Hozzászólások száma: 10868
Ugrás a hírhez Oldalszám: 544
Témakörök > Hírek fórumai > Gyökeresen átalakítja a ferihegyi taxi szolgáltatások rendszerét a Budapest Airport A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Fotó 2006.08.15. 21:14:15 / # 309162
Lengyel Sándor, a 6x6 taxi marketingigazgatója – a többi társaság képviselőjével egyetértésben – a helyszínen több újságírónak is elpanaszolta, hogy tapasztalataik szerint a nyertes autói korántsem olyan egységesek, sofőrjeik pedig nem estek át a biztonsági átvilágításon, annak ellenére, hogy a tenderben – szerintük – ez állt. A BA szóvivője szerint ugyanakkor ilyenről szó sincs, a nyertesnek egy éve van arra, hogy minden követelménynek megfeleljen. A munakerő-toborzással kapcsolatban is inkább megengedő hangot ütött meg a reptér. Mivel a Zónának sürgősen képzett munkaerőre van szüksége a diszpécserszolgálaton, így kapóra jött nekik, hogy a BA épp most számolja fel az információs pultok és a business center egy részét. A korábban itt dolgozó fiatal hölgyek ugyanis miniszoknyába öltözve azonnal állást kaptak a taxisoknál.

Fotó 2006.08.15. 21:13:19 / # 309154
Ezt pedig csak egy tőkeerős cég tudja bevállalni, amelyik saját autókkal és alkalmazott sofőrökkel üzemel.

Fotó 2006.08.15. 21:11:43 / # 309153
A feirhegyi repülőtéren nyújtott taxiszolgáltatásra kiírt tendert ugyanis az a Zóna Service konzorcium nyerte, amelyben nemcsak Szakál László, a Tourist Taxi ügyvezetője, hanem a cég tulajdonosa, Veres István (egy betéti társaságon keresztül) is részese, a reptér biztonsági szolgálatával karöltve. Mivel ők adták a legjobb árajánlatot, valamint a legtöbb garanciát is vállalták a 4+1 éves szerződés elnyerése érdekében, így a Budapest Airport Rt.-nek (BA) nem volt más választása – mondta Szollár Domokos, a repteret üzemeltető BA szóvivője. Sokáig ő is cáfolta azt az értesülést, amely szerint az új cég Veres érdekeltségébe tartozna, a szerdai autóbemutatót azonban már a Citadellán engedély nélküli építkezésével a reflektorfénybe került üzletember tartotta. Az eseményre eljött a többi – a tenderen vesztes – taxitársaság vezetője is, akik korábban már többször hangoztatták, hogy ilyen árakon (a zónákra osztott tarifatáblázat szerint legfeljebb 3600 forintért) lehetetlen tisztességesen üzemeltetni a szolgáltatást, ráadásul úgy, hogy a szerződés értelmében legfeljebb ötéves, nagyméretű autókkal dolgoznak majd. A két héttel ezelőtt megkötött szerződés értelmében 150 darab Ford Mondeo, 10 londoni típusú taxi, valamint néhány Opel Zafira lesz az autóparkban, fejtámlájukba televízió lesz építve, az autók légkondicionálóval és GPS-alapú nyomkövetővel is el lesznek látva. Veres István érdeklődésünkre nem is tagadta, hogy az üzlet kezdetben veszteséges lesz. Elmondása szerint a teljes beruházás körülbelül 1,5 milliárd forintot fog felemészteni, 2008-ig pedig körülbelül havi ötmilliós veszteséget terveznek. Ezt pedig csak egy tőkeerős cég tudja bevállalni, amelyik saját autókkal és alkalmazott sofőrökkel üzemel. Az egyéni vállalkozókból és szövetkezeti tagokból álló városi taxitársaságok ezt nem tudják megkövetelni a taxikat saját vállalkozásukban üzemeltető kisiparos fuvarozóktól.

Fotó 2006.08.15. 21:10:26 / # 309152
A legtöbben azt kérték, hogy a taxiszolgáltatást tegyük rendbe – mondta a reptér nemrégiben leköszönt vezérigazgatója a FigyelőNet kérdésére. Kiírtunk egy tisztességes tendert, arról igazán nem tehetünk, hogy a legjobb ajánlatot a régi, zűrös társaság emberei adták – nyilatkozta később egy neve elhallgatását kérő reptéri szakember lapunknak

reális 2006.08.15. 21:10:21 / # 309130
"MIÉRT DOLGOZOTT?" Mert a pályázat nyertese, engedélyezte számára! ÉRTED?
Fotó 2006.08.15. 21:09:15 / # 309151
Miniszoknyával erősítenek a reptéri taxisok 2006. augusztus 15. Az történt, amire mindenki számított, de senki nem merte bevallani: a ferihegyi taxitender nyertese mögött ugyanaz a férfi áll, aki a korábban sok botrányban részes Tourist Taxit működtette.

reális 2006.08.15. 21:08:15 / # 309150
Nézd meg jól a kresz táblát, mielött hülyeséget írsz! kivéve zóna taxi és zóna rt. 6x ez áll rajta! így már más? különben nem taxi volt, de lehetett volna az is :-)
reális 2006.08.15. 21:05:19 / # 309149
"A kivezényelt rendőr Uraknak köszönjük a részvétet,lehet hogy miattuk volt rend?" A részvétet máshol szokták megköszönni :-)) Ennyit tudsz!
törölt felh. 2006.08.15. 21:03:43 / # 309148
Semmi baj, néha mindenkinél kicsap a biztosíték, mi miért lennénk kivételek?:-)) Nézd, amikor mi a II-es terminálon voltunk, akkor ilyet nem tapasztaltunk. Amikor az I-esen voltunk, akkor szintén nem tapasztaltunk ilyet. Még egy adalék, hogy tiszta legyen a kép: Mi 12:15 perckor elhagytuk a repteret, mert egy ígéretem kellett teljesíteni, méghozzá a fejvadász topiktárshoz volt érkezésem 12:30-ra és nem szerettem volna, ha nem tartom a szavam. Ami utána kint, esetleg a reptér II-esen zajlott, arról sajna nem tudunk. Ui: tomajer jelenleg is kábel után rohangál:-)))
Csumi 2006.08.15. 20:38:13 / # 309129
Még egy gondolat a " srácok mindent megtettek"-hez: Tv2 híradója, 18,30, azt állítja, a jobb kiszolgálás érdekében, (hogy csökkentsék a 1/2 órás, időnként hosszabb várakozást) több utast is összeültettek.....Jaaa... ezt lehet? Így már persze megéri bejönni a városba ....(2-3 vócserért)

Csumi 2006.08.15. 20:30:07 / # 309128
Ok! Betét kicserélve, idegrendszer a helyéretéve. Ne haragudj! A "csá" meg tudod, hogy szokott folytatódni.... Segítek: "....Csogu Csá" :-))

törölt felh. 2006.08.15. 20:07:39 / # 309088
De adtál egy ötletet és esküszöm megcsinálom holnap délre:-)))

törölt felh. 2006.08.15. 20:02:04 / # 309147
Hisztizünk mind a ketten, mint egy menstruáló szűz lány:-)) Háát pont ezt lőtte le KÉRDÉSEK topiktárs, nem olvastad?:-) Kapkodás volt rendesen, az utasok is kicsesztek velük, mert jöttek ezerrel. Az Üllői utat is pont most újítják fel, szóval még a dugó is ellenük dolgozott, arról nem beszélve, hogy néha 10 kamera és 10 fényképész figyelte, amint besegítik a bőröndjét az utasnak és volt olyan, hogy "kicsit" odaverték a csomagot az új autóhoz. De ki ne jött volna zavarba?:-)) Mennyire sikerült? Elmondom: Mivel a cégvezetők oldaláról (és ők azért tájékozottak rendesen) is azt hallottam, hogy ennek most nincs sok értelme, hiszen a kezdeti felállás nem is mehet zökkenőmentesen, akkor most én mit írjak le? Főleg, ha kiderül az, hogy a tökéletes kivitelezésre még van 365 napjuk? Igaz, Lengyel Sanyi azt mondta, hogy a mostani letétbe elhelyezett 50 millió nem fedezte volna azt, ha most minden szabálytalanság miatt a meghatározott (?) büntetést ki is vetik rájuk. Csumikám, nem vagyunk (főleg én) tökéletes, és lehetséges hogy nem azt írtam, amit vártatok, de talán homokszem került a gépezetbe. Valóban nem volt kint a tarifa tábla sok autón, de ez most tényleg olyan húha a mi szakmánkban, vagy mi vagyunk kicsit másként ezzel és a szálkára is koncentrálunk? Ha hibáztam és úgy érzitek, akkor azt is vállalom, de én ezt így éreztem, és most is így érzem. Mondom, ami érdekes lett volna, azt KÉRDÉSEK topiktárs betette, akkor??? ...és nekem idegből ne csázzz, mert az a halálom:-)))
Csumi 2006.08.15. 19:50:02 / # 309127
"és a taxisok is minden kérdésre válaszoltak és minden kérésnek eleget tettek. " Na pl. erre gondoltam, ezt hiányoltam, mert ilyesmit nem olvastam...bocs nem kérdezek többet... Ha pedig azt hiszed, hogy vért vártam, nem vagy komplett...abban is biztos voltam nélküled is, hogy a Zónás srácok mindent meg fognak tenni a sikeres lebonyolításért...ENGEM AZ ÉRDEKELT VOLNA, HOGY EZ MENNYIRE SIKERÜLT...de ezt nem tudtam meg ! és már nem is érdekel...csá
törölt felh. 2006.08.15. 19:25:41 / # 309126
[font size=3]Nem egy okos dolog magyarázkodni, vagy olyan dologgal kapcsolatban magyarázattal szolgálni, ami valahol azt mutatja, hogy rendesen le lettünk iskolázva, de most úgy érzem, ebben a szakmában jobb az elejét venni a találgatásoknak, mert ha ezt nem teszem/ük, akkor a vadabbnál-vadabb dolgok fognak már holnap biztos tényként az utcára kikerülni. Ismervén a díszes társaságot:-) Nem így indultunk neki a napnak, ez tény. Ez a cikk született meg, ez is tény. Valami közben történt, ez is tény. Akkor hulljon le a lepel: Reggel még azzal a szándékkal futottunk neki a dolognak, hogy ami ott történik az itt lesz a lapon. Ez mondjuk így is történt, bár kicsit másként, mint ezt mi gondoltuk. Betechnikázva, fényképezőgépekkel felszerelve, hozzá 2 napra elegendő akkumulátorral meg is érkeztünk. Végeztük is szépen a dolgunkat, igaz, pár idegesebb érintettnek elmagyarázva, hogy ha visszatekint a történelemben, akkor el kell ismernie, hogy nem épp legszerencsésebb dolog valamit is megfélemlítéssel, vagy esetleg erőszakkal tiltani, főleg, ha a szólásszabadságról van szó. Egy szó nélkül elfogadták ezt. Na most kint kaptunk egy kamerát, hogy azzal csak jobban lehet dolgozni. Ez igaz is, csak valami extra jó kamerával voltunk, ami legalábbis hazánkban nem igazán van tömegforgalmazásba. És itt adódtak a bonyodalmak. Tomajer engem hazahozott és én nekiestem a cikknek. Írtam is szépen, miközben döbbenten láttam, hogy KÉRDÉSEK topiktárs szépen megelőz minket. Mindenben járatosabb, gyorsabb és tájékozottabb. Tomajer a fél várost végig rohanta, mire elértünk oda, hogy majd valami esélyünk legyen arra, hogy a kameráról lecsalogathatjuk a felvételt, amit állítólag éjszaka meg is próbál. Közben az egész cikkem az aktualitását vesztette, hiszen a fórumba feltett képek és kérdések azt verték rendesen. Így kapott egy törlést és hosszas megbeszélés után megszületett az objektív hangvételű cikk. Nagyon sajnálom, hogy nem számolhatok be arról, hogy a Zónások magasról tettek az egészre, mert ez nem igaz. Igenis, igyekeztek a srácok. Nagyon sajnálom, hogy nem folyt vér, pedig tomajert mindig előre engedtem. Sajnálom, hogy Veres István egy szimpatikus, örökké mosolygós ember benyomását keltette bennem. De azt sajnálom igazán, ha ezalatt a 9 hónap alatt nem tudtam bennetek kialakítani azt a velem kapcsolatos érzést, hogy ha olvassátok írásom, amit névvel vállaltam, akkor az igaz, az úgyis van. Egy szerencsétlen ominózus eset volt, amikor a Krisztián gyerek elküldött az anyámba, de erről sem igazán a Zóna tehet, hiszen ha jól emlékszem ezzel a sráccal már egyszer kerültem vitába, de akkor meg utasom volt. Ő meg T2000-es. Ha JÓL emlékszem. A placc mesterek kifejezetten együttműködők voltak és a taxisok is minden kérdésre válaszoltak és minden kérésnek eleget tettek. Fényképek: Na azok vannak, csak Betyár dolgozik és ő az akinek a gépén megvan az a progi, amivel logózni tudja őket. Ő este ér haza és akkor kerül sor rá, mert ne felejtsük el azért, mi is a taxizásból élünk meg és nem tehette meg, hogy hazarohan a galériát elkészíteni. Fiúk, én komolyan nem neheztelek, de legyetek belátással, vannak korlátaink, amik jelenleg itt merülnek ki. A másik, hogy KÉRDÉS topiktársnál jobban mi nem tudtunk kérdezni, hiszen érzésem szerint, ő egy tűz közelében lévő kolléga. Félreértés elkerülése véget, semmi baj azzal, hogy ő ennyivel ügyesebb volt, csak értelmetlenné vált az, hogy mi az ő kérdéseit ismételjük a cikkben. Lesz képgaléria, reményeink szerint a kameráról is le tudunk lopni képeket, de ehhez kis türelmet kérünk.[/font] Köszi:-)

Csumi 2006.08.15. 18:24:42 / # 309122
DDDD!!!
Csumi 2006.08.15. 18:24:12 / # 309121
no és hol vannak a képek? Vagy az a "kamera "video volt? De látom volt nálatok fényképezőgép is... Fotók? A tomajer meg ne csajozzon állandóan, (vagy csajozik, vagy a hasát tömi a potya szendvicsekből, tele szájjal meg ugye nem illik kérdezni:-)) ) INFORMÁLÓDJON, ÉS INFORMÁLJON! (bocsi nem akarlak cseszegetni benneteket, csak alig vártam a beszámolót, és szinte semmit nem kaptam....:-( na sebaj majd megnézem a híreket) Csogu: Szerintem a pártatlanság szép dolog, de nem egyenlő a hallgatással...

törölt felh. 2006.08.15. 18:19:48 / # 309120
Háát, a hangvételből én is arra gondolok, hogy egész délelött lógtak... egy raktárban fejjel lefelé. :-)
Csumi 2006.08.15. 18:16:05 / # 309119
Te valamit elhallgatsz!:-))) Nem hiszem, hogy ennyi lett volna az egész napos tapasztalat...Én legalábbis semmivel nem lettem okosabb, és az sem derül ki számomra mit is csináltatok egész nap...lógtatok?!:-))
törölt felh. 2006.08.15. 18:11:26 / # 309118
A cikkben szerepel ez a mondat: "Utasok türelmesen vártak, hiszen mint azt eddig megtudakoltam, kint a nagy nyugaton ez egy megszokott állapot és van, amikor 40-50 percet is kell valakinek taxira várni." Gondolom, ott is taxi-tömegek várnak a közelben nagy semmittevésben, hogy utasuk legyen egyszer. Vajon hányan fizetnének szivesen kb. 800 - 1000 ft-tal többet, hogy azonnal kocsit kaphassanak? Azt hiszem, reklámozni kéne: "5 perces taxi: telefonszám" vagy "Ha nem akar fél órát taxira várni: telefonszám"
Oldalszám: 544