Hozzászólások száma: 1433
Oldalszám: 72
Témakörök > Droszt Híradó > Miért nincs nekünk egy komoly szakszervezetünk??? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csili 2009.06.05. 14:10:11 / # 101495
Lenne egy ötletem, pontosabban javaslatom. Találnunk kellene egy helyszínt, és egy időpontot "világmegváltásra". Nem egy konkrét naptári napra gondolok, hanem egy állandó találkozási lehetőségre. Csak egy példát mondok, ötletnek. Találjunk egy helyszínt, egy olyan helyszínt, ami életszerű, ahova gyakran járunk. Mondjuk egy benzinkutat, ami elég nagy, elég sok ülőhely van benne, és parkolni is lehet. (Mondjuk a Váci úti Esso) Találjunk egy időpontot, ami a nappalosnak és az éjszakásnak is még beleesik a műszakjába, de lehetőleg ne a csúcsba. Ez az időpont ne legyen túl hosszú, és nem kötelező az elejére odaérni, vagy végig ottmaradni. Tehát például minden kedden, vagy hétfőn, vagy egy héten kétszer, stb. Ott megismernénk egymást személyesen is, mindenki elmondhaná a gondolatait, elképzeléseit, közösen megfogalmazhatnánk a céljainkat, programot építenénk fel, stb.

mew 2009.06.05. 12:58:12 / # 101494
A nyomdába már nyomtatjuk a sztrájkról szóló röpcédulákat, földalatti módszerekkel tejesztjük.

attus 2009.06.05. 10:37:47 / # 101217
Magamat mégsem ajánlgathatom!:D

tomajer 2009.06.05. 10:33:50 / # 101493
Vicces fijjú:-)
tomajer 2009.06.05. 10:32:12 / # 101492
Majd emilban, ha odajutok.
tomajer 2009.06.05. 10:31:15 / # 101491
Drága doktorúr! Felhívnám a figyelmed megint, hogy elég ellenszenvesnek tűnik, ez a féltékeny irígység, amivel őrzöd a "saját" akciódat, amire egyszer már fel is hívtam a figyelmed, hogy nem a tiéd. Szeretném leszögezni, hogy a tízperces akció, semmilyen szervezethez nem kötődik, a tízperces akciónak nincsenek vezetői csak támogatói. Mindenki támogatja, aki részt vesz benne, és mindenki szervező, aki nyomtat, és osztogat szórólapot. Nna kezdek lehiggadni:-) Olyasmit kértek számon rajtam, ami nem létezik. Honnan kéne tudnia bárkinek, hogy ki lesz a szekszervezt vezetője, mik lesznek a céljai? Miért nem hiszitek el, hogy ez a feladat rátok vár? Ti alakítjátok meg a szervezet, ti válasszátok meg a vezetőit, és ti határozzátok meg a céljait! Pillanatnyilag, konkrétan egyetlen ember van aki foglalkozik a kérdésssel. Mintmár mondtam, Málna kollégánk. Ez nem jelenti azt, hogy ő lesz a fővezér. Annyit jelent, hogy ő vette a fáradtságot arra, hogy lökjön egyet a dolgon, és engem is kényszerpályára állítva elindítsa az eseményeket:-) A többi, a hivatali gépezeten, és rajtatok múlik. A hivatalok, teszik a dolgukat. A fontosabb a tagság. Ha ennek aszervezetnek (bármi lesz is a formája) nincs legalább 50%+1 főnyi tagsága, megint gittegylet lesz! Tehát a feladat tagokat szervezni. És nem már előre rettegni, hogy ki hova fogja lenyúlni a nemlétező pénzünket:-(
attus 2009.06.05. 10:24:47 / # 101488
".Szakmailag,erkölcsileg feddhetetlen,kommunikatív,intelligens, " Megkérdezem a Janót rá ér -e?:-)))) Ha nem csak az Oli marad!:)
tomajer 2009.06.05. 10:14:16 / # 101487
Ez egy érdekes kérdés:-) Merthoigy magasságos főszaxervezetis tanácsadónknak jojózott a szeme amikor meghallotta, hogy vállalkozók akarnak szakszervezetesdit játszani. Hiszen a szakszervezet, munkavállalói érdekképviselet. Egy mondatban tehát: Kis jóindulattal, a vállalkozók is lehetnek tagjai, ha egyetértenek a célokkal:-)
málna 2009.06.05. 08:12:35 / # 101486
Üdv Mindenkinek! Sokan,sok jót kérdeztetek,így nem címezném külön-külön egyenként.. Az új szakszervezet(vagy érdekvédelem) célja,a taxistársadalom életvitelének könnyítése és erkölcsi megbecsülése érdekében fog felállni.Nem akar ellensége lenni egy fuvarszervezőnek sem,hanem inkább a kompromisszum létrejöttének lesz az eltökélt partnere...(Mivel személyes tapasztalataim alapján bátran állíthatom,van egy pár olyan fuvarszervezéssel foglalkozó ügyvezető vagy éppen tulajdonos,aki hajlandó leülni beszélni a gondokról és kész közös konszenzusra jutni!Csak eddig kevesen,vagy senki sem vette a fáradságot velük kapcsolatban.)Minden jogi és szakmai feltételnek meg akar felelni.Hatékony és gyors fellépést fog gyakorolni.Egy nagy és elismert szakszervezeti tömörüléshez akar csatlakozni a hatékonyság és a szakmai támogatottság végett. Iroda bérlésen egyikünk sem gondolkozott.Nem ez a legfontosabb.Főleg nem a Gizike...:) A megfelelő elnöki pozíció kérdése még nyitott.Szakmailag,erkölcsileg feddhetetlen,kommunikatív,intelligens, higgadt és jó megjelenésű emberre van szükség! Az 1000 Ft-os tagdíj megfelelő elköltése mindenki számára átláthatóvá válik.Bárki,aki tag és kiváncsi lenne rá,áttekintheti. Remélem sikerült egybefoglalnom a legfontossabbakat.

Lili 2009.06.05. 03:16:15 / # 101485
T. Tomajer! A Tgfsz-be való jelentkezés tudomásulvételét, viszont email-ben közlöd, vagy akár itt?

Lili 2009.06.05. 03:12:21 / # 101484
Tulajdonképp az iroda fenntartásával van bajod vagy a helyszinnel? Mert ugye nem arra gondoltál, hogy egy autóból irányit majd az aki megbizást kap a leendő(nagyszámú) tagságtól?! Reprezentációs alap pedig kell hogy legyen, csak annak a felhasználását nem szabad túlzásba vinni.
Dr.Manhattan 2009.06.05. 01:30:05 / # 101474
Természetesen!

Dr.Manhattan 2009.06.05. 01:24:15 / # 101483
Tomajer úr! Ez az utóirat úgy hangzott, mint ha tagokat gyűjtenénk egy szakszervezetbe, ahol azt sem tudjuk Kik? és Mit? fognak csinálni. Így nem csoda, ha kevesen támogatják ezt a homályos elképzelést. Én sem adnám a voksom bárkire és bármire. Világossá kell tennünk mindenki számára , hogy a leendő szakszervezet azt az irányt követi amit a kezdeményezésünkkel meghatároztunk és amihez egyre többen csatlakoznak amint megértik. Nem megengedhető, hogy a leendő vezetést a Cégek irányíthassák a háttérből így megtorpedózva minden változás lehetőségét. A leendő vezetőknek szívügye kell legyen a szakma jövője és a kollégák körülményeinek javítása. A legfelső vezető kiválasztásánál fontos szempont továbbá ,hogy ész érvekkel meggyőzhető legyen és legyen kidolgozott stratégiája a változások végrehajtására amit a többség támogat. A szakszervezet feladata a TAXISOK érdekképviselete és egy átgondolt lépésekből álló stratégia kivitelezése, mely azonnali pozitív változásokat generál! Pl.: - a kollégák erkölcsi és anyagi megbecsülése mind a Cégek mind az utasok részéről - előnytelen és igazságtalan szabályok alkalmazása a kollégákkal szemben Ez az a szakszervezet amire Én a voksomat adom. Dr.Manhattan
cooltaxi 2009.06.05. 00:37:20 / # 101480
Bocsánat,egy kérdés!Alkalmazottak "droidok" rendszám vagy autóbérlők, mindazok akik nem vállalkozók, ők is jelentkezhetnek?
tomajer 2009.06.04. 23:35:19 / # 101479
Jókat tudtok kérdezni. Per pillanat ha jól látom, van nyolc tagjelöltünk, és ha magamat nem számolom, egy aktív szervezőnk. Málna. Szerintem, egy ilyen szervezet önszerveződő, és demokratikus. Hogy kik kerülnek vezető pozíciókba, az a tagságon múlik. Nincsenek előre leosztott lapok. ui: A tízperces akció, nem a TGFSZ akciója. Hisz az akció él, a szakszervezet meg még nem. Ahhoz tagságra van szükség. Természetesen remélhetőleg a majdan megalakuló szakszervezet átveszi ezt az akciót is, és kezébe veszi az irányítást. Nem rajtunk múlik.
törölt felh. 2009.06.04. 23:14:38 / # 101478
Én ma is izomból nem nyomtam a gon-bot a kijelölt időben.Kitartó vagyok. (magam elött láttam a megszeppent diszpécser tekintetét) Rajtam nem múlik uraim. Jó lenne tudni hányan nem nyomják rajtam kivül. Tomajer: mikor kezdjük a radikálisabb 12,5 percest?:) Komolyra forditva.Pár éve volt szó egy ilyen értelmes érdekképviselet szervezéséről. Mindaddig érdekelt,amig szóba nem jött,hogy kell majd bérelni egy irodát a vezetőinknek a szot székházban(titkárnő(gizike),sütemény,stb). Ott is ezer ft-ról volt szó/hó. Kérdem én,ez ugyanaz vagy vmi új? Mert majd úgy nemnyomok a jövőben.

Neduddgi 2009.06.04. 22:16:54 / # 101477
Úgy teszel, mintha nem évek óta rontanád itt a levegőt:-)
törölt felh. 2009.06.04. 20:00:04 / # 101476
Na ja.
törölt felh. 2009.06.04. 19:59:13 / # 101475
Pontosabban. Nem tudtam hogy nem müködik. Pontosabban. Csak érdeklödtem. Pontosabban. Pontosabban...
Nevem senki 2009.06.04. 19:17:54 / # 101473
Kötözködni, jópofizni, számonkérni(Ákos) már tudtok. Most lássuk tudtok-e saját érdeketekben egy kicsit felelőssen gondolkodni, viselkedni? Minél többen lépünk, annál erősebbek leszünk. Nem ringatom magam ábrándokba, nem lesz itt ezzel sem forradalom, de esetleg lesz egy szervezetünk, aki a mi érdekünkben emeli fel a szavát, s' ha nem, itt müxik a demokrácia: szélnek zavarjuk a vezetőket és keresünk jobbakat.

Oldalszám: 72