, de mintha elkerülné a figyelmedet. Ha meg évszázadokat ugrálunk át kedvetek szerint, abból nem fog semmi kisülni. Számon kérni egy népen, hogy nem dolgozik, miközben tucatnyi emberöltő telik úgy el, hogy földbirtokot sehol nem szerezhettek, a földművelésből nem élhettek, hát minimum cinizmus...vagy tudatlanság. Hosszú időn át a kézműves ipar is tiltott volt előttük. A feudális társadalom perifériájára szorultak. Gyakorlatilag nem maradt más számukra, mint a kereskedelem, és a pénzkölcsönzés. És mielőtt azt mondod, ugye, tessék, már akkor is...Illik tudni, hogy azokban az időkben a föld volt, és passz. Rossz időjárás, rossz termés, háborúk, járványok, és oda lett az adó, a tized. Királyi rendeletek születtek arról, hogy legyenek pénzkölcsönzők. Most meg ezért gyűlölik őket... Tudtad, hogy Oroszlánszívű Richárd a hadjárataihoz rendre a zsidóktól kölcsönzött pénzt? Lehetne hosszan elmélkedni ezeken.
tomajer 2014.03.04. 12:17:45 / # 257479
Baj? Semmi. Azért tettem be:-)
Rocktaxi 2014.03.04. 11:45:13 / # 257478
Többszöri olvasásra is ez egy pozitív írás. :-) Mi ezzel a baj?
sárga csoda 2014.03.04. 11:12:48 / # 257477
Hö hö..és mindenki ereiben csörgedez némi Negrid vér :)) -Fajtiszta a kutyám! -És melyik fajtától tiszta? Egy közös ellenségkép összekovácsolja a népeket :) Minden ember érez,vérez,lélegez...csak az a nagyon nem mindegy ,hogy kölökként mit sulykoltak belé és ebből felnőttként mit tart meg..mert azt adja majd tovább. Bizonyos vallások,ideológiák,érdekek nevében mennyi mocskot vittek végbe ezen a Szargolyón?

tomajer 2014.03.04. 10:59:12 / # 257475
[b][font size=4][url=http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/5238/mi-a-baj-a-magyarokkal] Világjáró pszichológus: Mi a baj a magyarokkal?[/url][/font] Mi, magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, az optimizmust tekintve a lista végén foglalunk helyet? Vélemények és tapasztalataok a magyarokról egy világlátott pszichológustól. [/b] Pszichológusként tíz éve foglalkozom emberekkel egyéni tanácsadás, önismereti tréningek és egyéb készségfejlesztő tanfolyamok keretében. Szakmai és személyes érdeklődésemtől sarkallva többször is „világgá mentem” pályafutásom során, ebből a két legjelentősebb utazásom: korábban fél évet töltöttem Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve nemrégiben tértem haza egy egyéves útról, mely során Dél-Amerikát és Ázsia keleti részét volt lehetőségem mélyebben megismerni. Örülök, hogy magyar vagyok Minden egyes utamról hatalmas energiákkal tértem haza, és azzal az igen erős érzéssel, hogy örülök, hogy magyar vagyok! Sokan talán meglepődve olvassák ezt. Mi magyarok ugyanis hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, mégis a társadalmak általános elégedettségét, optimizmusát vizsgáló kutatások során rendszeresen a lista vége felé foglalunk helyet? Tényleg nekünk a legrosszabb? Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nekünk a legrosszabb. Ilyenkor persze a nálunk jobb helyzetben lévő nyugati országokhoz hasonlítjuk magunkat, akiknél sokszor valóban kedvezőtlenebb gazdasági helyzetben vagyunk. Elfelejtjük azonban azokat a tényeket, amiket vagy saját szemünkkel lehetőségünk volt már megtapasztalni, vagy a médián keresztül eljut hozzánk: óriási a szegénység Dél-Amerika és Ázsia sok országában, Afrikáról nem is beszélve. Ezeken a területeken az emberek saját maguk termesztette zöldségeket esznek, a hús és tejtermék luxus, az ivóvizet pénzért árulják. A család egy nagy közös helyiségben éli az életét a ház falain belül, melyeknek legtöbbször ajtaja sincsen. Az oktatás és egészségügy kifizethetetlenül drága, elérhetetlen a társadalom 70-95%-a számára. Semmijük sincsen, mégis mosolyognak, kedvesek, barátságosak. Kambodzsában (Dél-Kelet Ázsia) a 70-es években egy saját nemzetükből származó diktátor milliókat végeztetett ki. Vietnámban az amerikaiak tizedelték a lakosságot a háború idején, a vegyi fegyverek utóhatásai a mai napig érezhetőek, láthatóak. Ezek mind példák arra, hogy a szomorú múlt és a nagy veszteségek ellenére az emberek mégis derűsek, hisznek a jövőben. Hogy lehetséges ez? Panaszkodni tudunk, lépni azonban nem merünk Úgy tűnik, az elégedetlenség, pesszimizmus egyfajta magyar szokás és elvárás is egyben. A mi panaszkodással és irigykedéssel teli kultúránkban elégedetlennek illik lenni. Tegyük fel, hogy tegnap előléptettek, viszont mostanság sokat vitatkozunk a párommal, és egy ismerős megkérdezi, hogy vagyok, mivel kezdem? Természetesen a problémákkal. Vezet ez a panaszkodás valahová? Sokszor semerre. Szeretünk a problémákról beszélni, lépni azonban már nem tudunk, azaz vagy nem merünk, vagy nem akarunk. Félünk a változástól, minden marad a régiben, a kedvezőtlen események keltette feszültséget kibeszéljük magunkból. Sok olyan esetet láthatunk, amikor valaki ragaszkodik a rosszul fizető, kizsigerelő állásához, boldogtalan párkapcsolatához, stb. Másik oldalról közelítve, a minket megkérdező kedves ismerős is a problémákra kíváncsi jobban. Amikor a másik panaszkodik, az az érzésünk támadhat, hogy nekünk bezzeg milyen jó. Nem tudunk örülni egymás boldogságának, és fordítva, talán nem is illik ugrálni örömünkben. Ennek megfelelően adunk visszajelzéseket is egymásnak. Kritizálni tudunk, dicsérni nem Nagyon jók vagyunk, ha kritikát kell megfogalmaznunk, akár magunkban tesszük, akár a másik szemébe mondjuk. A dicséretet azonban már harapófogóval kell belőlünk kihúzni. Nem adunk pozitív visszajelzéseket egymásnak, és igazából ezeket fogadni sem tudjuk, zavarba jövünk, szabadkozunk. A visszajelzéseknek ezen elcsúszása a negatívumok felé oda vezet, hogy nincsen reális önképünk, nem vagyunk tisztában valódi jó és rossz tulajdonságainkkal. Merjünk boldogok lenni! Sokat láttam már a világból, és biztosan állítom, gyönyörű országban élünk, Budapest pedig a világ 10 legjobb fővárosa között van, nekem a kedvencem. Ivóvíz folyik a csapból, a gyermekeknek lehetőségük van ingyenes oktatásban részt venni, ha megbetegszünk, van ingyenes orvosi ellátás, a magyar települések nagy része tiszta, takaros, biztonságos. Mindemellett a világ egyik legnehezebb nyelvét beszéljük, ami annyira különleges, hogy egy nyelvhez sem hasonlít, engem ez büszkeséggel tölt el! Még egy fontos dolog: bárhol járunk is a világban, lehet az akár a legszuperebb hely is, mindig kívülállók leszünk. Itthon vagyunk otthon, érezhetjük, hogy tartozunk valahová, összeköt minket a közös múlt, a kultúra, a nyelv, a gondolkodásmód. Merjük ezt meglátni, merjünk szembenézni a problémáinkkal és cselekedni, merjünk büszkék lenni magunkra és sikereinkre, merjünk boldogok lenni! Ahogy láthattuk a nagyvilágból hozott példákból is, mindez nem csak külső feltételeken múlik, nagyrészt bennünk dől el! (Ujpál Zsófia, pszichológus)

tomajer 2014.03.04. 09:13:20 / # 257474
Nna itt az első agyatlan:-D
Bao 2014.03.04. 08:52:25 / # 257472
"Nna sz'al, nem állok neki míves hozzászólásod tételenkénti cáfolatának, mert aki józanul olvassa az pontosan tudja, hogy kb minden mondatodnak az ellenkezője a valóság." :D :D :D :D :D :D :D

tomajer 2014.03.04. 08:44:19 / # 257473
Jajj már megint fordítva ülsz a lovon:-) Nem felütik a sábeszt... mert majd kétezer éve szóródtak szét (nem önszántukból) tehát szinte mindenhol igen régen ott vannak. És amíg az általad megvetett kereszténység világhatalommá nem vált, nem is volt velük senkinek baja. A keresztény hatalom, amely szinte minden népet meg tudott törni, igába tudott hajtani, nem szívlelte, hogy a zsidókat nem tudja. Királyokat és ezzel egész népeket tartottak a markukban, persze hogy bosszantotta őket, hogy egy morzsányi kis népet meg nem. Pláne, hogy ez a kis nép volt az élő lelkiismeretük... a mutatóujj, az eredeti tízparancsolatra, a kötáblákra ... amit már szívesen átfogalmaztak volna, mint a teljes bibliát. Kevesen voltak, (vannak) de valami hihetetlen hit által vezérelve az életüket se tartották többre a hitüknél. (persze nem mind, mert mindig voltak kikeresztelkedők ... még pápa is lett ilyenből) De volt egy réteg aki őrizte a hitét bármi áron. Ezt a globális keresztény hatalom nem tűrhette, és így elkezdte a (végeredményben teljesen logikátlanul ... hisz a kereszténység szülővallásáról beszélünk) a köznépet a zsidóság ellen hangolni. Ezzel majdnem sikerült kiirtani őket. Nna ennek a hangolásnak vagytok ti a legkevésbé fejlődőképes utódai ... akikben valahogy olyan mély nyomot hagyott az agyatlan értelmetlen és csak a keresztény (és ma az ugyanezt meglovagoló fanatikus muszlim) hatalom érdekeit szolgáló gyűlöletpropaganda, hogy többszáz év távlatából se tudtok ebből a mocsárból kikeveredni. Betegesen mindent ezen a szemüvegen keresztül néztek, és bármi történik a világban, találtok (persze nem ti, mert ti ahhoz hülyék vagytok.... hanem a benneteket láncon vezetők) olyan magyarázatot ami a ti "ideológiátokat" igazolja. Az se baj, ha józan paraszti ésszel messziről látszik hogy hülyeség... a lényeg, hogy ti az "agyatlanok serege" elhiggyétek. És a dolog működik. Itt hörögtök. Nna sz'al, nem állok neki míves hozzászólásod tételenkénti cáfolatának, mert aki józanul olvassa az pontosan tudja, hogy kb minden mondatodnak az ellenkezője a valóság. Hrrggggrrrrbrrrr.... jó hörgést:-)
Oldalszám: 1785