Témakörök > Droszt Híradó > Budapest Taxi mi is itt vagyunk! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
Stopper | 2009.08.05. 16:29:03 / # 318690 |
|
SZABAD A VÁSÁR !!!!!!! Amikor beolvasták ezt a szégyenteljes EB-döntést mellettem állt egy t5-ös és hallotta, a szája kinyílt és a hasára esett a cigi.Náluk már azért kirúgnak ha fel ajánlod az utasnak,hogy megvárod óra nélkül ne hívjon másikat . Vajon ki ez ? Védett ? Vagy FELSŐ utasítás,hogy nem lehet senkit kirúgni mert kell a tagdíja ? Esetleg meg ígérte,hogy nem csinál többet ilyent ? Ha a pénz a lényeg akkor 100ember az 100 tagdíj ! Ez a mi hatalmunk ! Szervezzünk !
|
törölt felh. | 2009.08.05. 16:24:44 / # 318689 |
|
Nekem sokszor mondják,hogy olvassam át az etikai szabályzatot.
Címkisajátítás 3nap.
Hát ilyet nem találtam benne.
|
Stopper | 2009.08.05. 16:08:43 / # 318686 |
|
Kedves APUKA ! Feltételezem te nem rég léptél ki a sötétített skodáddal tőlünk . Nagyon hamar megváltozott a véleményed a dolgokról mióta nem vagy a hatalom birtokosa .Vagy a sértődöttséged vezet a józan gondolkodás felé ?
Előzmény: #318681 Apuka 2009.08.05. 03:51:50 |
tejszinhab | 2009.08.05. 12:54:40 / # 318688 |
|
Elnézést így utóirat ként.Én sem adnám a kolléga helyett a nevem amíg legalább 100 ember nem áll mögém mert rohadt drága az autó fényezés és örülhet ha csak annyival megúszná.Lehet vihetnénk a balesetiből a látogatóit három helyi pacsival haza
|
tejszinhab | 2009.08.05. 12:46:52 / # 318687 |
|
Szia.Én ugy gondolom a tagdíj nem arányos a mai címmenyiséghez sőt de ha tegyük fel levinnék a tagdíjat szerinted hányan özönlének ehez a céghez akik szenvednek még rajtunk kivül???Egyébként nem értek egyet veled mert igenis a 49 ezer az 49 és pont fedezné a családom 2 heti koszt pénzét.Esetleg Én is eltudnék menni a családommal 1szer kétszer moziba ha ennyivel több lenne a háztartásba itthon.Tudod lehet nem árulok el nagy titkot azzal már a családi légkör is megromlott otthon mert előbb utóbb egy asszony besokall ha nem adsz haza hetekig egy fillért sem csak mások zsebét tömögeted a nehezen megkeresett pénzből.Ami viszont felháborít az a tagdíjat későn fizetők kamatja.Az aki munka után vagy helyette bedobálja a lóvét a gépbe az megérdemli a sorsát de aki hitelek tornyosulta miatt nem tud időben fizetni azt mért kell még jobban megbüntetni mikor igy is két héttel elörre be van fizetve a tagdíj.NEM ELÉG A TILTÁSI PÉNZ TISZTÁN???HMMMMMMM Szerintem az én családom csak a tiltási pénzből ami összegyűlik a górénál abból urasan megélnénk.
bambalo | 2009.08.05. 11:03:28 / # 318685 |
|
Mindenkinek jó munkát,erőt az átvészeléshez!
Sziasztok.
|
bambalo | 2009.08.05. 11:00:20 / # 318684 |
|
Nos,amennyiben lett volna támogatottságom,felfedtem volna magam.Csakis akkor!Én már égtem meg amiatt,hogy kiálltam a taxisokért.Amikor az asztalra csaptam,hirtelen magamra maradtam.Ahhoz,hogy eredményt érjek el,kell a támogatás.Egy embert el lehet taposni,százat nem éri meg!
Én nem azt mondtam,hogy 10-20 ezer forint tagdij csökkentés kihúz a szarbol,én azt mondtam,ez a meló ennyit ér!Neki,az irodának vannak kötelességei!Neki a vele szerződötteket el kel látni munkával!Erre szerződött!
sullivan | 2009.08.05. 05:00:53 / # 318683 |
|
Még valami!!! Szerintetek mi értelme van bármit is tenni? Nem a Miki jelölte ki a banda vezért?
Miért váltaná le? Amiről írogatunk, ő is tudja, látja. Nap,mint nap hallja másoktól. Még sem vált.. Szerintetek???? Elmesélek egy történetet kedveskéim.... Vót itt egy ember rettegtek tőle nem merték büntetni....kemény ember vót. Halogatták az eltanácsolását, annyit volt etikán, mint más a fürdőszobában, mégsem merték kirúgni...Mindig jól megfegyelmezték, hétfőként bemondták, hogy utolsó figyelmeztetésben részesítették. Aztán megint megvágott valakit...Aztán elment...... magától...... máshova....... onnan 2 hónapon belül kirúgták etikátlan munkavégzésért. itt a vége fuss el véle..... Urak mit vártok???? és ők döntenek emberek, családok jövője felett!!!!! Persze lenne aki megérdemelné, de az vagy döntő pozícióban van vagy védett......
Előzmény: #318680 bendzsoo 2009.08.05. 02:27:31 |
sullivan | 2009.08.05. 04:47:14 / # 318682 |
|
Na végre valami értelmes, gondot megoldani próbáló hozzászólás.Teljesen igazad van a tagdíj mentesség semmit sem ér. A 10000-. kedvezmény szánalmas összeg.. tényleg nem ér az sem semmit. Egy valami érne valamit, ja végre megindulna a rosta...... Szakadt verdákkal a Keleti elé!!! Azonnal kirúgni az összes rozsdaboglyást. És ami a legfontosabb E.B. csere!!!!! Válság ide, válság oda. Nem emiatt romlott meg a cég megítélése. A cím állomány mindenhol csökkent illetve ezzel etetnek minket, TITEKET engem már nem. jelenleg is kettő cég állományáról tudom, hogy folyamatosan növekszik!! Szóval itt pár éve elindult egy magképződés, akik a saját kis pecsenyéjüket akarták sütögetni. jó etikás vezérünk kiválogatta a barátai közül az etikásainkat, akik közül egy jó páran még taxit sem láttak. Viszont a droid dolgoztatást már gyönyörűen ismerték. Hát mit ad isten , ebben látták a nagyobb pénzt , ja meg dolgozni sem kell annyit.... Ugye tagdíj mentesség egy részüknek.... Ugye őket azért őket mégsem ildomos mérni..... elég nekik hétvégente kijönni a pályára egy kicsit nagy pályázni a droidokat a csövön keresgetni, hol és mikor tejeljenek... Közben ha esetleg valaki véletlenül tiltásba szalad a "saját droidokból" diszpi letilt, FELELŐTLEN IDŐMÉRŐ tilt( szegény ennyi kódot már ő sem tud megjegyezni) meg hát rajta is van nyomás a normálisan dolgozni akarok felől, mert azok még úgy gondolják, hogy ez segít.... azt a f...-t. úgyis megy a sika-mika hétfőn. Sőt a legújabb, hogy már a csövön is bemondják,hogy majd melyik etikás fog betelefonálni és jól kivetetni a tiltott droidot!!!! Természetesen otthonról, mert amíg ő otthon játszik magával és egyengeti a dolgokat..., telefonálgat addig mi összehordjuk a tagdíjmentességet! Szóval jól látod Drága testvérem!!! Ezek biztos nem mondanak le,mert a saját erejükből képtelenek lennének megélni vagy hát, akkor dolgozniuk is kéne és nem csak hétvégenként egy picikét. megszűnne a védettség stb..... ti nyitott szemmel jártok? nézzétek már meg az Andris kikkel,kivel beszélget éjjelente kiszállva a járgányból? A legkorrektebb taxissal a cégnél!!! Szerintem , ha a leggusztustalanabbul dolgozó, gátlástalan, 3 perces király címet valakinek adományozhatnánk ........mondjuk tagdíjkor mindenki egy kódot 1 KÓDOT!!!! bedobhatna egy ládába, jelölés képen akkor az Andris állandó beszélgető- illetve szabadidős partnere torony magasan nyerné!!!! Na ez a probléma!! Nem csoda ha mindenki elpártol a cégtől és az utasoktól nagyrészt azt hallod, hogy megint egy új kolléga vitt és ennyivel többet fizettem......, modortalan volt. Mit várjunk urak? ezeket az új kollégákat ők vették fel droidnak vagy régi barátok. A legfontosabb: Az összes más cégtől kihajított "korrektül dolgozó",soha késésért nem büntetett és lapos elem tápról működtetett pislákoló fényű, elgyengült rádiót használó kollégáról van szó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apuka | 2009.08.05. 03:51:50 / # 318681 |
Ez nem újdonság. de talán
Itt magyarázatot találsz.
Viszont azért megkérdezném tőled, hogy is várod el bárkitől hogy csatlakozzon hozzád?
Nincs neved, nincs kódod, nem lehet tudni kit takar a nick név.
Elhiszem, hogy tenni akarsz valamit, de ahhoz vállalni kell az arcod.
Aki retorziótól tartva nem meri megtenni az nem is képez tárgyalási alapot semelyik vezetővel szemben sem.
És hogy a többiek miért nem válaszolnak?
Mert nem tudják ki hívja őket csatába!
Viszont ha annyira tenni szeretnél valamit akkor nézz rá a fenti linkre, olvasd át azt a topicot, szólj hozzá, esetleg lépj be.
A vezetőség meg az etikások viszont nem röhögnek.
Bár neked ( és talán a többieknek is) ez eléggé hihetetlennek hangzik de őket is nyomasztja a jelenlegi helyzet.
Talán más dolgok miatt mint téged, a többieket vagy engem, de ők sincsenek kacagó kedvükben.
Az megint más kérdés hogy kevéssé törődnek a taxisok bajával.
Azért annyit kérdeznék tőled, te kiengednél többszázezer ft-ot a zsebedből az én két szép szememért?
Akkor ők miért is tennék meg?
Mivel vennéd rá őket és mire akarnád rá venni?
Fenyegetéssel, erővel a hátad mögött?
és mire?
Arra hogy kevesebb tagdíjat kelljen fizetned?
Attól még nem lesz több cím.
Ha holnaptól, Tegyük fel, tagdíj mentességet kapnál, segítene a bajodon? szerintem nem.
Mert ma már ott tartunk hogy veszteségre dolgozunk. és ha veszteséged van az biztos nem 49.000 ft.
de ha nullán állsz is, a 49-ből nem tudnád eltartani nemhogy a családod, még saját magad sem.
Itt teljesen másképp kell csinálni. és mást. és nem egyetlen cégnél hanem az összesnél.
Ami a mi bajunkat okozza az nem (nemcsak) a lecsökkent cím mennyiség, hanem az örökké visszatérő létszám kérdés.
Nem elég hogy nincs cím, még erre a kevésre is sokan vagyunk. És naponta lépnek be még mindig újak a cégekhez.
Egyéni csatározásnak itt nincs helye, mert nem lesz eredménye.
Általános összefogás kellene, de a mai taxis képtelen egységben gondolkozni.
Előzmény: #318679 bambalo 2009.08.04. 21:22:13 |
|
bendzsoo | 2009.08.05. 02:27:31 / # 318680 |
|
Én is érdeklödtem az Ivettnél,hogy van e valamilyen morgás de sajnos tudomásul kel,hogy vegyük ebben a hon abban is Andráska 747 felveszi a nekijáró 200000 ft ját..Megérdemelt fizetés gyanánt.
|
bambalo | 2009.08.04. 21:22:13 / # 318679 |
|
Sajnálattal vettem tudomásul,hogy a felhívásomra egy! taxis mondta,hogy mögém áll!Hozzászólások voltak ugyan,néhányan kibeszélték a bajaikat,aztán ennyi.Nekem ez kevés.Nem fogok másodmagammal odaállni az EB. és a Miki elé,hogy baj van és vannak dolgok amiket sürgősen megkell változtatni.Ezért tartunk itt,ahol.Gondolom most az etikások és a vezetőség jót röhög.Sajnálom.
Előzmény: #318655 bambalo 2009.07.30. 20:34:46 |
tejszinhab | 2009.08.04. 15:59:52 / # 318678 |
|
KEDVES KOLLÉGÁM REMÉLEM SOKUNK NEVÉBEN ELÉRÜNK VELE VALAMIT AMIT KÖTVE HISZEK DE CSATLAKOZOM HOZZÁD MERT ÉN IS PÉNZBŐL ÉLNÉK MINT TE ÉS BÁRMELYIKÜNK AMIT MÁR CSAK MÁSOKNAK KERESÜNK MEG.
Előzmény: #318655 bambalo 2009.07.30. 20:34:46 |
tejszinhab | 2009.08.04. 15:56:05 / # 318677 |
|
helló mindenkinek.Tök jó bocsi nem irom ki a kódom itt dolgozom már jó pár éve skacok bár mostanában már nem is melózni járok ki max tv z getek meg nézek ki a mulya buksimból mert hát ugye meló az one!!!!Tegnap azért kinyílt a bicska a zsebemben!!!EB határozat!!!!CÍMKISAJÁTÍTÁS 3 NAP nem semmi persze ezeknek a kollégáknak köszönhetően nem maradok le soha semmilyen jó sorozatról a tv ben.1-2 ÉVE MI JÁRT EZÉRT GYEREKEK?PERSZE HA NEM A SÍIKBE TARTOZOTT A TAXIS? ISMEREK OLYAN VOLT TAXIST AKI CSÖVEZIK EZÉRT MERT KIRÚGTÁK ÉS SEHOVA NEM VETTÉK FEL EZEK UTÁN.AUTÓT BUKTA CSALÁDOT BUKTA!!! MOST MI A MEGOLDÁS ??? MINDENKINEK CSINÁLTATNI KELL KÉNYSZERBÖL SAJÁT NÉVJEGYKÁRTYÁT HOGY MELÓZNI TUDJON.???
|
Stopper | 2009.08.02. 09:39:16 / # 318673 |
|
Szia Gyula ! Biztos lehetsz abban ,hogy én úgy dolgozok ,jó pár évem alatt még nem marasztaltak el semmiért.Ha én ismerném azokat a kódokat biztos leírnám neked . A petíció-roll pedig.....előbb-utóbb lesz csak még nem ért le mindenki a gödör aljára . Majd ha mindenki ott lesz még csak körbe se kell járni . Az összetartó tömeget pedig nehéz megtorolni. A szankciók csak egyedeknél hatásos.
Előzmény: #318671 gyula521 2009.08.02. 08:12:32 |
Stopper | 2009.08.02. 09:16:05 / # 318672 |
|
Szia . Igen itt vagyok , csak én eddig nem foglalkoztam senkivel és semmivel mert kijöttem és dolgoztam .Nem járok senkivel se kávézni se gépezni se focizni se horgászni . Ha befejezem egyszerűen hazamegyek .Azok a problémák amikről itt olvasok még csak mostanában estek a képembe .De ha a problémának nem adunk nevet az probléma marad .Én ebből a helyzetből ami most alakul ki azért nem látok más utat mint amit eddig leírtam mert alulról csak így lehet.Ha fentről kezdődne a lelkemnek jobban esne mert azt látnám nem csak fejni akarnak .
Előzmény: #318667 Tökfej 2009.08.01. 19:36:35 |
gyula521 | 2009.08.02. 08:12:32 / # 318671 |
|
Kedves stopper!
Először is etikásan kell dolgozni.
Én egy kódról se tudok,akiket nem lehetne mérni.
Petíciót meg előbb meg kell írni,majd körbevinni a tutikban olvasásra és aláírásra,mert itt látványosan senki nem fogja a kódját adni ehhez,mer fél a mektorlástól.
Előzmény: #318664 Stopper 2009.08.01. 13:15:21 |
bambusz | 2009.08.02. 04:58:12 / # 318332 |
|
Szia Kedves kolléga, kollégák! Szerintem, ha problémát megpróbálná kezelni valaki a cégnél,akkor gyorsan lehetne orvosságot találni a "betegségekre", sérelmekre. Azt látván, hogy egyre nagyobb a feszültség a taxisok és az E.B. között és leginkább, amit írogattok, hogy a bérelt autók a bérelt rendszámok stb., stb. Hát igen, ez kényes dolog tényleg rengetegen beszélnek,beszéltek erről és az E.B. összetételéről.Meg, hogy védik egymást ill. a kiadott autókat,más elbírálásban részesítik. Ezt a dolgot gyorsan meg lehetne akadályozni.Több lehetőség is adott.Így az e.b. is megvédhetné magát a támadásoktól.
1. HA holnap lemondanak és, akkor nincs senkiben rossz érzés, mert ha előnyük ebből nem származott, akkor hátrányuk sem lehet.(feleslegesen vádoltátok őket)Nyugodtan a szemetekbe nézhetnek holnaptól és dolgozhattok velük azonos esélyekkel.( ők is lehetnek tökösek)
2.Egy rendelet amiben mondjuk a tulajdonos megtiltja, hogy az E.B tagjainak, összeférhetetlenségre hivatkozva, olyan cége vagy olyan cégben érdekeltsége legyen amelyek bérelt autókat illetve rendszámokat adnak ki. Akkor ők is a taxizásból vagy pedig a kiadásból élnek és megint ki lehet zárni egy támadási felületet.
3. A tulajdonos végre lépni mer és Ő oszlatja fel a haveri-galerit( ez jó!!! ez tetszett, remélem jól idéztem valamelyik kollégát)és nem az a legfontosabb. hogy ebben a hónapban hányan fizetnek tagdíjat. Ha nem az, hogy 2 hónap múlva is ugyan azok fizessék, akik már évek óta a csapat tagjai.
4. Az időmérőket vagy a Miki vagy szavazás alapján kellene kijelölni, így a lista is ki van zárva a "védettekről"(ami nyílt titok, hogy van)ezt tökösebb időmérők is elismerték ill. elismerik. Amennyiben bármely időmérőt inzultus vagy fenyegetés ér( hát itt megint tudok,tudunk úgy 50-100 között kódokat mondani akik tudják miről van szó) azonnal jelenti a Mikinek. És másnap az E.b.-nek vagy netán az egyedüli fenyegetőzőnek jöhet az a bizonyos alvállalkozói szerződés ....... pontja.
Itt azért megjegyzem, hogy más cégeknél is vannak összefonódások, mondjuk fele nem ekkorák és azért, mert tudunk róla és nem beszélünk attól még van!!! Az biztos, hogy nem volt szerencsés, hogy az E.B. vezető a "lakótelepről" szedte össze a barátokat. Az E.b. 80 % vagy kispesti vagy pár km-s körzetben lakik. Egy korosztály stb. Ez szerintem nem jó!!!! Azt gondolom, hogy 1-2 öreg rókát is bent kellett volna hagyni vagy beválasztani a tagok közé.
nem kell ide semmi más pár öreg motoros, aki nem pár hónap után lett E.B.tag és ők legalább tudják, hogy melyik a taxi eleje meg a hátulja, mert ugyebár azért, mert elmegyünk fodrászhoz, esetleg veszünk fel normálisabb ruhát attól még nem leszünk jó etikások!!!!
És a legfontosabb végezetül:
Kell egy vezetőség aki a megtisztulás mellett teszi le a voksát és megpróbálja az itt maradt hű törzsutasokat és hűséges alvállalkozókat megtartani és újra szeretné felívelő pályára helyezni a BUDAPEST TAXI-t, ahol volt!!!!! és amiért sokan dolgoztak eddig. Ne hagyjuk, hogy az Ő sok éves munkájuk kárba vesszen pár önjelölt Etikás végett....... Azt hiszem én is vázoltam a véleményem.... Mindenkinek jó munkát!! Én már nem sokáig erősítem ezt a csapatot vagy lehet, hogy már ki is léptem vagy mégsem? :-) Lehet, hogy nagy dolog a hűség? Miki szerinted abból megélünk ,ha maradunk?
|
mészarospál | 2009.08.01. 22:28:18 / # 318670 |
|
Ezt képzeld el !
Mi lenne ha a City kihirdetné, hogy a kis cégekből felvesz 20 - 20 embert.
Szerinted telefonszámonként hány jelentkező lenne ? Vajon meglenne a 20 telefonszámonként.??
Hogy hányan töltenék ki a helyismereti tesztet az megint 1külon vitatéma lehet..........
Előzmény: #318665 sárgaspárga 2009.08.01. 13:15:52 |
sárgaspárga | 2009.08.01. 21:35:40 / # 318669 |
|
Már ott is van!
Előzmény: #318668 sullivan 2009.08.01. 21:12:05 |