Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
törölt felh. 2014.01.19. 22:47:39 / # 306977
avatar
Ne hagyd magad
Bátyó 2014.01.19. 20:33:12 / # 306976
avatar
Ember!!!Január van!
repter2 2014.01.19. 11:07:04 / # 306975
avatar
Hello, mi?! Szombaton sem lett teli a buksza. Rohadtul meghalt ez a történet...

művészúr 2014.01.16. 02:31:28 / # 306967
avatar
Nagyon szépen köszönöm, hogy kisegítettél! Torgyán bajtársnak meg csak annyit, hogy - ha unja - úgy 2.50 - től, mondjuk 3.20 - ig "csak kibírja"?! Remélem el is gondolkozik rajta! (...REMÉLEM...) Üdv Mindenkinek! :-)

alelölülő 2014.01.16. 01:12:39 / # 306971

művészúr 2014.01.16. 01:05:37 / # 306974
avatar
A ma délután elcsípett, "négyesen" való "Torgyán" féle eszmefuttatáshoz szívesen beszúrtam volna ide - nem csak Neki - a "HISTORICA" zenekar "MEGSÁRGULT KÉP" - című klipjét. Sajna elfelejtettem hogyan is kell, de ha valaki esetleg megtenné, megköszönném - mindannyiunk örömére! :-)

baupexim1 2014.01.14. 13:01:26 / # 306973
avatar
"enyhén majorannás vízzel" Te is olvasás közben nyálat csorgattál, mi? :))
anyad 2014.01.14. 12:25:01 / # 306972
avatar
Nem rossz de én még majoránnát és erős Pistát is teszek bele.
góré001 2014.01.14. 09:54:52 / # 306970
avatar
Menj a FRANCBA felmosófával kell a nyálamat feltörölnöm alólam !!!!!!:-)))))
baupexim1 2014.01.14. 08:21:17 / # 306969
avatar
vannak benne szakmai hibák, de nem rossz :))
művészúr 2014.01.14. 03:17:22 / # 306968
avatar
Ha már a "4 - esek klubján" tegnap előtt nem tudtam szót kapni, annak a Srácnak leírnám a jó, sűrű és ragacsos - szaftjú pacalpörkölt elkészítését: Magam mindig FEHÉR és vaskos pacalt veszek. Nem teszek bele a "százrétű" - ből, vékony részeket. Általában kb. 2 kilót veszek, bolti csomagolásban - elvileg megtisztítva ( még nem csalódtam ), de NEM APRÍTVA. A pacalt itthon fölszabdalom ollóval, kb. tenyérnyi darabokra ( ollóval, egyszerűen). Átnézem a fonákját, hátha van rajta még faggyú, azt kézzel letépem és kidobom. (...nem szokott lenni rajta, max. minimális...) Megabálom: Vizet forralok, sós, babérleveles ( kb. 7 - 8 db.), enyhén majorannás vízzel, melybe aztán belerakom a pacal darabokat. Citromot, vagy ecetet NEM RAKOK BELE, mert a savas kémhatás megkeményíti - és soha sem fog megpuhulni!!! Addig abálom, amíg "félpuha nem lesz, tehát a villa átszúrja. ( kb.másfél óra ) Pörkölt alapot készítek: Étolajra ( lehet zsírra is ) apróra vágott 4 nagyobb fej vöröshagymát aprítok egy egész apróra karikákra vágott, hegyes erős paprikával, kb. 2 teáskanálnyi sóval meghintve. Erős tűzön indítom, fokozatosan középállásig "lassítom" - sűrűn kevergetve, míg teljesen megfonnyad. Ekkor LEHÚZOM A PLATNIRÓL, meghintem piros édes fűszerpaprikával gazdagon, fekete - esetleg még fehér borssal is( abból mondjuk kevesebbel, mert sokkal intenzívebb ), kevés majorannával, kevés őrölt köménnyel és hozzá adok két kis doboz süritett paradicsomot ( én azt szeretem, de lehet helyette lecsó is). Fontos levenni a platniról, mert "rotyogás" közben könnyen megég a paprika és keserű lesz!!! Megkeverem, és belerakom az azóta kb.1 x 5 cm - es csíkokra metélt pacalt, ismét 7 - 8 db babérlevéllel. ( a vastagabb részeket vékonyabbra vágom...) Visszahelyezem a tűzre és fölöntöm még egyszer annyi FORRÓ VÍZZEL, mint az egész terjedelme. ( Fontos, hogy mindig forró víz legyen, mert különben "meg edzi" a húst és sosem párolódik meg az!) Itt is, maximumon kezdem, forrás után felére veszem, fölkeverem és lefedve - kb. 20 percenként ránézve és átkeverve, lassan párolom. Általában - ízlés szerint - kb. másfél óra a párolási idő, melynek a felénél hozzáadom a 2 fejnyi zúzott fokhagymát. ( azért, hogy a viszonylag hosszú párolási idő miatt ne vessze el az erejét és aromáját ) A párolást "szaftjára" addig végzem lefedetlenűl, míg ízlésem szerint nem lesz puha és kissé roppanós és újra nem lesz "szinte kevés szaftjú". Ekkor ráöntök kb. másfél deci ÉDES vörösbort. ( Azért édeset, mert a csípős íznek az édes az ellentettje, így lesz finom és pikáns.) Ismét "szaftjára" - de legalább addig párolom, míg elveszti a "borosságát". Ha kész, fél órát várok a tálalásig, LEFEDETLENÜL - hogy kicsit "bőrösödjön be a teteje" -, addig úgyis elkészítem a finom vajas, petrezselymes krumpli köretet. Jó étvágyat! :-)

Bátyó 2014.01.12. 22:50:04 / # 306966
avatar
Nincs mit mondani egymásnak ?Olyan frankó minden ???????
taxika 2014.01.04. 22:33:15 / # 306965
avatar
Ezt mind megkóstoltad, azért tudod melyik milyen?
sijofok 2014.01.01. 10:28:53 / # 306963
avatar
Minden kedves fotaxis kollegamnak boldog uj evet s sikerekben gazdaag uj evet kivanok!!!!!!!!!!!!

sijofok 2014.01.01. 10:28:53 / # 306964
avatar
Minden kedves fotaxis kollegamnak boldog uj evet s sikerekben gazdaag uj evet kivanok!!!!!!!!!!!!

carlotax 2013.12.31. 00:03:32 / # 306962
Hali!!Rég jártam már itt!!! BÚÉK mindenkinek,főleg akit ismerek!!!:-) Üdv!

IST 882 2013.12.28. 14:43:51 / # 306961
avatar
Tagdíj, leadó, .... van aki már nagyon várja.

MCCCXCII 2013.12.25. 11:18:13 / # 306960
Ja, és mindenkinek kívánok „hammond” mentes kellemes karácsonyt és boldog új esztendőt.
MCCCXCII 2013.12.25. 11:16:24 / # 306959
Ebben a témában is elég tájékozatlan vagy. A kutyáé nem „csavaros”. A disznóé viszont igen.
sdsd 2013.12.24. 15:17:13 / # 306958
avatar
Mindenkinek Kívánok Boldog Karácsonyt

Oldalszám: 1757