Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
törölt felh. | 2014.01.19. 22:47:39 / # 306977 |
|
Ne hagyd magad
Előzmény: #306975 repter2 2014.01.19. 11:07:04 |
Bátyó | 2014.01.19. 20:33:12 / # 306976 |
|
Ember!!!Január van!
Előzmény: #306975 repter2 2014.01.19. 11:07:04 |
repter2 | 2014.01.19. 11:07:04 / # 306975 |
|
Hello, mi?!
Szombaton sem lett teli a buksza. Rohadtul meghalt ez a történet...
|
művészúr | 2014.01.16. 02:31:28 / # 306967 |
|
Nagyon szépen köszönöm, hogy kisegítettél!
Torgyán bajtársnak meg csak annyit, hogy - ha unja - úgy 2.50 - től, mondjuk 3.20 - ig "csak kibírja"?!
Remélem el is gondolkozik rajta!
(...REMÉLEM...)
Üdv Mindenkinek! :-)
|
alelölülő | 2014.01.16. 01:12:39 / # 306971 |
|
|
művészúr | 2014.01.16. 01:05:37 / # 306974 |
|
A ma délután elcsípett, "négyesen" való "Torgyán" féle eszmefuttatáshoz szívesen beszúrtam volna ide - nem csak Neki - a "HISTORICA" zenekar "MEGSÁRGULT KÉP" - című klipjét.
Sajna elfelejtettem hogyan is kell, de ha valaki esetleg megtenné, megköszönném - mindannyiunk örömére!
:-)
|
baupexim1 | 2014.01.14. 13:01:26 / # 306973 |
|
"enyhén majorannás vízzel"
Te is olvasás közben nyálat csorgattál, mi? :))
Előzmény: #306972 anyad 2014.01.14. 12:25:01 |
anyad | 2014.01.14. 12:25:01 / # 306972 |
|
Nem rossz de én még majoránnát és erős Pistát is teszek bele.
Előzmény: #306968 művészúr 2014.01.14. 03:17:22 |
góré001 | 2014.01.14. 09:54:52 / # 306970 |
|
Menj a FRANCBA felmosófával kell a nyálamat feltörölnöm alólam !!!!!!:-)))))
Előzmény: #306968 művészúr 2014.01.14. 03:17:22 |
baupexim1 | 2014.01.14. 08:21:17 / # 306969 |
|
vannak benne szakmai hibák, de nem rossz :))
Előzmény: #306968 művészúr 2014.01.14. 03:17:22 |
művészúr | 2014.01.14. 03:17:22 / # 306968 |
|
Ha már a "4 - esek klubján" tegnap előtt nem tudtam szót kapni, annak a Srácnak leírnám a jó, sűrű és ragacsos - szaftjú pacalpörkölt elkészítését:
Magam mindig FEHÉR és vaskos pacalt veszek.
Nem teszek bele a "százrétű" - ből, vékony részeket.
Általában kb. 2 kilót veszek, bolti csomagolásban - elvileg megtisztítva ( még nem csalódtam ), de NEM APRÍTVA.
A pacalt itthon fölszabdalom ollóval, kb. tenyérnyi darabokra ( ollóval, egyszerűen).
Átnézem a fonákját, hátha van rajta még faggyú, azt kézzel letépem és kidobom.
(...nem szokott lenni rajta, max. minimális...)
Megabálom:
Vizet forralok, sós, babérleveles ( kb. 7 - 8 db.), enyhén majorannás vízzel, melybe aztán belerakom a pacal darabokat.
Citromot, vagy ecetet NEM RAKOK BELE, mert a savas kémhatás megkeményíti - és soha sem fog megpuhulni!!!
Addig abálom, amíg "félpuha nem lesz, tehát a villa átszúrja. ( kb.másfél óra )
Pörkölt alapot készítek:
Étolajra ( lehet zsírra is ) apróra vágott 4 nagyobb fej vöröshagymát aprítok egy egész apróra karikákra vágott, hegyes erős paprikával, kb. 2 teáskanálnyi sóval meghintve.
Erős tűzön indítom, fokozatosan középállásig "lassítom" - sűrűn kevergetve, míg teljesen megfonnyad.
Ekkor LEHÚZOM A PLATNIRÓL, meghintem piros édes fűszerpaprikával gazdagon, fekete - esetleg még fehér borssal is( abból mondjuk kevesebbel, mert sokkal intenzívebb ), kevés majorannával, kevés őrölt köménnyel és hozzá adok két kis doboz süritett paradicsomot ( én azt szeretem, de lehet helyette lecsó is).
Fontos levenni a platniról, mert "rotyogás" közben könnyen megég a paprika és keserű lesz!!!
Megkeverem, és belerakom az azóta kb.1 x 5 cm - es csíkokra metélt pacalt, ismét 7 - 8 db babérlevéllel.
( a vastagabb részeket vékonyabbra vágom...)
Visszahelyezem a tűzre és fölöntöm még egyszer annyi FORRÓ VÍZZEL, mint az egész terjedelme.
( Fontos, hogy mindig forró víz legyen, mert különben "meg edzi" a húst és sosem párolódik meg az!)
Itt is, maximumon kezdem, forrás után felére veszem, fölkeverem és lefedve - kb. 20 percenként ránézve és átkeverve, lassan párolom.
Általában - ízlés szerint - kb. másfél óra a párolási idő, melynek a felénél hozzáadom a 2 fejnyi zúzott fokhagymát.
( azért, hogy a viszonylag hosszú párolási idő miatt ne vessze el az erejét és aromáját )
A párolást "szaftjára" addig végzem lefedetlenűl, míg ízlésem szerint nem lesz puha és kissé roppanós és újra nem lesz "szinte kevés szaftjú".
Ekkor ráöntök kb. másfél deci ÉDES vörösbort.
( Azért édeset, mert a csípős íznek az édes az ellentettje, így lesz finom és pikáns.)
Ismét "szaftjára" - de legalább addig párolom, míg elveszti a "borosságát".
Ha kész, fél órát várok a tálalásig, LEFEDETLENÜL - hogy kicsit "bőrösödjön be a teteje" -, addig úgyis elkészítem a finom vajas, petrezselymes krumpli köretet.
Jó étvágyat! :-)
|
Bátyó | 2014.01.12. 22:50:04 / # 306966 |
|
Nincs mit mondani egymásnak ?Olyan frankó minden ???????
Előzmény: #306965 taxika 2014.01.04. 22:33:15 |
taxika | 2014.01.04. 22:33:15 / # 306965 |
|
Ezt mind megkóstoltad, azért tudod melyik milyen?
Előzmény: #306953 2013.12.22. 05:44:24 |
sijofok | 2014.01.01. 10:28:53 / # 306963 |
|
Minden kedves fotaxis kollegamnak boldog uj evet s sikerekben gazdaag uj evet kivanok!!!!!!!!!!!!
|
sijofok | 2014.01.01. 10:28:53 / # 306964 |
|
Minden kedves fotaxis kollegamnak boldog uj evet s sikerekben gazdaag uj evet kivanok!!!!!!!!!!!!
|
carlotax | 2013.12.31. 00:03:32 / # 306962 |
Hali!!Rég jártam már itt!!!
BÚÉK mindenkinek,főleg akit ismerek!!!:-)
Üdv!
|
|
IST 882 | 2013.12.28. 14:43:51 / # 306961 |
|
Tagdíj, leadó, .... van aki már nagyon várja.
|
MCCCXCII | 2013.12.25. 11:18:13 / # 306960 |
Ja, és mindenkinek kívánok „hammond” mentes kellemes karácsonyt és boldog új esztendőt.
Előzmény: #306959 MCCCXCII 2013.12.25. 11:16:24 |
|
MCCCXCII | 2013.12.25. 11:16:24 / # 306959 |
Ebben a témában is elég tájékozatlan vagy.
A kutyáé nem „csavaros”. A disznóé viszont igen.
Előzmény: #306955 2013.12.22. 21:33:57 |
|
sdsd | 2013.12.24. 15:17:13 / # 306958 |
|
Mindenkinek Kívánok Boldog Karácsonyt
|