Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
hiénakutya | 2015.08.28. 10:59:08 / Módosítva / # 340458 |
Rendszeresen felmerül a kérdés: miért nem futottak el, miért nem ugrottak a vízbe, ők voltak többen, miért nem izé, meg ilyenek.
Egy vonatot hányan őriztek? És ott még úszni tudás sem kellett.
Előzmény: #340457 tomajer 2015.08.28. 10:33:58 |
|
tomajer | 2015.08.28. 10:31:38 / Módosítva / # 340457 |
Persze. Elmélet.
Az én generációm, a teljes békében nőtt fel. Igazi fenyegetést, legfeljebb néhány újpesti banda jelenthetett pár pofonnal (angyalföldi gyerök vótam) Tehát, a Duna mellett felnőtt, abban bizony még februárban is úszó (nem önként) kölyökként nekem a dunánakmenés nem a halált jelentette. A Szúnyogszigetnél, számolatlanul úsztunk át. És vagy öt nyarat végigkajakoztam. (öt egyesületben... mert a téli edzések kihagyása miatt mindig kirúgtak:-( ) Jahh és Szálka megjegyzéséhez: Milyen igaza van.. Ha be lett volna fagyva, akkor nem lett volna értelme ott lelőni az embereket ... tehát, akkor folyt a víz.....
Előzmény: #340456 hiénakutya 2015.08.28. 10:13:56 |
|
hiénakutya | 2015.08.28. 10:13:57 / # 340456 |
Honnan eredhet az a szólás, hogy "megbénulni a félelemtől"?
Előzmény: #340453 tomajer 2015.08.28. 08:58:39 |
|
szálka | 2015.08.28. 10:09:57 / # 340455 |
|
kis hamis....vagy valami egészen más....
'44 novemberében kezdődtek a kivégzések a Dunánál, viszont a hidat '45 január közepén robbantották a folyóba.
Előzmény: #340454 Bao 2015.08.28. 09:38:53 |
Bao | 2015.08.28. 09:38:54 / # 340454 |
|
Megúszni nem tudtad volna, bár lehet 50% lett volna az esélyed a túlélésre. Hmm...
Előzmény: #340453 tomajer 2015.08.28. 08:58:39 |
tomajer | 2015.08.28. 08:58:40 / # 340453 |
Példáúl:-)
Különben én sokszor elképzeltem azt a helyzetet, hogy kikísérnek a dunapartra és felkérnek puskatussal hogy szépen vetkőzzek le és pakoljam le a cuccomat .... tuti ugrottam volna. Minimum 50% esélyed van túlélni. Gondolom nem csak én gondolkodom így.
Előzmény: #340451 Bao 2015.08.27. 21:42:18 |
|
Bao | 2015.08.27. 21:42:18 / # 340451 |
|
Hogy tudtak horn gábor szülei gyermeket csinálni, ha már korábban megölték őket?
Valami ilyesmire gondol a szerző??
Előzmény: #340450 tomajer 2015.08.27. 17:51:21 |
tomajer | 2015.08.27. 17:51:22 / # 340450 |
Országos amnézia2014.01.04. 12:31 | törökmonika | 421 kommentCímkék: emlékHonnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az édesanyja a távoli falu verandáján mosolygott a gémeskút mellől, letörölve ezerráncú arcáról az áldott anyaföld porát satöbbi, miközben édesapjuk, a szűkszavú, ám dolgos kétkezi szikáran mindig a magyar igazságot mondta a házi kenyér mellé, akiknek a nagymamája eleve öregen és kontyosan, sütemények gőzében élt, úgy született és úgy is halt meg, igaz imával az ajkán, zokszó nélkül satöbbi? Honnan? Hol olvasták ezt a sok baromságot? Velem egykorú emberek „emlékeznek” tisztán arra, hogy... Mire is? Vagy milyen illegális tudatmódosítót használnak? Milyen „emléke” lehet itt egy fél országnak olyan időkről, amelyek egyrészt nem léteztek, másrészt semmiképp nem élhettek volna bennük életkorukból adódóan?! Beszélgetek a velem egykorú volt iskolatárssal, egy utcában is laktunk, ismertük egymás szüleit, nagyszüleit, kutyáját, macskáját, most meg mondja nekem, hogy a drága kérgestenyerű édesanyja, az az áldott asszony, hogy az még holtában is az Urat dícséri, hajjj, mennyit dolgozott az kint a földeken. Nézek rá hülyén, valaki itt teljesen megkergült. Ez hülye?! Együtt rollereztünk a lakótelepen, baszki, anyád fiatal volt és a tanácsnál volt irodista, együtt jártak a szüleink bulizni, hajnalig tartott a zenés-táncos ereszd-el-a-hajam a kultúrban, te voltál az, aki apád fiókjából kiloptad és bedobtad a közösbe a pár szál kék Fecskét meg a feketecímkés cseresznyét, mi a fenéről beszélsz te itt nekem az anyaszentegyházról meg a Trianon előtti boldog anszienrézsimről?! Hülye vagy? Hát töriből is folyton bukdácsoltál, viszont baromi jól tudtunk kacsázni a folyóparton és bömböltettük a szalagos magnóról a zenét, amire te úgy emlékszel, hogy tilos volt, mert a komenisták tiltották. Mit tiltottak neked, öcsi? Az ágybavizelést, maximum. Tőlem lejmoltad el az abbás nejlonzacskómat, tőled kaptam a boniemes szalagot, annyira tiltottak, mi?! Milyen templomba jártál te titokban? Hát együtt lógtunk a játszótéren, ott basztuk az időnket minden vasárnap délelőtt, míg az anyáink – ismétlem: fiatal, nagyszájú, külvárosi csajok – a komjáti-féle zenére sütötték a rántotthúst és boldogok voltak, mert fiatalok voltak, volt lakásuk, munkájuk, milyen lavórban fürödtél te huszadmagaddal, amikor nincs is testvéred? Hát akkor látott a te anyád földet, amikor apám kiejtette a negyedik emeletről a család egyetlen muskátliját és az pont előttetek ért flasztert. Téged üldöztek? Ki, kérlek alássan, mesélj már róla többet, mert én csak arra emlékszem, hogy az angoltanár üldözött téged egyszer, igaz, akkor favonalzóval, de az is csak azért, mert nem írtad meg a leckédet és még rendesen be is szóltál neki. Mi van a nagyanyáddal meg a tornácos parasztházzal? Három utcányira laktak a nagyszüleid, a gyárból mentek nyugdíjba, akárcsak az enyémek, kórusban és felkérés nélkül káromkodtak, nagyapád halat árult karácsony előtt a piacon, úgy vette a szövetkezetben, aztán adta el a későn ébredőknek, nagyanyád meg süteményrecepteket cserélt kötésmintára a prolinegyedben, akárcsak az enyém. Az akkor látott parasztasszonyt, amikor az enyém: amikor lett tévéje. Hova jártál te? Templomba meg hittanra? Ne röhögtess már, kiscsávó, együtt voltunk úttörők, koriztunk, bicajoztunk és fociztunk, és egyszer nagyon megvertél, mert lestem rólad orosz dolgozat közben. Lófaszt jártál te templomba, azt se tudtad, hol van. Igen, hallom, hogy várostörténetet írsz és elöl ülsz a templomban, mert téged úgy neveltek. Kik? Kik neveltek téged ilyenre? Mit ittál? Na, azt nem kellett volna. Szóval szerinted kik? A szüleid, akik eleve a háború közben vagy utána születtek, akárcsak az enyémek és pont olyan csóró prolik voltak, mint az enyémek? Akiknek '56 is olyasmi volt, mint egy jófajta focimeccs a városszélén, mert kábé annyit értettek belőle? Milyen emlékekről beszélsz te? Anyádék gyerekek voltak, te nem éltél, ne könnyesedjen be nekem a szemed, vagy ha igen, sirasd meg Dózsa Györgyöt is, oda járt a hatodik cébe, tavaly vitte el az infarktus, egy évvel fiatalabb volt nálunk. A Kovács, na látod, az parasztgyerek volt, úgy költöztek városra. Abból állt az egész sulis programunk, hogy röhögtünk rajta, biztos kapát tartogat az iskolatáskájában. Ne gyere nekem a cicomás vidéki nosztalgiáddal, mert még az osztálykirándulásokon is nagyokat köptél ha láttad a Budapest vége táblát, és Újpestről bebuszozni a Keletiig még a mai napig kihívást jelent és túrát. Pontosan emlékszel, honnan jöttél, mi? És most nosztalgiázol. Szólt már neked valaki, hogy kéne valami emlékezetjavítót szedned? Nagyanyád, ha élne még szegény, az enyémmel együtt úgy vágna szájon, ha jönnél neki Horthyval, mint fénykorodban. Amire nem emlékszel.
|
|
Gyurcsányi | 2015.08.27. 16:51:34 / # 340449 |
Petrás Mária bűne: Wass Albert és Bakay Kornél
|
|
tomajer | 2015.08.27. 11:22:34 / # 340445 |
Hááát őő írta, hogy elsőre meredeknek hat majd:-)
Előzmény: #340443 vmiki 2015.08.27. 11:15:47 |
|
vmiki | 2015.08.27. 11:15:47 / # 340443 |
|
Jézusom! Ne már! (még, hogy a jobboldal szövöget összeesküvés-elméleteket) Ilyen helyzetekben kizárólag a szakértők, méghozzá: elismert elemzők, biztonságpolitikai koponyák mondataira szabad időt szánni, kizárólag a tényekre szorítkozva, politikát csak történelmi aspektusból figyelembevéve. A fenti elemzés: értékelhetetlen, elégtelen. Sőt: Káros. Mindannyiunkra nézve.
Előzmény: #340441 tomajer 2015.08.27. 09:58:41 |
Bao | 2015.08.27. 10:17:17 / # 340442 |
|
Az olasz, macedón, szerb, cseh, görög, stb. kormányok is csak a piszkos ügyeik miatt fújják fel a migráns kérdést értjük! (de nem hisszük)
Előzmény: #340441 tomajer 2015.08.27. 09:58:41 |
tomajer | 2015.08.27. 09:58:42 / # 340441 |
Kétszázan kérdezték, hogy mi – szerintem – a migráns megoldás?2015-08-26Shepherd szerint...Előre bocsátom, hogy amit leírok elsőre nagyon meredeknek hat majd, de aztán ha valóban végigolvasod, akkor talán – hangsúlyozom: talán, érthetővé válnak azok az érvek és indokok, amiket felsorolok az elképzelés mellé. Ezt az elképzelést a kérések miatt vetem papírra. Eddig ezzel nem foglalkoztam komolyabban, lévén szorosan nem kapcsolódik a 42 napi munkájához…
Shepherd szerint a feladat megoldása.1. Mielőtt belemennék az ötletbe, szeretnék rámutatni egy folyamatra, ami elmeséli, miért érzem és éreztem, hogy ez egy kormányzati gumicsont is, nemcsak egy gigantikus feladat.a. A kormány (Fidesz) idejében megkapta a nemzetközi
jelentéseket. Pontosan és adatszerűen tudta mire lehet számítani, ennek
milyen bel, és külpolitikai következményei lesznek és lehetnek. (Egy
átlagos elemző is képes erre nézve hat, nyolc forgatókönyvet kreálni,
egy hét alatt, hogy mit is kell tenni, reagálni.) 2. Konklúzióa. El van fedve rengeteg botrányos Fidesz ügy. Mit kellett volna tenni, ha nem lett volna elfedni való probléma.3. Nemzetközi kapcsolata. Az útvonalon érintett országokkal átfogó szakmai
rendszerben előszűrni a menekülteket. Így lehet felkészülni, milyen
társadalmi, szociális, vallási, stb közösségek képezik a migrációs
hullámokat, így azokra készülni lehet. 4. Határ közeli, határ menti kapcsolat4.1. Vizsgálati rendszerek a határátkelőhelyeken. a. Jelzőrendszerek kihelyezése, nemzetközi jelzésekkel. Eligazítási pontok, útvonal információk, állandó tolmácsállomások. 4.2. Határátlépés. a. Teljes körű adatrögzítés. Fénykép, újlenyomat, ha vannak papírok azok másolatai. 4.3. Szállítás a határról a körletig. a. Busz – célra használt, ellenőrzött útvonalon, védett (fedélzeten és követve. Nem tőlük tartva. Rájuk vigyázva.) 5. Körlet – FeladatzónaNa ha eddig eljutottál, akkor egyfelől látod, miért tette a kormány azt, amit tett, és mi az, amit nem tett meg, pedig lehetősége és eszközei megvoltak. A körlet nem más, mint maga az, az ötlet, ami úgy vélem az európai menekültkérdés egyik kulcsmegoldását biztosíthatja, és jelentős gazdasági, politikai potenciál rejtezik benne, amihez minden nemzetközi szakmai, erkölcsi, szociális, politikai, és ami a legfontosabb anyagi támogatást megkaphatnánk. Ez persze fikció, de azt gondolom, érdemes elgondolkodni rajta. A nemzetközi menekülttáborokkal az a probléma, hogy céljaikat tekintve nincs jövőképük. Azaz olyan, mint egy állatmenhely. Étel, víz, szállás. Egy emberi lénynek ez nem elég. Emiatt néznek ki a nemzetközi menekülttáborok úgy, ahogy és nem úgy, mint egy egyetemváros. Egy XXI. századi menekülttábor szerkezetének olyannak kéne lenni, mint egy kampusznak. Szabadság és kötelezettség egy helyen. 5.1. Célok. A menekülteknek érteniük kell, hogy Európa nem zárt. Csak vannak
feltételek, aminek meg kell felelni. A jelen rendszerekben a
menekülteket ki akarják vonni a rendszerből, holott már benne vannak.
Képzeljük el, hogy előrehaladottan rákosok vagyunk, de nem veszünk erről
tudomást. A probléma orvoslása nélkül biztos a halál. Épp ezért a
feladatzóna első lépése: Legyen céljuk. A cél nem a jobb élet, a sok
pénz, a létbiztonság, mert ezek nem járnak, ezek elérhetőek.
Teljesítményhez kell párosítani őket. ISMERETANYAG MEGSZERZÉSE, ÉS ERRŐL TANUBIZONYSÁG TÉTELE. A
MIGRÁNSOKAT NEM “CSAK” BEFOGADNI KELL, HANEM TANÍTANI, KÉPEZNI, OKTATNI. 5.2. Eszközök. Bár a mendemondák arról beszélnek, hogy a menekültek gazdagok,
fogadjuk el, hogy nincs meg minden eszköz a cél eléréséhez. Biztosítani
kell azt, amit egy tanuló is megkap, ha kollégiumban él. 5.3. Mit tanul. Alapképzésként a célzóna és a helyi nyelvet. Ezen túlmenően a saját
szakismeretét nyelvi szinten. Ha nincs képzettsége, akkor választott
szakmát. 5.4. Miből él. A tanulás idejét önmaga határozza meg. De mivel pénzre van szükség, dolgozni kell. 5.5. Mennyien és miként. Hogy világos legyen miért nem, kell tartani akár ötmillió letelepedőtől, azt egyszerűen világítom meg. Hollandiában,
fele ekkora területen, másfélszer ennyien élnek, kétszer ilyen jól.
Hollandiában. (41500 km2-en, 16,8 millió ember él. Hazánkban lassan csak
kilencmillióan élünk, 93000 km2-en.) 5.6. Miért jó ez a hazai munkavállalóknak Több oka is van, csak párat emelek ki. 5.7. Biztonság. Oda megy, úgy megy, ahogy akar, az ország közigazgatási határán
belül. Olyan státusza van, mint egy magyar állampolgárnak, csak nincs
véglegesítve, nincs szavazati joga. Ez egy tartózkodási engedély.
Utazhat, nyaralhat, illetve ha képesítése engedi, munkát vállalhat, ha
azt a NAV jóváhagyta, bejelentett. Egyéb esetben kitoloncolás. 6. Összegezve.Én azt képzelem, hogy hatvanmillió “menekült” a hétszáznegyven-milliós Európának most úgy kell mint egy falat kenyér. Hazánk lakosságának és politikai elitjének ki kell lépnie komfortzónájából, és más, új megvilágításban szemlélni az eseményeket. Két óra alatt ennyire jutottam.
|
|
alelölülő | 2015.08.26. 18:48:17 / # 340439 |
Szerintem kiskorút nem lehet büntetni, így táborba zárni se.
Valahol el kellene helyezni. Állami gondozásba szerintem külföldit gyereket nem lehet venni, bár ezügyben csak tippelek.
Előzmény: #340438 hiénakutya 2015.08.26. 18:37:09 |
|
hiénakutya | 2015.08.26. 18:37:10 / # 340438 |
Miért, otthon mit kezdenek velük?
Előzmény: #340437 alelölülő 2015.08.26. 18:22:37 |
|
alelölülő | 2015.08.26. 18:21:55 / Módosítva / # 340437 |
Tanulni hasznos dolog, követni viszont lehetetlen.
EU-ba lépéssel elfogadtunk bizonyos szabályokat, kötelezettségeket. Izraelre gyakorlatilag azok a nemzetközi kötelezettségek vonatkoznak, amelyet ők is akarnak, hogy vonatkozzon. Érdekérvényesítő képességünk meg se közelíti az övékét. Hát, ez van. A gyerekekkel viszont kell valamit kezdeni, amíg apu-anyu a lágerben dolgozik...
Előzmény: #340434 hiénakutya 2015.08.26. 15:19:13 |
|
hiénakutya | 2015.08.26. 15:19:13 / # 340434 |
Előzmény: #340433 hiénakutya 2015.08.26. 15:11:23 |
|
hiénakutya | 2015.08.26. 15:11:24 / # 340433 |
Ahonnan beléptek.
Sehogy. Ha visszajön, megy autópályát, vasutat, gátat, víztározót építeni. Semmit, azokat is kibaszom. 150 ezer körül. Miért kellene börtönbe zárni? Munkatábor, fölépítik maguknak a körleteket.
Előzmény: #340432 alelölülő 2015.08.26. 14:53:08 |
|
alelölülő | 2015.08.26. 14:51:55 / Módosítva / # 340432 |
Hová küldöd vissza őket?
Hogy akadályozod meg, hogy újra visszajöjjenek? Mit csinálsz a gyerekekkel? Nem tudom, hány százezer jött eddig idén, börtöneink kb. 130%-os létszámmal működnek jelenleg nélkülük is.
Előzmény: #340431 hiénakutya 2015.08.26. 14:45:26 |
|
hiénakutya | 2015.08.26. 14:45:08 / Módosítva / # 340431 |
Hogyne lenne más megoldás!
Amelyik jogellenesen lép be, azt rabosítani és véglegesen kitiltani az EU teljes területéről. Ilyen kurva egyszerű - lenne.
Előzmény: #340430 vmiki 2015.08.26. 14:00:45 |