Hozzászólások száma: 1862
Oldalszám: 94
Témakörök > Droszt Híradó > Agybetegek klubja A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nagyonkedves 2012.02.26. 11:56:30 / # 174754
Sajnos el kell... dolgozni. :) Nem baj, jó volt. :) Nagyon is! :))) Aki meg Ákost szereti, rossz ember nem lehet. :))) Télleg, te bírod a buráját?
zajos tücsök 2012.02.26. 11:43:18 / # 174753
Nem kell eltünni:) Én ezeket leszedem,kiirom,és amikor időm van rá,megnézem. Na nem vagyunk itt mindennap kettőig. Ez kivételes volt.
nagyonkedves 2012.02.26. 11:40:44 / # 174752
Szép dolog is úgy kezdeni a vasárnapot, hogy cirka 4 óra hosszára lerázzuk a kedvest :DDD Különben inkább éjfélre tettem be a ciripelést, mert már kezd felborulni az eddig se nagyon létező bioritmusom is. Meg aztán attól is mindig félek,hogy a tündérkeresztanyám egyszer rájön, hogy itt züllök veletek és a gépem helyén fent említett időpontban egy erika írógépre helyezett minividit találok majd. :DDD
zajos tücsök 2012.02.26. 11:24:55 / # 174751
Hamburgeres jó reggelt. Nem hogy örülnél a humanizált vágó hidnak:D Ha akarsz még hányni...
nagyonkedves 2012.02.26. 09:55:58 / # 174750
Széthányom az agyam kora reggel. http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/9091628/Test-tube-hamburgers-to-be-served-this-year.html Magyarul: Sertés őssejtből tenyésztett darált hús – Hasábot kérsz mellé? Nehéz eldönteni melyik rosszabb. A jelenlegi embertelen módszer, ahogy a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett állatokat a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozzák vagy az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok. Étvágygerjesztő, nem igaz? A laboratóriumban, sertés őssejtek és ló embriókból nyert szérum segítségével előállított hús egyébként lüktet és rángatózik a növekedési stádiumban. A kívánt méret elérésekor, hasonló módszerekkel előállított zsírral összedarálva hamburgerszerű anyagot gyártanak belőle. A módszert a holland Maastricht Egyetem professzora, Mark Post fejlesztette ki, aki az Amerikai Akadémia a Tudomány Előmozdításáért (AAAS) előtt jelentette be eredményeit néhány napja. Laboratóriumi hús a világ megmentésére! „Októberben hozzuk nyilvánosságra a folyamat működésére vonatkozó információkat, amely segítségével kinézetre, tapintásra és remélhetőleg ízre is a húsra hasonlító terméket tudunk előállítani,” nyilatkozta Mark professzor. A kérdés persze, hogy milyen ízűek a nagyüzemi húskészítmények? Nátrium-glutamát (MSG)? Vagy nátrium-nitrit (E250)? A laboratóriumi húskészítmények ízét könnyű lesz a hagyományos úton előállított húskészítmények ízéhez hasonlóvá tenni. Nem kell hozzá egyéb, mint néhány adalékanyag és ízfokozó, a nátrium-glutamát pedig lehet, hogy már eleve benne lesz a készítmény sejtjeiben! Egyetlen hamburger előállításához 3000 darab, egyenként fél milliméter vastag húscsíkra van szükség. A szarvasmarhával ellentétben, ami két év alatt éri el a vágási súlyt, a laboratóriumi húst hat hét alatt állítják elő. Az eljárás egyelőre igen drága, de a tömeges gyártás természetesen mindent megváltoztat majd. A fejlesztők szerint az új módszer előnyei a következők: * Hatékonyabb módszer a növények hússá alakítására, * Környezetkímélő, * Humánusabb, mint az állatok levágása, * Az egyetlen út, hogy a világ több húshoz jusson. Persze a génmódosított élelmiszerekről is azt mondták, hogy a „világ táplálását” szolgálják. Bill Gates a genetikailag módosított élelmiszereket ma már „a mezőgazdaság csúcstechnológiájának” nevezi, azt jelezve ezzel, hogy a technológia a természet felett áll. Laboratóriumi hús a népnek Mindig szkeptikus vagyok, amikor azt állítják a technológia képes túlteljesíteni a természetet. Láthatjuk mire jutottak a genetikailag módosított növényekkel, vegyi úton előállított rovarölő szerekkel, vakcinákkal vagy az atomenergiával. A legtöbb esetben az új „tudományos módszereket” az emberiség megmentőiként harangozzák be és csak azután derül ki, hogy az eredmény igazi rémálom és sokkal nagyobb bajt okoz, mint a probléma, amit megoldani hivatott. Természetesen csak idő kérdése, és valószínűleg a laboratóriumi úton előállított húsok génállományát is módosítani fogják, mondjuk az allergiás reakciók csökkentése érdekében. A modern gyorséttermi ételek megmutatták, hogy az emberek bármit képesek megenni, ha élelmiszerként adják el nekik. Lásd aChicken McNuggets példáját, ami ízletes vegyi anyagok és nagyüzemi módszerekkel „előállított” csirkehús keveréke. Szóval, ha egy laboratóriumban különböző fajokból (őssejtekből, marhából, ogrékból és ki tudja miből-kiből) előállított hússzövet masszából képesek 200 forintos hamburgert előállítani az emberek meg fogják enni. Kit érdekel, mi van benne? Főleg ha hasábot és diétás kólát is adnak hozzá! A laboratóriumi úton előállított hamburgert nyilván ügyes marketing eszközökkel harangozzák majd be: „Az egyetlen humán úton, erőszakmentesen, állatok lemészárlása nélkül előállított hús!” Igaz. De vajon hány ember hal meg hosszú távon az ilyen ételek fogyasztása miatt? Rejtélyes támogató Mellesleg az egész projektet egy titokzatos támogató finanszírozza, aki Post professzor elmondása szerint „jól ismert és igen gazdag személyiség és arról híres, hogy minden arannyá válik a kezében.” Lehet találgatni.

nagyonkedves 2012.02.26. 01:29:27 / # 174749
Na az király. Úgyis itt ülök rajta az ágy mellett. Fel is raktam, most beállítom az időt és egy perc múlva már alhatok is. :) Jó éjt. :)
nagyonkedves 2012.02.26. 01:29:23 / # 174748
Na az király. Úgyis itt ülök rajta az ágy mellett. Fel is raktam, most beállítom az időt és egy perc múlva már alhatok is. :) Jó éjt. :)
wanderer 2012.02.26. 01:22:08 / # 174747
Nyugodalmas, jó éjszakát! Aki nem alhat, annak meg további jó mulatást! ;)

zajos tücsök 2012.02.26. 01:21:02 / # 174746
Na én eköszöntem mára Hölgyek Urak. van még pótóni valóm pici Mindenkinek jóiccakát

nagyonkedves 2012.02.26. 01:20:26 / # 174745
Bárcsak... :)
zajos tücsök 2012.02.26. 01:17:41 / # 174744
Mondjuk. Az egy szép kerek szám:) Ls ha meghallod,azonnal lefordulsz a székröl
nagyonkedves 2012.02.26. 01:14:49 / # 174743
Váááóóó! Feltöltöm a telómra. Végül is, ha ébresztőt be lehet állítani, akkor altatót is, mondjuk félkettőre.:DDD
wanderer 2012.02.26. 01:12:27 / # 174742
Weöres Sándor: Nyári este Árnyak sora ül a réten. Nyáj zsong be a faluvégen. Zúg-dong sűrű raj a fákon. Békák dala kel az árkon. Bim-bam! Torony üregében Érc-hang pihen el az éjben. Csillag süt a szeder-ágra. Lassan jön a pásztor álma. Rezgő-fű a feje-alja. Nyár-éj ege betakarja. Bim-bam! Torony üregében Érc-hang pihen el az éjben. Bárcsak nyári este lenne már! :)
zajos tücsök 2012.02.26. 01:09:59 / # 174741
Tessék,aludj el szépen ha ez kell hozzá:DDD
nagyonkedves 2012.02.26. 01:08:59 / # 174740
Hát ezen nem fogunk összeveszni, az biztos, bár én még nem lettem szállóige! :D
zajos tücsök 2012.02.26. 01:05:33 / # 174739
Én más uton járnék. De megértetni az emberekkel hogy neki az miért lenne jobb...na az a nagy fejsze. Tényleg agyon kéne verni arannyal teli zsákkal a legtöbbet...de még akkor sem értené,vagy tiltakozna.... Üvölteni,sirni könnyebb De ilyen az ember. Elsőre mindig a kényelmesebb megoldást próbálgatja..utána talán már ő is megmozdul a saját érdekében. Magától,magának,magáért
nagyonkedves 2012.02.26. 01:05:19 / # 174738
Hú, ez milyen jó, megnyugtató, így elaludni, hogy itt beszélgettek a gyerekszobámban... :))) Álomba ringató... Éjszaka csendjét terítem Rád takarónak, ráhímzek holdat és hunyorgó csillagokat. Altatónak hallgathatod a tücsökzenét, bizony a nap már rég lehunyta fényes szemét. Aludni tért a fű, fa, bokor, kicsi bogár, látod alszik a kutyus is, s a dalos madár. Álommanó karját nyújtja, hogy elringasson, megkértem őt hogy békés, boldog álmot hozzon.

wanderer 2012.02.26. 00:59:57 / # 174737
Valóban nem volt.:( Vagy csak én nem találtam. Vagy nem is akartam találni. :)
wanderer 2012.02.26. 00:57:30 / # 174736
Sok mindenről állították már, hogy szabaddá tesz. Szerintem, mi magunk tehetjük szabaddá magunkat. Az a szavam járása,hogy: Az ember mutassa meg, hogy független! Miattam, már szállóigévé vált a környezetemben. :))))
zajos tücsök 2012.02.26. 00:52:55 / # 174735
Talán mert nem volt eddig jó példa...
Oldalszám: 94