Hozzászólások száma: 35696
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1785
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
alelölülő 2018.02.01. 18:32:48 / # 347744
Aki hamisította, az biztosan.
Szerintem sokszorosát érné, ha hiteles lenne.
tomajer 2018.02.01. 18:16:00 / # 347743
Ki tudhassa?
alelölülő 2018.02.01. 18:08:01 / Módosítva / # 347742
A vázlaton az ablaknál ülő Hitler fehér bábúkkal játszik, Lenin pedig félig homályba vész

Szerintem kamu a dolog. Adolf akkor még teljesen hétköznapi 20 éves ember(?) volt, semmi se indokolta, hogy a partit az utókornak megörökítsék.
tomajer 2018.02.01. 12:24:37 / # 347738

Megkerestem, de nem derült ki számomra :-(

Amikor Hitlerrel sakkozott Lenin

tomajer 2018.02.01. 12:19:42 / # 347737
Nnajó, melyik volt a sötéttel? :-)
szálka 2018.02.01. 12:14:12 / # 347736
Várjál-várjál   Bao vajon ahhoz a rézkarchoz  milyen hozzászólást kanyarítana, amelyiken Hitler sakkozik Leninnel egy zsidó kereskedő házában 
tomajer 2018.02.01. 11:56:51 / # 347735
Ne sakkozzá vazze!  Komcsi dolog.  A Kádár is sakkozott! :-)
szálka 2018.02.01. 11:34:38 / # 347734

Szia Bao

tomajer 2018.02.01. 11:00:20 / # 347732
tomajer kegyetlensége ....  nembírom röhögés nélkül:-)
Bao 2018.02.01. 10:38:01 / # 347731
Üdv Turul!

Bocs, de január utolsó részében bojkottáltam az oldalt, hogy így tiltakozzak a liberális avagy Tomajeri cinizmus ellen!
Tomajer kegyetlensége és a közben felbukkant régi elvtársa, Szálka, fennhéjázása, ki sakkmesternek képzeli magát a galambok közt, pont olyan helyzetet teremtett, mint a nagypolitikában. A két régi szdsz-es kópé, (tudjuk, hova jutott ugye jól megérdemelten az a szörny párt és láthatóan vannak akik nem értik miért) ugyanúgy mellébeszél, mint régen és régen sem jött be ugyebár, de ők abban bíznak, hogy majd most.  
Lényegében harcolnak a kormányváltás ellen, nem kell ide fidesz kommandó, ők itt vannak helyettük és eredményesebbek.

A disznóhúsra térve, szerintem nincs vele baj, jó az annak, aki szereti!
tomajer 2018.01.30. 13:55:32 / # 347681

tomajer 2018.01.30. 08:51:50 / # 347664

Miért fog működni a taktikai szavazás?

2018. január 18. - Viszlát!

Megállítható-e 2018-ban a Fidesz? Igen, taktikai szavazással. Ha listán a kedvenc pártunkra, egyéniben viszont a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, akkor számos egyéni választókörzetet át lehet billenteni, és el lehet nyerni a kormánypárttól. Ha a Fidesz 15–20 körzetet veszít, biztosan nem lesz kétharmada. Ha 40–50 körzetet veszít, az egyszerű többséget is elbukhatja.

Egyre többen hallják és értik azt az üzenetet, amit a Viszlát Kétharmad Mozgalom is képvisel. Kapunk azonban olyan hozzászólásokat is, hogy az ötlet nem rossz, de úgyse fog működni. Ha így állunk hozzá, akkor valóban nem fog. Mi ezzel szemben úgy állunk hozzá, hogy a taktikai szavazás működni fog, és azt is elmondjuk, hogy miért.

1. Lesznek, akik eleve így szavaznak. Sok választó maga is eljutott már arra a következtetésre, hogy ha az általa támogatott párt jelöltje nem esélyes a körzetében, akkor csak elvesztegetné az egyéni szavazatát, ha rá adná. Ezért listán a kedvenc pártjára, egyéniben viszont az erősebb, esélyesebb ellenzéki jelöltre szavaz majd. Spontán átszavazásra volt példa az időközi választásokon is, áprilisig pedig még több taktikai szavazó lesz, ha tudatosítjuk az emberekben ezt a lehetőséget.

2. Nem kell mindenkinek így szavaznia. Sokan attól tartanak, hogy a taktikai szavazás tudatos választókat feltételez. Ez valóban így van, de ahhoz, hogy működjön, nincs arra szükség, hogy mind a 106 körzetben minden ellenzéki választó így szavazzon. Arra van szükség, hogy 15–20 (vagy jobb esetben 40–50) szorosabb körzetben legyen pár százaléknyi ellenzéki választó, aki így szavaz. 2014-ben volt olyan körzet, ahol 56 szavazattal nyert a Fidesz jelöltje, ezt már 57 tudatos (át)szavazó megfordíthatta volna! Akkor nem készültünk erre, most erre fogunk.

3. Tudni fogjuk, kik az esélyes jelöltek. Vannak, akik úgy látják, a választó nem tudja, ki a saját körzetében az esélyes jelölt. Áprilisra viszont mindenki tudni fogja. Egyelőre még a neveket se tudjuk mindenhol, így természetes a bizonytalanság. Hamarosan lesznek viszont nevek, lesznek elemzések, lesznek közvélemény-kutatások. És biztosak vagyunk benne, hogy a megmaradt ellenzéki sajtó is egyre többet fog foglalkozni ezzel a kérdéssel. Mi teszünk érte, hogy így legyen: megkezdtük az együttműködést az egyik országos lappal. Nem tudjuk, máshol lesz-e erre fogékonyság, de ki más tehetne érte, hogy legyen, ha nem mi, nézők és olvasók?

4. A pártoknak is érdekükben áll. Az ellenzéki pártok látszólag ellenérdekeltek a taktikai szavazásban, de ez egyáltalán nincs így. Mivel kevés forrás áll rendelkezésükre, ezt az esélyesebb jelöltjeikre fogják fordítani, nem az esélytelenekre. Ezzel a kampány során akarva-akaratlanul információt adnak a választóknak is. Ráadásul a pártoknak érdekükben áll, hogy az ellenzéki szavazók tudják, kik az esélyes jelöltjeik. E jelöltek többsége ugyanis, ahogy 2014-ben, úgy most sem fog magától bejutni a parlamentbe, csak ha melléjük állnak a taktikai szavazók.

5. El fog jutni az üzenet az emberekhez. Ha nem hinnénk ebben, akkor nem csinálnák. De azt is tudjuk, ehhez mire, pontosabban kire van szükség. Rád. Add tovább az üzenetet: mondd el úgy mindenkinek a környezetedben, hogy ők is megértésék. A legfontosabb, hogy minél többen elmenjünk szavazni, aki pedig elmegy, az szavazzon tudatosan és taktikusan. Ezt kell megértetni mindenkivel, és ez nélküled nem fog menni.

Jó reggelt, Magyarország! Viszlát, kétharmad!

tomajer 2018.01.30. 08:50:36 / # 347663
Háát, asszontták ránk, hogy azt zabáljuk! :-)
És ha még a körömpörit is látnák ...  hánynának!  
Pedig imádom! :-)
turul 2018.01.26. 18:10:37 / Módosítva / # 347559

Sziasztok.

Bao mi a baj a disznóhússal?Én szeretem minden formában.Svédek egyenek sok havat.

tomajer 2018.01.24. 15:35:58 / # 347508
Még emilcímet is kértek.
Azt hittem, azzal fogják bombázni a kedvest.  De nem.
alelölülő 2018.01.24. 15:25:00 / # 347506
Névvel-címmel kellett visszaküldeni a soroskampány kérdőíveit?
Azt hittem, névtelenül.
tomajer 2018.01.24. 08:38:07 / # 347503

Simicska Lajos az alábbi személyes közleményt juttatta el a sajtóhoz: 

„Aggódom a propagandamédia házamnál tobzódó munkatársainak egészségéért, nehogy tüdőgyulladást kapjanak a hidegben… Ezért megválaszolva a fel nem tett kérdésüket, megkímélem őket a további várakozástól, és egyértelművé teszem:

Nem foglalkozom pártok felvásárlásával. Életem során egyetlen politikai formációhoz fűzött szorosabb kapcsolat, azt Fidesznek hívják, de 4 éve velük is minden kapcsolatot megszakítottam, amikor világossá vált számomra, hogy egyszerű hazaárulókkal és tolvajokkal van dolgom.

Veszprém, 2018. 01. 23.

Dr. Simicska Lajos

tomajer 2018.01.24. 07:23:34 / Módosítva / # 347502

Más:

Kaptatok, Magyarország kormányától levelet, a napokban?

Kísérleteztünk.
A soroskonzultációs íveket kitöltöttük.
Hárman vagyunk bejelentve.  A párom mindenben egyetértett a kormánnyal, én mindenben támogattam a gaz Sorost, a párom fia meg nem küldte vissza.

Az eredmény, hogy csak a párom kapott levelet személyesen a miniszterelnök úrtól, amiben fel lett világosítva, hogy magyarországjobbanteljesít!

tomajer 2018.01.24. 07:20:32 / # 347501
Szegény.
Pedig ő mindig a helyén marad ...  csak úgy jár, mint a szegény paraszt, aki még soha nem hagyta el a falut, de már a harmadik állampolgársága van :-)
Nem tudja követni a ringlispílt ....
szálka 2018.01.24. 00:59:31 / # 347498
Szegény Baó :-)  csak ül a harci foteljában és küzd, hogy megértse végre ezt a bohózatot. Nem elég neki, hogy minden nap délibábos burnuszos démonokkal kel és fekszik, még az is kiderült, hogy a fideszes hazugsággyárban írják  hozzá a mesekönyvet súlyos tíz vagy inkább százmilliárdokért.Ráadásul a Jobbik is olyan puhány lett, hogy hozzájuk képest, egy jól sikerült párnacsata után szállingózó zsák libatoll is hegyomlásnak tűnik.Ennyi trauma után mi jöhet még? Holnapi ebédre egy tál sólet. :-)

Oldalszám: 1785