Hozzászólások száma: 4099
Ugrás a hírhez Oldalszám: 205
Témakörök > Droszt Híradó > Hogy mik vannak...!? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
kínai büfé 2010.09.08. 14:38:31 / # 217308
Gyurcsányi 2010.09.08. 14:33:47 / # 217307
A HORDÓ:

Gyurcsányi 2010.09.08. 14:30:31 / # 217306
Szegedi sztori . . . Hosszú,de megéri elolvasni. Soha ne igyatok rumot fahordóból!!!!! A kiivott hordóban egy szeszben aszalódott múmiára bukkantak a munkások RUMBA TEMETTE URÁT A DIPLOMATAFELESÉG Literszámra nyakalták és vitték haza a jóféle rumot a pincében álló 300 literes hordóból egy szegedi családi ház felújításán dolgozó melósok. Amikor az utolsó csepp szesz is elfogyott, odébb akarták tenni a kiivott fahordót, de még kotyogott benne valami. Szétbontották, egy összeaszalódott holttest dőlt ki belőle. A rémregénybe illő történet több évtizedes múltra tekint vissza. A Szeged kertvárosában lévő régi ház első tulajdonosa egy nyolcvanas éveiben járó özvegyaszszony volt, aki csendes öregségben, magányosan éldegélt. A zárkózott, úri allűrökkel megáldott nénikéről keveset tudtak a szomszédok. Sajátos íz Az a hír járta, hogy a matróna valaha nagyvilági életet élt a Karib térségben diplomataként dolgozó urával, ám egyedül tért haza a mesés tengerentúlról. Egyetlen távoli rokona volt, akinek annyit mondott, hogy a férje meghalt, azt azonban senki nem firtatta, hol nyugszik a szebb napokat idéző fotókon festői szépségű nejét átkaroló, daliás ember. Az otthonából ki sem mozduló, ősz öregasszony egy nap nem nyitott ajtót a nála kopogtató szomszédoknak, akik rosszat sejtvén rendőrt hívtak. A behatoló zsaruk az ágyban találtak rá a holttestére, halálát végelgyengülés okozta. A titokzatos házat néhány hónap múlva egy fiatal pár vette meg, és elkezdték felújíttatni új otthonukat. Az átépítési munkálatok azonban kissé elhúzódtak, mert a melósok rájártak a pincében talált 300 literes, rummal teli hordóra. Sajátos íze volt, osztályozták későbbi vallomásaikban a jóféle szeszt, amivel hetekig locsolgatták a torkukat. Még haza is vittek belőle néhány flaskával, s csodájára járt, aki belekóstolt. Konzervált ember - Fél év sem telt el az idős asszony halála óta, amikor ismét riasztottak minket a házhoz - emlékezett a felejthetetlen eseményekre Pénzes Zoltán százados. - Egy meztelen férfi holttestre bukkantak a munkások a rumos hordóban, amit azért szedtek szét, mert bár elfogyott belőle a szesz, mégis kotyogott benne valami, ahogy mozgatták. Az összeaszalódott halott embriópózban helyezkedett el a hordósírban. Külsérelmi nyom nem volt rajta, a boncolás megállapította, hogy természetes halállal halt meg. A rum, amiben a munkások megjelenéséig információink szerint legalább 20 éven keresztül ázott, tartósította, így csupán valamelyest összetöpörödött. A helyszíni szemlét végző szegedi zsaruk szerint a múmiát megtaláló brigád tagjainak arcáról lerítt, hogy jó időre elment a kedvük az ismeretlen eredetű szeszes hordók megcsapolásától. A tanúkihallgatások során többen rosszul lettek, amikor szóba került, hogy ittak a konzerválóléből. Pincesírból temetőbe A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy az elhunyt a ház egykori asszonyának diplomata ura, akit Jamaica partjainál ért a végzet. A holttest hivatalos hazahozatása azonban túl költséges és a szükséges okmányok beszerzése miatt körülményes is lett volna, ezért a találékony özvegy a kurrens jamaicai rummal teli hordóban, hajón csempészte haza az urát. Azt azonban senki sem tudja, hogy később miért nem temettette el, és titkolta a pincében lévő hordósírt. Az öregurat végül a szegedi köztemetőben helyezték végső nyugalomra. KNÁB IMOLA FOTÓ: NÉMETH SZABOLCS A HORDÓ:

ftkptk 2010.09.08. 13:31:40 / # 217305

tomajer 2010.09.04. 10:57:42 / # 217303
Ez is egy vélemény.... Azért, ha valaki le tudná fordítani...:-)

ftkptk 2010.09.03. 16:27:48 / # 217301

manci 2010.09.02. 22:48:33 / # 217300
Vélemény a magyarokról: "Azt hallottuk, hogy ha a magyarok egységesek lennének, az ország gazdagsága lehetővé tenné, hogy megvédjék azt bármilyen ellenségtől. De a magyarok a világon a legrosszabb fajta, mindenki csak a maga hasznát nézi, és ha teheti, a köztulajdon zsírján hízik. Nem becsülik a többi országot. (...) Nincs olyan nehéz ügy, amit ne lehetne megnyerni két vagy három ember megvesztegetésével. Önteltek, büszkék, nem képesek sem parancsolni, sem engedelmeskedni, de nem szívesen fogadnak el tanácsokat. (...) Csak keveset dolgoznak, mivel az idejüket mulatozással és intrikákkal töltik." Nem TELJESEN így van, mondhatnánk, de ha tudjuk, hogy mikori és honnan való, akkor megdöbbentő!!! Bryan Cartledge: Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével. Ebben van ez az idézet V. Károly császár (1500-1558) magyarországi követétől. Nyilvánvaló, hogy nem a jobbágyokról, parasztokról, hanem az ország elitjéről, vezetéséről van szó.

Dodi 2010.09.01. 02:52:25 / # 217299

janchip 2010.08.30. 18:21:10 / # 217297
Egy csomó régi kép, alul a csúszkával lehet évszám szerint navigálni: http://ize.hu/click.php?id=16072&url=http%3A%2F%2Fwww.fortepan.hu%2F

nagyonkedves 2010.08.28. 07:21:15 / # 217296
háát igen de ugye annak a nyitóoldala vóna a htaxi én meg szeretem az ilyen nagyívű gondolatmeneteket hogy: kütyü-htaxi-cím -meg én (meg mert imádom a kütyüket azé próbálkoztam)
tomajer 2010.08.28. 01:04:14 / # 217285
Kütyü nem feltétel:-) /csak a hallotaxi/
nagyonkedves 2010.08.27. 23:10:43 / # 217284
akko mért kell azt a hülye kütyüt megvennie annak aki címet akar? (meg esetleg engem?) :DDD a politikába hasonló okok miatt én is félve írok :)
tomajer 2010.08.27. 22:48:40 / # 217283
Én kirekesztő??? Ojjan liberális vagyok, hogy a politkában, ezek az urak szóbasenem állnak velem:-)))

Bao 2010.08.27. 22:20:31 / # 217282
Persze csak úgy nagyjából érdekelne a helyed. Pályaudvar, csomópont, szálloda, egyéb. Ahogy nézegetem a h.sz.-eket, lehet meg is van. :)

hiénakutya 2010.08.27. 18:51:41 / # 217295
De szoktunk is ezzel játszani, mikor már a huszadik ember jön oda, hogy azt mondja: "elnézést, hol van itt a metroállomás?", na, olyankor mutatjuk, hogy "hát, sajnos az még csak most épül." :-DDD
hiénakutya 2010.08.27. 18:31:58 / # 217294
Nem hiszem. Azt gondolom, hogy Ő alapvetően jobboldali médiumokból informálódik, azokban pedig 2013 a dátum. A 2011 és a 4-es metró együtt csak összezavarja. Pedig valószinüleg így lesz, csak éppen metró nem fog járni benne. :-)))
attus 2010.08.27. 17:59:46 / # 217293
Wikipédia:" előreláthatólag 2011-től pedig a 4-es metrónak is állomása lesz itt." Ezzel vajon segítek neki?:-)
nagyonkedves 2010.08.27. 17:58:49 / # 217292
jajj máán !! ez meg miféle árukapcsolás? :DDD kirekesztő teccik lenni :(((
hiénakutya 2010.08.27. 17:38:25 / # 217291
Kezdetnek nem rossz. Éjszakás vagyok. :-D
hiénakutya 2010.08.27. 17:36:51 / # 217290
Mert NINCS IDEJE ELÉRNI hozzám az utasnak, annyian kolbászoltok a környéken. Ez egyébként is csak részben bizalmi kérdés. Ezt könnyű igazolni, hiszen a cégek fuvarállománya közt nem volna mozgás, ha ez csupán bizalmi kérdés volna. Ha én megbízok X cégben, akkor azt rendelem ma, holnap, holnapután, meg jövőre is. Csakhogy ez nincs így. A cégek jó része azzal szerez magának utast, hogy mások árai alá megy. A magánmegrendelők pont leszarják a bizalmat. Oda mennek, ahol olcsóbban ígérik nekik ugyanazt. De, ha már a bizalomvesztésnél tartunk... Ugyan kik szorgalmazták a nyolctarifás rendszer bevezetését? Kik támadták meg a létszámkorlátozást az AB-nál? Én? Te? Piacgazdaság? Ez? Ez ugyan nem! A piacgazdaságnak ugyanis van egy nagyon fontos jellemzője, mely így hangzik: "megvalósul a vállalkozás és a döntés szabadsága". Na most, Te mint céges, döntsd el, hogy ez rád mennyire igaz! A kistermelők problémája speciel pont nem érdekel, de, ha már a multiknál tartunk... Itt ez az áldott jó Tesco. A Tesco szeret akciózni. Azt mondja, gyere paraszt, adok neked kiflit 5 ruppóért. Paraszt bemegy, megveszi a kiflit, amin az áruház nem keres, talán még bukik is rajta. De, ha már ott van, megveszi hozzá a margarint, meg a párizsit is, ha nem taxis, akkor vesz paradicsomot, meg paprikát, meg sajtot a szendvicshez, ha taxis, akkor csak egy doboz Golden Gate-t kér a kasszánál. Hopp, mindjárt megvan az a haszon, ami a kiflin nincs! Mit látunk? Azt látjuk, hogy a Tesco kínosan ügyel arra, hogy több legyen az olyan termék, amin keres, mint az olyan, amivel csak csalogat. Na most nézzük meg a fuvarszervezőt! Azt mondja, gyere paraszt, rendelj tőlem, elviszünk a világ végére 100 forintért! Érted is megyünk ingyen, várunk is rád ingyen, ásványvizet is kapsz, és kielégítünk orálisan. Ez az öt forintos kifli, ez a csali. És akkor hol van az, amin haszon van? Mert nekem fogalmam nincsen. Elvileg ugye ott volna az utcai fuvar, ami az általad említett bizalomnak köszönhetően ráröpülne a matricára; ezek vittek múltkor százért, meg is itattak, meg is csináltak, milyen jó! De akkor ehhez mi a f@sznak a kedvezményes anyámkínja-kártya, ami lehetetlenné teszi, hogy az utcai fuvarod legyen a margarin, vagy a párizsi, esetleg a sajt, amin keresel is? Ennek az egésznek köze nincs a bizalomhoz. Azt pedig nem tudjuk, hogy a munkaerőnk mennyire értéktelen. Azt tudjuk, hogy a fuvarszervezők az egymás alá ígérgetéssel elértéktelenítik. Számukra nyilvánvalóan értéktelen. Viszont ők nem a munkaadóink. A munkaadóink az utasok. Hogy az utas számára mennyit ér, azt meg nem lehet mérni. Ha neked csak 150 forintot fizetnek ki kilométerenként, az még nem jelenti azt, hogy számukra csak annyit ér. Az csak azt jelenti, hogy nem akarnak többet fizetni valamiért, amit ennyiért is megkaphatnak.
Oldalszám: 205