Hozzászólások száma: 2330
Ugrás a hírhez Oldalszám: 117
Témakörök > Droszt Híradó > CITY-S CENTER A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
exex 2012.06.02. 21:28:52 / # 109123
Mint már nem citys, sőt nem is taxis, nem tudom válaszolhatok-e neked? Per pillanat, ha jól értem teljes egészében a citysekre akarod verni a helyzetet? Én tágítanék a körön. Minden egyes taxis hibás a kialakult helyzetben. A folyamatos harcban, hogy percekre egymás fölé kerüljenek, a lehető legváltozatosabb baromságokat követték el a jövőjükre nézve. A 90% élete arról szólt, arról szól, hogy estére meglegyen a pénz és ennek érdekében bármit elkövetnek. Kiátkozod a cityt, mert a konkurencia ellen tör, közben bármelyik topicot olvasod, mindenhol valaki a többieket anyázza? Hogy ugyanannyira szar és ÖN-pusztító a megoldásuk hozzá mint bárki másnak? Ehhez még cég se kell, elég ha bárhol a mezitlábasok hozzáállását nézzük a betolakodókkal. Téged zavarna ha az összes céges taxis menne a levesbe az új rendelettel? Leszarnád de magasról, nem? És ezután egy érdekesség: a citysek nagy része mit sem tud a metálról, nemhogy támogatná bármiben. Az átlag taxis ott is évek óta egyre jobban kűzd, hogy a felszínen maradjon. Egy történet jut eszembe arról, hogy ki a hibás. Egy barátom, aki a saját ...ságának köszönhetően lekűzdötte magát a plüsshöz, nemzetközi címlenyúló. Múltkor panaszkodott, hogy egy újonan jött kollegája "nagyrádióval" leveri rendszeresen. Most akkor ki a hibás? Itt mindenki utál mindenkit, az életben nem lesznek közös célok. Nincs citys, plüssös, rádiós, mezitlábas. Vannak a mának élők és vannak páran, akik gondolkodnak is.... ui. egyike vagyok azoknak, akik ott voltak a Ludyban
Karaj 2012.06.02. 20:01:32 / # 109122
Szép volt Gyurka! Egy kv-ra a vendégem vagy...
smokie09 2012.06.02. 18:18:59 / # 109121
LIKE! De hogy mondtam én egy éve, és leugattatok, hogy addig lesz kavarva a kaki amíg egyszer csak megelégelik! Minden faszkalap berohant valami új ötlettel újítással pont olyannal ami őt magát nem zárja ki a taxizásból. Sokan vagyunk, mondják az okosok, nnnnna én pont azokkal kezdeném a létszámcsökkentést akik ezzel érvelnek!
hiénakutya 2012.06.02. 14:37:44 / # 109120
Citysek! Féktelen mohóságotokban rászabadítottátok a szakmára a Tamás- Bősz- Metál triumvirátust, melynek eredménye egy olyan rendelettervezet lett, amelybe – ki előbb, ki utóbb, – de mindannyian beledöglünk. A megbízásotokból és felhatalmazásotokkal addig kavarták a szart, míg az mindent elöntve, hatezer család megélhetését és egzisztenciáját fenyegeti. Értem én, hogy a felsőbbrendű citys faj egyedei számára fizikai kínt okoz minden egyes olyan fuvar, amelyet nem citysek visznek el. Azt is értem, hogy Isten kifejezetten a szektátok számára szarta a budapesti taxi piacot, amelyen mindenki más betolakodó, hitvány, szemét hiéna és/vagy szutyok szotyitaxis, mocskos droid. Teljesen rendben van, hogy a pokolra kívántok mindenkit, aki nem közétek tartozik, és higgyétek el, hogy az esetek igen nagy százalékában ez kölcsönös. De hibáztatok és itt lenne az ideje ezt belátni. Hibáztatok akkor, mikor elhittétek, hogy ti különbek vagytok, hibáztatok akkor, mikor azt gondoltátok, hogy az a rengeteg szemétség, melyet mások kiszorítására terveltetek ki, nem lehet egyben fegyver saját magatok ellen is. Hibáztatok, mikor eszeveszett önhitségetekben azt gondoltátok, hogy csak és kizárólag ti tudjátok majd megugrani az akadályokat és nem lehet olyan a bolygón, aki még nálatok is nagyobb potenciállal rendelkezik, mert a ti világképetekben ti magatok vagytok a piramis csúcsa. Pedig alkalom bőven lett volna, hogy belássátok, benneteket ugyanúgy fog a golyó, mint másokat. Lett volna alkalom, hogy fölfogjátok, hogy ti ugyanolyan sebezhető, kiszolgáltatott kis senkik vagytok, mint bármely taxis vállalkozó ebben a városban. Az ingyenes kiállás jópofa dolognak tűnhetett, de csak az nem élt vele, aki nem akart. Nagyon rövid időre lehetett vele piacot szerezni. Az eseti megvesztegetésektől az intézményesített korrupcióig, a címvásárlásig rövid volt az út, és nem is értem, hogyan gondolhattátok, hogy ezzel a fegyverrel más nem élhet rajtatok kívül. Nem jött be, sőt, visszafele sült el; egyre többet és többet kell behordani, hogy legyen miből fölé ígérni másoknak. Aztán jött valaki, aki azt mondta, hogy Ő nem pörget vissza, hanem eleve olcsó árat ajánl ki és a recept működött. És ezzel már nem is tudtatok mit kezdeni. Minden praktikátok, melyet ti üzleti modellnek becéztetek, megbukott. Megcsináltátok Metált és szaladtatok a jogalkotóhoz lobbizni, és még mindig azt hittétek, hogy ti vagytok a szakma csúcsa. Pedig csak elég lett volna körülnézni és nem sztereotípiákban gondolkodni – jelentsen bármit is ezt a szó. Nektek van a legjobb autóparkotok, mindenki más lepukkant szarokkal rohangál, különösen a sok szotyis. Szigorítsuk az autókra vonatkozó feltételeket, hadd hulljon a férgese! Vakok vagytok, basszátok meg?! Tényleg nem vettétek észre, hogy az a flotta, melyre egykoron méltán voltatok büszkék, ma már csak átlagos, sőt talán már az se? Nem tűnt föl? Tényleg ennyire önhittek vagytok? Például a Plusz tele van fiatal autókkal, ez nem jött le nektek? Egy rakás balek eleve azért ment oda, mert a részletre vásárolt, új, vagy fiatal autója miatt folyamatos bevételkényszere volt, hogy tudja fizetni a részleteket. Robotok, basszátok meg, akik 16 órákat kotlanak az autóikban, míg ti a Harleytokat nyalogatjátok a garázsban, vagy éppen a Pilisben túrázgattok vele. Az össz vagyonuk az autójuk, amiben ülnek, de nincsenek érintve, még évekig dolgozhatnak, mert az autójuk nem egy ezeréves fostalicska, szemben azzal a képpel, ami a ti felsőbbrendűségtől beszűkült agyatokban él. Azt hittétek, majd kiszorítjátok a droidokat és a tartóikat, mert nem lesznek képesek olyan autókba beruházni, amelyek nem felelnek meg a feltételeknek? Tényleg leragadtatok ott, hogy a 29-es Jóska, meg a 135-ös Pisti kiadja a lestrapált, megunt, eladhatatlan, hatszáztizenöt éves Vectráját? Itt tartotok? Gyerekek ezért kellene néha kiszállni az autóból és szóba elegyedni néhány nemcityssel is! Nem tudom, talán tiltás jár érte, de egy picivel több ismeretet szerezhetnétek a szakmáról, amelyet űztök. Arról például hallottatok valamit, hogy az egyik kereskedőnél tucatjával nyomják ki a vadonatúj autókat? Igen, taxinak, bérautónak! Kiszoríthatjátok a Jóskát, meg a Pistit, meg a lelakott bérautóikat, de ezzel másoknak csináltok csak helyet, olyanoknak, akik adott esetben benneteket is lenyelnek keresztben, házastul, hobbymotorostul, pecabotostul, teniszütőstül, meg szőröstül-bőröstül, ahogy vagytok. Ideje lenne fölébredni és föladni vallásotok dogmáit, mert a világ túlhaladta azokat! Igen, vannak nálatok gazdagabbak, ügyesebbek, rugalmasabbak, jobb túlélőképességgel megáldottak a szakmában is és azon kívül egyaránt. A minőség nem a fehér fejpárnahuzatnál kezdődik és nem egy nylon nyakkendőnél ér véget, a taxizás pedig nem egyenlő a City taxival. Ezzel szemben egy citys is csak taxis, nem felsőbbrendű, nem jobb, nem több, nem sebezhetetlen, nem halhatatlan. Bármilyen szopatást is találtok ki egy másik taxis ellen, az potenciális veszély rátok nézve is, mert ti magatok is csak taxisok vagytok. Tudom, hogy vannak köztetek normálisak. Mondjuk, én csak kettőt ismerek személyesen, meg eggyel találkoztam már, csak úgy futólag, de biztos akad több is. Ez az írás, és a parasztozás nyilvánvalóan nem nekik szól. Azoknak szól, akik egy párhuzamos univerzumban élnek, ahol citysnek lenni a szakma csúcsa, sőt, az A SZAKMA maga, csupa nagybetűvel. Egy párhuzamos univerzumban élnek, ahol majd a sok senkiházi kiszorul a piacról az új szabályozás miatt és csak citysek maradnak. Ahol az utasok csak cityt rendelnek, mert fix tarifa van és magas színvonalú szolgáltatást csak egy citystől kaphatnak. Ahol mindenkit szigorúan ellenőriznek, csak a cityseket nem, ahol rend uralkodik, mert mindenkinek bevonják az engedélyét, csak a cityseknek nem, mert csak ők nem lopnak-csalnak-hazudnak. Azoknak szól, akik egy olyan világban élnek, amely nem létezik, soha nem is létezett, és nem is fog eljönni. A normálisabbak nyilván átérzik a felelősséget, amelyet Tarlós Pista bácsi pakolt rájuk akkor, mikor több ezer taxis kíméletlen kinyírása mellet a cityre való hivatkozással érvelt. Ők valószínűleg maguktól mennek majd el 4-én. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az általam már ismert/látott 3, azaz három normális citysen kívül mennyi van még. Fentieket és a parasztozást pedig megelőlegeztem mindazoknak a cityseknek, akik nem lesznek ott.

hiénakutya 2012.06.02. 14:29:50 / # 109119
Igen, azt hiszem, teljesen igazad van!
Rocktaxi 2012.06.02. 14:21:55 / # 109118
Válaszoljatok neki ebben a stílusban! :-) Nem okoznátok meglepetést számára. :-DD
mano10 2012.06.02. 13:37:35 / # 109117
...de ha ugyanolyan stílusban szólnának vissza, jönne a másfél oldalas ömlengés. Így meg unfrankó.
Rocktaxi 2012.06.02. 12:48:04 / # 109116
Ha máshogy nem ér célba az "ébresztő"... De látod működik, mert Te is elolvastad és reagáltál. :-)
ati8 2012.06.02. 09:40:04 / # 109115
Az eddigi írásaidból nem ez jött le rólad. Biztos ezt a stílust kell képviselni most????
hiénakutya 2012.06.01. 16:13:58 / # 109112
Nem mind, ez itt a City Taxi. Kb. hétszázan vannak, abból 300 tulajdonos is egyben.

warrior 2012.06.01. 16:10:06 / # 109114
Kedves kutya,még hogy hányan? Hát amennyi engedélyt kapnak kisgazdáiktól. Gépek ezek mind. warrior
hiénakutya 2012.06.01. 15:59:33 / # 109113
Hányan lesztek ott 4-én, parasztok?

Tomcab 2012.05.31. 03:05:58 / # 109111
JÚNIUS 4-ÉN HÉTFŐN 14 ÓRAKOR MINDENKIT VÁRUNK AZ INTEGETŐN.

piszkos fred 2012.05.22. 02:41:40 / # 109109
köszönöm
hiénakutya 2012.05.21. 21:16:03 / # 109108
Na, akkor legalább - ha közvetve is - volt benne kultúra. :-D
Lenin 2012.05.21. 21:12:57 / # 109107
Semmi extra,szövetkezeti közgyűlés volt a Bolgár Kultúra Házában.
piszkos fred 2012.05.21. 14:26:37 / # 109106
de tényleg azóta sem tudom mi volt a vágóhíd utcában?:) (sosem tudom meg) :)

nagyonkedves 2012.05.18. 22:45:02 / # 109105
(tudom... a plüssék :D)
mano10 2012.05.18. 22:36:21 / # 109104
Nagyritkán (communication), meeehogy rágyöttem- minek?!? (de azért vannak szívem csücskei...)
nagyonkedves 2012.05.17. 19:12:40 / # 109103
Ó, ugyan. Részünkről a megtiszteltetés, hogy kommunikálsz velünk, tulajdonképpeni igazándi osztályidegenekkel. :D De mér nem Micimanó? Onnan a mézesbödön mellől... :))) Üdv: Nyuszi
Oldalszám: 117