Hozzászólások száma: 229
Oldalszám: 12
Témakörök > Droszt Híradó > LE A MATRICÁKKAL A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
MarC 2012.10.12. 22:05:35 / # 61410
Egyetlen kérdés marad. Ha a rendőr túlvezéreltsége miatt nem enged tovább - mint látjuk jogtalanul-, akadályoz a munkámban a matrica vakargatással, akkor zaklatás, vagy bármi hatalommal- miegyébbel való visszaéléssel meggyanusítható-e? Mert látom faszságuknak addig nincs vége, míg emberükre nem akadnak.

MarC 2012.10.12. 22:00:10 / # 61409
A kulcs, hogy megengedett a 70% alatti érték. Azaz a rendőrök intelligenciájával ellentétben itt nincs korlát. Tehát megengedett az átlátszatlan, a full sötét. A mezei matrica pedig az. Kinek nem tiszta a kép?
tomajer 2012.10.12. 20:11:09 / # 61407
Simán lehet... de gondolom ennek is annyi a valóságalapja mint az én tippemnek:-P
tomajer 2012.10.12. 20:10:00 / # 61408
Én mondjuk csak azé is fennhagytam. Tesztelem mi történik. Elbeszélgetnék a rendőrrel miközben lehuzigálom, hogy honnan az utasítás?
hiénakutya 2012.10.12. 20:09:43 / # 61406
A T4-nél meg valami jólértesült taxis azt mondta, hogy Ő úgy tudja, hogy egy taxis ráhúzta a kormányt egy miniszteri biztosra. :-D Na, mentem, mert ebből nem élek meg.
hiénakutya 2012.10.12. 20:08:00 / # 61405
Akkor előttük is megemelem. Négyből kettő így is megbukott.
tomajer 2012.10.12. 20:07:25 / # 61404
A rendőrség hivatalosan nem válaszolt. Csak tippelni tudok továbbra is. Szerintem valami nagyfejű meglátott egy telibematricázott hátsó szélvédős holdingost, és eldurrant az agya... oszt volt neki joga szóban utasítani a Kresz betű szerinti betartatására. Mert ne áltassuk magunkat, ahogy a kutya beidézte... csak nézőpont kérdése mit tekintünk látótérnek. Ők most a teljes ablakfelületet. Pont.
tomajer 2012.10.12. 20:04:08 / # 61403
Bocsi... csak a tények rögzítése kedvéért. A 6x6-nál tegnap reggel óta olvassák általánosban, hogy mindenki szedjen le mindent az ablakokról. Szintén felsorolva, mi maradhat.. vagyis minek kell maradnia. ... de ez már itt le lett írva.
hiénakutya 2012.10.12. 19:59:10 / # 61402
Szerintem, vagy a rendelet szerint? :-) A rendelet szerint az autód nem felel meg a forgalomban tartás műszaki feltételeinek, ha föl vannak matricázva az ablakok... Innentől találd ki! De azért linkeltem be, mert érdemes átolvasgatni. Mostanában például divatos a különböző színekben pompázó LED-es belső világítás is... Én most úgy érzem, hogy tíz taxiból olyan tizenegy-tizenkettőt lehetne lerendszámozni, különböző okok miatt. :-D Figyelj, két oldalt sikerült itt teleírni úgy, hogy közben senki még csak utalást sem tett a jogszabályi környezetre. Ezért másoltam be az idevágó szabályokat, de engem ez az egész nem érint. Én nem adtam a hozzájárulásomat, hogy különböző csiribiri emberek rendelkezzenek a tulajdonomat képező személygépkocsi (akár szabálysértő módon történő) dekorálása fölött. Nincs is rajta matrica. Ez persze nem jelenti azt, hogy szerintem a rendelet jó. Mondjuk az ellenkezőjét sem. Azt sem gondolom, hogy a rendőrségnek ne lehetne fontosabb feladatot találni. Ugyanakkor a véleményem, az, hogy itt lenne az ideje letépkedni a matricákat a gecibe. Legalább az ablakokról. Három fuvarszervező cég általánosát ismerem az ügyben. T4: Beszéltünk az ORFK ügyeletével. Nem tudnak semmiről, mindenki nyugodjon meg. City: Ezt nem hallottam ugyan, de állítólag Bősz Péter személyesen intézkedik az illetékeseknél, vagy valami hasonlóra tett ígéretet. A hozzáállás jellemző, mint ahogy az egész történet is az. Ezekre a szarokra a fuvarszervezők kényszerítik rá a taxisokat, de a balhét a taxis viszi el. Amikor úgy néz ki, hogy jön a balhé, még akkor sem hátrálnak meg, hiszen számukra nincs tétje a dolognak. Szopni a taxis fog. Ha leszedi, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. A legkorrektebbül - meglepő módon - a MAX járt el. Ott beolvasták, hogy mindenki szedje le a matricákat az üvegekről, kivéve... - és itt fölsorolták, ami a rendelet szerint is maradhat. Ebben az ügyben le a kalappal előttük!
alelölülő 2012.10.12. 19:57:40 / # 61401
Örvendetes, hogy a rend derék őrei az egészségügyi doboz lejárati ideje után megint találtak maguknak valami intézkednivalót. Amúgy minden más rendben van, tehát ennél semmi se fontosabb.
tomajer 2012.10.12. 19:54:19 / # 61400
Ne keltsünk már pánikot kérem. Semmiféle rendszámleszerelésről nincs szó. Lehúzod a matricákat és mehetsz tovább. Persze ha nem húzod le, akkor... de ki az az ütődött, (az Árpin kívül) aki ellenszegül a rendőri intézkedésnek ilyen ügyben???
Bátyó 2012.10.12. 19:35:28 / # 61399
Ez olyan súlyos kihágás,hogy a rend éber őre leszereltetheti a rendszám táblát ?Mire visszakapom egy két hónap és sok százezer forint.
hiénakutya 2012.10.12. 19:17:16 / # 61398
Ez egy rendelet; itt nincs "szerintem", meg "szerinted". Tételesen föl van sorolva, hogy mi az, amit nem kell kilátást zavarónak tekinteni. Ami ott nem szerepel, az nem lehet fönt. Ilyen egyszerű. Lehet, hogy a rendelet szar. De hatályos.
Bátyó 2012.10.12. 19:05:47 / # 61397
A rendelet szövege szerint "..kilátást zavaró." ,nos szerintem a hátsó szélvédő felső peremén végigfutó csík nem zavar a kilátásban.Erről meggyőződhet ha beül a kocsimba, azonfelül van két visszapillantó tükör. Ezen logika szerint a dobozos autók hogy közlekedhetnek ?
hiénakutya 2012.10.12. 19:01:04 / # 61396
Én is örülök.
tudomis(kibic) 2012.10.12. 18:59:58 / # 61395
Bocs, hogy "belevaú", de elképesztő, hogy mik történnek Magyarországon. Örülök, hogy leléptem.

hiénakutya 2012.10.12. 18:51:38 / # 61394
A halálom, mikor egy taxis leáll jogászkodni. Az utolsó pont a fényáteresztő képességet csökkentő eszközökre vonatkozik, mint például a sötétítő fólia. Természetesen megmagyarázhatod a rendőrnek, hogy a reklám az ablakon valójában egy sötétítő fólia, de ebben az esetben ne lepődj majd meg, ha esetleg műbizonylatot kér róla.
cicu 01 2012.10.12. 17:54:07 / # 61393
Az utolsó pont szerint ha én jól olvasom, lehetnek fent matricáink az ablakokban is. Na most akkor mi alapján is intézkednek a rend derék őrei ? Már megint a hiányos tudásuk szerint?
hiénakutya 2012.10.12. 13:23:53 / # 61392
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről Díszítések és jelzések alkalmazására vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek 97. § (1) A rendszámtábla közelében - a rendszámmal történő összeolvasás lehetőségének kizárása érdekében - betű, szám vagy ábra nem helyezhető el. (2) A gépjármű, a mezőgazdasági vontató és a lassú jármű szélvédőjén, valamint azon ablakain, amelyeken keresztül a vezetőnek az utat és környezetét látnia kell, kilátást zavaró feliratot, ábrát, jelzést, tartozékot elhelyezni tilos. Nem kell a kilátást zavarónak tekinteni a) a belső visszapillantó tükröt; b) a szélvédő felső részén elhelyezett olyan fényszűrőt, amely a kilátást nem akadályozza, magassága a járműre felszerelt belső napellenző magasságánál nem nagyobb, rajta keresztül a közúti jelzések színe tévedésmentesen felismerhető; c) legfeljebb 10 cm méretű, a szélvédő alsó sarkában elhelyezett feliratot, ábrát, jelzést, tartozékot; d) a szélvédő szélén elhelyezett antennát. (3) Kívülről látható világító, megvilágított, átvilágított, illetőleg fényvisszaverő kivitelű feliratot, ábrát, vagy jelzést - a 27., 67. és 103. §-okban említetteket, továbbá a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó előírás (ADR) szerinti veszélyt jelző táblákat, a hosszú és nehéz, valamint a lassú járművek (járműszerelvények) megjelölésére engedélyezett táblákat kivéve - a gépjárművön, a mezőgazdasági vontatón és a lassú járművön elhelyezni tilos. (4) A jármű vezetőfülkéjében és utasterében tilos olyan díszítést alkalmazni mely a vezetőt zavarhatja, vagy a szabad kilátásban akadályozhatja. (5)168 A gépjármű, a mezőgazdasági vontató, továbbá a lassú jármű szélvédőjén és ablakain - kivéve a lakófelépítmény ablakait - menet közben nem szabad függönyt, vagy olyan más megoldást (fólia, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteg stb.) alkalmazni, amely a szélvédőn, illetőleg a jármű ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza. (6)169 Az (5) bekezdésben meghatározott követelmény nem vonatkozik a jármű szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközökre, amelyek alkalmazására a közlekedési hatóság az ER. 2. § (3) bekezdés h) pontja alapján, az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott, a biztonsági üvegezés járműbe szerelésére vonatkozó műszaki követelmények figyelembevételével engedélyt adott. (7)170 A fényáteresztő-képesség mértéke megfelelő: a) ha a szélvédő (kivéve a lehajtott napellenzők által takart üvegfelület), valamint a vezetőtéri oldalablakok üvegei esetében (amelyeken keresztül a jármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történő hátralátás biztosítva van) a mérték legalább 70%; b) egyéb ablakok (utastéri, raktéri oldal és hátsó ablakok) üvegei esetében 70% alatti mérték is megengedhető, ha a járművet két külső tükörrel szerelték fel.

tomajer 2012.10.12. 12:56:40 / # 61391
Tuggyák a címem:-)
Oldalszám: 12