Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2020.03.27. 08:21:08 / # 351150

Igen.
Vannak, akik csak a parancsuralmi rendszerekben érzik biztonságban magukat.  Csak azt tekintik komoly vezetőnek, aki megteremti a biztonságos igazodási pontokat. 
Ezt kell csinálnod, és minden rendben lesz.

Azokat a politikai rendszereket, pártokat, akik demokratikusan vitatkoznak, ....  sokszor önmagukkal is,  (mert csak így lehet a legjobb megoldásokat megtalálni)  káosznak élik meg, és félnek tőle.

Értem én ezt.  De azért nem baj ugye, ha nem értek vele egyet?

Bátyó 2020.03.26. 23:33:08 / # 351148
     Régebben a baloldalt a proletárokhoz kötötték.Szerinted Gyurcsány oda tartozik ???"T"omcsi.Leragadtál valahol.Én tán több évig tartoztam az un. "baloldalhoz",mint ahány éves vagy.De kinyílt a szemem és látom,hogy ki képviseli a magyar nemzetet.A százfelé húzó "ellenzék"nem. Lenne itt olyan káosz ha ők kerülnének hatalomra.Csak az ORBÁN ellenesség tartja ideiglenesen össze őket.Ő pedig egy karizmatikus politikus,a nyomába se jöhet senki.A hazánkat képviseli.Mondom én, a született,nevelt volt "baloldali".

tomajer 2020.03.26. 21:27:57 / # 351147
El lett mondva nekik.  Egy dolgot értenének meg.

Erre meg persze jön az, hogy hogy merjük összehasonlítani!

Amiben persze igazuk van, mert Gyurcsány, egy úriember a gazemberhez képest:-P

tomajer 2020.03.26. 21:23:30 / # 351146
Húúbasszus, ezt az optimizmust!
Legyen igazad!
Drukkolunk.
donkihóte 2020.03.26. 17:27:54 / Módosítva / # 351144

Nem kell parázni, nem tart már sokáig. A világ legerősebb gazdaságai sem élnek túl több hónapos leállást. Szerintem még Áprilist végig próbálkozzák, közben a MOL ellátja a piacot fertőtlenítővel, a vidéki gyógyszergyár legyártja a malária gyógyszereket, a többiek a maszkokat, és már vissza is áll az élet a régi mederbe. Komoly pénzt mernék tenni rá, hogy európában mi leszünk túl rajta leghamarabb. Szóval no para.

Aztán meg le lehet írni egymilliószor a füzetbe minden ballib szavazó taxisnak, hogy KÖSZÖNJÜK VIKTOR! Mert csurcsányi meg oszkó nem függesztette volna fel a törlesztésekor meg a KATÁ-t. Ja tényleg, ha ezek lennének, nem is lenne KATA.

Úgyhogy fel a fejjel.

anyahajókabinajtóhajtogató 2020.03.26. 15:46:30 / # 351143
A kormany akkor tette volna a dolgat a legjobb tudasa szerint, ha az elmult 10 evben nem vereztette volna ki az egeszsegugyet. Maga Orban Viktor jelentette be kb. 2 hete, hogy 1,2 millio sebeszi maszk van (aminek a virus elleni vedelmi ereje nagyon nagyon keves). Erted, februar kozepe ota megjelent Olaszorszagban a virus, marcius kozepen mi 1,2 millio maszkkal ulunk...csak hogy tudd: a sebeszi maszkokat ket orankent cserelni kell, tehat egy 12 oras muszak alatt 6 darabot kellett volna elhasznalnia egy apolonak (ha lett volna)...a fertozes gyanus emberekrol ne  is beszeljunk, pedig Szlavik doktor mar februar vegen szolt, hogy mindenkinek erdemes maszkot hordani, mivel sokan tunetmentesek, de attol meg terjesztik a virust.Persze, sok mas orszag sem keszult erre a dologra kello mertekben, de ne allitsuk mar, hogy a kormany mindent megtett, mert nagyon sok mindent nem tett meg.
Ami a torvenyt illeti, az ellenzeknek az volt a kitetele, hogy 90 napig tartson elso korben a szuksegallapot. A fidesznek fontosabb volt az ellenzeket lejarato propaganda, mint beadni a derekukat. Ugyan akkora szarhazi mindket banda, eleg elvakultnak kell lenni, hogy valaki csak az egyik vagy csak a masik fel felelosseget emelje ki. Egyebkent a torveny tervezetben amugy is volt 1-2 dolog, ami eleg meleg volt...felre ertes ne legyen, en is buntetnem az alhir terjesztoket, viszont az nonszensz, hogy "aki valos tenyt elferditve kozol, azt is buntetnek"...ugyanis itt a "fuggetlen" birosag dontene el, hogy mi szamit ferditesnek. Ha en azt mondom, hogy a korzeti orvosi rendeloben a szemelyzet nem kapott vedo eszkozoket, akkor ram foghatjak, hogy a valos tenyt ferditettem, mert csak.
Bátyó 2020.03.26. 13:24:24 / # 351142
A lényeg,hogy a kormány teszi dolgát a legjobb tudása és lehetősége szerint,az ellenzék csak gáncsol és ellendrukkol.Mindezt nem a magyar nép mellett,hanem csak pusztán Orbán ellen.Szégyen.
tomajer 2020.03.26. 08:02:41 / # 351141
A lényeg, hogy vigyázzatok magatokra.
Mondjuk, nagy tömegek ilyenkor amúgy se vannak felétek.

tomajer 2020.03.26. 06:12:25 / # 351140

Mivel úgy látjuk, hogy a fél ország, ha nem az egész nem érti, hogy min vitatkozik ma a kormány és az ellenzék, hogy miért állítjuk, hogy a Fidesz profi csalóként, politikai hazárdjátékosként felállított egy színházat, amelyben trükköket ad elő, hogy ez miért aljas húzás különösen járvány idején, amikor az emberek életét és egészségét kellene védeni, ezért megpróbáljuk pontokba szedve a kialakult helyzetet röviden leírni.

1) Onnan indulunk, amikor a kormány március 11-én kihirdeti a vírus miatt a veszélyhelyzetet. Ez az alaptörvény szerint a mindenkori kormány joga, ő hírdetheti ki és ő is szüntetheti meg. Ez a szabály. Pont.

2) Az ezen időszak alatt meghozott rendeletek ilyenkor 15 napig élnek, 15 nap után automatikusan hatályukat vesztik, de az országgyűlés feles (!) többséggel azok hatályát meghosszabbíthatja.

3) A Kormány (Fidesz) azonban nem hozza be időben a rendeletek meghosszabbítását az országgyűlés elé - és ez az első trükk - hogy bekövetkezzen az a helyzet, amelyben késlekedés miatt mindjárt megszűnjön a meghozott mindenki által támogatott rendeletek hatálya.

4) Ahelyett, hogy tegnap, vagy akár a mai napon beterjesztették volna az országgyűlés elé a törvényjavaslatot a rendeletek meghosszabításáról - hogy azt feles többséggel a parlament azonnal elfogadhassa -, ahelyett múlt pénteken, március 20-án egy olyan javaslatot nyújtottak be, melyben szándékosan kétharmados döntést igénylő rendelkezéseket is elhelyeztek.

5) Most joggal merül fel a kérdés bennetek, hogy ha úgyis megvan a kétharmaduk minek ez a cirkusz? És itt jön egy új csavar: ezzel a kormány előállította azt a helyzetet, hogy ezen a héten döntés csak akkor születhetett volna, ha az országgyűlés négyötödös döntéssel eltér a házszabálytól. (Azért kell eltérni a házszabálytól, mert kétharmados döntéseket igénylő rendelkezéseknél azonnali döntéshozatalra csak így van lehetőség.)

6) A kormány mindezt azért tette, hogy az ellenzék a házszabálytól való eltérést ne adja meg s így képviselőiket felelőssé tehessék a kialakult helyzetért. A kormány ugyanis tudta, hogy az ellenzéki képviselők a házszabálytól való eltérést nem adhatják meg, mert ezt szavazóik a kormány olyan támogatásaként értékelnék, amely annak a járványhelyzet kezelésén messze túlmutató teljhatalmat biztosít.

A Fidesz arra számít, hogy ezt a bonyolult jogi helyzetet amelyet direkt mesterségesen állított elő, a közvélemény nem tudja igazán értelmezni és ezért elfogadja a Fidesz propagandáját. Az ellenzék azonban mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa, hogy mi volt a kormány valódi célja egy járvány idején, amikor társadalmi összefogásra és szolidaritásra lenne szükség.

A 7 párti egyeztetés is csak előre megtervezett blöff volt részükről. Eljátszották, hogy ők valóban komolyan a vírus ellen egységbe szólítanak mindenkit.

Bátyó 2020.03.25. 23:03:53 / # 351138
Érdekes,20  éve nem ez volt a gondolatvilágod.Sőt!!!
indi50 2020.03.25. 20:40:38 / # 351136
Hali!Néha benézek, de ma már nem tudtam magamban tartani a gondolataimat.Én már védett korban és otthon vagyok.Mondjuk pont nem tévézek, szerintem 1 hete nem is kapcsoltam be, a netről szerzem az infókat.
tomajer 2020.03.25. 18:00:32 / # 351135
Szia Indi!
Rég láttunk.
Remélem otthon ülsz, és tévézel.  Jó, hallotaxizni is szabad :-)
indi50 2020.03.25. 17:52:54 / # 351132

Azoktól kérdezem akik tejhatalmat akarnak adni azoknak az embereknek, ez költői, mert csak egy valakiről van szó, akikben annyi bátorság és kötelességtudat nem volt, hogy felállva és megtapsolva köszönjék meg a vírus ellenére munkában lévő embereknek a munkáját.Pedig ezt nem egy ballib, hogy Bao szavaival éljek, kérte.Még mindig úgy gondoljátok, hogy ezekben meg lehet bízni?Még egy gondolat: Hol van az aláíró művész, tudtommal ő a hadsereg főparancsnoka?Nem neki kéne a hadsereggel kapcsolatos dolgokat bejelenteni, vagy esetleg megszólalni?

tomajer 2020.03.25. 09:58:44 / # 351130

Ennyi.

Forrás, jobbosoknak :  Mandiner

És a többieknek :  Index 

tomajer 2020.03.25. 06:54:44 / # 351129

Őőőő ... azt mondta?
És azt nem mondta, hogy ki vonná vissza?
Mert amíg ő nem mondja, hogy vége a vészhelyzetnek, és Áder nem hívja össze a parlamentet, addig nincs aki visszavonja ....
Ééérteed?

Bátyó 2020.03.24. 22:06:49 / # 351128
A parlamenti felszólalásán azt mondta /láttam a tv-ben/,hogy bármikor vissza lehet vonni .Szégyen,hogy ilyen rendkívüli helyzetben gátolják a kormányt /akinek feladata és kötelessége a megfelelő intézkedéseket gyorsan meghozni/ az érdemi munkában. Mindíg tudtam,hogy piszkos a politika,de hogy ennyire képes az ellenzék nem hittem volna.Végleg kiábrándultam belőlük. Szándékosan nem írtam BALOLDALT,mert már rég nem ez a felállás.
tomajer 2020.03.24. 19:12:01 / # 351126
Érti ő. 
Csak éppen egyetért vele.
Szerinte az ország működik ellenzék nélkül.  A demokrácia addig fontos, amíg ők nyernek ...  mindegy milyen módszerekkel.  Ha bebörtönzik végre az újságírókat, akkor lesz a legboldogabb.
szálka 2020.03.24. 10:56:08 / # 351119
Az a baj ezzel Bao, hogy magát a veszélyhelyzetet addig tartja fenn, amíg akarja. Ehhez elég a meglévő többsége. A migránsok miatt is veszélyhelyzetet hirdetett, és nem hajlandó visszavonni, pedig (ha jól tudom) annak a fenntartásához legalább napi 500 fős "ostrom" szükségeltetne.
Bao 2020.03.24. 06:57:22 / Módosítva / # 351117

Bao 2020.03.24. 06:56:45 / Módosítva / # 351116
Tomajerék (ballibek) hazudnak szokás szerint...
Oldalszám: 1785