Hozzászólások száma: 5280
Oldalszám: 264
Témakörök > Droszt Híradó > Beszélgetés kötöttségek nélkül /vegyes topik/ A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
cbtaxi 2007.12.08. 14:55:31 / # 198491
A diszlexia még felnőtt korban is gyógyítható,Bao! :))))))))))))))Böröczky nem = "Modrocky" :))))))))
Bao, a FŐNÖK! 2007.12.08. 07:03:59 / # 198046
Ajj,ajj! A Ricsivel valami baj történt! Megverték Modrockyt!

grincs 2007.12.02. 00:03:01 / # 200359
igen, a jószívű volánbuszvezető bácsinak annyit mondtam, hogy ezt el kéne vinni, ő meg annyit kérdezett, hogy hova... és már ment is tova....
cbtaxi 2007.12.01. 21:48:50 / # 200348
Sikerült megoldani?

grincs 2007.11.28. 17:17:14 / # 200447
Hölgyek/Urak! Nincs-e véletlenül valakinek dolga holnap PÉCS városában? MINIMÁLIS juttatás mellett (1-2Ehuf) le kéne juttattnom egy kis borítékot Pestről Pécsre, legkésőbb holnap du 5-ig! Ha valaki amúgy is megtenné ezt az utat, és beférne hozzá egy félbehajtott boríték, nagyon megköszönném!

csogu 2007.11.28. 14:24:31 / # 200202
Sok mindenről nem tudunk, tudhatunk, csak hosszas kutakodás után. Ennek is megvan a miértje. Most képzeld el, hogy van egy létfontosságú vitamin, amit a szervezeted nem tud előállítani és erre a cigi még azt a kismennyiséget is kivonja a szervezetedből, amit véletlenül beviszel. Ezért muszáj pótolni ezt.
indi50 2007.11.28. 14:21:35 / # 200182
Én még csak ott tartok, hogy bevettem egy c vitamint.:))( nem is tudtam, hogy a dohányosoknak kötelező fogyasztani). Sok sikert!
csogu 2007.11.28. 14:15:38 / # 200093
Viccnek szántad, de nem is tudod hogy milyen közel vagy a lehetséges igazsághoz. Na persze nem ennyire kiélezve a C-vitaminra…pontosabban nem csak arra!! De erről majd később, a blogban, idővel.
csogu 2007.11.28. 14:14:24 / # 200091
FIGYELEM!!! Olyannyira belelovaltam magam abba, hogy én ezt tudom, nekem ez elméletben megy…és egy akadálya van a gyakorlati megvalósításnak, hogy szeretek enni, imádok punnyadt lenni a jó, de egészségtelen ételektől, na szóval annyira sikerült felidegelnie cbtaxi barátomnak, hogy hajnalban írtam a Katának egy levelet, hogy a „B” terv lépett életbe, vagyis ÉLETMÓD váltás lesz. Az igazi ok viszont nem ez. Neve senki, egy egészségileg megroppant ember, akinek semmi baja sincs különben, a kialakult állapota simán visszafordítható az általam is(!!!) ismert módszerekkel. Természetesen amennyiben nem ennek megfelelően él, akkor prognosztizálható előre a kortörténete…több éves szenvedés, felesleges önmegtartóztatás után állapota súlyosbodása, majd a végén a leépülés, azt mehet a halálozási rovatba ÚGY, hogy szegény mindent megtett azért, amit csak tudott, hogy ez ne következzen be. A gond azzal az egyszerű ténnyel van, hogy mindent megtett, amit tudott, és a tudás bizonyult vagy kevésnek, vagy tévesnek. Természetesen neki az ilyen váltáshoz szakember segítségére is szükség VAN, aki a betegségével kapcsolatos diétát felügyeli, de itt nem a hagyományos könyvből tanult orvoslásra gondolok, mert azok pont egy forintot sem érnek. Elhatározásom a következő. Most így ébredés után váltok, és bebizonyítom minden hasonló betegségben szenvedő taxis barátomnak, hogy igenis lehet és tud változtatni azon, amire azt hitte eddig, hogy NEKi ez nem megy. Ha nekem megy, ha én tudok váltani, akkor mindenki…azt hiszem ebben egyetérthet velem az, aki ismer és tudja, hogy számomra milyen létfontosságú a napi jóllakottság:-))) Az eseményeket rögzíteni fogom, és a blogot jelöltem ki arra, hogy beszámoljak a fejleményekről, eredményekről. Nem szeretnék többet, csak annyit, hogy pár emberben eloszlassak pár beleégetett tévhitet. Ilyen például a tej iránti vonzalom stb…stb…a folyadék fontossága. Ingoványos terep, de hitelt csak akkor tudok szerezni magamnak, amennyiben bizonyítok is. Nagyon zavar, hogy egy olyan ember, mint cbtaxi, akinek a lexikális tudása előtt meghajlok, pontosan a „tudása” miatt van olyan csapdába, hogy ha az idő eljön és neki is tennie kellene magáért valamit, akkor az alapok is hiányozni fognak nála ehhez. Arról nem beszélve, hogy rossz nézni, ahogy a Sanyi szenved egy-egy kajálásunk alkalmával totál feleslegesen, hiszen jelentős változás nem fog nála bekövetkezni jó irányba, hiszen rossz úton halad. Ha meg így is szenved, meg úgy is, akkor legalább legyen értelme. Na szóval akkor T. társaság, kapjátok be, és elindítom a Csogu -40kg projectet…de előre mondom, nagyon nem foglak szeretni bennetek, amikor különböző megvonási tüneteim lesznek. Aki meg felhív este telefonon, hogy megyek-e kajálni, azt megrúgom!!!:-))) Most megyek és megiszom a grapefruit levem….
Nevem senki 2007.11.28. 14:04:44 / # 200085
Lehet, hogy a dohányosok, nem is a cigibe halnak bele, hanem a kötelező C vitaminba?? DDDDDDDDDDDD
csogu 2007.11.28. 13:53:16 / # 200083
Drága jó barátom, pont amerikai példát ne említs nekem, és mielőtt tovább blamálod magad, olvass utána az RDA-nak, a gyógyszeripar rettenetes hatalmának stb...stb...amennyiben kéred, ajánlok pár könyvet, hogy a középkor sötét bugyrából kiemelkedj és örömmel üdvözölhesselek a XXI. században:-)) Viccet félretéve. 6000 mg/nap, valóban sok…egy egészséges embernek. De napi 2-3 ezer mg/nap egy erős dohányosnak (napi 2 doboz cigi) szinte kötelező!!!
csogu 2007.11.28. 13:49:02 / # 200081
Az ő 45-80 mg/nap-jával, egyszerűen nem lehet igaza. De mint olvashatjátok, itt is arról írnak, hogy egy egészséges embernek 200-500 mg körül kell bevinnie naponta, és a dohányosoknak ennél jóval többet. Szóval ez a 45-80 mg/nap olyan megállapítás, mint ha cbtaxi barátom arról győzködne, hogy a föld lapos...kicsit idejétmúlt.
Nevem senki 2007.11.28. 13:18:29 / # 200073
Ne vitatkozz Prof. Csoguval:-)) Nekem az este kifejtette, mi az egészséges élet és a szilfid alkat titka:-)) Most komolyan: baromira belemászott ezekbe a dolgokba, megdöbbentett a tájékozottsága(vagy tévhiteinek tömkelege), csak azt nem értem miért nem csinálja???? Nekem elmondta a tuti receptet, sztem most figyeli életben maradok-e? DDDDDDDDDDDDD
cbtaxi 2007.11.28. 12:44:28 / # 200034
A vitaminok túladagolása Léteznek dokumentációk arra, hogy egyes vitaminok nagy mennyiségű szedésének mellékhatásai vannak. Minél magasabb a túladagolás mértéke, annál erősebbek a mellékhatások. Kizárólag természetes élelmiszerfogyasztással általában nem érhető el a túladagolás. A vitaminok túladagolása csak ritkán okoz maradandó megbetegedést. Gyakran a vitaminkészítmények adalékanyagai okozzák a mellékhatásokat – néhány esetben maradandót is. A tolerált mennyiség személyfüggő, korreláció mutatkozik a kor, nem, egészségi terheltség és a vitaminszükséglet között. Amerikában 2004-ben 62 562 esetet regisztráltak; a 80%-a 6 éven aluli gyermekeknél történt, 53 súlyos megbetegedés volt, de 3 halálozás!!!! is bekövetkezett. ( Ez vezetett oda, hogy megállapították a „tolerable upper intake level”-t (UL), azt az adagot, amelyet a lakosság még a mellékhatások jelentkezése nélkül elfogyaszthat egy nap. A napi szükséglet 45-80 mg/nap körül van. (Ennek tudatában,a 6000mg/nap nevezhető vajon, túladagolásnak?) A túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) megnövelheti a húgykő, vesekő kialakulásának esélyét; a fölösleges C-vitamin oxálsav formáljában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme a vese- és húgykőnek. A hír szent, a vélemény szabad :)
xxx 2007.11.28. 12:33:23 / # 200029
http://c-vitamin.egeszsegesviz.hu/ ezt a kis szösszenetet innen szedtem, nem lehet, hogy neked, és cbtaxinak is igaza van?

xxx 2007.11.28. 12:31:16 / # 200031
Mega dózis vagy nem mega dózis? Nem vagyok híve a szélsőségeknek, ezért nem hiszem el azt a javaslatot, mely szerint egy embernek napi 60-80 mg C-vitamin elég lenne, de azt a másik álláspontot sem, hogy napi 1000 mg fölötti mennyiséget kellene szedni a C-vitaminból. Tudom, Szent-Györgyi Albert napi 8-10 gramm!! mennyiséget szedett be, de csak akkor amikor betegségek gyötörték (93 éves koráig élt!!!) A szükséges mennyiség véleményem szerint egy egészséges ember esetében 200-500 mg között van. Ezt a mennyiséget lehet hosszabb időn keresztül szedni, pl. mondjuk egy októbertől májusig tartó ősz-tél-tavasz időszakban. Nyáron amikor elvileg sok zöldséget és gyümölcsöt lehet viszonylag olcsón vásárolni, akkor lehet mondjuk szüneteltetni a C-vitamin szedését, vagy csak a mennyiségét csökkenteni 100 mg körüli értékre. Az persze más kérdés, hogy a piacokon és hipermarketekben kapható zöldségek mennyi C-vitamint tartalmaznak, mert olvastam olyan cikkeket, melyek szerint napjainkban az élelmiszereink csak a töredékét tartalmazzák a hasznos tápanyagoknak és vitaminoknak, mondjuk a 100 évvel ezelőtti mennyiséghez képest. Ez persze nem csoda, ha a napjainkban alkalmazott nagyüzemi élelmiszer termelésre, vagy a kizsigerelt, műtrágyával kezelt termőföldekre gondolunk. Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben pl. influenza járvány kezdődött akkor viszont nyugodtan meg lehet emelni a napi adagot akár 1000mg fölé. Összefoglalva inkább többet fogyasszunk a C-vitaminból, mint kevesebbet. Ne feledjük, vízben oldódó vitaminról van szó, amit nem lehet túladagolni, a felesleg egész egyszerűen ki fog ürülni a szervezetünkből. Egyes cikkek szerint nagy mennyiségű (napi 2-3000 mg fölött) átmenetileg hasmenést, gyomorproblémákat, illetve hosszabb távon vesekövet okozhat. FONTOS! Dohányosoknak több C-vitamint kell fogyasztaniuk, mint nem dohányzó embertársaiknak! Az E-vitaminnal együtt szedve rendkívül hatékony párost alkotnak. A C-vitamin nagyobb mennyiségben megtalálható az alábbiakban: csipkebogyó, citrusfélék, paprika, feketeribiszke, eper, brokkoli.

csogu 2007.11.28. 02:56:14 / # 199976
Csak rajtam múlik, hogy mikor bizonyítom gyakorlatban is ezt…szóval ne szólj be:-)))
csogu 2007.11.28. 02:54:44 / # 199975
3 percet késtél, mire ezt beírtad én már a liftben voltam…de Indi bácsi segített látom:-))
indi50 2007.11.27. 18:18:36 / # 198568
tomajer 2007.11.27. 17:50:59 / # 198558
Elméleti szaktekintély!:-)
Oldalszám: 264