Név TE
Becenév bemondó
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:23

Ünnepélyesen bejelentem, hogy a mai napon megalakítottam a Főtaxi Pálinka Lovagrendet. Ezentúl szólítsatok csak Nagymesternek.... /Etikai szabályzat később.../

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:18

Magyar Pálinka Lovagrend Egyesületének ETIKAI KÓDEXE A Magyar Pálinka Lovagrend Egyesülete rendes tagjai és tiszteletbeli tagjai (továbbiakban: Tagok) működésük során betartandó etikai szabályokat, valamint azok megértése esetén követendő eljárásokat az alábbiakban határozzák meg: Általános etikai elvárások: - A tagok a magyar törvényeket és jogszabályokat maradéktalanul betartják, azokkal ellentétes tevékenységet nem folytatnak. - A Tagok jogaik gyakorlása és kötelezettségeik teljesítése során jó szándékú és jóhiszemű üzleti magatartást tanúsítanak. Betartják a tisztességtelen piaci magatartás tilalmára vonatkozó, valamint a versenykorlátozást tiltó jogszabályokat, a fogyasztóvédelmi normákat, legfőképpen a Jövedéki Törvény előírásait. Speciális etikai elvárások: A Magyar Pálinka Lovagrend Tagja - lehetőségeihez mérten az Egyesület munkájában aktívan részt vesz, vállalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz, - mindig a magyar pálinka hírnevének növelésén fáradozik, - a fogyasztói szokásokat a mérsékelt és kulturált italfogyasztás felé tereli, - minden esetben, ahol pálinka fogyasztására sor kerül, példát mutat a pálinka iránti tiszteletével, kulturált viselkedésével, a pálinka mértékletes fogyasztásával, - ápolja, őrzi és bővíti a pálinka készítésével, fogyasztásával kapcsolatos hagyományokat, - munkájával saját maga, lovagtársai, a Magyar Pálinka Lovagrend és végső soron a pálinka jó hírnevéért, megbecsüléséért küzd, - lovagtársáról, annak vállalkozásáról, termékeiről valótlant nem állít, negatív véleményt nem hangoztat, - a tudomására jutott üzleti titkot megtartja, - következetesen tartózkodik a lovagrend más tagja által használt, de nem védjegyezett elnevezések, címkék, palackformák, technológiák és receptúrák másolásától, kivéve, ha arra a tagok között írásos megállapodás született. Etikai eljárás: Etikai eljárást a Nagymester (elnök) kezdeményezi, amennyiben - etikátlan eljárást észlel, - bárki a tagok közül hozzá ilyen kéréssel fordul. Etikai bizottság: - 3 tagú - tagjait ad hoc. jelleggel a Nagymester (elnök) választja és bízza meg, - hatásköre: az etikai eljárás (30 napon belüli) lefolytatása, - eljárása során a vizsgált ügyben nyílt szavazással, szótöbbséggel dönt, - írásba foglalt határozatát, szükség esetén szankciókra vonatkozó javaslatát átadja a Lovagi Tanácsnak, mint szankciók kiszabására jogosult testületnek. Szankciók: - lovagtársak között zajló vitás ügyben (amennyiben az ügy bírósági szakba került) az etikai bizottság, döntést hozni csak az ügy lezárása után tud, - figyelmeztetés, felhívás az etikátlan magatartás felhagyására, - kizárás, - bejelentés, és felkérés a felügyeletet ellátó állami hatóságnál a szükséges intézkedés megtételére, - az érintett tagot, illetve a bejelentőt a határozatáról a Lovagi Tanács írásban tájékoztatja. Ezen Etikai Kódexet a Magyar Pálinka Lovagrend Lovagi Tanácsa 2005. júniusában fogadta el.

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:17

No de ezt figyeld.....

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:14

Utolsóval az a gond, hogy mínusz 6 fokra lehűti, aztán állat módra vedeli.... Sajna az alább leírt pohár helyett műanyag palackból(!) szolgálja fel:)

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:12

Na itt az "etikai szabályzat":) "A pálinka igazán sokoldalú ital, de a jó pálinkában félreérthetetlenül felismerjük annak a gyümölcsnek az aromáját, melyből készítették. Ha bármilyen más illatot, szagot érzünk, amely akár kellemetlen is lehet, az gyártási, előállítási hibát jelez. A jó pálinka elfogyasztása után – akkor is ha négy centiliternél többre sikeredett – az ember nem kel másnaposan, tiszta a feje, és gyomra. A pálinkát még manapság is tévesen gyakran hűtve fogyasztják. Ám ha hűtjük, mélyhűtjük az italt, akkor az pontosan azt az élvezeti értékét veszíti el, amiért fogyasztjuk: a gyümölcsösséget, és az illatát. A pálinkát legjobb 18-20 °C-n felszolgálni, hogy a gyümölcs kellemes ízét teljes mértékben élvezhessük. A teljes íz, és aroma, amely a pálinka minden cseppjében megtalálható, csak akkor élvezhető igazán, ha a megfelelő formájú pohárból fogyasztjuk. Ez az úgynevezett tulipánforma, amely alul öblös, felül összeszűkül. Ez azért fontos, mert az alsó, öblös részben található nagyfelületű párlat illatanyagait a felső rész összeszűkítve az orrhoz vezeti. Így elég, ha egy kicsit megdöntjük a poharat, és mozgatjuk, hintáztatjuk az italt – és máris érezzük, élvezzük illatát. A pálinkát nem szabad csak úgy egy „szuszra”, egyetlen hörpintésre meginni. Azt csak lassan kortyolgatva, ízlelgetve szabad fogyasztani. Csak így élvezhető igazán a minősége. Ha a pálinka hibátlan minőségű, akkor néhány perccel a fogyasztása után is érezhetjük, hogy milyen kellemes illatok szabadulnak fel az üres pohárból. Ilyenkor találkozhatunk a gyümölcs legkarakteresebb alkotóelemeivel, amelyek sokat érnek, és fontos minőség meghatározó tényezőként is szerepelnek. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a pálinkakészítés egy külön tudomány, két egyforma főzet nem létezik. Minden gyümölcsfajta más, és minden pálinkafőző mester más pálinkát készít. Felfedezni, összehasonlítani, megkóstolni a pálinkafajtákat ugyanolyan élvezetes lehet, mint a legjobb borok kóstolgatása." Forrás:www.palinkaoldal.hu

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 17:05

"A pálinka erjesztett gyümölcsből készülő, lepárolt szeszes ital. Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszi, a cseresznye, a szőlőtörköly és az eper. A 2002. július 1-jén életbe lépett 1-3-1576/89-es számú előírás (Magyar Élelmiszerkönyv) rendelkezik a pálinkáról. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek 100%-os gyümölcspárlatok, azaz nem finomszesz és aroma hozzáadásával készülnek. minimum 37.5%-os alkoholfokkal rendelkeznek. Az Európai Uniós jogszabályoknak megfelelően a pálinka szót csak Magyarország és 4 osztrák tartomány használhatja." .............. "Érdekes anekdota az Uniós tárgyalásokról, hogy amikor a pálinka szó használatáért küzdött az Uniós panel előtt a román és a magyar delegáció vezetője, a következő esemény zajlott le. Arra a kérdésre, hogy ki hogyan tudja megindokolni saját álláspontját, mármint, hogy országa nyelvében ered a szó és országának volna kizárólagos joga ezt a szót használni, a magyar Külügyminisztérium képviselője felütötte a román nyelv értelmező kéziszótárát, ahol palincă címszó alatt a következő magyarázat volt olvasható: „A palincă magyar eredetű, gyümölcsből erjesztéssel és lepárlással készülő szeszesital.” Az Európai Uniós panel ezzel a kérdést eldöntöttnek tekintette, hiszen ha maguk a románok is „magyar eredetűnek” nevezik az italt, akkor az tényleg csak magyar lehet. Így Magyarország megkapta a kizárólagos szóhasználat jogát." "Népies elnevezései kerítésszaggató papramorgó fütyülős – a barackpálinka szokásos jelzője szilvórium – hordóban érlelt szilvapálinka gebula – szeszes víz és a cigányok fogyasztják "

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 16:59

Van ám:)))) Majd elővezetem...

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.03 15:28

Itt valszeg nem Kéményes féle pálinkával melegített:)

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2008.01.01 06:28

Látod van haszna, hogy nem dolgozol:)

Téma: Főtaxisok ide KLIKK!!!!

Hozzáadva: 2007.12.31 05:10

Hallottam mi történt:(((( A csupahármas kollégát meg fél órája törték rommá. Hál'istennek nincs komoly baja. Vigasztaljon, hogy éjszaka meg a központban leszek én is. Viszon Boldog(abb) Újévet.