Hozzászólások száma: 13508
Ugrás a hírhez Oldalszám: 676
Témakörök > Droszt Híradó > 6x6 Hatszorhatosok kuckója A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Yuri 2010.05.19. 01:33:56 / # 163004
Ha akarnék, se tudnék veled vitatkozni (de nem akarok), mert (túlnyomó részben) igazad van. Amiről én írtam, az két, egészen más dolog. Az egyik, hogy tudomásom szerint a (rém)hírek ellenére a pénztár eddig mindig ki tudott fizetni mindenkit, aki erre igényt tartott. (Kihangsúlyoznám, hogy a 2008 október utáni időszakról beszélek.) Részemről a pénztári téma lezárva. Aki többet szeretne megtudni, azt szeretettel várják bent... A másik, hogy engem egy picit zavar az, ha valaki név nélkül csinálja a tüzet, hiteltelen és valótlan információk alapján. Ennek semmi építő jellegét nem látom. Márpedig a mostani helyzetben nem egymásnak kellene ugrani, hanem össze kellene tartani, össze kellene fogni. De mindig van valaki, aki mindent megtesz, hogy "kiboruljon a bili". Hosszabb írás helyett figyelmetekbe ajánlanék egy cikket, egész véletlenül pont most akadtam rá. Érdemes elolvasni és megfontolni, amit írnak. Legnagyobb ellenségünk a félelem
a-kinti 2010.05.18. 22:44:08 / # 163000
én meg úgy gongolom ,hogy a taxist nem kell hogy érdekelje milyen problémája van a cégnek,pénztárnak. oldják meg és kész. mert őket sem érdekli a mi gondunk. fizessék ki a csekket , mert én pénzem áll benne!!! én teszek neki szivességet,hogy adtam pénzt arra hogy nekem be tudja váltani csekket.

Yuri 2010.05.18. 20:06:23 / # 162985
Nem is mentem bele a kaució miben létébe, jogosultságába. Nem erről írtam. Hanem arról, hogy ha távozni szeretnél, meg fogod kapni a pénzedet. Mert hát gondolom, ezt szeretnéd, hiszen ki akarna egy kapitány nélküli süllyedő hajón maradni?...
megbiz6 2010.05.18. 16:38:44 / # 162913
Nem, nem láttam a tulajdonos bankszámláját de ne menjünk bele a kaució miben létére Te is Én is tudom, hogy annak jogosultsága nincs. Az előző kérdésedre a válaszom nézelődöm a szomszédoknál, kérdéseket teszek fel, mérlegelek és megsúgom egyáltalán nem vagyok nyugodt. a Postabank pedig úgy jön ide, hogy anno elindult a pánik a betétesek egyszerre kivették a pénzüket ill. vették volna DEEEEE elfogyott, HÁT JÓ Uram, ez az amitől mi taxisták aggódunk, perpill nem alaptalanul
Yuri 2010.05.18. 12:48:15 / # 162884
Igazad, igazatok van, elnézést kérek. Pontosítok, amit szintén a személyes tapasztalatom alapján teszek. Engem is megkértek a pénztárban, hogy lehetőleg ne egyszerre vigyem be az egész havi csekkjeimet, hanem legalább két részletben. De sírva kérek mindenkit, gondolkodjon már egy picit, hogy ez miért van. Egy példa: Tagdíj fizetés utáni héten "csonka" nyitva tartással üzemel a pénztár. Tehát valószínű, hogy azon a pénteken, vagy utána kedden jóval nagyobb igény lesz a csekkbeváltásra. A pénztár - mint azt korábban írtam - érthető okokból nem fog több 10 M forintot bent tartani, tehát ezeken a napokon akár ki is ürülhet a kassza. Ideiglenesen! Másik példa a hóvég-közeli napok esete. Az embereknek otthon elfogy a pénzük, aktuálissá válnak a számlák befizetése, irány csekket váltani. Anélkül, hogy pénztáros lettem volna valaha, biztos vagyok abban, hogy hó vége felé nagyobb a pénztár forgalma. Vagy itt van a tagdíjfizetés. Látatlanban megkockáztatom, hogy a pénztár felkészül arra, hogy két nap alatt nagyobb csekkmennyiséget kell beváltaniuk, de nem biztos, hogy mindenre fel tud készülni. (10 ember kilép, rögtön mínusz 2M a kasszából.) És mindezeket az időszakokat esetleg még fokozhatják olyan rendkívüli események is, mint pl. BKV-sztrájk, viharos időjárás több napon keresztül, sziget fesztivál, stb., amikor megnő a csekkes forgalom. Tehát az, hogy megkérnek, ne egyszerre vidd be a csekkjeidet, vagy max. 100e-ért, csak azért van, hogy lehetőségükhöz képest mindenkit ki tudjanak szolgálni. Az egészet azért írtam le, hogy lássátok, milyen okai lehetnek a pénztár akadozásának. Nem biztos, hogy így van, de ha legközelebb bent járok, utána fogok kérdezni a pénztárban. (Ezt egyébként bárki megteheti...) (Árpi, Árpi... Tudom, mire gondolsz. "Mondtam, hogy az ő embere..." ;) )
Yuri 2010.05.18. 12:15:49 / # 162657
Te láttad a tulajdonos bankszámláját? Tudod, mennyi pénze van otthon? Amíg e két kérdésre NEM a válaszod, addig ne féltsd a kauciódat. A Postabank nem tudom, hogy jön ide. De afelől megnyugtatlak, hogy a kb. 91 M (480x190e) semmilyen számlán nincs rajta. Az ugyanis arra lett beszedve, hogy kifizessék a csekkes forgalmat, nem pedig arra, hogy egy számlán álljon. Megteszed, hogy megválaszolod a 8936-os hsz-ban feltett kérdésemet? Előre is köszönöm!
Kekec 2010.05.18. 12:08:01 / # 162592
Én már nem vagyok 6x6-s de 100ezer ft beváltási limit kb.2-éve él ennyit a tájékozottságotokról.De amennyiben előre jelzed hogy többet szeretnél beváltani a 190ezer ft-ig bármikor megteheted. Csak nem alkalmazták mindig sarkosan a szabályt. Nem szoktam védeni a céget de ez-az igazság. Aki nem hiszi kérdezze meg bent mióta van ez a szabály.
zoro 2010.05.18. 11:18:13 / # 162573
Általánost én se hallottam,de ennek ellenére 100-et váltottak csak be a múlt héten.
megbiz6 2010.05.18. 09:35:40 / # 162553
Ez igaz kivéve ha otthon már nincs pénzed ill. a bankszámlád is lefogyott. Szerintem többen a nem kevés kauciónkat féltjük, mert sajnos tizen év taxizás alatt elszegényedtünk annyira, hogy nem tudunk újra hasonló nagyságrendű összeget felmutatni. IGEN ez a mi hibánk IS, meg a teljhatalmú vezetőségé akik bizonyították hozzáértésüket pl.: az Mtv-s szerződéssel. Arról nem beszélve, hogy átéltünk már egy Postabank ügyet, szerinted a számlán ott van az a kb. 120 milcsi? Ugye ugye?
törölt felh. 2010.05.18. 09:09:21 / # 162550
No comm!

Dezertőr 2010.05.18. 02:32:33 / # 161991
Leírtad a lényeget, jól beszélsz. A limites csekkbeváltási dolgot nem vettem volna bele az írásba, mivel ennél a cégnél általánost miről hallasz? Semmiről.
csabiapu 2010.05.18. 02:06:29 / # 161988
Végre egy normális ,nem össze-vissza beszélő ember!
Yuri 2010.05.18. 01:13:02 / # 161940
Eddig mindenki megkapta a pénzét, ha kilépett, és ezután is meg fogja kapni. (Tégy egy próbát... ;) ) Ha te többet költesz egy áruházban, mint amennyi pénz van nálad, elmész haza pénzért, vagy keresel egy automatát. Akadozni fog a kifizetésed, de ettől még nem leszel csóró. A pénztárban sem tartanak több tíz millió forintot. Előfordulhat, hogy egy napon az átlagnál többen mennek csekket beváltani, az átlagnál nagyobb értékben, s talán még egy-két kilépőt is útjára kell engedni (valamelyik jól menő szotyihoz). Ilyenkor előfordulhat, hogy oly mértékben csappan meg a kassza, hogy akadozhat a kifizetés. Én ha jól tudom, az elmúlt majd' két évben ezt eddig igen rövid idő alatt helyrehozták. A 100e ft-os csekkbeváltási limitről sem hallottam semmilyen általánost. Innentől a "jogos kritikád" valóban baromsággá válik. És még valami: nem vagyok benti ember. Az utcán dolgozó, csekkbeváltó taxis vagyok, aki a rémhírek gyártása helyett a gyakorlatból szerzem az információkat.

TESZ 2010.05.17. 10:07:11 / # 163586
Helló! Nekik nincs autójuk, amit akkor is fönt kell tartani, ha Ők odabent egyébként nem csinálnak semmit.
törölt felh. 2010.05.17. 09:48:53 / # 163573
Na mi van irígykedsz? Tesznek is azért a kalácsért!!! Nem csak léhán ücsörögnek az autójukban a droszton,vagy a tutiban, nagy csak ahol épp vannak! Odabent komoly munka folyik ám. Csak még ki kell forrnia magát, és jön az eredmény! Nemsoká' nagyot ugrunk , mint a puma, elkezdünk dübörögni, és majd minket fognak irigyelni a menők!
törölt felh. 2010.05.17. 09:30:55 / # 163558
Speed , extasy, vagy spontán gyári hiba???:(
nazoli 2010.05.16. 22:13:26 / # 163430
Nyertél! Mi hordjuk össze az ő kenyerükre valót! Nem is kenyérre! Kalácsra! És ők szarnak ránk!
volántaxis 2010.05.16. 20:19:36 / # 163408
"Szégyen,hogy sokan oda sza..ak ahonnan esznek." Az a szégyen, hogy azokra szarnak, akikből élnek.
törölt felh. 2010.05.16. 20:10:03 / # 163404
Te egy igazi hülye vagy!
berci 2010.05.16. 18:20:29 / # 163396
Úgy tudom eddig aki kilépett mindenki megkapta a pénzét.A csekkek után is annak ellenére,hogy a Lajos szerint közel 15mill az a pénz aminek három hete itt kéne hogy legyen.Szégyen,hogy sokan oda sza..ak ahonnan esznek.A nem 6x6-osok meg csámcsognak rajta mintha nálluk jobb lenne. Az információ az hatalom ezt nehéz a primkónak megérteni.Azt is irjátok le hány- szor döngettétek meg a nejeteket.Erre is kiváncsiak sokan.Szégyen!!!!!

Oldalszám: 676