Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao 2015.09.30. 05:00:19 / # 340772
Annyiban igaz, hogy "pártod"-ról az sz. kőművesekről és kormányodról a titkos háttérhatalom világkormányáról beszélsz.  
tomajer 2015.09.29. 17:53:48 / # 340769
Hááát őőő  a sárkányokat szerintem ne bántsuk.
alelölülő 2015.09.29. 17:36:03 / # 340768
A pártok harca nem olyan, mint Szent György és a sárkány harca, hanem a sárkányok harca.
Egyik oldal pont ugyanolyan aljas és alávaló, mint a másik.
Nüansznyi különbségeken vitatkoztok, vitatkozunk a semmiért.
Kormánynak bárki gyűlölnivaló jó, ha nem ő az.
Hát, ez van.
tomajer 2015.09.29. 17:10:09 / # 340767

Pártunk és kormányunk hathatós közreműködésével, végre van újra mitől rettegni és van újra kiket gyűlölni :-(

Mert igény az van rá, mint itt az elmúlt tíz évetek mutatja.

Gyurcsányi 2015.09.29. 16:39:25 / # 340765

Jönnek,csak jönnek a jóemberek.

Aranyos gyerekek.

666666 2015.09.27. 17:06:26 / # 340750

piktor 2015.09.23. 18:01:40 / Módosítva / # 340736

Dr. Paulin Ferenc professzor emeritus (MTA doktora) levele "Megkezdődött"

Kedves Barátaim!
Pattanásig feszült a helyzet! Amerika fegyvereket küld Romániába és
Lengyelországba, Putyin már beígérte, ha ez megtörténik, erre a két országra
támad. S közben tömegesen jönnek a menekültnek álcázott néger stb. katonák
Európába. Természetesen vegyítve buta áldozatokkal, akik az egészből semmit
nem látnak. A FB-n nagyon jó cikkek jelennek meg!  Európa, az európai
kultúra, a kétezer éves civilizációnk, a kereszténység nagy veszélyben van!
Ébredjenek!  Per pillanat nem kapukat kell nyitni, hanem védekezni kell!
Háborús helyzet van! Migránsoknak álcázott katonák támadták meg Európát!
Csak idő kérdése és ez kiderül!
Ahogy Nógrádi György szakértő mondja, ez csak a kezdet!
EMBEREK, HONFITÁRSAK, MAGYAROK!  KÉREM GONDOLKOZZATOK!
1. KÉRDEZNÉM, KIK EZEK A ZÖMÉBEN 16, 18-40 ÉV KÖZÖTTI, 90%-BAN FÉRFIAK, AKIK
"VÉGIGGYALOGOLTÁK, ÉHEN SZOMJAN" A FÉL VILÁGOT ÉS ITT VANNAK?  HOL A
CSALÁDJUK? HOL VANNAK A FELESÉGEIK, HOL VANNAK A GYERMEKEIK, HOL VAN AZ
ÉDES-ANYJUK, AZ ÉDESAPJUK, HOL VAN A ROKONSÁGUK? HA OTT HÁBORÚ VAN, AKKOR
AZOKAT GOND NÉLKÜL OTTHAGYTÁK? MIÉRT, HOGYAN?
2. MIBŐL VAN PÉNZÜK IDÁIG ELJÖNNI? MEGSPÓRÓLTÁK?  ERRE GYŰJTÖTTEK ÉVEK ÓTA
OTT, AHOL ENNI SINCS MIT,  ÁLLÍTÓLAG?
3. HA HÁBORÚ VAN, AKKOR EZEK AZ "ÉLETERŐS" FÉRFIAK MIÉRT NEM HARCOLNAK?
ELVILEG VAN KI ELLEN, MERT MENEKÜLNEK VALAKIK ELŐL?  NEMDE?  EZ A
HAZA-SZERETET, EZ A FELELŐSSÉG?
4. HAZAFIAK EZEK? NEM ÉRDEKEL, HOGY  POLGÁRHÁBORÚ VAGY TÖRZSI KONFLIKTUS VAN
A HAZÁJÁBAN, MENJEN HAZA ÉS HARCOLJON A CSALÁDJÁÉRT, A BECSÜLETÉÉRT... AZÉRT
NEM SZÉGYEN VAGY  IGEN?
5. HOL A "HAZA BECSÜLETE..." VAGY "DRÁGÁBB A RONGY ÉLETE", HOGY A NEMZETI
DAL TÖBBI RÉSZLETÉT NE IS IDÉZZEM!
6. NE ITT LENGESSÉK A ZÁSZLÓT, A TRANSZPARENSEIKET, NE ITT HADONÁSSZANAK A
KÉSEKKEL, BOTOKKAL, MACHETEKKEL, NE ITT DOBÁLJÁK KŐVEL A RENDŐRÖKET, A
KIRAKATOKAT, HANEM OTT, AHOL AZ IGAZI ELLENSÉG VAN!!
7. NEM ÉN VAGYOK AZ ELLENSÉG, NEM TE, MAGYAR HONFITÁRSAM - NEM ÉRDEKEL,
HOGY MI A PÁRTÁLLÁSOD -, HANEM MINDENKI KÜZDJÖN MEG AZ IGAZÁÉRT, DE JÓ
HELYEN, AHOL ELSZENVEDTE A SÉRELMEKET. NEM ÉN, VAGY TE GYÚJTOTTAM FEL A
HÁZÁT!
8. ÉS NE NYÚLJANAK AZ ÉN ORSZÁGOMHOZ, AZ ÉN CSALÁDOMHOZ, AZ ÉN JAVAIMHOZ.
MINT AHOGY EZ MÁR SOK HELYEN MEGTÖRTÉNT!! EZEK NEMSOKÁRA SZERVEZKEDNI
FOGNAK, SZEREZNEK FEGYVERT ÉS.
9. KEDVES EURÓPA, KEDVES EU., KEDVES MAGYARORSZÁG, KEDVES HONFITÁRSAK ...
ÉBRESZTŐ!
ITT NAGY BAJ LESZ!
EZT MOST DRASZTIKUSAN MEG KELL ÁLLÍTANI. DRASZTIKUSAN, AZTÁN LEHET TÖKÖLNI,
HOGY HOGYAN TOVÁBB, DE MOST DRASZTIKUS, AZONNALI LÉPÉSEK KELLENEK, MÍG VÉR
NEM FOLYIK ITTHON...
Dr. Paulin Ferenc
professzor emeritus
a Magyar Tudományos Akadémia doktora

tomajer 2015.09.23. 09:34:08 / # 340734
2015. sze 22.

Aggódik Magyarországért? Hét probléma, ami súlyosabb a menekültkérdésnél

írta: Csák Gergely

"A mindent elöntő menekülthullám" hegyén, amikor lassan az "Európai kalifátusokban" találjuk magunkat, ha a szegény, egyszerű magyar ember (sőt: embör) megáll és szétnéz, mit lát?

1. Rettenetes! A menekültek letapossák az elültetett paradicsomot!
  2. Szörnyűséges! A menekültek kórokózokat terjesztenek!
  3. Borzalom! Átbújnak a nevetséges kerítés alatt!

Pedig, ha belegondol, a menekültkérdés egy térben és időben jól elhatárolható probléma: Budapesten például a pályaudvarokra korlátozódott (amikor még beengedték őket országba.) Mindenhol máshol

az emberek ugyanúgy élik tovább az életüket, mint eddig. 

Önnek kevesebb gyulai kolbász jutott a hentesnél a menekültek miatt? Elvesztette az állását? Nincs otthon áram, vagy víz a menekültek miatt? Esetleg nem képes felnevelni a gyerekét? 

Ha szigorúan önző alapon vizsgáljuk a kérdést, Magyarország 99%-a pontosan ugyanúgy élheti tovább az életét, mint idáig - csak ki kell kapcsolnia a tévéjét, vagy esetleg elgondolkozni a híradásokon. Nem kell foglalkoznia  menekültekkel. Mondhatja Ön azt is: nem az én problémám. Maximum Önt egy lélektelen, szenvtelen embernek titulálják majd jobb érzésű honfitársai. Maximum annyi kényelmetlenség érheti, ha éppen valamelyik határon lépne át, hogy kicsit lassabb a dolog (bár ez is folyamatosan változik).

Ha Önt zavarják a menekültek, gondolja el: mi lenne, ha az igazi magyar problémákkal foglalkozna? Mondunk egy párat, hasraütésszerűen:

1. Egyre súlyosbodó klímaváltozás

A menekültkérdést is a klímaváltozás okozta - erre még Áder Jánosunk is rájött. Sokkal nagyobb probléma, hogy ugyanúgy éljük tovább az életünket, mint idáig, eszünkbe se jut, hogy változtassunk a fogyasztási szokásainkon, a hozzáállásunkon, vagy a termelési rendszerünkön. Sőt, Paks II-vel megyünk vissza az atomkorba, ötven évvel ezelőttre, ahelyett, hogy a megújuló energiával próbálnánk valamit kezdeni. A klímaváltozás ráadásul már most óriási károkat okoz a magyar mezőgazdaságnak - mi lesz, ha az időjárás Magyarországon még szélsőségesebbre fordul?

A Fidesznek eközben arra van esze, hogy a magyar földet (hol vagytok, jobbikosok?) a saját emberei, oligarchái kezébe játssza át és a természetvédelmi területeket is kiárusítsa. Semjén Zsolt szeretne többet vadászni, ezért a fegyverekhez egyre könnyebb hozzájutni. Ezen dolgozik. Ezzel van elfoglalva. Megáll az ész. 

2. A demokrácia kimúlt - kinyírta a Fidesz

A menekültek örvén a Fidesz éppen felfüggeszti az emberi jogokat - a mienket. A TASZ szerint nyíltan diktatórikus törvényeket készült életbe léptetni a kormány: "a rendőr magánlakásba engedély nélkül beléphet vagy behatolhat, ha ott feltehetően olyanok tartózkodnak, akik illegálisan lépték át a határt. Ez azt jelenti, hogy egy menekülő családnak fedelet nyújtó magyar állampolgárra – de gyakorlatilag bárkire – a rendőrség bármikor rátörheti az ajtót" - írták. 

Igazából ez csak a végkifejlete annak, hogy hogyan sikerült a '89-es helyzetből végképp kiüresíteni a demokráciát. Az embereknek semmi igényük, érzékük nincs ahhoz, hogy mi történi körülöttük, észre se vették, hogy Magyarországon a döntések nagy részéről nem értesülnek, hogy a döntésekbe egyáltalán nem vonják be őket. Ha pedig valami felháborító történik, páran mennek csak ki az utcára - senki nem értette még meg, hogy a tömegekben van az erő, hogy a szolidaritás az elnyomottak között milyen változást tudna hozni. 

"Az emberek döntötek: az országot meg kell védeni" - harsogja az újabb propaganda (az ön pénzén, az én pénzemen), mi meg csak fásultan tűrünk tovább.

Ha engem kérdez, a Fidesztől kellene megvédeni. Morogjon csak tovább Ön is, hiszen attól semmi sem változik!

surgery.jpg

3. Az állam működése leállt

Még Lázár János is elismerte: az állam riasztó állapotban van. Még azok a megaprojektek is, amikre a kormány koncentrál, nevetséges módon és minőségben készülnek el (először az a nyomorult kerítés a szerb határon, amiből aztán Mad Max-jelenetet forgattak, a Városliget-projekt, vagy a Várkert bazár), ugyanakkor

1. az oktatási rendszer,
  2. az egészségügy,
  3. a szociális rendszer teljesen lenullázódott. 

Hétköznapi feladatokat, mint a betegek gyógyítása, a gyerekek oktatása, vagy a szegények megsegítése, az állam, a Fidesz-kormány szinte egyáltalán nem tud végrehajtani. Folyamatosan vonják ki a forrásokat és ki tudja, hova tűnnek el. 

Kit érdekel, hogy hány menekült van a Keletinél, Röszkénél, Beremendnél, amikor

egy műtétre akár több évet kell várni.

Amikor moslékot kapnak enni a beteg emberek a málló vakolatú kórházi termekben és nincs aki ápolja őket 70 ezer nettóért? Ha a gyerekét csak egyfajta, narancsos tankönyvből taníthatja a megalázott, éhbérért güriző pedagógus? Kit érdekel, hogy hány menekült érkezik hozzánk, amikor tömegesen zárják be a gimnáziumokat és a fideszesek kénye-kedve szerint cserélgetik az egyetemi karokat?

Riasztó, hogy senkit sem érdekel. 

4. Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés

Hogy ne derüljön fény az egyre növekvő szegénységre, már a KSH mutatószámát is megszűntették. De nem kezdtek semmit a szegényekkel: 4 millió emberről hallani, akik minden nap nélkülöznek, állítólag (mostanra ez már nem bizonyítható), a gyerekszegénység tekintetében Európában nálunk a legrosszabb helyzet. Ezeknek az embereknek nincs is miben reménykedniük, nem képviseli őket senki és tehetetlenül tengődnek nap-nap után.

Aki tehette, már kivándorolt: félmillió, nyelveket beszélő ember hagyta el az országot és a szám folyamatosan nő. 

Ha a statisztikusoknak hinni lehet, 2050-re Magyarország lakossága 8 millió alá esik és a társadalom rohamosan öregszik. Azaz: egyre kevesebben képesek majd dolgozni és egyre több embert kell majd eltartani. (Egyre nagyobb szükség lenne azokra a bizonyos "gazdasági bevándorlókra", ahogy Orbán pár évvel ezelőtt is elmondta.)

Erre sincs a kormánynak semmi válasza, terve, reakciója.

Senkit sem érdekel. Majd az a kormány megoldja, ami 40 év múlva hatalomra kerül, a Fidesznek csak az a fontos, hogy a hatalmat megtartsa és lophasson még.

5. Orbán a világ második legkorruptabb politikusa

Tudta? Magyarország működése a korrupcióra épül. Ha valaki el akar intézni valamit, fizet. A gazdagoknak mindent lehet. A szabályok, az intézmények nem számítanak, csak a kapcsolatok. Minden napra jut valami fideszes korrupció, amihez képest Kulcsár-ügy, a Hagyó-ügy vagy a Postabank-ügy nulla. Kézzelfogható bizonyítékok vannak, hogy a legmagasabb szintig korrupt az egész rendszer, a NAV-tól kezdve Simicskáig, a Quaestor-botránytól a felcsúti kisvasútig, az autópálya-építésektől a földmutyiig, a "jól megvédett" nyugdíjakig.

Lehetne sorolni, de minek? Hiszen úgyse mozdul meg miatta senki. 

6. A gazdasági borzalmas állapotban van

Románia is rég elhagyott bennünket; néhány multi összeszerelő-gyárán kívül Magyarországon alig-alig van már termelés. A gazdasági szerkezet eltorzult, az adók borzalmasan magasak, a vállalkozásokat elleheteleníti a korrupció, a bürokrácia. Mindenki ügyeskedik, mutyizik, nem jelenti be az embereit. Minden kormány meghirdette, hogy ebben is változás lesz. A Fidesz is csak háromszor, mindig a választás előtt. Ezen is le lehet mérni a teljesítményüket. 

7. Magyarország külpolitikailag elszigetelődött

1. Az ENSZ főtitkára hülye.
  2. A pápa hallgasson el.
  3. A szomszédaink fogják be a szájukat.
  4. Innen üzenjük Brüsszelnek, hogy nem leszünk gyarmat.
  5. Szijjártó bekérette a román, a szerb, a francia, a svéd, az osztrák nagykövetet. 

Külpolitikánk leginkább olyan, mintha

egy horda rosszul fodrászolt majomból futsalcsapatot állítanánk össze, és ráeresztenénk őket az ellenségre.

A majmocskák törnek-zúznak kevükre, oldalt felnyírt hajú bohócok motyogják bele idegbeteg rángással a mikrofonba, hogy az egész világ téved, hülye és ellenünk van. 

Tudja, ki fogja mindezt megszívni? Nem, nem Szijjártó. Hanem maga meg én. Mi vagyunk a hülyék, hogy hagyjuk.

Nézzük meg, ehhez képest mit csinálunk politika címén? A migránsoknak, meg egymásnak szólunk be a Facebook-on. Okos döntés, csináljuk csak, Habonynak is pont így tetszik!

hiénakutya 2015.09.22. 19:48:09 / # 340733

hiénakutya 2015.09.22. 17:34:08 / # 340731
tomajer 2015.09.22. 17:13:51 / # 340730
Ééédesjóistenem!

Ezt a képsorozatot eddig arra használták, hogy bezzeg a szaúdiaknak többmillió fős légkondis sátortáboruk van, de nem fogadják be a menekülteket .... ami így is van.  Ezt a tábort a zarándokoknak tartják fönn. 
Akik ott vannak, már kiutazták magukat egy életre.  Teljesítették kötelességüket, hazamennek, hátradőlnek, mint aki jólvégezte dolgát.

Szóval tőlük ne fossá!
üvegtigris 2015.09.22. 17:13:07 / # 340729

Gyurcsányi 2015.09.22. 17:00:40 / # 340728

Nemsokára ők is útrakelnek.

Gyurcsányi 2015.09.22. 16:56:13 / # 340727

Azért vannak akiknél a tünetek már a spájzban vannak.

Allah csodát tett! Elvette az európaiak eszét. A liberálisok azt szajkózzák, hogy nincsenek nemzetek, csak emberek vannak. A keresztények azt, hogy a feladatunk nem lehet más, mint a feltétel nélküli segítés. A muzulmánok meg röhögnek a markukba. Ők jól ismernek egy mondást: akit Allah el akar veszejteni, annak előbb elveszi az eszét...  és lám.

tomajer 2015.09.21. 07:40:24 / # 340722
Háme, vazze:

Bao 2015.09.20. 10:51:45 / # 340714

Megnyugtatásul mindenkinek: Tomajer maradt ballib. (és persze közép fokozatú szabadkőműves...)

tomajer 2015.09.19. 07:07:35 / # 340707

Így lettem ballibből turbómagyar 8 lépésben

írta: Egyenlítő blog

Főszerkesztői jegyzet

"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán.

Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél. Mindenkinek van híre, véleménye, érzelme velük kapcsolatban. A legnagyobb közösségi oldalak és fórumok egyetlen témája ez most, és ennek bizonyára ugyanúgy örül Rogán Antal (tekintve az új milliárdos megbízását) és Komássy Ákos (lásd az MSZP új hangfelvétel-botrányát) is.

Az ország legolvasottabb közéleti blogjaként kötelességünk foglalkozni a kérdéssel, épp ezért szeretnék az Egyenlítő főszerkesztőjeként tisztázni néhány dolgot. Sok olvasónk szemünkre vetette levélben, kommentben, személyesen, hogy nem képviselünk egyértelmű álláspontot. Hol szolidárisak, hol liberálisak, hol "rendpártiak", sőt, néha "egybites turbómagyarok vagyunk". Nekik válaszolnék először: igazuk van.

Ha a Kedves Olvasó egységsugarú véleményeket vár, akkor keressen másik blogot. Szerzőink (tíznél több publicistáról és újságíróról beszélünk) felé egyetlen elvárást fogalmazok meg, mikor felkérem őket, hogy tiszteljenek meg cikkeikkel:

ne kövessék el azt a hibát, amit én a régi, MSZP-féle Egyenlítő alapításakor, 6 éve, a húszas éveim elején elkövettem.

1. Ne fogadják el politikai pártok, érdekcsoportok semmiféle közeledési, befolyásolási szándékát.
  2. Ne hagyják félbe oknyomozó munkájukat, ha egy ügy messzebbre, máshová mutat, mint gondolták.
  3. És ne legyenek politikailag korrektek egy publicisztikában, ha a véleményük túlmegy azon a határon, váltson is ki írásuk bármennyi vitát és bármekkora ellenérzést.

Szerintem így érdemes csinálni, és ezt tapasztalatból mondom. Csináltam máshogy is.

Nos, nem is volt ezzel az új rendszerrel semmi probléma. Nem estek nekünk tömegével olvasók, ha épp eltérő véleményeket publikáltunk például a szoptatós anyák kontra McDonalds kérdésben, vagy akkor, ha egy hajtásban emlékeztünk meg a Fidesz ámokfutásáról a kormányzásban és Tóbiás József impotenciájáról pártja vezetésében.

De a menekültek ügyében tett megnyilvánulásaink (a blogon és személyes életünkben egyaránt) zavart keltettek az Egyenlítő körül.

1. Ez most MSZP-s blog?
  2. Vagy már fideszes?
  3. Vagy most elárultuk mindig büszkén vállalt ballib gyökereinket?

Nem ez történt. Egyszerűen eltérő álláspontokat képviselünk egyénenként. Mivel főként az én álláspontom alakulása okozza a zavart régi olvasóink és szerzőink köreiben, idejét érzem egyértelművé tenni, hogyan látom a kérdést. Ezt azért teszem, mert eszem ágában sincs saját, "alapító-főszerkesztői" véleményem megírására kérni a kollégáimat, sőt, ezúton is arra bátorítom őket, hogy ne értsenek egyet se velem, se mással, ha a meggyőződésük nem engedi.

Az én véleményem:

1.) Magyarországon nincsenek, és nem is voltak menekültek, csak gazdasági bevándorlók

Szomorúan jutottam arra a következtetésre, hogy a kormány szóhasználata közelebb áll a valósághoz, mint a politikailag korrektebbnek és szolidárisabbnak tartott "menekültezés". Véleményem szerint addig "menekült" valaki, amíg az életét veszély, háború fenyegeti. Aki már több biztonságos országon átkelt, és deklaráltan Németországba, Angliába vagy északra tart, az igenis bevándorló.

És ezek a bevándorlók, akik néhány száz vagy ezer kilométerre innen még valóban menekültek voltak, az egyes országok között most egzisztenciális alapon válogatnak.

Tehát mind gazdasági bevándorlók. Ennek ellenére szolidárisnak és segítőkésznek kell lennünk velük, de csak addig a pontig, amíg ez nem fenyegeti a mi jövőnket, jólétünket, egzisztenciánkat rövid vagy hosszú távon Európában.

2.) Az Európába özönlő  gazdasági bevándorlók nem fogadják el a törvényeinket

Még néhány héttel ezelőtt sem hittem, hogy egyszer meggyőződéssel fogom leírni ezt az ostoba plakátkampányhoz illő mondatot. Pedig - sajnos - ez a valóság.

A bevándorlók a kezdetektől nem hajlandóak ujjlenyomatot adni az EU-ba belépve, vagy annak határán.

rh.jpgHolott ez a jogi aktus nem az életüket fenyegeti, pusztán - félelmeik szerint - azt a lehetőségüket, hogy válogassanak gazdag és kevésbé gazdag, de biztonságos, EU-s országok között. Én Tunéziában és Líbiában járva minden helyi törvényt betartottam, sőt, a teljes magyar csoport elfogadta, hogy a nők a legnagyobb melegben is teljesen zárt ruhát viseljenek a déli, kevésbé liberális településeken.

3.) A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni

Németországból, Franciaországból, Belgiumból és Angliából egyre több hír érkezik arról, hogy bevándorló közösségek tömbösödnek, és ezekben párhuzamos, saját törvénykezést vezetnek be.

1. Nem kezdek bele a saria ekézésébe, bemutatásába, erre ugyanis bőven lehet felületet találni az interneten.
  2. Nem részletezem, mit jelent a becsületgyilkosság, és hogy hol helyezkednek el egy ilyen vallási közösségben a nők és a gyerekek.

Azt gondolom, hogy Európában (és mindenhol a fejlett, nyugati világban)

az iszlám törvénykezést és társadalomszervezést ugyanúgy tiltani kellene, mint a szcientológiát vagy a holokauszttagadást.

Aki elért egy európai, békés, befogadó országba, és ott is arra vágyik, hogy őrült szabályok, előírások, tiltások, büntetések terhe alatt éljen, az menjen haza.

4.) Támogatom, hogy tiltsák be a nők elfátyolozását Európában

Itt elkanyarodnék egy gondolat erejéig a többedik generációs, hagyományaikat mégis őrző, európai muszlimokra. Londonban, Brüsszelben, Magyarországra látogató iszlám csoportokban egyaránt találkoztam fiatal lányokkal. Ők születésüktől fogva nyögik ezt az idejét múlt korlátozást.

Az arcukra van írva, és a maguk módján el is mondják (bár némelyik férfival nem beszélhet), hogy birtokba vételük és lealacsonyításuk ezen kifejezésétől szívük szerint szabadulnának. Szerintem a gyerekek emocionálisabbak, ösztönösebben meglátják, fogékonyabbak a jóra. Tiszta, vágyakozó tekintettel néznek elfátyolozott kislányok  a londoni metrón egy-egy csinos lányt vagy egymás kezét fogó, európai párt.

burka.jpg

Nem az az alapvető probléma, ha egy vallás előírja, hogy mit viseljünk, hanem az, ha ennek az előírásnak a megszegése az állam, nem pedig a szüleink ellen elkövetett bűn.

Akkor mégis miért kellene álláspontom szerint (ideiglenesen) betiltani az elfátyolozást?

Mert az Európában élő, vagy ide tartó fiatalok nem ismerik a választás lehetőségét, így eleinte csak ezzel a drasztikus módszerrel értethető meg velük, hogy

van kendő és elnyomás nélküli élet.

Ezt pedig szüleiknek ugyanúgy el kell fogadniuk, mint az EU-s állást, a jogbiztonságot, szabadságot, és ahogy mi elfogadjuk az ő szabályaikat, ha vendégül látnak, vagy befogadnak minket.

5.) Európának nem befogadnia kell a nagy számban beilleszkedni képtelen tömegeket, hanem erős közösségként fellépni feldúlt országaik stabilizálása érdekében

Lássuk be, Európa elég töketlen, felkészületlen, széttartó és zavart ebben az új helyzetben. Ijesztő, de lelepleződött gyengesége.

1. Az iszlám szélsőségesek mosolyogva besétálhatnak határainkon kontroll nélkül, menekültek közé vegyülve,
  2. az oroszok röhöghetnek rajtunk, az USA szövetségesein,
  3. az USA pedig cinikusan befogad 1500 menekültet, mintha nem lenne felelőssége a problémában.

És míg mi szívunk és megoldást keresünk, és annyira szolidárisak vagyunk, hogy táblákkal üdvözöljük a tömegeket, addig az Öböl-országok csak vagyonuk töredékével segítenek, de életteret nem adnak szerencsétlen szomszédjaiknak. Nem csoda, mert míg a háborúikat pénzelik a háttérből, a velük érkező ellenlábasaikból nem kérnek.

Az EU-nak ki kell kényszerítenie, hogy regisztráció, nyilvántartásba vétel, háttérellenőrzés és ideiglenes nyomkövetés nélkül ne léphessenek bevándorlók a területére. Meg kell védenie határait, akkor is, ha ez csúnya és fájdalmas dolog néha. Az EU-nak magának kell döntenie, hogy mennyi gazdasági bevándorlót fogad be, mennyi van hasznára. És ami a legfontosabb:

végre komoly lépéseket kell tennie az EU-nak és az egyes országoknak a közel-kelet stabilizálására.

Az asztalra kell csapni az ENSZ-ben, lassan merni megszólalni a NATO-ban, katonai és humanitárius beavatkozást sürgetni, és komoly támogatást nyújtani az egyre nyomorúságosabb Szíria-közeli menekülttáboroknak és a befogadó arab országoknak. Azért, hogy a menekültek emberi körülmények között várhassák ki a hazatérést. Az EU-s országok képviseltetik magukat minden olyan nemzetközi szervezetben, amelyek valódi segítséget nyújthatnának a közel-keleten.

Ha Európa nem áll ki magáért, hanem továbbra is csendben megszavaz minden félmegoldást, már pusztán a földrajzi okok miatt is megszívja. Mert az USA biztosan nem fog ilyen irányú globális politikai fordulatot kezdeményezni. Ez a mi dolgunk.

6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt

Most fog végleg elszabadulni a pokol, de hazudnék, ha megszokásból Orbánt kezdeném szapulni. Nem gondolom, hogy nem hibázott, sőt, hogy nem használta a politikai eszköztár legsötétebb húzásait. Persze. Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorát követte és követi el.

De most egy pillanatra az összképre koncentráljunk, és ne a gyakorlati politikai cselekvést kísérő ökörségekre és bakikra.

1. Az első és legfontosabb érvem az állításom mellett: Magyarország hamar és hatékonyan megvédte az EU ezen határszakaszát, szinte egyedül teljesítve ezt a kötelezettséget.
index.jpgOrbán emellett egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta. Az ő lépéseit zsigerből és hangosan elutasító európai politikusok ma már kezdik elfogadni álláspontját, utánozni cselekvését. "Merkel mintha Orbán érveit fogadta volna el, amikor ezeket saját koalíciós partnere sorolta föl neki" - foglalta össze találóan ez a cikk.

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben

Orbánt az egész világ xenofób diktátornak bélyegezte a Charlie Hebdo-mészárlás után tett nyilatkozata miatt. Aztán, mielőtt megindult az áradat, bármilyen alantas módon is (plakátok), de

előre szólt a várható problémáról.

Töketlenkedtünk a menekültek regisztrációjával, a határ megvédésével, a kerítéssel, a szerencsétlenek ellátásával. Mindenki a torkunknak ugrott. Aztán láttuk, ahogy sorban lefagynak a mosolyok, leereszkednek a "welcome refugees"-táblák tőlünk nyugatabbra is. Mert élőben szembesülve a problémával ott is rájöttek, hogy nehéz regisztrálni, etetni, mozgatni, figyelni ennyi embert. Csak két rövid példa a sok közül:

1. az osztrákok lenácizták Orbánt a béna vonatoztatás miatt, majd ők ugyanabba a hibába estek;
  2. a horvátok egyik nap minket szapulva jelezték, mennyivel emberségesebbek lesznek, majd ahogy meglátták a 8000 érkezőt, akiket egy csappal és egy mobil wc-vel vártak, gyorsan rendőröket küldtek tuszakodni hozzájuk, majd inkább visszabuszoztatták a bevándorlókat egy magyar határ menti laktanyába.

Beszélni könnyű.

8.) Elkerülhetetlen és szörnyű terrorakciók várnak Európára

Nyilvánvaló, hogy az Iszlám Állam és más terrorszervezetek kihasználják az EU-ba áramló, ellenőrizhetetlenül óriási tömeget, hogy megbújjanak benne.

1. Alvó sejtként letelepednek,
  2. kapcsolatokat építenek,
  3. gyökeret eresztenek.

És ha anyaszervezeteik helyzete úgy kívánja, majd lecsapnak.

Európa az elmúlt 1-2 évben bizonyította, hogy még a kisebb számú, területén élő és sok esetben hatósági megfigyelés alatt álló(!) terroristát is képtelen volt kiszűrni. Mészárlás, robbantás, lefejezés, késelés.

Ha őket sem tudták lekapcsolni, akkor ezt a tömeget hogyan tudják majd kontrollálni? Megoldást kell találni a befogadás biztonságossá tételére, különben sok fekete napja lesz Európának.

Végezetül arra kérem olvasóinkat és kollégáimat, hogy reflektáljanak kommentben vagy saját publicisztikában erre a 8 gondolatra. A vita nem fáj.

Németh Gábor

666666 2015.09.17. 16:44:14 / # 340695

Földi László a szerdai támadásról:

Háború zajlik, kiképzett katonák vannak itt, akik erre kaptak utasítást Reklám Itt nem menekültkérdésről van szó, ezek az emberek nem menekültek. A kerítések pedig nem fogják őket megállítani, azok a mostaninál sokkal könnyebb célpontot jelentenek majd - mondta a titkosszolgálati szakértő. Hozzátette: a kerítést nem fogjuk tudni megvédeni, amennyiben nem háborúként kezeljük a dolgot. A kerítések mellé aknazárakat szoktak telepíteni és így tovább. Nonszensznek tűnik itt, Európa közepén, de ha nem vesszük tudomásul, hogy támadnak minket, akkor el fogunk veszni. A rácok pedig félreértik: Európa van veszélyben, nem Magyarország.

Az interjú videóval:

https://kuruc.info/r/34/148426/

Woodoomester 2015.09.17. 16:32:35 / # 340694

Ami a Híradókból kimaradt..

"Érdekes" módon sem a kereskedelmi, sem a közszolgálati csatornák híradóiban nem hangzanak el azok a tények, amelyek ebben az összeállításban szerepelnek. Irán, Szíria, Líbia vagy Ukrajna esetében folyamatosan ferdítenek, hazudnak a szerkesztők, újságírok, tévések.
A III. világháború már javában zajlik évtizedek óta - ez nem fantazmagória, hanem szomorú tény. A világ erőforrásaival egy szűk érdekcsoport rendelkezik, és ennek rendel alá minden háborút, gazdasági lépést és hírt a tévében.

https://www.youtube.com/watch?v=_vNl3FMtmsQ&feature=youtu.be

tomajer 2015.09.17. 10:44:02 / Módosítva / # 340691

Akkó itt is egy "médiaringyó" :-)

Egy súlyos kérdés, ami a világot foglalkoztatja: A magyarok miért nem gondolkodnak?

September 16, 2015

Tudom, tudom, megint olyan, mintha közhelyesen lehülyéznék mindenkit, de ha jobban belegondolsz (upsz, lehet itt a baj?), rá fogsz jönni, miről beszélek.

Napjainkban a lakosság majd egésze azon mereng, mi lesz a menekültekkel?

Lefordítom:

Mi lesz azzal a 20-30 (50) ezer emberrel, aki a határainkon, illetve a különféle ellátórendszerekben van.

Igen ennyi, mert az idén regisztrált 190-210 ezer menekült hetven százaléka már rég máshol van, és mint látható, sok nem is fog jönni, mert ugye ott a kerítés, meg a fegyveresek, meg a vízágyúk, és az idén sem fog elmaradni a tél, stb…

Még alaposabban lefordítom, csak a világosabb képalkotás végett:

8,4 millió szavazatra jogosult ember azon aggódik, hogy mi lesz harmincezer emberrel a határon? És ezen aggodalma közepette hagyja, hogy harmincezer vadidegen miatt a kormányzat lezárja az országot, átírja a BTK-t, rendkívüli állapotot hirdessen, mindezt úgy, hogy közben ugyanez a kormány Euró-milliókat kap a helyzet kezelésére.

Sőt.

8,4 millió ember hagyja, hogy a kormány ezen lépések takarásában eltussoljon egy százmilliárdos sikkasztási ügyet, fél tucat elcsalt közbeszerzést és azt a tényt, hogy az államadósság minden eddiginél magasabbra szökött, párhuzamosan azzal, hogy a szegénység minden eddiginél nagyobbá terebélyesedett.

Az csak hab a tortán, hogy mai naptól a magyarok gondolkodásra képtelen hozzáállása miatt megindult a banki adósok értékeinek dobra verése is… Persze ez a tény kevésbé izgalmas, mint az, hogy könnygázt vetnek be a határon gyerekek ellen, vagy az, hogy a vízfejű, milliárdos külügyminiszterünk tíz nap alatt Európa minden vezető politikusát lehülyézte, mert ugye csak ő helikopter…

(az, hogy pár ezren mindezek felett a saját pénzükből elvégzik a kormány munkáját - bár nagyon humánus, és rendkívül csodálatraméltó - lássuk be, megint csak a kormány céljait segíti, hiszen a krizis jeleiként lehet mutogatni a civilek már-már háborús erőfeszítéseit. Hja, hogy a kormány épp ezt akarja?)

Tudod, én valahogy nem csodálkozom, ha a külföldiek ebben az ügyben furán néznek ránk.

Tényleg idióták vagyunk, csak ha ezt valaki (én) a szemünkbe mondja, akkor megsértődünk.

Segítek, hogy érezd mennyire agyalágyult vagy.

A németeknél valóban sok menekült van, mert oda mennek. Ugyan is, az az uticéljuk, így az ott élő, oda érkező százezrek miatt az ottani kormánynak komoly gondjai vannak, de még azt is okosabban teszi, mint a mi kormányunk. Ott a kormánynak joga erősebb kézzel fellépni esetenként, de nem teszi.

Pedig nem pár ezer, vagy tízezer menekült van ott!

Neeeem!

Ott százezrek vannak. Érted? Százezrek!

De a magyarok ebbe nem gondolnak bele.

A magyarok jobban szeretnek félni, mint gondolkodni. Mutogatni meg pláne, hogy hát: "a németek meg az osztrákok és a dánok is azt teszik, amit mi akkor miért ugatnak?" - azért kérlek alásan mert ott nem menekültek vannak, hanem bevándorlók, és nem átutazóban, mint nálunk, hanem örökre!

Érted a differenciát vagy cizelláljam még? (Ide a kutya sem akar jönni, annyira szar az ország helyzete, a nemgondolkodásunk miatt, hogy félmillióan kivándoroltak).

A magyaroknak kell a korbács, kell egy erős diktátor, aki ugyan már kinyírt mindent ebben az országban, mégis mindenki azt teszi, amit az aznapi agybaja megkíván.

Csak mondom.

Amíg ilyen gondolkodásra képtelen emberek milliói teszik ki a hazai lakosság javát, akik a fentieken túl hagyják, hogy iskolákat zárjanak be, rokkantakat alázzanak meg, az emberi alapjogokat cincálják szét, eltöröljék a TB-t, alkalmasint földeket, üzleteket mutyizzanak, érinthetetlenül, kényükre kedvükre átírják és alkalmazhatják a jogszabályokat, addig ebben az országban pont olyan idióták lesznek hatalmon, mint ez a felcsuti parazita, akit a tudatlanságotok tart a helyén.

Jogosan nézi a világ hülyének a magyar embereket.

Nem gondolkodunk.

A baj, hogy miközben terroristát látunk minden menekültben, a terroristákat mérgesítjük fel, mert a vallásukat ekézve hajbókolunk egy felpüffedt, gyógyszerfüggő, alkesz miniszterelnöknek.

Mert lássuk be, nem a migránsok miatt szar a gazdaság, döglött az ipar, haldoklik a piac, fingott ki az építőipar, növekszik az államadósság, ment el innen félmillió ember, van négyszázezer közmunkás és éhezik négymillió ember, hanem azért, mert az országot egy olyan kretén vezeti, akinek minden marhaságát bégetve követed.

És most mehet az anyázás szokás szerint, hogy ez hülyeség, mert én egy barom vagyok…

Ui: Tudod milyen nehéz a mai magyarországi szegényeken segíteni? Adományt gyűjteni? 100 hajléktalannak kaját főzni? Tudod milyen nehéz úgy blogot írni, gazdasági tervekről és lehetőségekről elmélkedni, hogy tudom, Magyarország felnőtt lakossága kilencven százaléka nem azt keresi, miként lehet valamit megoldani, hanem azt: Miként nem.
Tudod milyen nehéz tudni, hogy rendelkezésre áll minden eszköz, hogy rendszert váltva új alapokra helyezzük Magyarország jelenét és jövőjét, de te erről nem akarsz tudomást venni, csak félsz és rinyálsz?

Nem adom fel. De ha nem segítesz, nem nyitod ki a szemed, nem gondolkodsz, akkor kinyírjuk magunkat.

Oldalszám: 1785