Hozzászólások száma: 10868
Ugrás a hírhez Oldalszám: 544
Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
My 2006.08.12. 21:58:29 / # 308955
Köszönöm kimerítő válaszod! További jó fórumozást mindenkinek! reális! Teljesen igazad van az elözőekben!Köszönjük a többi kollega nevében is!
reális 2006.08.12. 21:55:45 / # 308954
Egyetértek!!
Moderátor 2006.08.12. 21:54:22 / # 308953
T.My Hozzászólásában megsértette, a "Felhasználási feltételek, és moderálási szabályok", V. A Moderáció 8/b pontját. [b][i]b.) Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait (például: név, lakhely, munkahely, beosztás stb. - ún. "IRL adatokat") tartalmazó hozzászólások. Kivételt képeznek azon esetek, amikor az üzemeltető fórumain az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra valós személyére vonatkozó adatait, azonban más felhasználó ebben az esetben sem terjeszkedhet túl az eredeti közlés adattartamán. [/i][/b] Kérjük a szabályok komolyan vételét, és betartását!
reális 2006.08.12. 21:54:13 / # 308951
Hát azthiszem akkor erőteljesen és baromi gyorsan süllyednék Taxi48 (és további nickjei) szintjére, amit én nagyon kihagynék, mert azt gondolom, hogy van benne sok nem annyira publikus rész is, amire Taxi48 néha utalgatott is.Az ő irásaiból egy pár részt rendbe lehet rakni, de ez mennyire volna hiteles, nem tisztem megítélni. Sorry, de családi szennyest nem illik kiteregetni!
törölt felh. 2006.08.12. 21:52:37 / # 308950
Én most elköszönök, mert reggel 5-kor kelek és nem igazán szoktam hozzá. Jó éjt:-)

törölt felh. 2006.08.12. 21:47:55 / # 308949
Ha ezt megtennéd, leköteleznél:-)
törölt felh. 2006.08.12. 21:47:23 / # 308948
Ez szerintem egy nagyon téves elképzelés, már mint a fuvarszervezők részéről. Gondolod a MAGYAR (jól kiemeltem, hogy értsd a célzást) taxisok az egyik napról a másikra a beülős, leintős utassal szemben olyan korrektek lesznek, hogy az máskor is bátran befog ülni egy nem telefonon rendelt autóba? Ezt senki sem gondolhatja komolyan, aki egy kicsit is bele lát ebbe a szakmába. Vagy naiv (finoman fogalmazva). Inkább a fix, a kisebb, vagy leromlott cégek ellenérdeke, hiszen nekik nincs más fegyver a kezükben, mint a piacnál alacsonyabb tarifa. Ez az egyetlen utas szerzési lehetőségük. A fix bevezetésével nem a taxisoknak lenne végük, hanem a kis cégeknek. Azt a pár embert kivéve az ügyön mindenki csak nyerhet. A baj csak az, hogy ezeknek az embereknek van a szakmába annyi befolyásuk, hogy ezt megakadályozzák. Én így látom, ami nem egyenlő azzal, hogy így is van.
reális 2006.08.12. 21:43:47 / # 308947
Azért az enyhe túlzás lenne állitani :-) de jó helyen jársz, csak sok fontos részlet kimaradt, ami tulajdonképpen a mostani ügyben nem fontos, de azért megérne egy pontosítást, a tisztánlátás érdekében!
reális 2006.08.12. 21:40:43 / # 308946
"Akkor ez miért nincs megvalósítva?" Mert valószínű olyan vonzata is van a dolognak, hogy akkor minek telefonálgasson az utas, ha elég inteni az utcán egy bármilyen taxit úgyis annyi mint mindenkinél. Fuvarszervező irodák "redőnyhúzás"! Ezt azthiszem nem adnák könnyen és mindent megmozgatnak,(és megmozgattak már eddig is) hogy nehogy fix tarifa legyen.
törölt felh. 2006.08.12. 21:36:57 / # 308942
reális szerint mindent értek:-)))
törölt felh. 2006.08.12. 21:36:37 / # 308941
Nem én voltam, így majd ha az illetékes jön, akkor válaszol...csak azért mondom, hogy ne hidd azt, hogy nem méltatlak válaszra:-)
My 2006.08.12. 21:35:24 / # 308939
T.szerk. Annyit szeretnék kérdezni az elöző hozzászólásommal kapcsolatban: Mi a probléma a nevek kiírásával,hogy ezt rögtön módosítani kellett? Többször láttam a fórumon más neveket is megemlíteni azok mégis maradhattak!

szabadszáju 2006.08.12. 21:34:59 / # 308938
hali.itt vagyok.szóval hol tartottunk?Mit nem értesz?
törölt felh. 2006.08.12. 21:34:06 / # 308945
Nahh, ha csak ennyit hibáztam, akkor magam is megvagyok lepődve:-)) Úgy látszik csak ragad rám is valami:-) A fix tarifát én a repteres ügytől függetlenül mondtam, de természetesen nem lehet szétválasztani a két dolgot. Az én elképzelésem szerint, ha a transzferek megszünnének és fix km-el kellene szolgáltatni, akkor minőségi verseny váltaná fel, a szinte már bűnös árversenyt. Pl.: Engem rendel az utas, mert Daewooval szolgáltatok, de egyszer csak kipróbál egy Mercedest és engem hanyagol. Mit tehetek erre én? Váltok és autót cserélek. Ki jár jól? Mindenki!!! Van fejlődés? Persze. Akkor ez miért nincs megvalósítva?
reális 2006.08.12. 21:26:01 / # 308936
Hi! Majdnem jól látod csak egy kis időrendi eltérés van néhol! Elhanyagolható :-) Fix tarifa a megoldás? Én azt gondolom megérne egy pár oldal esélylatolgatást, hogy azzal ti hogyan látnátok a helyzet rendezését? Ha gondolod ill. gondoljátok beszéljük át, hátha egy két jó ötlet születik! Köszi

törölt felh. 2006.08.12. 21:17:40 / # 308943
Na, nem engedem bő lére, mert az adatokkal csak megint belezavarodnánk. 1980-as évek végén, egy maroknyi csapat összeállt és kisajátították a repteret maguknak. Persze a céges taxisok néha próbálkoztak, aminek az eredménye az lett, hogy elcsattant egy-két maflás. Amit több jelenlévő a mai napig sem tud felejteni. Elvoltak ott kint a fiúk, mint a befőtt. Ment az okosság kint ezerrel. Ekkor valahogy képbe került Veres úr, és kialakította a Tourist taxit (ennél a pontnál igen bizonytalan vagyok, mert lehet totál másként alakult ez ki, de mind1). Ebbe nem lépett be mindenki, így ők lettek az A-taxisok. Na ez a két csapat nem nagyon szívlelte egymást és sok konfliktus történt, amit a mai napig szintén nem tudnak elfelejteni. Lényegében rend lett a reptéren. Az utasok sokkal optimálisabb áron utazhattak, de a taxisoknak is maradt bőven. Ekkor történt a reptéren egy tranzakció, ami miatt jöhetett egy Angol gyerek, aki annyit ért a taxizáshoz, mint tomajer barátom a kosarazáshoz. Már látott igazi játékot, de azt annyi. Az elején (ezt rebesgetik) volt egy kis susmus, de mivel nagy nyilvánosságot kapott a dolog, így ki kellett írni egy pályázatot. 3 konzorcium vett ebben részt. AZ A-taxisok A Fővárosi taxiscégek És a Touristos fiúk, akik Zóna néven futnak jelenleg. Na a Zónások olyat odavágtak a többieknek a pályázaton, hogy csak ámultunk. Nyertek is. A bibi az, hogy olyan árakkal nyertek, amivel szerintünk nem lehet teljesíteni a vállalt dolgokat. Én főleg a 3 éves autók cseréjét látom bukfencnek, de droid rendszerben ez is elképzelhető. Na és pont ezért minden szintről megy az adok-kapok és annak lehettünk itt szemtanúi. Augusztus 15.-én ugrik a majom a vízbe, mert akkor lesz az átadás vagy mi, ahol már mindennek rendben kell lennie. Erre sokan fenik a fogukat és már kitérképezték a legtávolabbi pontokat Budapesten, hogy majd jót kocsikáznak, miközben zrikálják a sofőrt.. na ha az meg erre lekever egy maflást (szerintem részben jogosan), akkor majd jön a címlap sztori, hogy a Zónás összeverte az utasát. Itt tartunk most. De ez nagyon szigorúan csak az, amit én értettem meg ebből az egészből, így ezt ne vedd tutira. Ebben a témában tomajer az illetékes, mert őt izgatja nagyon. Engem jobban izgat, hogy mikor lesz fix tarifa, de aszonta az most nincss terítéken...nahh jahh, és miért nincs??

törölt felh. 2006.08.12. 20:53:44 / # 308934
Jó alaposan, mert az én vacsim nem diétás ma:-))
szabadszáju 2006.08.12. 20:53:00 / # 308933
várok addig zuhanyzok
szabadszáju 2006.08.12. 20:52:10 / # 308932
azért nekünk utasoknak nem lesz szar de veletek akik az életüket is igy rendezték be mit fogtok csinálni?gondolom mindíg lresz valahogyde azért nem mindegy milyen áron.

törölt felh. 2006.08.12. 20:51:52 / # 308931
Ez igaz. na mindjárt összefoglalom neked, amit én megértettem, csak bekapom a vacsim...de azt nem ígérhetem, hogy attól sok dolog kerül megvilágításba, de igyekezni fogok:-)
Oldalszám: 544