Hozzászólások száma: 3567
Oldalszám: 179
Témakörök > Droszt Híradó > Kérdés TAXI 4-nél dolgozókhoz A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2009.10.16. 00:20:27 / # 145937
Köszönöm.
kujon4 2009.10.15. 23:39:46 / # 145936
Hozzáfűzném: jár ez a szlogen, hogy "legjobb csibészből, lesz a legjobb pandúr". Jellemtelen "csibészből", jellemtelen pandúr lesz!!!! Aki egyszer sz*ros lesz, az máskor is az lesz! Szerényen...

kujon4 2009.10.15. 18:57:13 / # 145934
Visszaolvastam 72- 67 ig... Maximálisan egyet értek Veled az ott írtakban, magam is hasonló véleményen vagyok.

kujon4 2009.10.15. 18:25:29 / # 145933
Megteszem, bár most valamitől lassú lett a gépem... konkrétan valami rosszat mondtam?

törölt felh. 2009.10.15. 17:39:39 / # 145932
Ezt most találtam. Uniformizált taxik: újabb kísérlet NSZ • 2003. június 3. • Szerző: Bárkay Tamás Egyelőre sokszínűen (kép: Népszabadság – Sopronyi Gyula) Az egységes budapesti taxiszín bevezetése a jövőzenéje: rendeletet alighahoznak, és a taxisok zömének nincs pénze kocsijaátfényeztetésére. -------------------------------------------------------------------------------- Taxiscégek tűnnek fel és el: a közelmúltban Taxi 4 néven új vállalkozás indult, miközben a kétéves Est.Taxi a múlt csütörtökön jelentette be, hogy „átmenetileg felfüggeszti tevékenységét”. A maga nemében mindkét társaság egyedülálló (volt). Nem fuvarszervező irodaként működtek, illetve működnek, mint a várost uraló formációk legtöbbje, amely saját kocsijait használó vállalkozókat tömörít. Ők saját kocsikat vásároltak egyazon márkából (típusból) és színben, az autókat igényesen felszerelték, egyformára fényeztették, és mindegyikbe alkalmazottat ültettek. Az Est.Taxi – saját bevallása szerint – ebbe bukott bele. A cég ügyvezetője a múlt héten közölte, hogy „az Est.Taxi létrehozásával a prémiumszolgáltatásokat nyújtó taxivállalat létrehozása volt a cél. Ám bebizonyosodott, hogy a mai taxipiacon egy ilyen cég nem életképes”. A tavasszal gründolt Taxi 4 viszont nem tart attól, hogy hasonló sorsra jut. Ügyvezetője, Pásztor Gábor (a Buda és a Tele 5 taxit irányító Pásztor György fivére) szerint az ilyen kondíciókkal működő cégek nemhogy nem életképesek, hanem rövid időn belül ezek maradhatnak stabilan a piacon. A budapesti közönségnek szüksége van az uniformizált szolgáltatásra, a kiegyensúlyozott színvonalra, megbízhatóságra, kiszámíthatóságra. A bérek és a közterhek valóban sok pénzt elvisznek, de a homogén flotta fenntartása lényegesen olcsóbb, mint egy autóval próbálni boldogulni. A nagy számokból adódóan már magukhoz a járművekhez is olcsóbban jutnak hozzá, nem beszélve az alkatrészekről és a biztosításról. A Taxi 4 – amely most harmincegy autóval fut, de mint megtudtuk, hamarosan eléri az ötvenet – egyelőre csak a kocsikat öltöztette egyenruhába, később azonban sofőrjeivel is így tesz. Pásztor reméli, sőt hiszi, hogy a következő években egyre inkább ez lesz a trend, sőt bízik benne, hogy hamarosan önkormányzati vagy kormányrendelet születik a taxik színének egységesítésére. A Fuvarozók Országos Demokratikus Szövetségének (Fodesz) elnöke, a Rádiótaxit vezető Horváth Pál nem hiszi, hogy önmagában elég az uniformizálás. Szerinte a manapság erre törekvő budapesti cégek célja elsősorban a többiektől való látványos elkülönülés, ami nem jelent szükségképpen pluszszolgáltatásokat, jobb színvonalat és nagyobb megbízhatóságot. Horváth úgy látja: a hatóságoknál nincs meg az akarat a taxispiac működésének jogi szabályozására, pedig több területen nem ártana beavatkozniuk. Jó volna például, ha végre bevezetnék a fix tarifákat. Horváth a közelmúltban több beszélgetést folytatott minisztériumi és városházi illetékesekkel, és kiderült, az uniformizálásra sincs szándék. Ezt viszont örömmel vette. – Nem rossz, ha már messziről látszik, hogy taxi közeledik az utcán; Amerikában például többnyire sárgák, Németországban és Ausztriában csontszínűek, Olaszországban fehérek, Spanyolországban pedig feketék a taxik, ez azonban ott magától alakult ki, senki nem foglalta rendeletbe, itt sem kell erőltetni – mondta. – Lehet, hogy Budapesten is lesz egy tipikus szín, de nem mostanában, a taxisok zömének ugyanis nincs három-négyszázezer forintja arra, hogy autóját átdizájnoltassa – jegyezte meg az érdek-képviseleti vezető. Hozzátette: annak sem látszik nyoma, hogy bármely hatóságot foglalkoztatná a gondolat, melyik a járhatóbb út: a vállalkozói vagy az alkalmazotti forma.

tomajer 2009.10.15. 07:05:57 / # 146741
Hálás lennék, ha visszaolvasnál ebben a topicban, mondjuk úgy másfél évet!!! Érdekelne a véleményed:-)

tomajer 2009.10.15. 06:53:50 / # 146750
Láttunk már csodát...:-)
hacáz 2009.10.15. 04:41:42 / # 146749
Bocsi. helyesbítenék, mármint a csekkel kapcolatban...

hacáz 2009.10.15. 04:19:55 / # 146748
Édesanyám dédelgetett, eljött a nap végre: Kicsi fiam etikásnak, miért nem léptél még be? Megmondtam én kerek-perec: Mama nézd én félek! Mit szólnának a kollégák: mivé lettél nézd meg! Adhatnék én néhány napot minden áldott éjjel, Badarság ez Édesanyám, meghalnék én éhen. Lótnék, futnék, tekergetnék, ki bírná ezt máma? Béla anyánk kárpótolna? Mi lenne a hála? Inkább lesek, hallgatózom, mi a napi fáma, Leborulok akarattól, lehet, hogy hiába? Nyomkodom a taxamétert, jobbról is meg balról, Csekkjeinket befizetjük, nem félünk a banktól.

hacáz 2009.10.15. 03:32:10 / # 146747
"Kérem ne dobja a csikket a piszoárba! Átázik és nagyon nehéz meggyújtani."

oregrokker 2009.10.15. 03:21:16 / # 146746
Bálint az,hogy valaki tudja az etikai szabájzatott az még nem hatalmaz fel semmire.Én ha céget váltottam amit nem sűrűn tettem,az volt az első,hogy megtanultam az etikai szabályzatot. Mert ha tudod akkor tudod,hogy meddig mehet el az ember, gondolom ezzel te is így vagy.
oregrokker 2009.10.15. 03:10:17 / # 146745
Igazából az a Vologya baja,hogy nagy a szereplési vágya.Néha úgy beküldi az embert a zsákutcába akaratán kívül,hogy az csak na.És igazából tényleg segíteni akar.Bálint téged meg a Vologyát azért már ne hasonlítsunk össze.Hol van ö hozzád képest, humorilag meg úgy mindenben azért egy pár klasszissal le van maradva tőled.

hacáz 2009.10.15. 03:03:24 / # 146744
"Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát."

P.Zs 2009.10.14. 20:09:51 / # 146743
Szép napot mindenkinek. Hallom amit mondani akartok, csak nem értem:) Barna Drága tezsvérem nappalban már van önjelölt etikásunk éjszakában miért ne lehetne? Én támogatom, és ezt írásba is foglalom persze csak ha számit a szavazatom nyujtsunk be peticiót a vezetőségnek:) (annyi eséjünk azért nekünk is lehet mint Szálasinak a népbíróság elött:)
kujon4 2009.10.14. 19:18:47 / # 146734
Az hogy elméletben tudja valaki az etikai szabályokat, egy dolog, de ez akkor ér valamit, ha etikusan is viselkedik!!! Az is az igazsághoz tartozik, hogy több mint 20 éve ismerem, és amit!! lehet benne becsülni, azt elismerem. Volt nekem olyan barátom, aki a lehető legtöbb sz*rt megcsinálta, +ráugatott másokra.., és amikor nekem szóltak.., széttártam a kezem, lehet valakit kedvelni a hibáival együtt is, de legyünk józanok: bizonyos posztokhoz erkölcsi nívó kell.
kujon4 2009.10.14. 19:10:58 / # 146742
Ha már megtisztelsz, hogy idézel, akkor annyit, hogy én a stílusom miatt vagyok megosztó, aki utál, az sem mondhatja, hogy inkorrekt vagyok, önállóan beismerem a hibáimat! a lentebb említett szaktárs ugyanezt nem mondhatja el magáról, az erőltetett műmájer stílusa mellett vannak több mint érdekes dolgai. FONTOS!: elmondtam a szenébe is, tehát részemről korrekt, hogy nem dicsérem. Sokat tud, régi motoros, de hogy ő jelentkezik etikásnak az több mint vicc, és őt minősíti! személyiségzavar.
Rocktaxi 2009.10.14. 17:50:02 / # 146740
Tudom, ismerem a Vologyát. Tényleg segítőkész! Csak tényleg olyan, mint egy kommentátor és taxis egy személyben. Sokat szerepel és mindenhez ért! :-))
785 2009.10.14. 17:06:25 / # 146739
Engem sikerült!!!
785 2009.10.14. 17:05:01 / # 146738
Drága kollégám ha ő itt etikás lesz akkor szerintem sokan sírva menekülnek illetve az a t4 megalázása!!!!! Egyébként a védelmére kelve a fent említett kollégának nagyon sokszor a segítő szándék vezérli a szereplését!!
Rocktaxi 2009.10.14. 16:26:42 / # 146737
Végül is lehetne etikás, mert ismeri az összes céget. Volt már mindegyiknél. :-)) Legalább kétszer!! :-))
Oldalszám: 179