Hozzászólások száma: 11025
Ugrás a hírhez Oldalszám: 552
Témakörök > Droszt Híradó > Plus Taxi A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
gere 2012.06.20. 16:35:38 / # 128264
A hozzászólásaidat olvasva rá kell ébredjek szellemileg jóval magasabban állsz itt jó pár"oláh torzsáig" szajkozó b@lfasznál...:)
szaniszlo 2012.06.20. 13:06:53 / # 128257
Kicsit vulgárisabban fogalmazva. Amikor pár ezren küzdünk a normális megélhetésért, jöttment senkiháziak-csak azért, hogy az oda befizető pár hülye pénzét elszedve zsebpénzhez jussanak-még inkább a mocsár felé próbálják húzni a szakmát. Ezt a "plus" eljátszotta már, amit malmozva nézett végig mindenki. Újra ez kell a tisztelt taxistársadalomnak?!

strikt1 2012.06.20. 12:25:39 / # 128263
Nem akartam tüzet rakni, bár így sikerült sajnos. Nem cinkelek, nem ekézek senkit és csak egy mezei taxis lennék, vagy mi. Mindenféle közhelytől mentesen úgy érzem annak áll legközelebb a véleménye a valósághoz és a lehetőségekhez, aki képes önkritikát gyakorolni. Teljes objektivitás nem létezik, hiszen a saját polaroid szűrőnkön keresztül éljük meg a történéseket. Sosem állíltottam, hogy nem jogos az elkeseredés. Viszont a megosztottság és az egymás degradálása sosem lehet megoldás az adott problémára. Szűk pallón egyensúlyozunk és hogy a múltban mi történt rosszul annak ma már nincs jelentősége, hiszen nem tehetünk ellene semmit. Igazából akkor sem tehettünk, mert olyanok döntöttek, akik számára másodlagos volt a szakma. A blokád után mindenek voltunk, csak rendes emberek nem. Kár rágódni a 94-es önkormányzat impotenciján, hogy nem merték szabályozni a létszámot. Valóban a vállalkozás korlátozása alkotmányellenes, de a taxisengedélyek számát tőlünk nyugatra a városvezetés határozza meg. Ma azon füstöljünk pl., hogy feltalálták a spanyolviaszt a 10 év EU 4-es motorral, közben lassan a külföldi utazási irodák úgy hirdetik Budapest tömegközlekedését, hogy a nosztalgia városa. 35 éves busz, lóvasút, szellemvasút a föld alatt stb. A rossz nyelvek szerint James Cameron kacérkodik egy pesten forgatott kamerás horrorfilmmel, mert itt a körülmények valósak. Továbbra is azt gondolom, hogy értelmetlen a cikizés, mert nem okosabbak leszünk, csak okoskodunk.
puccos 2012.06.20. 09:20:27 / # 128262
Ez már megint mi?
megmondó 2012.06.19. 23:34:24 / # 128261
Megnéztem igazi tipikus önfelélő találmány! Gondolom befütőttek pár embert majd milyen qva jo lesz mi nem nyuljuk a lét meglátjátok! Viszonylag profi webes felület bár helyenként informácio szegény! Pl nem láttam mennyi fizetést kap aki rokoni áron szállitja a megrendelőket??!!! Ja és ki a tökömnek adják az első utazás előtt a törzs utas kártyát?! Marhára lennék VIP kártya tulajdonos de nem világos mennyit fizetnek ha az leszek??? Pedig ha ritkán taxiba ülnék milyen jo volna velük utazni!!
nagyonkedves 2012.06.19. 23:17:39 / # 128260
Ugye? :) Végre egy egészséges bekezdés ebben a topikban. :))) "Kedves kollegám nagyon gusztustalan módon dolgozott. Mikor rákérdeztem a 3 gyerekére hivatkozott. Barátságosan megkérdeztem nem ő csinálta-e. Mert akkor ez a magánügye. Ha én atomtengeralattjáróra gyűjtenék, akkor az elég indok, hogy bármiben ártsak a kollegáimnak? Vagy ha 3 -2-1 gyerekem van? Vagy 20-10-1 millio hitelem? Az bármire feljogosít? Több elnézést érdemel, ha valakinek lacsira van hitele, vagy ha mercire? Ezek mind az egyén döntésein múlnak. Mikor több rokonomat kellett támogatnom (ami egy normális embernek nem választás, hanem kötelezettség) akkor sem vághattam senkinek az arcába, hogy most én fogok dolgozni, mert nekem jobban kell a pénz. Az, hogy átgondolatlan, rövidlátó döntésekkel valaki csapdába kerül, az ne legyen már mentség, sőt érdem...." A világ nem igazán kíváncsi arra, hogy milyen föladatokkal láttuk el magunkat. Esetleg csak felajánl néhány szorgalmit... :)
szaniszlo 2012.06.19. 22:44:33 / # 128251
Ha már témánál vagyunk. http://hellotaxi.eu/araink/ Érdemes a fenti linket átnézni, majd eldönteni az üzemeltető és oda belépő emberek leendő sorsát. A többit mindenki döntse el maga.

exex 2012.06.19. 22:29:26 / # 128259
Hááát, ha te tényleg szerencsének nevezed azt, hogy a kollegákat látszólag hozzájuk teljesen hasonló emberek kiszorították egy csomó helyről és emiatt gombokért kell nagyrészt fuvarozzanak és naponta szopatják őket újabb okosságakkal, akkor nekem ebből úgy tűnik, te nem a taxisok pártján állsz.
anyad 2012.06.19. 22:07:57 / # 128258
Hát én 4-4-2 Kezdtem a Ló Garázsban.Én csak 84-ben lettem maszek Taxis.A Csöpi Féle Budában kezdtem a Maszek pályafutásom.Ara emlékezem,hogy a Fötaxi a jobb hátsó ajtó ablakán reklámozta azt hiszem a 6-6-2 öt.Ara nem emlékeszem,hogy mikortól csak ara,hogy a Fötaxi még pénzért állt ki mi meg ingyen.
anyad 2012.06.19. 21:54:00 / # 128256
Nézd én idáig nem személyeskedtem veled, sőt senkivel.Hát nem vagyok okos tojás. Sokat tudnék én is mesélni a 35éves Taxis múltamról. Akikről meg írsz azok közül is sokat ismerek.Csak ennyi.
Igazságvagyon 2012.06.19. 21:30:42 / # 128254
Bocsánat! Én,arról mesélnék ebben a történetben,, akik, sokkal több pénzért vitték az utasokat!!!"frekventált"? Tudjuk már miről regélek?! Tomajer Te, ne tudnád? Valóban, ne nosztalgiázzunk, ma !, mi folyik itt?! Menjünk egy Keleti pu, menjünk, egy nyugati pu, menjünk, a mammutokhoz....stb.... soroljam még? Ezt kérdeztem az " okotojástól", hogy tudja-e, milyen szerencsés, mert Neki havonta kell befizetni egy fix összeget, "azok" nagyon kemény pénzeket fizetnek, naponta"/Hál Istennek/......sajna, ezért nem lehet Őket likvidálni!/értsd: nem cégesek!/

luxbela 2012.06.19. 21:17:28 / # 128255
A 8. 7. 2. nagyon nagyon sokáig működött. :-)
tomajer 2012.06.19. 20:51:31 / # 128253
Azért a kettő között volt több mint tíz év. 1982-ben kezdődött a "maszek világ" 90-ben még 20.- kiállási díjat számoltunk, és 30.-at előkére. Jja, és drágábban jártunk mint a kockás. Én 87-ben 8.- 7.- 2.- vel kezdtem. (kocka 6.- 6,75.- 2.-) Hogy 90-ben hol jártunk nem emlékszem, de legfeljebb 10.- 12.- lehetett a km. díj.....
anyad 2012.06.19. 19:58:51 / # 128252
Igen mesélni azért sokan tudnánk.Igen,ahogy megalakult a maszek világ akik egyből átmentek és egyből felrúgták az írót illetve íratlan szabályokat.Már akkor élkezdődőt a kollégák kijátszása. Elkezdődőt ugye az aláígérgetés.üresorával való kiállás.
Igazságvagyon 2012.06.19. 16:39:11 / # 128250
Kussolj és fizess? Én, ilyet? Tényleg? No, akkor olvasd a regét! Volt vala....amikor megalakult a "maszek"taxis társadalom.Amikor még rettentően ügyeltünk arra, hogy ugyan azzal a tarifával vigyük az utasokat, mint a Főtaxi,vagy a Volán!Ilyen is volt! Volt, hogy jöttek azok a "kollégák" akik a droszt előtt 20 m-re megálltak, majd simán elvitték az utasokat!Folytatván, jött a drosztok elfoglalása, úgy mondták akkoriban, csiki-csuki.Szerinted, azok a kollégák, akik becsületesek voltak, miért léptek be a taxitársaságokhoz? Te tisztában vagy-e azzal, hogy mennyi a napi! penzum a "frekventált" helyeken? Ha nem, járj utána! Ennyi volt a rege, mára.Tudnék még sok mindenről mesélni, de az Öreg mára már elfáradt! Jó éjt!

anyad 2012.06.19. 15:10:29 / # 128249
Neked is meg az exex nek is sok mindenben igazatok van.Szerintem azt is mindenki tudja,hogy itt megint csak rosszabbul járunk vagy igy vagy úgy.Szerintem anno mikor ezt blogot kitalálták ök sem ere a sok rosszindulatú Taxisra létesítették.De hát ez lett belőle.Itt ugye mindenki elmondhatja buját baját.Vélt vagy valós sérelmét.Szerintem ebből is lelehet szűrni,hogy mennyire elkeseredtek a kollégák.Igen egymásra mutogatunk,hogy a másik miatt vagyunk itt ahol vagyunk de senki nem néz magába és nem vállalja fel azt a tényt,hogy ő is tehet rolla gazdagon.Sajnos ki ölték a Taxisokból a gerincességet és eljutottunk odáig hogy mindenki beletojik mindenbe és csak arra gondol,hogy ö és a családja felszínen tudjon maradni.Sajnos megosztottak bennünket és ez sokáig igy is fog maradni.Nagyon sokára ha elfog jönni az a szemlélet,hogy ha nem tartunk össze akkor egyenként eltaposnak minket.
666666 2012.06.19. 14:50:09 / # 128248
strikt1 Üdv a csapatban,csak még azt nem tudjuk,hogy melyik vagy a három közül. Telszámtulaj,újbelépő vagy etikás. Te még elhiszed,hogy a +-nál megváltod a világot?Anyagilag gondoltam. 666666
exex 2012.06.19. 12:55:26 / # 128247
Ha nmegpróbálnánk mérlegelni az egyes cselekvési lehetőségek eredményességének valószínűségét, akkor lehet picit árnyaltabb lenne a kép. Hasonlattal leírva, valóban nem érdemes nekiszaladni fejjel egy betonfalnak, de ha erre hivatkozva minden földön levő porszemtől megrettenünk, akkor elég hülyén hangzik a szöveg, hogy "nehéz az út". Az állam, a törvények, vagy egy válság ellen vajmi kevés esélye van a halandó embernek. De azt, hogy pld. ma egyetlen társaság sem dolgozik a lehetséges maximált tarifával elég nehéz lenne ép ésszel bárkire fogni. Az eszméletlen kauciókat, tagdíjakat, büntetéseket is elfogadja mindenki, mikor tudjuk, hogy töredéke elég lenne. De ez csak pár dolog, a sok közül, amikről nem más tehet. "Melózni kellene, odafigyelni és nem egymást baszogatni" ez a jó öreg igazságvagyon stílusát idézi. Szerintem lényegretörőbb így: Kussolj és fizess! :-)
strikt1 2012.06.19. 09:57:17 / # 128246
Olvasgatom a posztokat és azon tűnődöm, hogy mi abban az okosság, ha szakmán belül cinkeljük egymást. Ekézzük a fuvarszervezőket, diszpécsereket, etikásokat, vagy éppen a etikai kódexet. Persze vannak még régi beidegződések. A „taxi” az én házam az én váram, utasokat is csutkáig vágjuk le (mintha ezt a jelzőt itt olvastam volna egy magát bölcsnek hirdető usertől). Marhaság az egész. Nem itt és nem mi döntünk a szakmáról, maximum privát véleményünket hangoztathatjuk. Kár visszaálmodni a 80-90 es éveket. Más világ van. Megosztottak vagyunk az élhetetlen körülmények miatt. Közünk nincs a gazdasági és szabályozó döntésekhez, de hirdethetjük fennen a saját igazunkat. Persze ebben benne van a szubjektív véleményünk és a lehetőségeink védelme. Akinek megfelel az autója a mostani nagy port kavart tervezetnek, azok egy része lelkesen támogatja, akié nem az ellenzi. Kivételek persze akadnak. Melózni kellene, odafigyelni és nem egymást baszogatni(sicc). A körülményeket sajnos nem mi alakítjuk, de ha úgy is lenne, az lenne csak az igazi káosz. Némi képzavarral: egy hülye jellemdicsőülése nem magától, hanem a befogadó közegtől hízik meg. Attól még egykedvűen hülye marad, akkor is, ha piedesztálra helyezzük. Ez esetben viszont a delikvensen egy 10 pszichiáterrel tartott konzílium sem segíthet. Nem jó dolog bántani azokat, akik csak megélni akarnak. Tudjátok kicsit „déjá vu” érzésem van, ahogy felrémlik előttem a taxisblokád. Azon kívül, hogy nem értünk el ott semmit, vajon hány ember kapaszkodott fel akkor a hátunkon? Nem lett jobb akkor, nem lett jobb 94-ben a sok vizsga után. Most sem lesz jobb, de legalább mutogathatunk egymásra ki a hibás. Nos nem mi.

puccos 2012.06.18. 20:57:12 / # 128245
Akkor ma is sikerült megborotválnod egy két gyanutlant.
Oldalszám: 552