Témakörök > Droszt Híradó > Agybetegek klubja A hozzászóláshoz be kell jelentkezned | |
---|---|
nagyonkedves | 2012.11.05. 22:07:22 / # 175829 |
|
|
nagyonkedves | 2012.11.03. 23:11:22 / # 175826 |
|
húúú...ezt meg nosztalgiából :)))
jóóó :)))
"A tárgyi világra irányulásban a belső támpont saját énünk. Énünk azonban nem az, akik valójában vagyunk. Ez az énünk csupán én-képünk, társadalmi maszkunk, szerep, amelyet játszunk (az életünkben). Ez a külső helyeslésből táplálkozik, uralkodni akar és erő tartja életben, mivel félelemben él.
Valódi Önvalónk, szellemünk, lelkünk - teljesen szabad mindezektől. Védett a bírálatokkal szemben, nem keltenek benne szorongást az élet próbatételei és nem érzi magát senkinek alárendelve. Ugyanakkor mégis alázatos és mások felettinek sem érzi magát, mivel mindenki másban is meglátja ugyanazt az Önvalót; a különféle megjelenési formákban ugyanazt a szellemet.
Ez a lényegi különbség a tárgyi világra irányulás és a befelé irányulás között. A befelé irányulásban megtapasztaljuk igazi lényünket. Ez nem szorong az élet felada-taitól, mindenki mást tisztel, de nem érzi magát senkinek alávetve. Az Önvaló ereje igazi erő.
A tárgyi világra irányulásból fakadó erő ezzel szemben hamis erő. Mivel az énre alapul, csak addig tart, amíg jelen van a tárgy, amire irányul. Egy társadalmi tisztség vagy méltóság - például egy ország vagy testület elnöki szerepköre -, vagy a sok pénz csak addig ad erőt, amíg a méltóság vagy a pénz tart. Az énre alapuló erő csak annyi ideig hat, amíg ezek a dolgok támogatják. Amint elmúlnak, az erő is elillan.
Az Önvalóra alapuló erő állandó, mert az Önvaló ismeretéből fakad. Ennek fontos jellemzői érvényesülnek. Vonzza azokat az embereket és dolgokat, amelyek közelségét akarjuk. Megbűvöli az embereket, helyzeteket és körülményeket, hogy vágyainkat támogassák. A természet törvényeiből fakadó támogatásnak is mondhatnánk ezt. Az isteni támogatása ez, a kegyelmi állapotból fakad. Akit eltölt erejével, az élvezi a másokkal való kapcsolatot, és mások is örömmel keresik őt. Ez a kötőerő az igazi szeretetből származik."
Isteni. :)
Főleg az "ugyanaz a szellem"es meg a "megbűvöl"ős rész :)))
Ja! forrás:
http://terebess.hu/keletkultinfo/chopra.html
|
nagyonkedves | 2012.11.03. 08:33:31 / # 175825 |
|
Én most egyébként ezt olvasom:
:)))
Változtasd a szomorúságot örömmé!
A téli tücsök valamikor nyári tücsök volt. De most tél van, hull a hó és minden fehér.
"A Kossuth-díjas író meseregénye az elmúlt szép nyarat idézi fel, amikor a tücsök a szigeten élt. A hátizsák zsályaszagú zsebében került be az üres szobába, ahol az írógép billentyűire felugorva játékból leüt egy-egy betűt a fehér papírra. A betűk a szigeten hagyott barátaira emlékeztetik, és már nem szomorkodik, vidáman telnek a napok.
A finoman érzelmes, szép mese erről szól: hogyan lehet a szomorúságot örömmé változtatni."
|
nagyonkedves | 2012.11.03. 07:30:24 / # 175824 |
|
Petrának kiváló empátiája van. :)
Nemrég meg kellett néznem egy egész estés barbifilmet, mert egy másik kis barátnőm, aki nem a budai, akit emlegetni szoktam, hanem a pesti, de ugyanakkorák, megbízott vele, ugyanis már a mű elején nagyon ijesztegetősbe megy át a nagy balettozás. A diótörő van megbarbiasítva és azért kellett hazahoznom megnézni, hogy el tudjam mesélni neki, mert ő nem merte végignézni. :)
Hát mit mondjak, hősies cselekedet vót tőlem. :D
http://indavideo.hu/video/Barbie_es_a_Diotoro_magyar_szinkronnal
Gondolom a klasszik vicc megvan, de azé elevenítsük föl. :)))
"- Barbie babát szeretnék venni.
- Milyet parancsol? Van görkoris Barbie 19,99 dollárért, strandra menô Barbie 19,99-ért, fodrász Barbie 19.99-ért, és van elvált Barbie 260-ért.
- Ez miért ilyen drága?
- Azért, mert az elvált Barbie-hoz jár Ken háza, Ken kocsija, Ken hajója és Ken bútorai!"
|
zajos tücsök | 2012.11.03. 01:03:32 / # 175823 |
Csilla is tetszik ,de Petra télleg a legjobb:)
|
|
nagyonkedves | 2012.11.02. 08:38:51 / # 175822 |
|
Szerintem a Petra, és szerinted? :D
|
zajos tücsök | 2012.11.02. 08:30:27 / # 175821 |
Gyerekektől kérdezték, hogy mi a "kurva" szó jelentése?
Eszti, 8 éves
A kurva az az, aki nem tud rendesen parkolni, apu szerint.
Zsófi, 6 éves
A kurva? Az egy csúnya szó, amit apu mond amikor nem megy a számítógépe.
Peti, 7 éves
A kurva az egy olyan néni aki olyan bácsikkal alszik, akik nem tudnak egyedül elaludni mert félnek a sötétben.
Bécike, 7 éves
A kurva az a Fradi, mert apa mindig azt mondja, hogy az a kurva Fradi, bár nem tudom, hogy mi az a Fradi, de biztos az is nagyon csúnya szó.
Csilla, 6 éves
Apa szokta mondani amikor nézem a barbis mesét, hogy már megint ez a rózsaszín kurva vernyákol a tévében, én ilyenkor mindig sírok és anyu megvigasztal és azt mondja, hogy a barbi nem is kurva, viszont apu egy köcsög. A köcsög az pedig az a váza amibe anyu virágot kap, de nem tudom miért mondja ezt apának, hiszen apa nem is váza.
Botond, 7 éves
A kurva az az, aki nagyon ki van festve és nincs pénze ruhára, ezért áll az út szélén és kéreget az autósoktól pénzt ruhára.
Petra, 6 éves
A kurva az egy olyan néni, aki csak este dolgozik, mert akkor jönnek haza fáradtan az apukák és ő beszélget velük. Én is szeretnék majd kurva lenni.
/ Itt anyuka hanyatt esett... :) /
Dénes, 4 éves.
A kurva az a szomszéd kutyus, mert hajnalban ugat és apa mérges lesz ilyenkor és azt mondja hogy megöli a kurva kutyát. Szerintem a kurva az egy kutya fajta, mint például a kuvasz, csak hangosabb.
Brigi, 7 éves
A kurva az az aki pénzért szexel. Ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem aput. De nem tudom mi az a szexelni, mert azt már nem magyarázta el.
Viola, 5 éves
A kurva az a nagynéném, mert anyáék mindig azt mondják, hogy már megint jön kölcsönkérni az a kurva és akkor megjön a nagynéném. (szülő gyereket tékából kirángatja, saller repül...)
Zolika, 6 éves
A kurva az olyan néni, aki letolja a bugyiját és megmutatja a punciját, aztán elszalad. :)))
Adri, 7 éves
A kurva az az, aki ilyen nagy terepjárókból száll ki és szőke haja van és csizmája és nem tud rendesen tankolni és mobiltelefonál. (mondja ezt úgy, hogy mellette áll az anyja, aki szőke, csizmában van, mobiltelefonál és a téka előtt áll a Lexus terepjárójuk.)
Pistike, 6 éves:
A kurva az egy olyan néni, aki pénzért ad puszit. Anyu ingyen ad tehát anyu nem kurva.
|
|
zajos tücsök | 2012.11.01. 08:51:23 / # 175820 |
|
|
nagyonkedves | 2012.10.31. 23:45:20 / # 175819 |
|
Na ugorjunk. :)
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:46:19 / # 175818 |
|
Hááát ezt egyelőre nem tudom alátámasztani. :D
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:44:34 / # 175817 |
|
Népszerűbb nevén kivételezésnek is híhatjuk.
|
zajos tücsök | 2012.10.30. 23:43:50 / # 175816 |
méne lehetne;)
annak sokkal ritkább a valószinüsége hogy Te valakinek mindent..nem?:)
Másikra több az esély
|
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:42:54 / # 175815 |
|
Hát hogy ki kinek mi mindent hajlandó elnézni és miért.
|
zajos tücsök | 2012.10.30. 23:40:21 / # 175814 |
mámostan eztet nemértem,késön van:)
mi nézem el-mit nem?
|
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:39:46 / # 175813 |
|
Én eddig egyet találtam akinek mindent elnézek, gondolom akko fordítva is lehet ilyen. :D
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:37:35 / # 175812 |
|
Azé érdekel a pszichológiája ennek a elnézem-nem nézem-nek.:)
|
zajos tücsök | 2012.10.30. 23:36:45 / # 175811 |
abbó csak mindig baj van.
nem szabad hagyni;)
|
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:31:19 / # 175810 |
|
Úgy is fel lehet fogni, hogy 4(8) évenként más akar tetszeni neked, te meg hagyod. :D
|
zajos tücsök | 2012.10.30. 23:30:18 / # 175809 |
mé kéne tecceni ennek másnak?
Neked teccik,az a lényeg ,nem?;)
|
|
nagyonkedves | 2012.10.30. 23:24:53 / # 175808 |
|
Én mindent úgy ceretek ahogy én akarok.
Kíváncsi vok, ez kinek fog tecceni eccer? :D
|