Hozzászólások száma: 35136
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
művészúr 2010.08.14. 14:43:47 / # 299658
Meg még: P.Mobil : MOBILEUM!!!

hiénakutya 2010.08.14. 14:43:04 / # 299657
Csak saját nevedben kérheted ki, másokéban nem. Ne próbáld meg mennyiséggel helyettesíteni a MINŐSÉGET! Ezt én nem eszem. Majd a mások kikérik maguknak a maguk nevében.
művészúr 2010.08.14. 14:41:54 / # 299656
ugya!
hiénakutya 2010.08.14. 14:39:35 / # 299655
Argo. Meg kellett erősíteni a 2104-ben a rakodópolcot, mert leszakította. :-DDD '89-et írunk... :-)
szálka 2010.08.14. 14:39:32 / # 299654
Lehet, hogy ha az Olit bámulod az neked olyan, mintha tükörbe néznél, de ezt a magam és jó néhányunk nevében kikérem magunknak. Sem okod, sem jogod mást feltételezni.
hiénakutya 2010.08.14. 14:35:40 / # 299653
Ezt se' mondták még nekem, hogy ódivatú vagyok... :-D De lehet. Talán azért, mert tudom, milyen volt taxisnak lenni, úgy két évtizeddel ezelőtt...
Rocktaxi 2010.08.14. 14:29:54 / # 299652
"Nekem 10-10-4 volt az első tarifám" Te tényleg hiéna voltál már akkor is! :-)) Az első tarifám (1986) 8-8-2, mezítláb! :-))
művészúr 2010.08.14. 14:05:05 / # 299651
Azta!Na eze az a szar!!! Kössssssssssz!
művészúr 2010.08.14. 14:01:15 / # 299650
Kedves Hiénakutya, lassan annyit vitázunk, hogy az már egy barátság kezdete is lehetne. De én akkor is - momentán legalább is...- és egyébként is, visszautasítom a velem - Velünk - szóló feltételezéseidet; vádaidat! Nem megyek bele, de le merem fogadni - a maradék hajam felébe -, hogy ebben az időben a Főtaxi Budapesten a legkorrektebben számlázó cég!!! ( bármelyikkel szemben!) Az más kérdés, hogy ez majd "gyümölcsözik - É ( ? ), avagy nem?! & lécci, tényleg, próbálj, legalább ezekben a "K.nehéz" időkben Rólunk ne mást feltételezni! Azt szeretném még hozzátenni, hogy belőlem egyikőjük sem lesz! 1.Nem vagyok bunkó. 2.Ha már, ne adj' Isten minden összecsapna a fejem fölött ( amely hidd el, látott már jobb időket is ), mindig lesz bátorságom és lóvém arra, hogy belássam; nem az "enyiméezavilág"... Amúgy, Veled szemben, én nem taxisnak születtem, bár tini koromban mindig eljátszottam a gondolattal...Persze azok a '80 - as évek voltak... Sajnálom, hogy 44 éves fejjel és három jó szakmai végzettséggel "az igazi taxisok" üzletét rontanom, tagságát viszont növelnem kell! Úgyhogy, kedves Hiénakutya, én többet nem vitatkozom, Veled! Kicsit ódivatúak a gondolataid, de legalább a Tieid! Én akkor sem hiszek sem Benned, sem az ósdi elveidben! Azé' jó munkát és - tényleg, őszintén - sok erőt a Gyerkőcökhöz!
hiénakutya 2010.08.14. 13:32:25 / # 299648
Tessék, egy kis "ajándék"! :-DDD Remélem, ez az! :-)
hiénakutya 2010.08.14. 13:28:08 / # 299647
Na, ez remek! Nekem 10-10-4 volt az első tarifám, és látatlanban mondom, hogy ez ugyanakkor volt. :-D Egy kicsit még oktatlak, mert "jó pap holtig tanul". Most a netto rosszindulat fog szólni belőlem. Ez nem egy megcsinált felvétel. Ez maga az élet, egy állatorvosi ló. Elmondom, mit lát rajta a magamfajta T A X I S. Szerény szakértői véleményem szerint Oli (most már hívjuk így) egy öreg, rutinos iszapszemű rája, aki pontosan tudja, mit-miért csinál. Tudatosan igyekszik a társaság középpontjává válni, ily módom akarja magára vonni az utasai figyelmét. Közben célirányos kérdéseket tesz föl, óvatosan tapogatózik, káderezi az egyetlen magyarul beszélőt. "Mióta vannak itt?" "Nade maga most itt lakik, nem?" Na, írjuk le: Oli tolja, vagy tolni fogja az órát, csak még nem tud mit kezdeni a társasággal, még nem mérte meg őket, hogy mit bírnak el. A magyarul beszélő feszélyezi, meg a műszerfal tetején elhelyezett taxióra, ami nagyon szem előtt van. Erről kell a show-val elvonni a figyelmet. És innentől Művészúrnak is válaszolok. Ez van, kollégák. Ezek vagyunk. Pistiben azt a figurát látjuk, akinek a sorsától csak a vakszerencse választ el minket, Oli meg olyan, mintha tükörbe bámulnánk. Viszolyogtató mindkettő. Azzal, hogy itt szarozzuk őket, lényegében kinyilvánítjuk, hogy mi nem ilyenek vagyunk, mi különbek vagyunk. Pedig dehogy! Talán kevésbé vagyunk bunkók, talán jobban öltözünk, jobb az autónk, és finnyásabbak vagyunk a módszer megválasztásakor, amikor le kell húzni az utast... Talán. De ugyanazzal a motívációval tesszük ugyanazt. A tuningolt rádiós, a magának tutit kimérő, a saját átjátszót használó pont úgy nem áll sorba, pont úgy igyekszik mások előtt fuvarhoz jutni, mint Pisti. Ismerősen csengenek a fülünkben a Tajti és Adonics nevek is. De vajon miért? Hisz az autónk kifogástalan... Győzködjétek magatokat tovább nyugodtan, hogy ti különbek vagytok, mást csináltok, másból éltek! De az önámítás csak ideig-óráig javítja a közérzetet.
művészúr 2010.08.14. 12:17:23 / # 299646
Akkor jó; minden jó, ha a vége jó! Lécci kérdezd már meg nekem az újpesti kollégádat, akinek - mert tufa vagyok és se a kódját nem tudom és mivel még bunkó is vagyok, a keresztnevét sem tudom...- ezüst Ford kombija van, kicsit hosszú szőke haja, szóval hogy ki a franc annak a szar számnak az előadója ( netán címe ), amit tegnap mondott nekem a riónál és egész nyáron ezt halljuk. Tudni fogja!Valami Sidney ( ? ) van benne... kössz!
siros 2010.08.14. 11:57:10 / # 299645
Hy! Volt ellenör is ott a Lavente. Jól is müködött minden. Egy rossz szavam nem lehet, maximálisan meg voltam elégedve. Volt ott egy ajtó nyító is, vele is minden ok. Maximális udvariasság. Csak azt akit kérdeztem, Őt nem ismertem, pusztán ezért! Tegnap jó volt a Cityvel eggyüt pörögni, nagyon ment! Jó lenne ha minden nap ilyen lenne :) Szóval maximálisan rendben volt minden a jégtörőben!!
művészúr 2010.08.14. 11:23:01 / # 299644
Csak kíváncsiságból: Miért érdekes ez? Volt ott ellenőr fütyülővel?
művészúr 2010.08.14. 11:18:15 / # 299643
Viszont, mindenkinek tiszta szívemből javaslom a mozikban mostanában látható, EREDET - című filmet ( nem a vizsgáról szól... : ) ), leonyardo di capriccio - val. Nagyon látványos, nagyon érdekes és majdnem akkora dobás a maga nemében, mint anno a Matrix volt! 8.9 a szorzója!Tényleg jó!

művészúr 2010.08.14. 11:08:01 / # 299642
Na, azért az utolsó bekezdésben leírtakra nagyon kíváncsi - fáncsi lennék! :))))) És továbbra is: a 20 + 50 euros fuvarjai miatt külön szégyellhetné magát!Azzal a pöcegödörrel... Lehet, hogy minden baja van, de orcáján a bőr igen vaskosnak tűnik...
művészúr 2010.08.14. 10:49:07 / # 299641
Hát, ez a film komoly...:(( De - ha már én csináltam a tüzet - utóljára hadd írjam le: Pisti barátoddal annyi a bajom "csupán", hogy attól eltekintve, hogy egy nemhogy taxizásra, de biztonságos polgári közlekedésre is alkalmatlan rommal jár ( lelke rajta, annak aki beül mellé...), hanem, hogy rettenetesen pofátlanul dolgozik. Van ott egy másik "szabadúszó" is, akinek nem derogál beállni a droszton a sorba és úgy fuvarhoz jutni.Ez a különbség kettejük között.Na meg a kocsi... És: Légyszives ne oszd az észt, mintha te sz..-tad volna a taxizás kódexét. Nehogy már visszatérjünk a '90 - es évek gyakorlatához, amikor azért nem engedték a "kockásokat" beállni egy drosztra sem ( a hiénák ), mert "úgyis kiszedik őket onnan..."! Persze az akkori többi társaság taxija meg volt tűrve mindenütt. Nehogy má' nekünk kelljen szégyenkezve meghunnyázkodnunk a kondipólós, rövidgatyás, gumipapucsos, teletetovált 50 - es karú, borotvált fejen hajráfként napszemüveget viselő, minősíthetetlen modorú, drosztokon bandázó hiénák előtt! Tisztelet a kivételnek, de sajnos abból nagyon kevéssel találkoztam... Írásodban fent említett urak pedig nem tünet, hanem a szakma szégyenei.Amíg pl.nálunk működik eb.( most más kérdés, hogy pont azokra a dolgokra kellene - e koncentrálni, amire ők; nem tudom ), nálatok "szabadúszóknál mi van? Maximum a törzs - drosztokon bandázás közepette a nagy fogások egymásra való "überelése". És még az is tetszik, hogy valahol az előzőkben írtál arról, hogy milyen taxizás az, amivel mi próbálunk dolgozni ( urh, címre rohanás, stb.). Nem tudtam, hogy az a frankó, hogy beb...-om magam a kocsimba, elhajtok a kedvenc drosztomra és lásd fent, töltöm az időt a t.kollégáimmal egyetemben.Néha meg ha valaki besétál a "pókhálóba", akkor aztán... Hát, ha ez az igazi taxizás, akkor már most, saját magamat is szemen köpöm...
törölt felh. 2010.08.14. 09:32:08 / # 299640
ez szar volt!
szálka 2010.08.14. 04:29:10 / # 299639
1- nem vagyok, és soha nem is voltam főtaxis. 2- lenéző és lekezelő az írásod, mintha Te lennél a T A X I S, és mindenki más CSAK taxiska. 3- az első taxiórám 8-8-2-es összeállításban "ketyegett"...talán van fogalmam a taxis szakmáról a kioktatásod nélkül is. 4- A "you tube"-os felvételeket ( bár nem vonom kétségbe az eredetiségét ) annyiban kezeld fenntartásokkal, hogy például a fiam a barátaival szinte gyártja a hülyébbnél hülyébb kisfilmeket és teszik fel a you-ra. Aztán jön valaki, aki bemutatja,mint dok.film.....
hiénakutya 2010.08.13. 18:44:58 / # 299638
Hagyjuk az Olit is Békén – szerintem! Ha Ő az, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Arról nem tehet, hogy egyszerű. Tény, hogy elköveti az egyik legsúlyosabb szakmai hibát, amit taxis elkövethet: bratyizik az utassal. Márpedig az utassal nem bratyizunk. Sokan eleve azzal a meggyőződéssel szállnak be a taxiba, hogy egy jópofa ivócimborájuk mellé huppannak le a kocsmapulthoz, úgyhogy fölösleges erre az „én vagyok a laza taxis csávó, lazább vagyok, mint a haverjaid” magatartással rájátszani. Ezt semmi sem indokolhatja. Magyarázat persze lehet rá. Hiheti azt, hogy a közvetlenkedés, a jópofizás majd magasabb borravalóra ösztönzi az utast. És lehet figyelemelterelés is, de Oli esetében erről nyilvánvalóan nem lehet szó. Oli (ha Ő az egyáltalán), mint derék, becsületes főtaxis nyilván nem túrja szét a taxiórát, így nincs arra szüksége, hogy egy ilyen ingyencirkusz keltette sokkhatással nyomja el a viteldíjjelző-készülék kijelzőjén látható számsor okozta esetleges sokkot. Oli csak tünet. Tünet, mint Pisti. Kivéreztethetjük Őket, de Olik és Pistik mindig lesznek. Észre kellene már vennetek végre, hogy nagyon komoly gazdasági érdekek fűződnek ahhoz, hogy ebbe a szakmába mindenféle mennyiségi és minőségi korlátozás nélkül áramolhasson be a munkaerő. Ha kivéreztetik Pistit, lesz helyette másik, ha kib@sszák Olit, jön a helyére egy újabb tahó. És ez mindaddig így is marad, amíg ti egymás kivéreztetését szorgalmazzátok, egymást akarjátok kirugatni, amíg egymással vagytok elfoglalva, hogy annak pusztulat az autója, az egy rohadt droid, az egy gépes, az alkesz, az meg nem jár fodrászhoz, stb… Sőt, a folyamat végén ti is ki lesztek majd véreztetve. És majd ahhoz is legalább fél tucat taxis fog önfeledten tapsikolni, a napi eggyel több fuvar reményében.

Oldalszám: 1757