Hozzászólások száma: 10868
Ugrás a hírhez Oldalszám: 544
Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
LUD-100 2010.12.22. 14:04:33 / # 315402
Nem bírom szó nélkül megállni de a munkahely teremtés az egy bolondság .Bolond lukból bolond szél fúj!Lehet hogy te a svéd vagy ő írt hasonló baromságokat!
hiénakutya 2010.12.21. 11:01:28 / # 315105
Добрый день! A világ számos nagyvárosában a színházak nagy sikerrel játszák a Taxizás című darabot. A hatóságok rendezésében bemutatásra kerülő színmű főbb szerepeiben a taxisokat és az utasokat láthatjuk, de mellékszereplőként fölbukkannak a fuvarszervezők is. Itthon is színpadra került a darab adoptációja, melyet a fuvarszervezők rendezésében és főszereplésével élvezhet a közönség. A hatóságok rendezőasszisztensként működtek közre, míg a mellékszerepekben az utasokat láthatjuk. A hazai változatban a taxisok csupán statisztaként vesznek részt. Színikritikusként azt kell mondanom, hogy a fuvarszervezők rendezőként megbuktak, főszereplőként jelenlétük a színpadon elfogadhatatlan, alakításuk csapnivaló. A hatóságok rendezőasszisztensként szintén megbuktak, teljesítményük mérhetetlen és értékelhetetlen. Az utasok össze-vissza rohangálnak a színpadon, szerepükkel nincsenek tisztában. A statiszták szedett-vedett hordaként randalírozzák végig az előadást, és a műfaj valamennyi szabályát felrúgva igyekeznek tapsra ösztönözni a közönséget, de az alapvetően leszarja őket, amikor meg nem, akkor fújol, fütyül, és különböző tárgyakat hajigál be a színpadra. Ezt a darabot így, ebben a formában le kellene venni a műsorról. A többit megírta Attus barátom, és BBetyár. Attusnak köszönöm, BBetyárnak riszpekt! Всего хорошего!
smokie09 2010.12.21. 08:09:22 / # 315103
Vagy az olvasni vágyóknak, itt az egész mű:) Ribizli a városházán
attus 2010.12.20. 23:27:24 / # 315102
...és íme egy részlet a témában klasszikusnak számító műből: "...Ribizli elmondja nagy a baj a méhészeteknél, a méhészetek gazdái fillérekért adják a mézet, azt a mézet aminek megtermeléséért semmit nem tesznek, csak elveszik a méhektől, fondorlatos módon a virágport adó virágok, csak a méhészetek gazdáinak kertjében nőnek, a méhecskék nem gyüjthetik, csak akkor, ha a mézgyüjtési lehetőségért, berepülési dijat fizetnek és virágpor-óvadékot helyeznek el a méhésznél, de ez mind semmi. Azt is előirják a méhészek, melyik méhecske, melyik szárnnyal melyik virágra repülhet. De ez mind semmi, azt is előirják, hogy bizonyos virágra csak csörgősipkában lehet repülni, mert az a virág -szerintük- csak akkor ad mézet. De ez mind semmi, vannak olyan virágok ahova a berepülési pénz és a csörgősipka sem elég, még a virág bibéjére néhányszál nehezen összegyüjtött bodzát is kell helyezni, hogy a virágporhoz hozzá férjünk. De ez mind semmi, azt is megmondja a méhész milyen irányba, milyen gyorsan repülhetünk. A többi méhtársaimat is ellenem forditja, mikor megmondja melyik virág nyilik épp a kertjében, nekem ott életem veszélyeztetésével kell 2 percen belül megkezdenem a jelentkezést mézgyüjtésre. Sokkal több méhet tartanak a méhészek a kaptárában, mint amennyi virág a kertjükben nő. De ez mind semmi, Bodzacity városa is kér a mézecskénkből azokért a parányi leszálló helyekért, ahol mézgyüjtés közben szusszanni tudnánk, de ez mind semmi, ezeket a helyeket a többi állatok rendszeresen elfoglalják, így mi nem tudunk leszállni, és csak fogy a nehezen összegyüjtött mézünk. Szóval képviselő úr ne haragudjon a kirohanásomért, de sok itt a baj a méhészetek és a méhek körül. Azért jöttem Önhöz, mert amikor ezeket a problémákat a méhészeknek elmondtam, azt válaszolták nem tartottak ők chemotoxos palackot a fejemhez, hogy itt gyüjtsem a mézet az ő kertjükben. Ezzel a gyepszönyeg alá söpörtek mindent, nem jelentünk mi ott mást mint havi 60-70 kiló mézet. Szeretném, ha a képviselő úr segítene újabb szabályok megalkotásában amelyek még a méhek szaporodására, anyagcseréjére és étkezésére vonatkozóan részletesen szabályoznák azoknak az állatoknak az életét akik jelen helyzetben méhnek jelentkeznek... i.d. Bbetyár:Ribizli a városházán :-)))
attus 2010.12.20. 21:42:14 / # 314979
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a City annyiból különb a többinél, hogy ott a taxisok egy része tulajdonos! De csak egy része, és ez így ebben a formában megint nem tökéletes, de egy fokkal elfogadhatóbb állapot a többinél!
attus 2010.12.20. 21:39:47 / # 314977
Szia! Ha nem baj, hogy belevau: Nem a fuvarszervező irodák léte igazán az amit Hiéna barátom megkérdőjelez, hanem a szerepe inkább! Ha egyszerűen akarnék fogalmazni, csak annyit mondanék, hogy fordítva ülnek a lovon! Mert hát az igazság az, hogy te nagyon jól látod a dolgok egy részét. Igen, valóban nem fog az utas Soroksár, Csendes utcában, vagy Pesthidegkút, Templom utcában taxit vadászni az utcán 2010-ben! Ez nem lenne normális állapot. Mint ahogyan az sem, hogy egy koncert végén az Arénából kifelé jövet nem beszáll az első autóba, hanem össze-vissza rendelget 800 ember, és keresgéli a névre szóló "saját" taxiját! El tudod ezt a szitut képzelni mondjuk a Frankfurti autókiállításon? Vagy el tudod képzelni, hogy a Mariahilfer strassét elfoglalják este 10-kor a rendelt taxik, mint itthon a Nagymező utcát? Ugye, hogy nem? Aztán el tudjuk -e képzelni, hogy egy taxi tendert úgy nyerjen meg egy vállalkozás Oslóban mondjuk, hogy nincsen egyetlen egy darab taxija sem??? Ugyan már... Pedig ez itt tök normális!:-) Én például sokkal szívesebben dolgozok egy jó csapatban, mint magányos harcosként, és hajlandó is vagyok ezért pénzt áldozni, de: 1. Egyre kevésbé érzem arányosnak a tagdíj, az általa kapott szolgáltatások, és a tarifák arányát! 2. Nem vágyom sem arra, hogy a pénzemért gyakorlatilag azt gondolja a fuvarszervező, hogy az egész életemet irányíthatja, sem arra, hogy azt érzékeltesse velem, hogy nélküle nem tudok életben maradni a piacon!
Lenin 2010.12.20. 18:25:27 / # 314888
Üdv Szaktárs! Helytelen volt a szóhasználatom,természetesen nem a létre,hanem a létjogosultságra gondoltam. Az érdeklődés általánoságban szólt,az eddigi fórumbéli munkásságod alapján merült fel bennem ez a kérdés.A repülőtéren nem meglepő módon az én véleményem szerint sincs szükség erre a közvetítésre. Добрый вечер :-DDD
hiénakutya 2010.12.20. 11:43:15 / # 314707
Cica, tudom, hogy ez neked nagyon bonyolult, de megpróbálom elmagyarázni. Figyelj nagyon! Megjelent itt egy állítás. Mondjuk, esett az eső. Ezzel szemben én állítottam valami mást. Mondjuk, sütött a nap. Eddig tiszta? Na, most akkor nagyon figyelj! Nem minősítettem a napsütést, csupán annyit állítottam, hogy sütött a nap. Nem esett az eső, hanem sütött a nap. Követhető? Mit szeretnél kérdezni?
Rea 2010.12.20. 05:36:30 / # 314679
"Rátenyerelt a piac egy szeletjére" ????? Ezzel neked mi is a bajod???
Hamlet 2010.12.19. 22:24:23 / # 314645
A -60iq val tényleg el lehet hinni,hogy te azt hiszed,munkahelyet teremtett a gazdád.Tán még eu-s támogatást is igényelt munkahelyteremtés címen! Ha meg olvasgatnád amit a gazdád ír,már tudhatnád hogy a zóna soha nem lesz már a reptér partnere.A BA.bárkivel is köt szerződésta jövőben de veletek soha!Legyél még sokáig büszke hogy zónás vagy! :-)
hiénakutya 2010.12.19. 14:59:21 / # 313419
1. A fuvarszervező vállalkozások létét nem kérdőjeleztem meg. Nem vitattam, hogy léteznek-e fuvarszervező vállalkozások, avagy sem, mert nyilvánvaló, hogy léteznek. :-Dp 2. Itt és most a repülőtérről volt szó, ahol szó sincsen arról, hogy kilométereket kellene gyalogolni a legközelebbi drosztig. Szeretném megkérdezni az elvtársat, hogy a repülőtéren milyen fuvarszervező tevékenység kifejtésére van óhatatlan szükség annak érdekében, hogy utas és taxis egymásra találjon?
Fotó 2010.12.19. 09:06:38 / # 311831
Néha feljövök aztán beleolvasok és megfájdul a fejem.Ki ez az agyament munkahely teremtési program igazgató aki ilyen szűken ennyi baromságot írt! Öcsém itt nem a teremtésről szól a történet az max. a bibliában, itt egy spontán dupla lehúzásról szólt a munkahely teremtési parancsolatod.Tényleg vedd fel a karszalagot de vigyázz mert ellenőriznek titeket is!Dolgozz becsületesen becsülettel, de ne úgy ahogy tanultad a zóna trükköket!

Kérdések 2010.12.19. 09:00:40 / # 311805
Lehet hogy ne pazaroljál mert még bajod lesz azt sírdogálni fogsz mint a gazdád? Lehet hogy vissza kéne menni ahonnan jöttél mert ez is egy szakma bár a gazdád belenyúlkált dilettáns módon de hál istennek nem sikerült tönkre tennie? Lehet hogy teremtsél munkahelyet magadnak,visszakaptad a pénzecskédet amiből tudsz egy kis karit csinálni? Lehet hogy a karszalagot kicsit díszítsed fel kis fenyőágakkal esetleg egy két csengővel? Lehet hogy a fejedre idén nem kell csúcs dísz, elég csúcs vagy így is?
duracell 2010.12.19. 08:44:08 / # 311277
Ne menjél le a szintemre még a végén nehéz búvár lesz belőled és ha nem tudsz feljönni megfulladsz azt meg nem akarom nem vagyok olyan mint a gazdád. Azért köztünk szólva szörnyű állapotban vagy mint egy kirúgott BKV ellenőr legalább! Most már az otthon teremtésben is részt vehetsz csak szóljál a színesnek! A munkahelyeket majd csináljuk idáig is így volt eztán is így lesz a retkek meg a büdös bogarak meg takarodnak.
Karaj 2010.12.19. 07:34:30 / # 311202
Hello. Nem érted?Mert olyat árul ami nem az ő tulajdona.Soha nem is volt. És igen.Amikor gyerek voltam akkkor elindultunk az utcán és addig mentünk míg nem jött egy szabad taxi.És nem haltunk bele.
Aranyospalabácsi 2010.12.19. 05:11:09 / # 311168
Pedig volt ilyen. A Buda Penta felkapcsolta a sárga villogóját, és már pördültünk is oda. Aztán elfoglaltuk a drosztot. Itt kezdődött a fuvarszervezés. Minden fuvar 50 Ft-omba került. :-(
Lenin 2010.12.18. 21:06:36 / # 310543
Halló Szaktárs! Te,aki 99%-ban értelmes dolgokat szoktál írni,áruld már el,miért kérdőjelezed meg alapjaiban a fuvarszervező vállalkozások létét? Mondjuk mit tegyen az,aki nem egy forgalmas főút,vagy egy droszt mellett lakik,ha utazni akar? Gyalogoljon kilométereket az állomásig,vagy lőjön fel jelzőrakétákat,amíg oda nem talál egy szabad taxi? :-DD
2xp 2010.12.18. 20:27:32 / # 310503
Csak azért pazarlok rád még 1 postot, hogy tudd, elolvastam az értelmetlen karaktereket, nem is reagálok rá, mert ennyire már nem akarok lemenni....!!
nyuszicsiga 2010.12.18. 19:52:25 / # 310473
Már rájött egy-két volt zónás milyen sokat kell majd visszafizetni a főtaxinak,hiába ment 7-8 kanyart/400 km min./A zóna is szar volt,de ez?!!! A buszosokkal is jól kibabráltak.Ment megint feljelentés a főtaxi ellen!

Kérdések 2010.12.18. 18:33:03 / # 307401
Lehet hogy egy picit elsírtam most magamat a munkahely teremtési problematikán? Lehet hogy valaki nem jár jól akkor is munkahelyet teremt? Lehet hogy gratulálok ahhoz hogy két teles voltál a zónánál? Lehet hogy kívánom dolgozz sokat a zónánál de azért ne haljál éhen de a gazdáidat is támogassad? Lehet hogy ti voltatok kemények mi nem gyújtottunk fel autókat nem fenyegetőztünk nem voltunk un frankók egyszerűen megpróbáltunk megélni többnyire sikerrel és egyenes gerinccel? Lehet hogy neked kell keménynek lenned idővel rájössz ha csak nem egy kis picsa seggnyaló vagy ? Lehet hogy én sem adnék képet se neked mert még elélveznél? Lehet hogy én is köszönöm nem karcoltál többet mert már ettől is elfáradtam pedig még ez lightos volt pl. a svédhez és a nubirájához képest?
Oldalszám: 544