Hozzászólások száma: 1073
Ugrás a hírhez Oldalszám: 54
Témakörök > Hírek fórumai > Nem állunk meg! TOR TÚRA! TAXISDEMONSTRÁCIÓ JÚNIUS 4-ÉN! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
luxbela 2012.06.04. 02:42:29 / # 173536
Így jó: "utóbbi"
luxbela 2012.06.04. 02:41:55 / # 173529
Az utóbbi kategóriába tartozol. Pont.

Csumi 2012.06.03. 23:40:25 / # 173551
Azért szeretünk annyira, mert ilyen okosakat írkálsz! Új munkahelyed van? Netán az adóhatóságnál?
szálka 2012.06.03. 23:03:28 / # 173550
Pedig nincs igazuk. Sem a Csogunak, sem a Szaniszlónak. Egész egyszerűen, van a kiszolgáltatottságnak olyan foka, amikor már egy érdekképviselet nem mérlegelhet. Ezért a szaniszló féle kritikáknak most xemmi értelme.
szálka 2012.06.03. 22:53:18 / # 173549
Pedig nincs igazuk. Sem a Csogunak, sem a Szaniszlónak. Egész egyszerűen, van a kiszolgáltatottságnak olyan foka, amikor már egy érdekképviselet nem mérlegelhet. Ezért a szaniszló féle kritikáknak most xemmi értelme.
szaniszlo 2012.06.03. 22:36:24 / # 173548
Jártam demonstráción, de nem ezeken, Amivel nem tudok teljesen azonosulni, ahhoz nem adom a nevem és személyem, de nem ez a lényeg. A lényeg ott lenne, mi a folytatás, ha ez zsákutca. Kell lenni "B" tervnek is, és erre össze kell rántani alsó hangon 2-3000 embert. Nem szabad ilyen részletekben elveszni, attól nem oldódik meg a tényleges helyzet. Valaki rájön most, valaki megy majd hitelért akkor. Nem bántom az utóbbiakat, de csak a saját korlátoltságuknak fogják köszönni. Ez lesz az ő sorsuk.
tomajer 2012.06.03. 21:59:22 / # 173547
Senki nem mondta hogy nincs igazad..... csak azt, hogy nem beszélgettél még elég taxissal. De ez az utolsó hozzászólásod azt mutatja mégis... akkor mi a kérdés??? Bármilyen eredményhez tömegbázis kell. Az meg nincs. Egy egy alkalomra lehet feltüzelni az embereket. És valljuk be, ahhoz is kell az ellenoldal hülyesége... mint anno a Pásztor 144.-e, vagy most az 1600 Cm3. Enélkül nem tudsz háromszáz embernél többet megmozgatni. Mindig ugyanazt a háromszázat. A többi meg csak fikáz... előre is, utólag is. Jut eszembe ... te jártál már ilyen demonstráción? Mert akkor ugye ismerjük egymást... ha meg nem, akkor te is ebbe az utóbbi kategóriába tartozol... előre is, utólag is... megideologizálja, ő miért nem jön, vagy jött. ...és amúgy is hülyeség az egész, semmi értelme. Nna ennyi.
szaniszlo 2012.06.03. 21:40:25 / # 173546
Nagyon nehéz, igen, de alternatíva híján nincs más. A legnagyobb gond, úgy tűnik, az idealista kollégák zöme képtelen felfogni a dolgok jelentőségét. Ilyeneket hallani: elzálogosítom a házam, és ezzel megoldom. Csak hogy dolgozni tudjon! Csak hogy megfeleljen! Csak hogy eltartsa emberek tömegét! Csak hogy neki ne maradjon!
mano10 2012.06.03. 21:28:49 / # 173535
Nagyon lényeges az érintettség, nekem ez már rég eszembe jutott, független vezető vagy az lehet, aki "beáldozza" magát-ez nem várható el senkitől!-, vagy ki kell termelni legalább egy ember bérét. Ez nagyon egyszerű: 5000tagx500Ft/hó, és hajrá! Persze, amíg 5000 nyüszítő fizet havi 60-70 ezret a rabszolgatartójának, ide meg sajnál havi ötszázat, addig nagyon nehéz!

csogu 2012.06.03. 21:21:01 / # 173528
Az, hogy a szakszervezet jól lát-e valamit, vagy nem, azt kizárólag az idő fogja eldönteni. Köszönöm ezt a mondatot...nagyon helytálló...és sajna időszerű is.
szaniszlo 2012.06.03. 21:15:31 / # 173252
Az, hogy a szakszervezet jól lát-e valamit, vagy nem, azt kizárólag az idő fogja eldönteni. De ha véletlenül nem látta jól, akkor hirtelen a zsákutca végére ér mindenki, és addig tartott... Miért érzem úgy, hogy valójában visszamaradott gyerekek gyülekezete a taxis társadalom? A fuvarszervezőktől mindenki totálisan be van rinyálva, mintha Istenek kerülnének szóba. Ennyire ki van lúgozva mindenki agya? Ők sem léteznek nélkülünk, ki kell használni az erőfölényünket. A Főtaxi elmaradása a Dudás hülye demagóg hozzáállásának köszönhető. Ő politikus, kizárólag a saját érdekeit képviseli jó pár éve, csak végig kell tekinteni a pályafutásán. Az, hogy a taxis kizárólag a saját tehetetlenségének köszönheti ezt az állapotot, tény, és nem szubjektív megítélés kérdése. A szakszervezetekkel csak egy apró visszásság van, hogy aktívan taxiznak közben, ezért soha nem fogják tudni úgy képviselni a taxist, ahogy kellene. Nem tudnak -és ezt meg is értem- a saját "gazdáik" ellen fordulni úgy és akkor, amikor kellene. Lásd F.Zs. esetét. Ez a demonstráció sorozat abszolút tetszene nekem is, ha lenne értelme. De mint írtam, egy koncepció áldozatává válhat a szakma, és pont ezért nem fog eredményre vezetni ez az út. Mesterséges vákuum gerjesztés, majd betölteni ezt az űrt. Ha ez így van, akkor nem fognak engedni az elképzelésekből, elég komoly pénz van ebben, főleg ha munkahelyteremtés is létrejön. Ezen túlmenően mondjon bármelyikőtök olyan alternatívát, ami akár eredményre is tudna vezetni! Én tettem egy javaslatot, az nem jó, mondván hogy túl "síkos" pálya. Sajnos ezt csak kockázatokkal lehet megoldani. A demonstrációk miatt ráadásul még jobban meg fognak utálni minden taxist, most nem üzemanyag árról van szó, ami az egész országot érintette anno. A taxisok családjukkal együtt nem érik el Budapest lélekszámának 1%-t.

művészúr 2012.06.03. 20:33:32 / # 173545
...na jó, föladom! "megbukhatatlan" a franc bele...
művészúr 2012.06.03. 20:31:21 / # 173544
... tehát: megbukhatatlan... :/: A vénember, meg már - szegény - "elhülyőke"... Tapasztaltam... :-(
művészúr 2012.06.03. 20:27:11 / # 173543
Mit akadsz ki a tehetségtelen kvízműsorvezető baromságán? Egy "szahar" kvízt nem tudott elvezetgetni - SEM... ( csak akkor még "megbuktathatalan" volt a szerencsétlen...) Miért ne lehetne egy patinás cég reptéri szóvivője?! Nekem mindig a "kis hajacsakaszarvacska" viselő f@szkalap marad - bár, szegény néhai Anyám szerint szimpatikus volt; de drága néhai Apám erről hallani sem akart. ...lehet, hogy volt Drága Öregemnek valami érzéke a "cucchoz", mert mégis csak gimiigazgatóságig vitte "harmincegynehány" évesen. De ezeket a "sóbrijózsikat" sem Ő, sem én nemnéztük semmire. boccs, én off: Ez a vén s....r vén bá...ndy... Úristen! :-)
tomajer 2012.06.03. 19:57:22 / # 173542
Máá megint blokádolnak:-) [b]Blikk: [font size=4]Taxisok bénítják meg Budapestet MTI: A Főtaxi nem ért egyet a taxisdemonstrációval[/font][/b] Hoppá kiccsilag: "A közleményben emlékeztetnek, hogy "A Szabályozási alapelvek a taxi közlekedésben" előterjesztés kapcsán a Főtaxi - tárgyalásokkal és nem demonstrációval - érte el, hogy a taxi gépkocsin, illetve a szabadjelzőn megjelenjen a fuvarszervező társaság védjegye, továbbá hogy a motorok teljesítménye legyen meghatározva - 80-90 lóerőben -, nem pedig a hengerűrtartalom." Ő érte el!!! Megállazész, és visszakanyarodik.... Csak nem beszélt olyan nagy butaságot Pistabácsi? :-)

tomajer 2012.06.03. 19:48:16 / # 173541
Igen... sajnos nekem is az jutott eszembe mint Ritának. Most hirtelen nem keresgélném vissza a képeket a legutolsó pluszos, és taxi4-es "megmozdulásról" :-((( Emberek. Ma is találkozom olyannal, aki ha a holnapi demonstráció szóba kerül, megkérdezi, hogy engedélyezte e a főnökség... mert ő nem akar magának bajt. Vagy a múlthét hétfői főtaxi létszám... pedig nem tiltották meg, csak elhatárolódtak tőle, mint zrt. Szóval miről beszélgetünk itten? Ki fog, mit fog csinálni a fuvarszervezőkkel??? ui: ha a szakszervezet úgy látná, hogy értelmetlen, akkor nem pazarolná a saját, és a kollégák idejét. Mint ahogy úgy látja, hogy értelmetlen a fuvarszervezők ellen megindulni, így nem is feszegeti ezt a kérdést....:-(
művészúr 2012.06.03. 19:44:45 / # 173540
Ott leszek! DE: Arra kíváncsi leszek, mit szól, a csicskatarifával magát megszokott 1,5 km -es csekkes... :DDD És a sztrájktörő .osőr, majd - nem beszélve inglissel - magyarázza, miért tart a 1,5 km csúáerzbebe - in time...:-) Kár, hogy az éjszakában ilyet nem lehet csinálni... Hányinger, amikor az ember szórakozóhelyről hányásközeli bunkót hitelezetten, avagy ipéllyel visz - key... :-)
Rita 2012.06.03. 19:19:15 / # 173539
Aranyosak ezek az ötletelgetések; különösen a telszámtulajoknak való ultimátum benyújtása tetszik. De kérdem én: hová tűnik belőletek a kurázsi, amikor helyzet adódik és a szavak után a tettek mezejére kéne/lehetne lépni?

szaniszlo 2012.06.03. 18:57:21 / # 173538
Egy téveszmét hadd tisztázzak. Miért a városvezetést kell bűnbaknak megtenni?! Ezek szerint nem a taxisok hagyták ezt idáig fajulni, ugye? Akik gyermeteg ártatlansággal elfogadtak minden sz...t, amit a tisztelt fuvarszervezők letoltak a torkukon, akik elmentek dolgozni az olcsó cégekhez, szinte perverz módon vágyva a saját nyomorult végjátékukra. Miért nem ellenük kezdődik egy átfogó, jól megszervezett lépés, mondjuk a tagdíjak azonos időben történő be nem fizetése formájában, megszervezve az összes fuvarszervező irodánál. Tekintettel arra, ha ez a művelet tényleg egy megrendezett színjáték más érdekek színre lépése miatt, akkor lehet demonstrálgatni hetekig, nem fog történni semmi. Ugyanis mindenki erről suttog, a szakszervezetek is, így Ők is tudják, hogy nem fog eredményre vezetni. Viszont! Ha ezt a rövidke időt, ami még hátra van a szakmának, legalább megpróbálná mindenki tisztességes áron végigdolgozni, lenne esély rá hogy ne 70%, hanem "csak" 40% essen ki a körből. Van minden cégnek 240 Ft-os tarifája a taxióráiban. 1 hónap alatt rá lehetne venni minden cégvezetőt, hogy tüntesse el a nevetségesen alacsony tarifákat. A meglévő szerződéses partnereknek járó kedvezményt fizesse a saját milliós nagyságrendű hasznából. Erre jó példa a City Taxi, ott legalább a taxis viszonylag normális áron dolgozik. Az utcán dolgozó taxisoknak kell diktálni a fuvarszervező irodáknak, nem fordítva. Ők szolgáltatnak a a taxisok felé, és nem fordítva! Őket eleve minden tárgyalásból és fórumból ki kell hagyni, ellenérdeket képviselnek az együttműködés 80%-ban. Mellékesen ha a szakma megszűnik jelenlegi formájában, Ők sem fognak tovább működni. Ezen gondolkozzon el mindenki, és akiben van még a saját jövője érdekében energia, változtasson a gondolkodásmódján!
Tomcab 2012.06.03. 18:46:41 / # 173534
Én sem mennék üres kézzel. Vinnék jó sok tojást.
Oldalszám: 54