Hozzászólások száma: 5463
Ugrás a hírhez Oldalszám: 274
Témakörök > Droszt Híradó > ??? - ??? Budapest Taxi Holding - fúziós topic A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
szálka 2013.01.18. 11:40:35 / # 223278
Általánosságban kell megválaszolni, vagy kivetítjük RT5-re? Én is kérdezhetném, mi értelme a kiemelt kategóriának? Vegyük az én esetemet, de szerintem te hasonló cipőben jársz. Megfelelnénk a "kiemelt" kritériumainak az autó tekintetében, de nem akarunk szövetnadrágban, és nyakkendőben ücsörögni a volán mögött. Bűn? Anélkül nem lehet ízlésesen öltözni vagy elegánsan kinézni? Vajon én okosabb, udvariasabb lennék annál amilyen vagyok, ha az öltönyházból öltöznék? Így is minden nap kitakarítom az autóm. Ha lakkcipőben járnék, akkor naponta 2x takarítanám? Egyáltalán nem ezen múlik, mégis mindig ez az indok. Koszos autó, udvariatlan sofőr, későn érkező kocsi. A kocsik legfeljebb decemberben érkeztek későn, de akkor szinte mindenhol ugyanez volt a helyzet. Ha, mostantól először kiemeltet kér, és nem talál...még később kapnak autót, tehát ez az érvelés sántít. Kigyűrt ing nyakkendővel...tipikus taxis viselet. Ez elegáns??? Viszont kiemelt. A koszos, vagy tiszta autó nem a betűkön múlik, hanem azon, aki használja. Álságos ez az egész, úgy ahogy van. Mint, ahogy álságos az is, miként például ennél a társaságnál belekényszerítene szinte mindenkit a kiemelt kategóriás bohóckodásba, ami az autócserék okán extra kiadás lenne, ugyanakkor lobbizik a fővárosnál a magasabb összegű, és fix tarifa ellen, és hivatkozik a taxisok nehéz anyagi helyzetére, hogy szegényeknek ne kelljen már izibe autót cserélni. Aztán te , én, bármelyikünk vigye 5-ös tarifával azt az embert, aki talán életébe nem rendelt itt autót, viszont a kurva okos telefonjára letöltötte RT5-ös appot. Nem hibáztatom a taxisokat. Mindenki boldogulni próbál valahogy -akár úgy is, hogy átlép a kollégáján- de a boldoguláshoz szükséges tisztességes utat a fuvarközvetítők zárták el. Nem láttam a kategória kiosztást, eddig nem érdekelt. Tudod mit szeretnék ott látni? Azt, ahogy mindenkinek felhívják a figyelmét egy 14 napos tagdíjmentességre, amit bárki igénybe vehet, ha pihenni szeretne. .........mert én ott ülök azokon kamarai, fővárosi, és ilyen-olyan egyeztetéseken, ahol bizony hallok ezt-azt........
törölt felh. 2013.01.17. 06:17:10 / # 223276
Megpróbálom röviden az idevágó gondolataimat leírni. Alapvető dolgok tiztázása nélkül nehéz olyat mondani ami a megoldás felé vezethet. (valószinű nincs is megoldás itt ezen a fórumon) Miért létezik a kiemelt kategória? Miért olyanok a kiemelt autók amilyenek? Miért olyanok a taxisok amilyenek? Miért van az, hogy csak a taxi legyen kiemelt a viteldíjj extra minimál? Ha azt mondom ez mind a taxisok miatt van akkor közel vagyok az igazsághoz? Talán igen. A taxisnak a legnagyobb ellensége a másik taxis. Ezt meglovagolva tudják ezeket a kiemeléssel kapcsolatos hókusz-pókuszokat szabályként ráeröltetni a taxisra. Sajnos ez addíg így marad ameddíg a taxisok többsége nem érzi, hogy ezen változtatni kell. Biztos láttad a pénztárban a falon kiírt kategória kiosztást. Nézz szét az utcán látni fogod azt a szembetünő eltérést amit szó (és tettek nélkül) hagynak a magukat etikásnak nevező taxisok. Ameddíg a helyzet ilyen nem nagyon lehet várni, hogy a Te álltalad felvetett kérdést bárki is megnyugtatóan megtudná válaszolni. Persze én is fel tudom tenni a kérdést, hogy az érdi porcsinrózsa utca mitől lett kiemelt? Na ez válasznak nem túl hasznos de legalább mondtam valamit. :)
baupexim1 2013.01.16. 22:31:46 / # 223277
ügyes:) gratula a taxisnak:))

kardigán 2013.01.16. 18:55:53 / # 223275
Csak nem arra gondolsz, hogy a 7-es kolléga véletlenül onnan dolgozik, és véletlenül most lett etikás? 893-600 egy kutya!
szálka 2013.01.16. 10:59:31 / # 223274
Ez nem hiba! Ez valami egészen más. Annak az autoriter viselkedésnek a következménye, amit mindinkább megtapasztalhatunk. "A bármit megtehetek, és nem tartozom magyarázattal". Egyébként konkrétan a Richterről van szó. Az nagyjából jól behatárolható, hogy a Richteres rendelések -megkockáztatom- 80-90 százalékát ugyanaz a -mondjuk- másfél tucat ember vette fel. Ezzel a döntéssel annak a -mondjuk- másfél tucatnak a 3/4-ét simán kizárták. Megjegyzem, a tagdíjemelés indokai között rendre ott szerepel a "megnövekedett címmenyiség". És ehhez Richter is ürügyként szolgált. Ezzel viszont a cím elvéve, viszont a tagdíj mértéke maradt. Egyébként meg nem hiszek az örökös okként felhozott utaspanasznak. Nem állítom, hogy nincs ilyen, még azt se, hogy esetenként ne lenne indokolt, de ezeknek nem lehet következménye a kollektív kizárás. Ha, volt is valamiféle panasz, az nyilván konkrét esethez köthető, akkor az kezelhető is lenne személyes elbírálás alapján. Ez így minimum sejtetni enged valamiféle más magyarázatot... Egyébként meg aki igénytelen az autójára, önmagára, érzékelhetően buta mint a tök, az akkor is olyan volt, amikor felvették. Csak a felvételkor más szempontok érvényesülnek...
törölt felh. 2013.01.16. 10:03:40 / # 223273
A felvilágosodás kora óta élünk abban az illúzióban, hogy a józan ész tekintetében minden ember egyenlő. De ez sajnos csak egy távlati cél és nem jelen tényállás. Addig, amíg nem lesz 'common' a 'common sense', nem szabad lehetőséget adni arra, hogy túl nagy csoport egyszerre hibázzon, mert akkor ez lesz a következménye, amit most tapasztalunk. :)
törölt felh. 2013.01.16. 09:50:44 / # 223272
Nem ismerem a konkrét címet ami nállad kiverte a biztosítékot. De Álltalában az szokott történni, hogy a kedves utas reklamál, hogy neki nem ezt igérték. Hogy kinek mit igérnek az egy külön mesét megérne. Tehát betelefon, hogy koszos büdös csörög zörög bla-----bla---bla. Ekkor jön az hogy átteszik kiemeltbe mert a kiemeltek nem koszosak nem büdösek nem csörögnek nem zörögnek. Ha esetleg kiemeltre jön a panasz akkor kóddal letiltják azt az egy bizonyos tagot. Tehát nem arról van szó amire te sejtetni engedted a gondolatainkat :) Persze a tévedés joga fenntartva. Ez csak az én véleményem.
Bao 2013.01.16. 02:10:14 / # 223271
Aha. :(
szálka 2013.01.16. 02:09:22 / # 223270
Nem Bao, nem ma kezdtem. De a tisztesség olyan, mint szerelemben a hűség. Nem elhatározás kérdése. És, nekik illene a látszatra is vigyázni.
Bao 2013.01.16. 02:03:23 / # 223269
Talán ma kezdtél taxizni?
szálka 2013.01.16. 01:56:35 / # 223268
Összeesküvésnek valóban összeesküvés, de inkább a jóízlés ellen, mint politikai.
Bao 2013.01.16. 01:49:28 / # 223267
A cionista összeesküvéseiddel menj át az örökzöldbe! :)
szálka 2013.01.16. 01:45:44 / # 223266
Valaki legyen szíves, és győzzön meg arról, hogy csak a véletlenek összjátéka az, mely szerint úgy tettek Kiemelt A kategóriássá egy A kategóriás címet, hogy arra látszólag különösebb ok nem volt, ellenben kifejezetten kapóra jön egy-két olyan embernek, akik egyébként ezt a döntést a helyzetükből fakadóan meghozhatták............... És bónuszként definiálhatná a cinizmus szó jelentését :(

focilabda 2013.01.09. 15:39:53 / # 223265
Dolgoznak rajta csak nem olyan intenziven mint a plus/max duo.
nyuszicsiga 2013.01.09. 15:33:29 / # 223264
Akkor ott is él ezután a jelszó!!! TORZSÁIG !
focilabda 2013.01.09. 15:14:26 / # 223263
A pszihikai hadviselés része. Minél jobban hangsúlyozza a szerepének a fontosságát annál inkább eltereli a taxisták figyelmét a lényegröl. Vajon a frissen kinevezett 7-es taxista megfelel azoknak a kritériumoknak melyek a közeli múltban történt pályáztatásnál a követelmények voltak? Na mindegy ha a 8-asos taxinál nem ment majd itt megy hiszen mindegy ki az csak figyelje a gazdája érdekeit, szóljon ha veszéjben a "kukoricacső".
nyuszicsiga 2013.01.09. 14:12:21 / # 223262
Micsoda remek szabályok születtek nálatok! Címfeldobás: 2-5-8-12-15 !!! Én még beraktam volna a 13 és felet! Megkérdezték az etikust,hogy ez miért lett? Azt mondta,hogy így az utasért az megy aki legközelebb van!!! Mer ugye 100-ból 95X az utas már lennt vár! Vagy fordítva??? Na nem baj! Lényeg,hogy a csomagszállítást csak KA autó viheti! ( már ha Bécsbe kell menni)

csipet 2013.01.01. 18:55:11 / # 223261
Bocsi, lemaradt egy "t": kellett

csipet 2013.01.01. 16:48:23 / # 223260
BUÉK mindenkinek! Köszönjük a diszpik és telefonosok szilveszteri profi munkáját. Végre nem ültem 20perceket előrendeléseken, pedig biztos volt az is bőven, minden utasommal rendben voltam, a tarifát sem kellet magyarázni, abszolút rugalmas és taxisbarátnak éreztem az egész forgalmazást.

Kempes 2012.12.16. 20:34:49 / # 223259
Jaj a szegény Pista... Jaj a szegény Pista..
Oldalszám: 274