Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
beretva 2014.06.07. 08:30:35 / # 132281
Nem kell ehhez kannibalizmus, csak egy kis józan ész, némi határozottság, tudatosság. Ha meg így nem megy, akkor utána pár nap, legfeljebb hét alatt el lehet jutni a fizetési meghagyásig, amely már jelentős pluszköltségeket is tartalmaz. (Az a a baj, hogy saját vállalkozással jóformán jelentéktelen anyagi és időbeli befektetést igényel ennek végigjátszása, de a rendszámvisszabérlők kft.-i nem biztos, hogy izmozni fognak a féldroid partnereik letétjéért, a full droidok sanyarú sorsát most inkább ne is érintsük.) Ugye megvan mindenkinek az eddigi "kauKció"-ról kiállított számlája? Ugye mindenkinek megérné, hogy a jövő hét péntekről szombatra virradóra kikapcsolja a tabletjét? Legalább 23-től 5-ig? (Az utca is megy akkor, jobban, mint a csendesség – főleg, ha valaki nem a külváros peremén álldogál, csodára várva, leoltott szabadjelzővel, hogy még véletlenül se zavarják meg beülős utasok, hiszen az kognitív disszonanciát ébresztene, azokért nem fizetett, rontaná az egy fuvarra eső közvetítési díj értékét.
focilabda 2014.06.07. 06:47:48 / # 132280
Tudom, hogy kurva nehéz de gondolkodjatok már egy kicsit. Egyszerüen nem veszek tudomást róla. Nem fizetem be. Ha már az állomány 2/3 a nem fizet akkor húzhatja a fa@ára az egész ötletét. Ja, hogy nincs pénze megfinanszírozni a birkanyírást. Akkor így járt. Megy ö is tönkre. Senki nem fog könnyeket hullajtani. Najó azért biztos van ott egy-kettö de azokért szintén nem kár. De ha mégis sikerül beszedni akkor csak annyit tennék hozzá: TORZSÁIG! :-)

Vin 2014.06.06. 23:53:33 / # 132279
A korábbi kauciót sem fizetik ki,csak ha kannibálként mész érte :)
beretva 2014.06.06. 23:02:00 / # 132278
Ja, még annyit: azon is el kell gondolkozni: vajon, ha tényleg ilyen súlyosak a pénzügyi nehézségek, és ennyire túlnyújtózkodott a Plus a takaróján, van-e még fedezet arra, hogy a kilépők eddig befizetett kaucióját visszafizessék? Vagy majd abból, amit a többiek most bevisznek még?
beretva 2014.06.06. 22:55:19 / # 132277
Hogy mi van? Beolvasott vagy tabra küldött általánosban még nem találkoztam ezzel a hírrel, most olvasom csak, és azóta – közvetetten – hallottam is róla. Valami olyasmit, hogy oly mértékben megnövekedett a szerződéses partnerek száma, hogy nem tudják kifizetni a csekkeket. Világos: tehát adjunk kölcsön a fuvarközvetítőnek fejenként és kamatmentesen hatvanezret határozatlan időtartamra, hogy abból ki tudjanak minket fizetni. (Azok is nyúljanak zsebbe, akik – mint például én – kerülik a csekkes és utólagos fizetésű fuvarokat, illetve ha mégis beesik ilyen, azonnal visszaadják.) Hát ez agyrém, aki erre hajlandó, az tényleg vagy hobbiból taxizik, vagy akkora birka, mint a Taxiplus Pangloss mestere, vmiki. Amúgy mi is valójában a kaució? Egy bizonyos szerződés megkötésekor általam átadott pénzösszeg, amely az általam a szerződött partneremnek okozott esetleges károk ellentételezésére szolgálhat, egyébként – a szerződés felbontásakor, ha nem lép fel kárigény – visszajár. De szó nincs arról, hogy ezt a pénzt a szerződött partner saját likviditási gondjai kezelésére fordíthatja. A már korábban befizetett ötvenezer is aggályos, de a mostani emelés a pofátlanság csimborasszója lenne. Mindenki döntse el, lenyeli-e. Én nem fogom, bár egyelőre nem látom tisztán, a kilépésen kívül van-e más lehetőségem. Az eddigi tapasztalataim alapján nem sok. Egyébként a jövő héten a TGFSZ vezérkara a Taxiplus székhelyén tart majd tájékoztatót, más témában, talán a jogászuk is ott lesz. Kíváncsi lennék, ez ügyben van-e véleményük.
mármegint 2014.06.06. 20:18:45 / # 132276
Látom még ez sem verte ki a biztosítékot. -Elszomorító.:-(

mármegint 2014.06.06. 10:12:24 / # 132270
Valaki szóljon már a bentieknek, hogy próbáljanak egy kicsit gondolkozni. Honnan az anyánkból tudnánk egy hónapon belül 60 rongyot befizetni?

vmiki 2014.05.17. 11:54:45 / # 132269
Örülõk, hogy tévedtem (lehet, hogy én is öregszem...) a változások tekintetében.... A legjobbakat kívánom mindannyiunknak, minden tekintetben. Jó melót mindenkinek... :)

tomajer 2014.05.08. 19:51:32 / # 132268
??? ma direkt beszélsz összevissza? Ennyire kiborított a hűtő? :-) A félcsendesnél se mondott valós időt a telefonos..... megőrülök tíz éve a "tíz percen belül ott van önért az autó" sablonmondattól!!! :-(
baupexim1 2014.05.08. 19:39:11 / # 132249
menjetek félcsendesbe :))

tomajer 2014.05.08. 17:49:18 / # 132267
Most a telefonosokat kell képezni. Pontosan látja ki fogja elvinni, és az mennyire van. .... ha közben nem jött elé másik rendelés, vagy nem utasítja el a taxista.... Sz'al profi telefonos, és profi címfelvevő rendszer, ami már a beszélgetés ideje alatt vissza is jelez a telefonosnak ki kapta a címet. Nna ehhez azért kellene hardver. Lehet hogy egyszerűbb lenne a megérkeztem gombot egy sms küldő vagy rácsörrenő (vezetékes) rendszerrel összekapcsolni.
alelölülő 2014.05.08. 17:41:02 / # 132266
Ami különösen elkeserítő: semmit se javult vele az utasok felé történő kommunikáció. Múlt héten pénteken vagy szombaton az időjárás miatt olyan pörgés volt, mint szilveszterkor. Ennek eredményeképp mindenkinek 15 percet ígértek, így hiába értem 5 perc alatt a címre, várhattam még tízet. Jellemzően 1000-1200 forintos fuvarokra. Közben tombolt a bolt (meg én is), ezekből a túrafuvarokból megcsináltam óránként kettőt.
tomajer 2014.05.08. 17:22:47 / # 132265
Háá pedig közkívánat volt. Itt is, a központban is mindenki azt harsogta, hogy a szitié, a szitié...! ... meraz igasságos, meg nem szerencsejáték, meg nem lehet, hogy órákat állok és a mellémálló viszi a fuvart. Megkaptuk. Van előnye, hátránya. Mindenesetre kiszámíthatóbb. Nincsenek kiemelkedően szar, avagy jó napok.... egyenletesen sz@r:-)
no name 2014.05.08. 12:11:54 / # 132207
Akarta a halál!

Bao 2014.05.08. 11:54:34 / # 132264
Ezt akartátok, ti, mindenki, köz. :)))
vmiki 2014.05.08. 09:37:45 / # 132263
Nem tom skacok, pár nap után nem lehet véleményt nyilvánítani főleg úgy, hogy az új rendszer még erősen beta verzió, sok hibával. De egy biztos: ez a szisztéma valóban a legbarátságtalanabb mind az utas, mind a 'taxis' szempontjából. A rutintalan kollégákat kis mértékben segíti, a tapasztalt rókákat nagy mértékben hátráltatja. Jelentősen beszűkülnek a rutinból eredő előnyök. (idén még soha nem álltam 2 órákat éjjel frekventált helyen. Most drosztelsőként....) Most értettem meg, hogy a City által átadott megrendelő miért őrjöngött a Kálvin téren, hogy 20 perce nem kap autót a belvárosban. Én 3 perec alatt voltam ott. S ez a legnagyobb veszély. A jelenlegi árverseny nélküli helyzetben nem engedhető meg semmilyen olyan jellegű luxus, ami az utas kárára megy. Ráadásul úgy, hogy ott állok mellette szabadon 9-nek de jön a kolléga vhonnan majd egyszer csak. Nem tudom, még nem tudom de nincs jó előérzetem. Remélem tévedek....

mármegint 2014.05.06. 14:55:45 / # 132262
A leg "utasbarátabb" rendszer akkor is az urh. Három percen belül ott az autó. -Hurrá teljesült a drosztlakók álma! :(
dr.Kotász 2014.05.06. 12:56:40 / # 132261
Aha,mag-ömlés is. :-)))))
tomajer 2014.05.06. 12:53:43 / # 132260
Szilveszter minden évben van:-)
dr.Kotász 2014.05.06. 12:44:53 / # 132259
"bármikor a diszpécser át fog tudni állni, egy eddigihez hasonló rendszerre, ha ömlés van.... " Ömlés? Mag? Amúgy meg..... 86
Oldalszám: 552